Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[07/01/2025, triple homicide] don't disrespect me like that.

operation seil

Rekomendowane odpowiedzi

u9RbToX.pngDnia 07/01/2025r. późnym wieczorem w ręce departamentu wpłynęło zgłoszenie jednej z bliskich znajomych Symere Santos Jr., Floyd Darrington oraz Jayden Oneill, informujące o ich zaginięciu w pobliżu Vanilla Unicorn. Gdy officerowie przybyli na miejsce, klub był zamknięty, po dłuższej chwili wparowali do środka, to co zastali było naprawdę brutalną sceną morderstwa, jedną z brutalniejszych jaka mogła dotknąć Los Santos w ostatnim czasie. W klubie znaleziono trzy martwe ciała w/w. mężczyzn, na gorącym uczynku przyłapano niejakiego Marco Guerra oraz Edoardo De Luca, przy których znaleziono średnich rozmiarów nóż sprężynowy. Na zewnątrz został znaleziony także niejaki Tesifonte Cerniglia, prowadzący czarnego Moonbeam bez indeksu stanowego, Mężczyźni zostali aresztowani na miejscu, a po opuszczeniu lokalu przez służby wraz z trzema potencjalnymi sprawcami morderstwa na drzwiach pojawiły się żółte taśmy, informujące o scenie przestępstwa. Mimo tego, oficerowie którzy na następny dzień zjawili się na miejscu mogli zauważyć, że taśmy na tylnych drzwiach są zerwane, co mogło zadać im jeszcze więcej pytań, na które nie znali odpowiedzi. 

37 YEARS OLD CHRISTINA CAIN TESTIFIES:

--Było późno, nie wiem która mogła być godzina... Wyszłam na papierosa, nie mogłam za cholerę zasnąć, miałam ciężki dzień, kłopoty z dziećmi i takie tam. Widziałam dwójke gości wychodzących z tego klubu - użyli tylnego wyjścia, średniej budowy i wzrostu; wyglądali na przejętych, jakby czas ich gonił i każda sekunda była na wagę złota. Coś złego stało się tamtego wieczora? Dlaczego mnie o to wypytujecie?

Spoiler

Pare faktów ze sceny przestępstwa;

• Na miejscu znaleziono łącznie trzy osoby, dwie w środku; tj. Marco Guerra oraz Edoardo De Luca, oraz trzecią na zewnątrz; Tesifonte Cerniglia, cała trójka została aresztowana na miejscu jako główni podejrzani w sprawie morderstwa.
  • Na miejscu nie zabezpieczono nagrań z monitoringu w klubie, nie było ich tam.
  • Po bardziej szczegółowym badaniu, na ciałach jednej z ofiar można było zobaczyć pare włosów oraz szram po paznokciach, jeśli śledzczy przypatrzyli się bardziej tej sprawie mogli znaleźć materiał genetyczny ofiary pod paznokciami Marco Guerra - co własnie jemu daje łatkę mordercy, mówi się, że to on zabił trójke czarnoskórych.
  • Przy dwójce zatrzymanych zabezpieczono nóż sprężynowy.

Edytowane przez kolega twojej mamy

**W nocy z 09.01 na 10.01, około godziny 00:20 wpłynęło kolejne zgłoszenie do departamentu, powiązane z całą sprawą potrójnego zabójstwa w Vanilla Unicorn, dzwoniący o personaliach: James_Kendrick, złożył następujące zeznania:**

No, nie chcę żebym wyszedł na jakiegoś kapusia, nie...ale matka zawsze uczyła, żeby żyć dobrze z departamentem, bo w razie czego pomagali jak sobie nie radziła z pijanym ojcem. Byłem na spacerze z psem, nie? Na tył podjechało auto, jakiś czarny SUV, widziałem wiadomości co się wydarzyło w tym klubie, więc raczej trzymałem się z dala, ale widząc jakiś ruch w tamtejszej okolicy sobie przystanąłem, spaliłem papierosa i chwile poobserwowałem z ukrycia. Dwóch zamaskowanych gości wyskoczyło z fury, nie wyglądali na jakichś profesjonalistów a na przestraszonych dupków, ciągle się rozglądali dookoła. Zerwali taśmy z drzwi, po czym wparowali do środka jak poparzeni, zatrzaskując za sobą drzwi. No...minęło z pięć minut i wybiegli z środka, wjebali się...znaczy, przepraszam za słownictwo, weszli do auta bardzo szybkim tempem i odjechali. To tyle, nic więcej nie widziałem, ale też nie chcę być ciągany w tej sprawie po sądach, nie? Ja tylko dałem informację tak jak by to zrobił każdy porządny obywatel.

Fakty z wjazdu na Vanilla Unicorn:
- Zamieszanych w całą akcję było dwóch;
- Obaj podejrzani byli ubrani w dobrze zakrywającą ciało odzież, kominiarki oraz rękawiczki lateksowe;
- Od momentu wejścia do wyjścia z lokalu, całość akcji trwała około dziesięciu minut;
- Auto którym podjechali to Bravado Gresley Hellhound o indeksie stanowym: 6W00A0;
- Weszli tylnym wejściem, zrywając taśmy departamentowe ((jeśli te zostały w ogóle na nowo zaklejone, bo już raz zostały zerwane))

image.png

**Na miejsce przestępstwa zjawili się agencji federalni z Federal Bureau of Investigations, którzy rozpoczęli śledztwo. Zaraz po nich zjawili się agenci z Evidence Respone Team, którzy rozpoczeli swoje działania w celu zgromadzenia wszelkiego rodzajów dowodów czy poszlak**

1. Czy podejrzani, którzy wtargnęli na zabezpieczone miejsce przestępstwa bez zezwolenia wnieśli lub wynieśli coś z budynku?
  2. Czy na miejscu przestępstwa pozostawiono jakieś ślady DNA przez podejrzanych?
  3. W jakim kierunku odjechał czarny SUV (Gresley Hellhound) z rejestracją 6WO0A0 oraz czy miał konkretne miejsca postojowe?
    • a) Pojazd został zaparkowany w miejscu na widoku?

24 minuty temu, abierto napisał:

image.png

**Na miejsce przestępstwa zjawili się agencji federalni z Federal Bureau of Investigations, którzy rozpoczęli śledztwo. Zaraz po nich zjawili się agenci z Evidence Respone Team, którzy rozpoczeli swoje działania w celu zgromadzenia wszelkiego rodzajów dowodów czy poszlak**

1. Czy podejrzani, którzy wtargnęli na zabezpieczone miejsce przestępstwa bez zezwolenia wnieśli lub wynieśli coś z budynku?
  2. Czy na miejscu przestępstwa pozostawiono jakieś ślady DNA przez podejrzanych?
  3. W jakim kierunku odjechał czarny SUV (Gresley Hellhound) z rejestracją 6WO0A0 oraz czy miał konkretne miejsca postojowe?
    • a) Pojazd został zaparkowany w miejscu na widoku?

1. Nie widac jakichkolwiek rzucajacych sie w oczy strat w lokalu, tak samo na pobliskich CCTV nie widac, zeby wynosili cokolwiek pokaznego
2. Raczej nie - weszli do srodka z prostym celem, nie spedzili tam zbyt dlugo czasu - nie pluli, nie palili papierosow, nic nie pili, nie zostawili niczego po sobie - jesli technicy robili zdjecia w biurze mogli jedynie zobaczyc, ze panuje tam wiekszy rozgardiasz niz wczesniej, glownie przy dokumentach.
3. Samochod przyjechal jak i odjechal w kierunku Del Perro gdzie byl zaparkowany w jednej z pobocznych uliczek. Samochod podjechal pod Vanille dwukrotnie, za pierwszym razem odjechal z miejsca i zaparkowal na 5 minut na jednym z parkingow Legion Square, kamery mogly zlapac, ze w tym czasie nikt z dwojki nie opuszczal samochodu, siedzieli i rozmawiali przez piec minut, by nastepnie podjechac juz pod Vanilla i wejsc do srodka.
a) Samochod poza zaparkowaniem pod Vanilla jak i na parkingu na Legion Square nie zatrzymywal sie nigdzie indziej, zaparkowany zostal w jednej z bocznych uliczek na Del Perro.

La3P77l.png

image.png

**Agenci z Evidence Respone Team skontaktowali się z technikami z agencji zajmującej się śledztwem ws. zabójstwa oraz porównali zebrane dowody z poprzednimi.**

1. Czy technicy i agenci odkryli jakąś zmianę w zdobytych dowodach przed wejsciem zamaskowanej dwójki do środka, oraz po ich wtargnięciu?
    • a) Jeżeli tak, czy zostały zabrane jakieś dokumenty? Jakie?

W dniu 12.01.2025 o 20:21, abierto napisał:

image.png

**Agenci z Evidence Respone Team skontaktowali się z technikami z agencji zajmującej się śledztwem ws. zabójstwa oraz porównali zebrane dowody z poprzednimi.**

1. Czy technicy i agenci odkryli jakąś zmianę w zdobytych dowodach przed wejsciem zamaskowanej dwójki do środka, oraz po ich wtargnięciu?
    • a) Jeżeli tak, czy zostały zabrane jakieś dokumenty? Jakie?

Nie ma brakow w jakichkolwiek dokumentach, w biurze panuje po prostu wiekszy nielad niz wczesniej - dokumenty po prostu walaly sie po podlodze, biurkach, szafkach.

La3P77l.png