Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

323. Wydarzenie - CHRISTMAS BULLSEYE NIGHT: Świąteczne pojedynki przy tarczy

Rezer

Rekomendowane odpowiedzi

sxTUtyp.png

Written by Lukas Wright - DAILY GLOBE 09/12/2024

American Dart Masters - Christmas Bullseye Night: Świąteczne pojedynki przy tarczy

Gra w rzutki – precyzja i rywalizacja
Dart, czyli gra w rzutki, to sport, w którym zawodnicy celują lotkami w tarczę podzieloną na punkty. Najczęściej rozgrywa się 501 punktów – uczestnicy muszą zejść z tego wyniku do zera, kończąc na odpowiednim polu na tarczy. Gra wymaga precyzji, strategicznego myślenia i chłodnej głowy, a jej prostota kryje w sobie wiele emocji.

Świąteczna atmosfera i tłumy widzów
Wydarzenie od American Dart Masters odbyło w niedzielę 08.12.2024 się w przestronnej sali, pięknie przystrojonej w świąteczne ozdoby. Na środku znajdowała się scena z tarczą, otoczona trybunami, które zapełniły się kibicami. Każdy mógł spróbować swoich sił, a dla graczy przygotowano atrakcyjne nagrody – od kosmetyków po vouchery na usługi relaksacyjne. Świąteczna atmosfera przyciągnęła mieszkańców miasta, tworząc idealne tło do zaciętej rywalizacji.

Obraz

Emocjonujące pojedynki
Pierwszy mecz rozegrały Ryujin Min i Abigail Cole. Ryujin, która określiła się jako „mistrzyni Korei”, wygrała 3:0, ale przyznała, że stres był wyzwaniem:
„Bawię się super! I najbardziej podoba mi się to, że mogę grać z innymi osobami! Ciężko znaleźć kogoś, kto gra naprawdę super, wiesz? A to jest doskonała okazja! I jeszcze ogromna nagroda!”

Abigail natomiast podkreśliła, że udział w wydarzeniu to dla niej świetna zabawa:
„Ja to nie grałam za bardzo aż od, eh... kilku tygodni jakoś? Nowa w tym jestem można powiedzieć, ale wiem przynajmniej, jak grać! Tylko mi ręka schodzi i zeza mam. Ale przynajmniej wiem, jak się gra! To już coś... gram w rzutki od niedawna, fajna zabawa.”

Drugi pojedynek między Zaylą Yefimovą a Lukiem Youngiem był znacznie bardziej wyrównany. Luke ostatecznie wygrał po czterech legach, a po meczu powiedział:
„Nie mam szczególnej strategii na mecz. Skupiałem się, by grać i wysoko punktować, i starać się, by na rywala nakładać presję, tym można sobie pomóc. Od ostatniego spotkania treningowego tutaj znacznie poprawiłem swoją grę.”

Zayla, mimo przegranej, zapowiedziała, że wróci silniejsza:
„Dzisiejszy wynik to dla mnie przypomnienie, że każda porażka to krok naprzód, jeśli wyciągniesz odpowiednie wnioski. Wrócę na pewno bardziej skoncentrowana i gotowa, by pokazać, na co naprawdę mnie stać.”

Specjalny mecz rozegrały również organizatorki wydarzenia – Nathalie Larson i Lara Kozlova. Nathalie wygrała, ale obie panie świetnie się bawiły, pokazując, że rywalizacja może być pełna humoru.

Wyniki pozostałych rozgrywek

Choć najwięcej emocji wzbudziły pojedynki otwierające wydarzenie, pozostałe starcia dostarczyły równie wielu wrażeń. Oto podsumowanie pozostałych rozgrywek:Obraz

• Jack Strauser vs Abigail Cole
    Abigail odniosła pewne zwycięstwo, wygrywając 3:0.
    Wynik legów: 3:0 (Abigail)
    180s: 0 – 0

• Ayse Sarikaya vs Ryujin Min
    Ryujin, która wcześniej wygrała z Abigail, udowodniła swoją formę, dominując także w starciu z Ayse i wygrywając 3:0.
    Wynik legów: 3:0 (Ryujin)
    180s: 0 – 0

• Luke Young vs Emilio Valdez
    Luke ponownie pokazał swój kunszt, wygrywając 3:0 i dokładając do tego jedną spektakularną „180-tkę”.
    Wynik legów: 3:0 (Luke)
    180s: 1 – 0

Każde starcie było okazją do treningu i dobrej zabawy w świątecznej atmosferze, a zawodnicy pokazali, że dart potrafi łączyć precyzję i emocje z rywalizacją na wysokim poziomie.

Organizatorzy o idei wydarzenia
Lara Kozlova, współorganizatorka ADM, w wywiadzie opowiedziała o głównym celu wydarzenia:
„Głównym naszym celem jest zarażenie społeczności dartem i też po to istnieje cała liga. Zdajemy sobie sprawę, że mimo wielkich starań wciąż to w USA może być niszowy sport, ale to właśnie taka nisza, którą chcemy wypełnić swoimi pomysłami. Póki co całość się udaje i coraz więcej osób jest chętnych do próbowania się.”

Dodała również:
„Wydarzeń tego typu oczywiście będzie więcej, bo też mocno z nimi powiązany jest nasz system rankingowy, który zawodnikom daje ogromne szanse na pięcie się w tabelkach i poprawianie swoich umiejętności.”

Podsumowanie
American Dart Masters to nie tylko rywalizacja, ale także doskonała okazja do integracji lokalnej społeczności. Świąteczny klimat, emocjonujące pojedynki i wspólna zabawa przy tarczy sprawiły, że to wydarzenie na długo zapadnie w pamięci uczestników. Organizatorzy zapowiadają kolejne inicjatywy i dalsze rozwijanie ligi.

Obraz

Edytowane przez Rezer