Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

from military to streets | SORTA SMUGGLING

Rekomendowane odpowiedzi

spacer.pngN293rE9.pngByły wojskowy z wieloletnim stażem, specjalizujący się w logistyce i zaopatrzeniu, Vinny, przez lata służby zdobył cenne doświadczenie oraz znajomości, które pozwalały mu swobodnie poruszać się w strukturach wojskowych dostaw broni. Był odpowiedzialny za zarządzanie zapasami, monitorowanie transportów oraz prowadzenie dokumentacji magazynowej, co sprawiło, że doskonale poznał mechanizmy ewidencji sprzętu wojskowego, a także sposoby jej manipulacji. Dzięki swoim zdolnościom administracyjnym potrafił skutecznie zarządzać przepływem towarów, korygować błędy i tuszować nieścisłości, co z czasem stało się dla niego cenną umiejętnością. Po zakończeniu służby Vinny miał trudności z odnalezieniem się w świecie cywilnym. Jego przeszłość i umiejętności nie znajdowały zastosowania w legalnym biznesie, a życie w spokoju i stabilizacji nie było tym, do czego przywykł przez lata służby. Zamiast podjąć się zwykłej pracy, zaczął analizować swoje możliwości i dostrzegać luki w systemie, które mógł wykorzystać na własną korzyść. Mając wciąż aktywne kontakty w wojsku, wiedział, że istnieją sposoby, by wejść w nielegalny handel bronią, omijając standardowe procedury i kontrolę. Kluczową postacią w jego operacji stał się znajomy wojskowy, odpowiedzialny za dostawy broni do jednostek. Był to człowiek, który podobnie jak Vinny, doskonale rozumiał wojskową biurokrację i miał dostęp do dokumentacji, transportów oraz procedur utylizacji sprzętu. Dzięki temu mógł wprowadzać zmiany w rejestrach ewidencyjnych, manipulować raportami oraz generować fałszywe zgłoszenia dotyczące wad i uszkodzeń broni. Proceder polegał na oznaczaniu wybranych partii broni jako wadliwe i przeznaczone do utylizacji, podczas gdy w rzeczywistości sprzęt ten był w pełni sprawny i gotowy do użycia. Zgodnie z dokumentacją, broń, która „nie nadawała się do użytku”, miała zostać wycofana i zutylizowana, jednak w rzeczywistości była przekazywana do Vinny’ego. Transport do jednostek wojskowych zawierał jedynie tę część dostawy, która była oficjalnie zatwierdzona, podczas gdy reszta, zgodnie z rejestrami, miała zostać zniszczona. W rzeczywistości jednak uzbrojenie trafiało do rąk Vinny’ego, który przechowywał je w bezpiecznych lokalizacjach, zanim trafiło do dalszego transportu. Przechwycona broń przechodziła dokładny proces przygotowawczy. Skrzynie z oznaczeniami rządu USA były otwierane, a broń przepakowywana do neutralnych pojemników, pozbawionych jakichkolwiek oficjalnych oznaczeń. Kluczowym etapem było usunięcie numerów seryjnych oraz wszelkich znaków identyfikacyjnych, które mogłyby umożliwić śledzenie jej pochodzenia. Dopiero po tym procesie broń była gotowa do wprowadzenia na czarny rynek. Oczyszczony towar trafiał do zaufanych odbiorców – gangów, organizacji przestępczych oraz indywidualnych klientów, którzy poszukiwali wysokiej jakości uzbrojenia bez możliwości identyfikacji jego pochodzenia. Dzięki swojemu doświadczeniu i kontaktom Vinny mógł skutecznie zarządzać całym łańcuchem dostaw, zapewniając płynność operacji oraz stały dopływ nowego sprzętu. Projekt ten nie tylko zapewniał Vinny’emu znaczne zyski, ale również otwierał nowe możliwości dla przestępczego półświatka, dostarczając im broń, która oficjalnie nie istniała. Dzięki precyzyjnej manipulacji dokumentacją oraz znajomości systemu wojskowego procedura była niemal niemożliwa do wykrycia, a Vinny mógł działać w cieniu, rozwijając swój nielegalny biznes.

Spoiler

Hey, cześć. Grałem już projekty związane z brońmi i ewidentnie zaciekawił mnie ten temat przez co dalej chce to brnąć, jest to inna nisza niż grałem poprzednio, ale chce się sprawdzić w takim wydaniu. Dokładnie poczytałem i znajdywałem informacje dot. szmuglowania w taki sposób broni, oraz ich ściągania co wskazuje na to, że nie jestem w tym zielony, tylko mam jakieś pojęcie, projekt będę prowadził spod szyldu organizacji https://forum.v-rp.pl/topic/36222-hawthorne-crime-network/ - liczę na pozytywne rozpatrzenie i z góry dzięki wielkie, pozdrawiam serdecznie z rodzinką.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin