Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[Biznesy/Salon Tatuażu] Sunset Ink

Olczek

Rekomendowane odpowiedzi

i01_sunset-ink(2).png.87bac2468e0075f0d2ec535f3e566549.png

Historia powstania biznesu

"Sunset Ink" zostało założone przez Emma Rose, artystkę urodzoną i wychowaną w San Francisco. Jej pasja do sztuki tatuażu narodziła się podczas podróży po San Andreas, gdzie poznała lokalnych twórców ulicznych. Po latach pracy jako tatuażystka w różnych miejscach na świecie, Emma postanowiła otworzyć własne studio, łącząc swoje doświadczenie z miłością do rodzinnego stanu. Sunset Ink powstało z misją tworzenia sztuki, która opowiada osobiste historie, oraz budowania społeczności opartej na kreatywności i zaufaniu.

Dokładna lokalizacja biznesu

Studio znajduje się na Vespucci Beach, z widokiem na plażę i ocean. Lokalizacja przy popularnej promenadzie przyciąga zarówno turystów, jak i lokalnych mieszkańców. To miejsce, gdzie kultura surfingu spotyka się z miejską sztuką, co idealnie współgra z artystycznym charakterem Sunset Ink.

Dokładna informacja na temat sposobu kreowania rozgrywki dla siebie i swoich pracowników

Emma stawia na rozwój osobisty i zawodowy swoich pracowników, tworząc środowisko pracy oparte na współpracy i kreatywności:

• Codzienne inspiracje: Co tygodniowe spotkania zespołu, podczas których omawiane są nowe pomysły i inspiracje artystyczne.
  • Warsztaty artystyczne: Regularne szkolenia prowadzone przez gościnnych artystów, dające możliwość eksperymentowania z nowymi technikami i stylami.
  • Strefa relaksu: W studio znajduje się przestrzeń wypoczynkowa z widokiem na ocean, gdzie pracownicy mogą się zrelaksować i nabrać inspiracji.
  • Indywidualne dni kreatywne: Każdy pracownik ma możliwość dedykowania jednego dnia w miesiącu na realizację własnych projektów artystycznych.

Dokładna informacja na temat przyciągania pracowników oraz ich utrzymania w projekcie

• Przyciąganie talentów: Sunset Ink oferuje konkurencyjne wynagrodzenie, elastyczne godziny pracy i wyjątkowe środowisko. Nowi artyści mają szansę pracować w prestiżowej lokalizacji i promować swój talent.
  • Utrzymanie pracowników:
    • Dostęp do najlepszych materiałów i technologii tatuażowych.
    • Wsparcie w rozwoju zawodowym, w tym możliwość uczestnictwa w międzynarodowych konwencjach.
    • System bonusów za unikalne projekty i wkład w rozwój studia.

Pomysły związane z rozgrywką dla otoczenia

"Sunset Ink" to nie tylko studio tatuażu, ale także przestrzeń, która wspiera lokalną społeczność:

• "Art & Ink Nights": Wieczory artystyczne, podczas których organizowane są pokazy tatuażu na żywo, wystawy sztuki.
  • Tatuaże charytatywne: Organizowanie specjalnych dni, w których część dochodu trafia na wsparcie lokalnych inicjatyw, takich jak ochrona środowiska.
  • Dni otwarte: Warsztaty dla osób zainteresowanych sztuką tatuażu, podczas których uczestnicy mogą spróbować swoich sił na sztucznej skórze.
  • Personalizowane tatuaże z elementami AR (augmented reality): Po zeskanowaniu telefonem ujawniają ukryte treści, np. animacje.
  • Studio mobilne "Sunset Ink on Wheels": Oferuje ono tatuaże na eventach i festiwalach.

Dlaczego wybrana lokalizacja pasuje do zamysłu?

Vespucci Beach to centrum artystyczne i kulturalne, które od lat przyciąga twórców i pasjonatów sztuki. Miejsce to oddaje ducha San Andreas – swobodę, kreatywność i otwartość. Dzięki dużemu natężeniu ruchu turystycznego oraz różnorodności klientów, Sunset Ink ma idealne warunki do rozwijania swojej działalności i budowania relacji z lokalną społecznością.

Spoiler

Cześć, wpadłem na pomysł aby ponownie otworzyć typ biznesu, który już kiedyś prowadziłem, - The Queen Tattoo, lecz przez moja nieaktywność trafił on do archiwum. Tym razem chcę wprowadzić do tego biznesu sporo pomysłów których nie zrealizowałem, oraz które przyszły mi na myśl. 

Nazwa biznesu/Projektu IC: Sunset Ink
Postać lidera: Emma Rose
UID postaci lidera z panelu gracza: 56535
Nick Discord: olczek_00
Link URL do mapy z lokalizacją biznesu/projektu: https://imgur.com/a/lVk4VLi
Typ biznesu (Gastro, Salon Tatuażu...): Salon Tatuażu
Wybrany interior* (jeśli nie dotyczy, to n/a): n/a
Link do tematu organizacji** (jeśli nie dotyczy, to n/a): n/a

Edytowane przez Olczek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin