Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

Illegal trip to USA

SmoQ

Rekomendowane odpowiedzi

cEC2yEx.jpeg     Przemyt ludzi na granicy USA z Meksykiem stał się olbrzymim problemem, a zarazem źródłem dużego zarobku dla tzw. "kojotów". Skala przemytów jest liczona w tysiącach osób. Do przemytów najczęściej wykorzystywane są tunele podziemne. Tunele są najbezpieczniejszą formą przeprowadzenia grupy ludzi przez granice. Jednak nie jest to jedyny sposób... Wykorzystywane są do tego również ciężarówki, statki. Jednak przy takim sposobie pokonywania granicy trzeba mieć mase układów i wykładać kupe kasy odpowiednim osobom. Część ludzi decyduje się nawet na piesze pokonanie granicy idąc przez pustynie lub wysokie góry Californi. Jest to najniebezpieczniejszy sposób ze wszystkich. Nie chodzi tu o prawdopodobieństwo złapania, a raczej o trudność fizyczną. Emigranci są zmuszeni do marszów trwających nie raz setki kilometrów mając małe ilości jedzenia, wody, czy sprzętu potrzebnego do przetrwania w takich warunkach. 

Du5pY9n.jpeg

Alejandro "ZORRO" Ruiz i Periandro "SILENT" Barrientos - dwóch meksykanów, którzy ok. 10 lat temu wyemigrowali do USA z Meksyku. Przed emigracją zajmowali się masowymi przemytami przez granice. Przy pomocy tuneli, ciężarówek i statków przez granice przerzucili kilka set kilogramów narkotyków oraz znaczne ilości ludzi. Przeprowadzka do stanów rozłączyła ich drogi, jednak po dziesięciu latach zaczynają się one łączyć. Dzięki poleceniu przez ich dawnego znajomego zostali ściągnięci do grupy pracującej dla kartelu Los Zetas z różnych części stanów. Główny boss tej grupy chce wykorzystać ich potencjał i znajomości do zarobienia grubej kasy. Alejandro i Periandro mają plan, żeby wrócić do tego z najmniejszym ryzykiem. Uruchamiają do tego swoje stare kontakty, dzięki czemu nie muszą przekraczać granicy razem z "paczką". Wykładają sporą gotówkę, ale mają wszystko na tacy - wystarczy odebrać paczkę z okolic Los Santos. Dwójka dobrze trafiła, ponieważ grupa ma do zaoferowania sporą ilość ułatwień, jaką jest firma transportowa oraz port, w którym grupa najemników ma wpływy.  Tak na prawdę Zorro wraz z Silentem z uwagi na swoją pozycję w całym procederze są jedynie koordynatorami przemytów - odbierają przerzut i odpowiadają za działanie z nim na terenach San Andreas, poza tym całą resztą zajmują się ich kontakty w Meksyku oraz stanach. - Głównym pomocnikiem działającym za barykadą jest jeden z klubów motocyklowych mających oddział w Tjuanie i Mexicali. To oni zajmują się przemytem wykorzystując do tego swoją sieć tuneli. Przysłowiowa "paczka" odbierana jest z okolic tunelu przez posłańców Zorro, których zadaniem jest przetransportowanie paczki w ręce Zorro i Silenta, którzy odbierają ją w okolicy Los Santos. W przypadku tras ciężarówką Zorro wyrusza w trase osobiście. Jest świetnym kierowcą, a jego gadka potrafi przekonać wszystkiego. Chodzi legenda, że ma też jakiś układ na granicy przez co łatwiej mu ją przekroczyć. Rejsy statkiem to chyba ulubiony sposób dwójki zbirów. Dlaczego? Jest najbezpieczniejszy. Wszystko dzięki wpływom, które ma w porcie grupa, dla której pracują.                                                                                                                                                                                                                                           

Spoiler

OOC: Siemano. Po dołączeniu do organizacji Old School Zetas wpadł mi do głowy ciekawy pomysł na gre dla mojej postaci polegającą na budowie siatki przerzutowej przez granice. Mam zamiar grać przerzuty ludzi, narkotyków oraz broni przez granice USA i Meksyku. Większość akcji za pewne odbędzie się z ET, ale nie zamykam się na granie z graczami, którzy będą chcieli to wykorzystać.  Wymyśliłem ten projekt dla urozmaicenia gry.  Nudzi mi się granie uliczniaków :).  

Edytowane przez SmoQ

image.png.6b2f643a3d2e78d7b71181deb02c5888.png

• 5 tygodni później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin