Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[CC] [16/02/2025] Christian Vance ( plaintiff) v. Lance Stimblay ( defendant )

Rekomendowane odpowiedzi

SUPERIOR COURT OF THE STATE OF SAN ANDREAS

COUNTY OF LOS SANTOS

CIVIL DIVISION

CIVIL COMPLAINT

Christian Vance
(plaintiff)
Reprezentowany przez: Trevor Mcgonley, Mcgonley Law Firm

v.

Lance Stimblay
(defendant)
Reprezentowany przez: N/A

I. ZARZUTY

Defendant #1

1. 20.108 VC - Spowodowanie wypadku
2. 20.115 VC - Lekkomyślna jazda
3. 20.117 VC - Przekroczenie dopuszczalnej prędkości na drodze publicznej
4. 20.127 VC - Niezastosowanie się do znaku STOP lub sygnalizacji świetlnej

II. OŚWIADCZENIE

Wysoki Sądzie, dnia 15/02/2025 ok. godziny 19:20 Lance Stimblay złamał kilka przepisów Vechicle Code: 
2. 20.115 VC - Lekkomyślna jazda
3. 20.117 VC - Przekroczenie dopuszczalnej prędkości na drodze publicznej
4. 20.127 VC - Niezastosowanie się do znaku STOP lub sygnalizacji świetlnej . 
Przez swoją lekkomyślną jazdę spowodował wypadek samochodowy, którego skutkiem był rozcięty łuk brwiowy ( Christian Vance ), pojazd silnikowy Dubsta odbijając się od samochodu przechylił się na bok i naruszył integralność strukturalną sklepu, w który samochód uderzył. Christian Vance miał podejrzenie wstrząśnienia mózgu. Dzięki kamerce samochodowej można jasno stwierdzić kto spowodował niepotrzebny wszystkim wypadek samochodowy. Christian Vance jechał przepisowo, zatrzymując się przy każdym skrzyżowaniu - jednakże kierowca białego sedana niezważając na nic wjechał prosto w jego bok, to cud, że wogóle przeżył. Samochód Dubsta został kompletnie zniszczony - prawy bok zmiażdżony przez uderzenie białego sedana, dach również zniszczony przez uderzenie i naruszenie integralności strukturalnej budynku sklepu. Plaintiff oczekuje odszkodowania od Lance Stimblay pokrywającego całość kosztów pojazdu.

III. MATERIAŁ DOWODOWY

EXHIBIT A

EXHIBIT B
**Wpis w bazie danych LSPD dotyczący tego wypadku**

Edytowane przez Bubsonek

**Zawiadomienie o terminie rozprawy sądowej zostało dostarczone do strony oskarżonej (defendant) jak/i strony oskarżającej (plaintiff).**

SUPERIOR COURT OF THE STATE OF SAN ANDREAS

COUNTY OF LOS SANTOS

CIVIL DIVISION

Christian Vance
(plaintiff)
Reprezentowany przez: Trevor Mcgonley, Mcgonley Law Firm

v.

Lance Stimblay
(defendant)
Reprezentowany przez:

Court File: 25DCCC00139

NOTICE OF A COURT HEARING
(zawiadomienie o rozprawie)

Do: Lance Stimblay

Przeciwko Tobie został złożony pozew. Termin rozprawy został wyznaczony:

SUPERIOR COURT OF THE STATE OF SAN ANDREAS, COUNTY OF LOS SANTOS

Data: 25.02.2025
Godzina: 10:00
Miejsce: Davis Courthouse

W budynku sądu zabrania się posiadania broni palnej oraz innych rodzajów broni. Przed wejściem na salę sądową prosimy o wyciszenie wszystkich urządzeń elektronicznych.

Data: 23.02.2025

CLERK OF COURT
Madison Fisher

(( Ważne informacje z którymi należy się zapoznać

• Strona oskarżona (defendant) i strona oskarżająca (plaintiff) są zobowiązani do umieszczenia narracji w odpowiedzi, czy zjawili się w wyznaczonym terminie. W sytuacji nieobecności strony oskarżonej (defendant) na rozprawie, konieczne jest umieszczenie odpowiedniej narracji. Jeśli dwie strony zjawiły się w wyznaczonym terminie, sędzia rozpoczyna rozprawę i zaczyna od punktu 4.7, czyli mowy początkowej strony oskarżającej (plaintiff).
  • Strona oskarżona (defendant) ma 3 dni (72h) na poinformowanie, w formie narracji, kto będzie jej adwokatem. Brak informacji dotyczących reprezentującego adwokata oznacza, że oskarżony (defendant) broni się sam. Należy pamiętać, że adwokat musi posiadać aktywną licencję State Bar of San Andreas 
  • Uwaga: Rozprawa odbywa się wyłącznie na forum! Wasze postacie nie uczestniczą fizycznie w sądzie na Davis, chyba że otrzymacie taką informację.

))

@Bubsonek @k4ktus

PePe. i Bubsonek lubią to

**Na salę rozpraw wszedł sędzia Henry Gallegos. Udał się on na swoje miejsce, po czym rozejrzał się po sali zauważalnie.**

Dzień dobry. Witam wszystkich obecnych na tej sali. Przed nami dzisiaj stoi sprawa Christian Vance v. Lance Stimblay. Otwieram dzisiaj tę sprawę, a moim celem jest zapewnienie uczciwego i sprawiedliwego procesu. Oskarżyciel ma teraz możliwość wygłoszenia mowy wstępnej, proszę bardzo...

**Sędzia Henry Gallegos wskazał swoją lewą dłonią w kierunku C. Vance i jego obrońcy, kiwając do nich głową w geście przywitania**

@Bubsonek

Bubsonek lubi to

**Wstał, kiwnął głową na przywitanie ** Dziękuje wysoki sądzie, jesteśmy tu dziś ponieważ paręnaście dni temu, dokładnie 15 lutego tego roku około godziny 19:20 doszło do zupełnie niepotrzebnego nikomu wypadku samochodowego. Niestety jednak się stało, skutki tego możemy zobaczyć teraz. Samochód p. Christiana Vance został kompletnie zniszczony. Przejdźmy więc do sedna tego co chce wypowiedzieć. Dnia 15 luty 2025 roku w okolicach godziny 19:20 Lance Stimblay dopuścił się złamania punktów San Andreas Vechicle Code, takich jak: 

2. 20.115 VC - Lekkomyślna jazda

3. 20.117 VC - Przekroczenie dopuszczalnej prędkości na drodze publicznej

4. 20.127 VC - Niezastosowanie się do znaku STOP lub sygnalizacji świetlnej.

Skutkiem jego znacząco łamiącej przepisy VC jazdy, Christian Vance niepotrzebnie ucierpiał zarówno mentalnie jak i materialnie. Ten wypadek samochodowy mógł permanentnie uniemożliwić p. Christianowi normalne funkcjonowanie fizyczne jak i psychiczne. Co do szkód materialnych można jasno stwierdzić, że pojazd typu Dubsta po uderzeniu przekoziołkował oraz uderzył w pobliski sklep. Wartość tego pojazdu przekracza 400,000 USD a naprawa jest niewiele tańsza. W związku z tym wnoszę do Wysokiego Sądu o zarządzenie odszkodowania w wysokości 500,000 USD za szkody materialne i nacisk psychiczny na rozumowanie P. Vance. **Usiadł, kiwnął głową w podziękowaniu **

**Lance Stimblay wstał po czym rozpoczął swoją mowę**
Dziękuje wysoki sądzie, tak jak oskarżony przedstawił spotkaliśmy się tutaj przez zaistniałą sytuacje dnia 15 lutego w której doszło do kompletnie niepotrzebnego wypadku samochodowego. Zgodzę się z tym iż moja jazda była lekkomyślna i skrajnie nieodpowiedzialna w tamtym momencie i nic nie usprawiedliwi mojego zachowania, faktycznie dopiero teraz zdałem sobie sprawę z powagi sytuacji i jak dużą krzywdę mogłem wyrządzić moim zachowaniem na drodze. Jednakże pomimo mojej nieodpowiedzialnej jazdy chcę rozwiać inne wątpliwości takie jak kompletna niewinność Christiana Vance, prosił bym o ukazanie nagrania z kamer lokalnego monitoringu lub z kamerki samochodowej oskarżonego.
**Zapewne owe nagrania zostało ukazane na monitorze w sądzie**
Tak jak widać na ukazanym nagraniu oskarżony przystąpił do zwalniania przed skrzyżowaniem jednakowo nie zatrzymując się przed nim, w tamtym momencie w mojej głowie pojawiła się myśl iż facet chce po prostu jechać prosto ewentualnie zatrzyma się a ja zdążę przejechać przez skrzyżowanie, faktycznie teraz ta myśl za przeproszeniem ale jest dla mnie idiotyczna i nie mam pojęcia dlaczego akurat to pojawiło się w mojej głowie tamtego dnia jednakowo nie zmienia to faktu iż mężczyzna nie zatrzymał się tak samo jak ja.
**Lance przedstawiając całą wersje zdarzeń mówił lekko załamanym głosem ukazując skruchę przed sądem**

@Matieusz

**Wstał stanowczo** Wysoki sądzie, przepraszam, że przerwę. **Spojrzał się na defendant po czym powiedział** a może spojrzymy na perspektywę ofiary tego wypadku? Przecież jako exhibit A umieściłem nagranie pokazujące wine pana Stimbleya. Niech wysoki sąd zaprezentuje by uświadomić kto tu zawinił. **Spojrzał na sędziego stanowczo**

(( @Matieusz

Edytowane przez Bubsonek

Można zauważyć, że Pan Christian przestrzegał przepisów VC. Można zauważyć, że zatrzymał się on na skrzyżowaniu i poprawnie wykonał manewr skrętu. Z daleka widać nadjeżdżającego pana Stimbley, który zmienił pas z dużą prędkością i wjechał centralnie w samochód pana Christiana

@Matieusz

Edytowane przez Bubsonek