Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[Venture SPORT] 02. Gorąca atmosfera przed galą federacji APEX! Tsarnaev prowokuje, Frolov zachowuje spokój!

CZEMP1ON

Czy będziesz oglądać konferencję federacji APEX?  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy będziesz oglądać konferencję federacji APEX?

• Tak
      8
    • Nie
      2

Rekomendowane odpowiedzi

spacer.png

W świecie MMA, gdzie sport spotyka się z emocjami i grami psychologicznymi, zbliżająca się gala federacji APEX zapowiada się niezwykle ekscytująco. Podczas naszej audycji "Venture Sport" prowadzonej  tym razem przez Raymond'a Hall mieliśmy okazję usłyszeć, co o swoich starciach sądzą dwaj zawodnicy - Baysangur Tsarnaev oraz Maksim Frolov. Wywiad obfitował w interesujące wypowiedzi, prowokacje, a nawet drobne zaczepki słowne, zwłaszcza ze strony charyzmatycznego Baysangura Tsarnaeva.

Spokój kontra pewność siebie

Jako pierwszy na pytania odpowiedział Maksim Frolov, który stawia przed sobą ogromne wyzwanie. Jego spokojne podejście do walki i rzetelne przygotowania kontrastowały z pewnością siebie i prowokacyjnym stylem Tsarnaeva.

• "Przygotowuję się do tego pojedynku tak bardzo, jak to tylko możliwe. Nie odczuwam stresu, działam ze spokojną głową" - powiedział Frolov, podkreślając, że jego taktyka opiera się na dyscyplinie i ciągłej konsekwencji w treningu.

Natomiast Tsarnaev nie omieszkał wtrącić swojej uwagi w stylu, do którego już przyzwyczaił swoich fanów:

• "Widzę, jak mój kolega z panelu się stresuje... Nie stresuj się, Maksim. To tylko wywiad u Raymond'a Hall'a!"

Jego wypowiedzi, choć często humorystyczne, były wyraźnie wymierzone w psychikę zarówno swojego rywala, jak i innych zawodników.

Prowokacje i gra psychologiczna

Najciekawsze momenty rozmowy dotyczyły walki Tsarnaeva z Paulo Rodriguesem. Tsarna nie szczędził ostrych słów pod adresem swojego rywala:

• "Jest słaby, nie trenował dwa lata - jego kondycja jest na niskim poziomie. Przygotowuję całą galę, do tego trenuję - jego psychika tego nie wytrzyma, a z psychiki pójdzie na fizyczność."

Co ciekawe, Tsarna otwarcie przyznał, że wiele jego prowokacyjnych zachowań to jedynie element strategii:

• "Na transmisjach nie piję tego alkoholu, kupuję go i potem oddaję jakiemuś osobnikowi przy barze."

Jego słowa miały wyraźny cel - podważyć przygotowanie Paulo Rodriguesa i wprowadzić go w stan niepewności przed starciem.

Mocne deklaracje przed walką

Tsarna poszedł o krok dalej, zapewniając, że walka zakończy się przed czasem:

• "Paulo - lubię Cię, ale możesz już ostatni raz ponieść pas na swoich barkach. Trzydziestego ci go odbieram, a wszyscy, co stawiają na mojego rywala, niestety macie zepsute kupony!"

Paulo Rodrigues nie był obecny na wywiadzie, ale z pewnością nie pozostawi takich słów bez odpowiedzi na zbliżającej się konferencji.

APEX - widowisko i przyszłość federacji

Pytani o najciekawsze starcia gali, zawodnicy mieli różne zdania. Tsarnaev wyraził zainteresowanie walką Movsara Shtyrkova z Williamem Travoltą:

• "Dwóch doświadczonych stójkowiczów, jeden z bogatą historią w MMA. Chcę zobaczyć potężne strzały!"

Jednak nie omieszkał też wbić szpilki w stronę walk kobiet:

• "Najbardziej nudna walka to dla mnie walka otwierająca galę - walka kobiet. Nie wiem, mam niechęć do walki kobiet w klatce."

Maksim Frolov natomiast skupił się na swoim starciu:

• "Najbardziej interesuje mnie walka Tsarnaeva z Paulo. Walka mistrzowska, więc liczyę na prawdziwe igrzyska!"

Przyszłość zawodników poza MMA

Raymond Hall poruszył również temat przyszłości zawodników poza oktagonem. Tsarnaev zaskoczył pomysłem na biznes:

• "Już mam w planach wprowadzenie koszulek i bokserek z moją podobizną - wyślę ci jedne na spróbowanie! Haha."

Frolov natomiast myśli bardziej długofalowo:

• "Jeszcze o tym nie myślałem, ale na pewno będę chciał stworzyć swoją sekcję MMA albo kickboxingu. To dosyć odległe plany."

Podsumowanie

Gala APEX zapowiada się niezwykle emocjonująco. Baysangur Tsarnaev gra w psychologiczną grę, jednocześnie zdradzając, że jest znakomicie przygotowany do walki. Maksim Frolov pozostaje opanowany i skupiony na swoim celu. Konflikt pomiędzy Tsarnaevem a Paulo Rodriguesem nabiera rumieńców i z pewnością będzie jednym z głównych tematów do dnia walki. Jak potoczą się ich losy? Przekonamy się już niedługo podczas gali APEX!

Resztę materiału w formie zapisu audio rozmowy znajdziecie tutaj :

Spoiler

Raymond Hall mówi: Dzień dobry drodzy słuchacze, przerywamy blok muzyczny naszą audycją spod szyldu sportowego. Witamy w Venture Sport! Witamy Was, ale dodatkowo naszych gości, którzy ciężko przygotowują się do walki w debiutującej federacji APEX. Panowie, przedstawcie się! Śmiało!

Baysangur Tsarnaev mówi: Cześć, co tu dużo mówić Raymond, wiele osób mnie już pewnie kojarzy - walczę jednak ze sławnym Paulo Rodrigues'em, który niedługo straci swój pas a będzie on wisiał na moich biodrach.

Raymond Hall mówi: **słychać śmiech prowadzącego** - Pewność zawodników MMA, jest niesamowita!

Maksim Frolov mówi: Cześć, witam wszystkich słuchaczy. Witam również prowadzącego Raymond'a jak i Baysangur'a. Dziękuję za możliwość udzielenia wywiadu. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie sprawnie.

Raymond Hall mówi: Nie ma innej opcji, w końcu jesteście gośćmi u nas! Panowie, przejdźmy do konkretów. Przygotowaliśmy dla Was naszym zdaniem najciekawsze pytania. Będę zadawać je następująco - Po jednym pytaniu personalnym do każdego z Was z osobna i po tym jedno pytanie wspólne. Pasuje?

Baysangur Tsarnaev mówi: Nie ma sprawy, sam jestem ciekawy jakie pytania dla nas przygotowałeś.. Lekcje odrobiłem, więc.. Myślę, że nie pójdzie mi jakoś ciężko - haha!

Maksim Frolov mówi: Przejdźmy do pytań w takim razie. Przyznam osobiście, że nie zwykłem do udzielania wywiadów, ale mam nadzieję, że przygotowałem się odpowiednio.

Raymond Hall mówi: Nie będzie tak źle, z pewnością. Maksim, w takim razie jak najszybciej zbliżyć Cię do Twojego debiutującej odpowiedzi na antenie naszego radia. Wciąż budujesz swoją pozycję w świecie MMA. Jakie emocje towarzyszą Ci przed jednym z największych wyzwań w Twojej dotychczasowej karierze?

Maksim Frolov mówi: Zdecydowanie będzie to największe wyzwanie w mojej karierze, ale jestem spokojny. Wiem, że mój przeciwnik przygotowuje się na sto procent, dlatego ja również nie pozwalam sobie na jakiekolwiek braki w tym spotkaniu.

Raymond Hall mówi: Mówisz o całkowitym oddaniu się treningom, możesz rozwinąć nieco myśl? Jak wyglądają Twoje przygotowanie? Dosłownie pomimo tak wielkiego ciężaru, jakim jest dla Ciebie ta walka - Nie odczuwasz wcale stresu? Takiego nawet i motywującego do działania?

Maksim Frolov mówi: Przygotowuję się do tego pojedynku tak bardzo jak to tylko jest możliwe. Do walki lekko ponad dwa tygodnie, więc stawiam już bardziej na dopracowanie wszystkich przygotowanych technik. Co do stresu.. Ciężko mi powiedzieć czy się stresuję. Wiem, że to będzie ciężki wieczór i muszę działać. Raczej staram się podchodzić do tego ze spokojną głową, a wszystkie rzeczy którymi mógłbym się stresować - rzetelnie przepracowuję.

Raymond Hall mówi: Widzę u Ciebie zupełnie odmienną taktykę niżeli u innych zawodników z którymi mieliśmy przyjemność przeprowadzić wywiadu - Spokój, opanowanie. Tsarna, może tak będzie łatwiej posługiwać mi się podczas naszej rozmowy. Jesteś najbardziej rozpoznawalny w ten sposób! Twoja taktyka jest zupełnie inna sposób prowadzenia Twoich sociali, częste prowokowanie rywala. Ogromna pewność siebie - Której nie można Ci odmówić, mimo wszelkich kursów stawiających na ogromną przewagę i faworyta w tym spotkaniu, czyli Twojego rywala. Mimo to nie odczuwasz większej presji, czy masz jakiś konkretny plan?

Baysangur Tsarnaev mówi: Powiem na starcie, że widzę jak mój kolega z panelu sie stresuje.. Nie stresuj sie Maksim to tylko wywiad u Raymond'a Hall'a. Moja taktyka na walke, jest bardzo prosta, każdy widzi co robie - przygotowuję się w klubach nocnych pijąc szkocką. Prawdziwy ja nie musi trenować, żeby wygrać, tak na prawdę, przygotowuję się ciężko do tej walki wiem, ze jest jedna z ważniejszych w moim życiu - nie umniejszam umiejętnościami Paulo, ale przecież z takim rekordem powinien być w UFC a nie tworzyć swoja organizacje.. Jest słaby, nie trenował dwa lata - jego kondycja jest na niskim poziomie. Przygotowuję cała gale, do tego trenuje - psychika mu od tego siądzie a z psychiki pójdzie na fizyczność.. A co do UFC, mogę zdradzić.. Że ktoś w moim narożniku będzie z przeszłościa w tej organizacji.

Raymond Hall mówi: To akurat bardzo ciekawa informacja, mam właśnie kilka pytań odnośnie Twojej przeszłości. Jednak zanim do tego jeszcze przejdziemy, wspomniałeś o szkockiej oraz mówisz o słabej dyspozycji Twojego rywala - Paula Rodriguesa. Przeglądałem ostatnio Twoje social media, zwłaszcza Twoje transmisje na żywo. Jest tak jak wspominałeś, nie ukrywasz tego jak relaksujesz się w tym czasie przed walką, gdzie dla wielu jest to czas intensywnych treningów i walki ze swoimi granicami. Smakujesz różnych alkoholi, jeździsz drogimi samochodami - Bawisz się życiem. Uważasz, że forma Paul'a jest na tyle znikoma, że mógłbyś go pokonać bez zupełnego przygotowania? Jak przygotowujesz się na tą walkę i czy w ogóle to robisz? Czy może jest to specjalna narracja, która ma wyprowadzić przeciwnika z równowagi? Licząc na przewagę psychologiczną?

Baysangur Tsarnaev mówi: Uważam, że jak będzie chciał przewalczyć całe pięć rund w zapasach to nie wyjdzie do trzeciej.. Nie ma tyle kondycji, jestem przygotowany na pełnej - gdzie on trenował? Na sali? Moje przygotowania były ciężkie w górach, stara metoda mojego świętej pamięci ojca. A teraz przyznam sie do czegoś odnośnie tych transmisji, nie pije tego alkoholu - kupuje go i potem oddaje dla jakiegoś osobnika, który stoi przy barze. **Roześmiał się**. Każdy powinien być pewny swojej walki, dziwia mnie tylko kursy - bo to przecież ja mam większy rekord.

Raymond Hall mówi: A więc dużo tutaj zagrywek psychologicznych w kierunku rywala, jeszcze pozwól, że spytam bo bardzo mnie zaciekawiłeś. Jak wyglądają Twoje treningi w górach? Jakie metody praktykował Twój tata? Nie mógłbym nie spytać, zbyt ciekawa sprawa!

Baysangur Tsarnaev mówi: To zależy o jaki trening pytasz, bo przykładowo na zwykłych salach przerzuty uczy sie na worku treningowym. Ja musiałem rzucać kawałkami drewna, potem te kawałki przerzucać na druga strone, żeby nie zostawiać po sobie syfu. Jak już byłem gotowy fizycznie, dopiero przechodziłem na sale ucząc się hwytów zapaśniczych. Raymond powiem krótko - bo mam nadzieję, że mój rywal tego słucha. Paulo - lubię Cię, ale możesz już ostatni raz ponieść pas na swoim barku. Trzydziestego ci go odbieram a wszyscy co stawiają na mojego rywala, niestety kupony macie zepsute!

Raymond Hall mówi: Odważne deklaracje, bardzo wymagające treningi. Dziękuję Tsarna za odpowiedzi. Zanim przejdę do pytania dla Was wspólnego, dam Wam jeszcze jedną szansę, choć Ty Tsarna dałeś już sporo wiadomości do rywala. Chciałbym zapytać kolejny raz, czy Ty bądź Maksim chcielibyście powiedzieć coś konkretnego w kierunku Waszego przeciwnika? Podkreślam, aby była to kulturalna wypowiedź, tylko tyle wymagam! *roześmiał się*.

Maksim Frolov mówi: Widziałem, że to będzie trzecia walka zawodowa mojego przeciwnika. Mój plan działania jest dosyć prosty. Po prostu zamierzam to wygrać. Jestem trochę starszy od mojego przeciwnika, ale odbieram to jedynie za atut. Jestem w swojej szczytowej formie i liczę, że uda mi się znokautować Ronnie'go Jr.

Baysangur Tsarnaev mówi: Chce tylko powiedzieć do Paulo, zeby uważał na mnie.. Wiem, że sie nie boisz - ale pięciu rund nie przewalczymy, skończe cie wcześniej. Potrzebuje już konfrontacji na konferencji szesnastego.. A trzydziestego spojrzymy na siebie w klatce, oddając sie w miłości ciosów - oczywiście po gali obiecałem Paulo, że pójdziemy sie porządnie schlać na afterze i słowa dotrzymuje!

Raymond Hall mówi: *roześmiał się* A pozwól, że jeszcze Cię złapie za słówka! Kolejny raz mówisz o alkoholu, powiedziałeś, że na transmisjach live tego nie pijesz, tylko oddajesz pracownikom. Jak spostrzegasz alkohol w życiu zawodowego sportowca?

Baysangur Tsarnaev mówi: Łapiesz za słowa, powiem ogólnikowo Raymond - wszystko jest dla ludzi tylko z umiarem, zawodnik też powinien czasami sie zresetować od tego mamy aftery po galach, gdzie nie ma mediów i innych dziennikarzy!

Raymond Hall mówi: Wielka szkoda! *roześmiał się ponownie* Powiedzcie nam, jakie są Wasze przewidywania na temat gali federacji APEX? Która walka poza Waszymi starciami zapowiada się najciekawiej?

Baysangur Tsarnaev mówi: Całkowicie szczerze, chce zobaczyć walke Movsar'a Shtyrkov który będzie walczył z William'em Travolt'a dwóch doświadczonych stójkowiczów, jeden z bogata historia w MMA, miasto już go dosyć mocno zna dlatego jest faworytem tej walki - na kogo stawiam? Nie wiem, chce zobaczyć potężne strzały z jednej jak i drugiej strony. A najbardziej nudna walka, to dla mnie walka otwierająca gale - walka kobiet, nie wiem mam niechęć do walki kobiet w klatce.

Maksim Frolov mówi: Nie licząc mojej walki w zestawieniu zdecydowanie najbardziej mnie interesuje walka Paulo oraz kolegi obok. Walka mistrzowska, więc liczę, że zaraz po swoim zwycięstwie - obejrzę prawdziwe igrzyska. Co do innych walk na tym zestawieniu - chętnie obejrzę, żeby sprawdzić formę potencjalnych rywali.Propozycja walki którą, dostałem i którą podpisałem nie odbywa się w mojej wadze - musiałem zbijać. Dlatego chętnie zobaczę, czego mogę się spodziewać w wyższych kategoriach.

Raymond Hall mówi: Mhm, rozumiem. To bardzo miłe z Twojej strony względem Tsarny. Właśnie, jakie macie zdanie na swój temat? Może mieliście okazje wcześniej się poznać prywatnie? Choć głównie mnie interesuje ten temat od zawodowej strony, to posłuchamy chętnie jak najwięcej na ten temat!

Baysangur Tsarnaev mówi: Maksim lubi latać po wagach, kto wie - czy nie bedzie moim rywalem? Wygraj z Ronnie a obiecuje, że kiedyś zmierzysz sie z przyszłym mistrzem.. Haha, nie znamy sie poznaliśmy się na dole przed wejściem do studia.

Maksim Frolov mówi: Właśnie w tym sęk, że nie lubię latać po wagach, a szczególnie schodzić do niższej, ale na tą walkę zrobiłem wyjątek - mam nadzieję, że wyjdzie mi to na dobre. Walczycie w średniej, więc myślę że to będzie cel mojej wagi na przyszłe spotkania.

Raymond Hall mówi: Bardzo ciekawe zapowiedzi tutaj nadeszły po Waszej krótkiej rozmowie - Muszę przyznać, że to starcie będzie niesamowicie ciekawe, jeżeli by do niego doszło. Przeprowadzka do Los Santos to duża zmiana. Jakie były Twoje pierwsze wrażenia po przyjeździe i jak miasto wpłynęło na Twoje przygotowania do walki, Maksim?

Maksim Frolov mówi: To ogromna zmiana. Tak naprawdę, to zmienia się całe życie. Ugościł mnie tutaj mój serdeczny przyjaciel Robert, którego pozdrawiam. Ciągle się tutaj jeszcze adaptuję, ale już pierwsze miesiące za mną - także jest tylko lepiej.

Raymond Hall mówi: To bardzo dobrze słyszeć - Tymbardziej, że lepsze samopoczucie i tok życia prywatnego, gdy wszystko zmierza na właściwe tory pozytywnie wpływa na naszą pracę. W waszym przypadku na wyzwania sportowe. Tsarna! Jesteś niepokonanym mistrzem, który zostawił pas EFC, by podjąć nowe wyzwanie w APEX. Co było powodem podjęcia takiej decyzji?

Baysangur Tsarnaev mówi: Powód jest prosty, w EFC kończył mi sie kontrakt - nie przedłużyłem go, miałem już tutaj walczyć z Paulo na VFF, nie doszło jednak do walki. Na rankingi jak spojrzysz, mój przeciwnik jest numerem jeden w grapplingu a ja numerem dwa. To walka nie tylko o pas, to walka o bycie numerem jeden plus chciałem zwiedzić Stany, nie byłem tutaj kupe czasu - ale nic sie praktycznie nie zmieniło, dalej pełno imprez na mieście. I nie zostawiłem jednego pasa, tylko dwa.. 

Raymond Hall mówi: Dwa - Racja - przepraszam, a co do Twojej przyszłości u nas w mieście? Skupiasz się na ten moment na swojej aktualnej walce. Jednak wiążesz swoją przyszłość z federacją APEX? Czy jesteś otwarty na inne propozycje?

Baysangur Tsarnaev mówi: Jedyna oferta która by mogła mnie skusić jest z wiadomej organizacji! Haha, chociaż na ten moment skupiam sie to co tu i teraz - na pewno nie odejde stąd po jednej walce, jak wygram będę bronił swojego mistrzostwa, jeżeli bym przegrał to musze zrobić wszystko, żeby sie odkuć.

Raymond Hall mówi: Zrozumiałe. Przedstawię taką tezę, jako iż moje korzenia wywodzą się z dziennikarstwa biznesowego - Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, MMA nie jest jedynie sportem, a ogromnym biznesem. Macie może w głowie ułożony już plan na przyszłość w kwestii Waszej ekspansji w mediach? Może stworzeniem działalności poza oktagonem czy klatką? Macie zamiar działać poza sportami walki, które oczywiście darzycie ogromną miłością?

Baysangur Tsarnaev mówi: Oczywiście, to jest walka i nie wiadomo co w niej może sie wydarzyć. Już mam w planach wprowadzenie koszulek i bokserek z moja podobizna - wyśle ci jedne na spróbowanie. Haha.

Raymond Hall mówi: Z podobizną? Nie wiem jak zareagowałaby na to moja żona w kontekście bokserek, jednak bardzo chętnie zobaczę! *roześmiał się* Maksim?

Maksim Frolov mówi: Wszystko teraz jest biznesem. MMA to jeden z większych, bo wzbudza ogromne emocje w ludziach. Jeszcze o tym nie myślałem, ale na pewno będę chciał stworzyć swoją sekcję MMA albo kickboxingu. Jednak to są dosyć odległe plany działania.

Raymond Hall mówi: Dobrze, że wspomniałeś o kickboxingu! Twoje korzenia to właśnie kickboxing, ale mimo to zdecydowałeś się na MMA. Jak trudno było Ci się dostosować do walki w parterze i na jakim poziomie obecnie czujesz się w tej płaszczyźnie?

Maksim Frolov mówi: Racja kickboxing to moje korzenie, ale nie przesadzajmy. Od wielu lat trenuję już MMA. Był okres w moim życiu, gdzie doskonaliłem swój parter oraz zapasy i aktualnie nie uważam, żeby odbiegał on od stójki.

Raymond Hall mówi: Oczywiście, Baysangur - Mam nadzieję, że dobrze wymówiłem Twoje imię. Trenowałem przed naszym wywiadem, słowo! *zaśmiał się* Twój ojciec odegrał ogromną rolę w Twojej drodze do MMA. Jak jego dziedzictwo wpłynęło na Twój styl walki i podejście do sportu?

Baysangur Tsarnaev mówi: Fakt, udało ci sie.. Pewnie twoja żona potrafi dobrze mówić po Rosyjsku i trenowaliście w łóżku? *roześmiał się*. Mój ojciec mnie wychował, czy to w sporcie czy to na porządnego faceta - zacząłem gdy miałem pięć lat, wtedy właśnie latałem po górach i trenowałem swoja fizyczność gdy zmarł nie było mi łatwo, ale nie zostałem sam. Mój ojciec miał podpiecznego, który potrafił wszystko od niego, wychowywał go jak własnego syna a ja traktowałem go jak starszego brata. To on przekazał mi reszte nauk mojego ojca, to właśnie on walczył w UFC i to właśnie on stanie w moim narożniku. Chcesz nazwisko? Nie podam ci, dowiesz sie na konferencji.. Ewentualnie na samej gali, ale będzie to dosyć duże zaskoczenie.

Raymond Hall mówi: A więc udało nam odkryć się Twojego asa w rękawie! Tak połowicznie! Czekamy w takim razie do niedzieli, żeby w końcu to odkryć. Jeszcze pozwól, że wrócę do tego tematu. W Czeczenii wojownicza mentalność jest głęboko zakorzeniona w kulturze. Jakie wartości z rodzinnego domu przenosisz do walk?

Baysangur Tsarnaev mówi: Szacunek do umiejętności drugiego człowieka, honor a co najważniejsze potrafie przyjąć dobrze porażkę i okazać szacunek dla wygranej osoby. Jest wiele wartości, ale czy chce ci sie o nich słuchać? Mógłbym wymieniać i wymieniać!

Raymond Hall mówi: Nie spodziewałem się, że jest ich tak wiele, ale wydaje mi się, że udało Ci się wymienić w tak krótkim czasie... te najbardziej kluczowe, prawda?

Baysangur Tsarnaev mówi: Tak, są one najważniejsze.. Tak jak mówie, wiele sie nauczyłem wiele wyniosłem ze swojego rodzinnego domu, a teraz czekam na konferencje - spojrze w oczy mojego przeciwnika, idealnie..

Raymond Hall mówi: Widzę, że nie możesz się doczekać! Maksim, to co powiedział Tsarna o swoim rywalu sprawiło, że mam dla Ciebie kolejne pytanie. Patrząc na potyczki słowne między Baysangurą a Paulo Rodriguesem występujące w social mediach, widać, że między Tobą a Twoim rywalem jest zdecydowanie inaczej. Co sprawia, że całkowicie w tej kwestii milczycie? Skupiacie się całkowicie na walce? Jest to cisza przed burzą? Widziałem, że Twoje social media Maksim, nie są na ten moment jakkolwiek rozwinięte. Nie dbasz o swoją rozpoznawalność na ten moment? Masz w planie rozwijać swoją markę w przyszłości?

Maksim Frolov mówi: Może i cisza przed burzą. Z mojej strony to prawda, że nie działam intensywnie w mediach. Mam w planach trochę bardziej zadbać o ten aspekt niż aktualnie. Może po tym wywiadzie będzie idealny moment.

Maksim Frolov mówi: Kwestia tego, że jak to powiedziałeś milczymy w tej sprawie z mojej strony jest dosyć prosta. Jestem sporo starszy od mojego rywala i jest on dla mnie jedynie sportowym wyzwaniem. Nie potrzebuję sztucznie nakręcać tego pojedynku.

Baysangur Tsarnaev mówi: Czy myślisz, ze sztucznie nakręcam sobie widowisko z Paulo?

Maksim Frolov mówi: Nie wiem czy słuchasz mnie uważnie, ale nie mówiłem o Tobie. Jestem dziewięć lat starszy od Ronnie'go i nigdy się nie przecieliśmy w życiu. To typowo sportowa walka.

Baysangur Tsarnaev mówi: Nieee, dobrze słucham - Raymond dał ci pytanie, że jesteście inni niż my, bo sie zaczepiamy w mediach ty skwitowałeś to, że nie robisz sztucznego zamieszania. Dlatego zadałem pytanie, czy myślisz, że my robimy to wszystko sztucznie a nasze przepychanki sa na pokaz?

Maksim Frolov mówi: Widzę, że rozumiesz to jak chcesz to rozumieć. Powiedziałem Ci już, że te słowa nie były kierowane w Twoją stronę. Nie szukaj tutaj sensacji.

Baysangur Tsarnaev mówi: Fakt, nie szukam sensacji... Jedynym sensownym wyjściem w tym wywiadzie jestem ja.. Przejdźmy dalej Raymond.

Raymond Hall mówi: *zaśmiał się, zaraz dodał:* Spokojnie Panowie, rozumiem Twoją taktykę Maksim. Mam jeszcze kilka pytań do Was, zostało już ich niewiele, ale są ciekawe! Myślę, że warto wytrwać!

Maksim Frolov mówi: Yeah, prowadźmy to dalej. Ciężko mi się rozmawia z tym showman'em.

Baysangur Tsarnaev mówi: Przypomnij mi swój rekord.

Maksim Frolov mówi: Nie wiem co rekord zmienia w tej sprawie.

Baysangur Tsarnaev mówi: Cool, jak nie wiesz to daj mówić dla prowadzącego.. Ma ważne pytania - nie ma sensu dalej ciągnąć rozmowy z toba. *Spojrzał na Raymonda* Masz coś dla mnie?

Raymond Hall mówi: Dobrze Panowie, wracamy do pytań! *zaśmiał się* Mam pytanie dla Was, wspólne - Czy istnieje jakiś zawodnik w APEX lub innej organizacji, z którym chcielibyście się zmierzyć w przyszłości?

Baysangur Tsarnaev mówi: Jeszcze pytasz, mam takiego przeciwnika - ale musiałbym do niego przytyć.. Jest ciężki ponad sto na wadze, Gordon Ryan - wiesz o kim mówie?

Raymond Hall mówi: Oh, wow - Muszę przyznać, że żeby doszło do tego pojedynku musiałbyś się postarać w kwestii wagowej. To fakt! A Maksim?

Maksim Frolov mówi: Na pewno nie szukam już wyzwań w wadze lekkiej. Ciężko powiedzieć.. Zobaczymy po gali jak się zaprezentują inni zawodnicy. Faktem jest, że jak wrócę do swojej wagi to będę celował w największe nazwiska, żeby w końcu zawalczyć o pas. Jeżeli Baysangur rzeczywiście wygra walkę i zdobędzie pas to możliwe, że będzie na moim celowniku.

Baysangur Tsarnaev mówi: Poczekaj z tym, pierw to ty zacznij coś znaczyć w tych sportach walk - życzę powodzenia dla Ronnie JR.

Raymond Hall mówi: Po dzisiejszej Waszej rozmowie, ta walka wydaje się być jeszcze bardziej interesująca!

Baysangur Tsarnaev mówi: Czas pokaże, Raymond - widzisz w jakie cele celuje... Paulo, potem ktoś jeszcze mocniejszy.

Raymond Hall mówi: Wracając do Ronniego - Ronnie West Jr. to bardzo ciekawie prezentujący się rywal, który lubi prowokacyjny styl walki. Jakie są Twoje przewagi nad nim i czego się po nim spodziewasz w oktagonie? Maksim?

Maksim Frolov mówi: Myślę, że jestem na pewno bardziej doświadczony stójkowo, niż mój przeciwnik. Nie wiem czy to właśnie w tej płaszczyźnie będę szukał swojej szansy. Spodziewam się, że Ronnie postawi solidne warunki, ale dam im radę.

Raymond Hall mówi: Solidnie i na temat. Tsarna! Twoja historia pokazuje, że droga do sukcesu w MMA bywa pełna wyrzeczeń. Co było dla Ciebie najtrudniejszym momentem w Twojej dotychczasowej karierze?

Baysangur Tsarnaev mówi: Wyprowadzka z rodzinnego miasta, żeby zdobyć pierwsze tytuły. Uwierz, ciężko jest jechać gdzieś gdzie praktycznie nikogo nie znasz, trenerów zostawiłem w Czeczeni - trenuje na kamerce, haha! Ale wszyscy będą na mojej walce.

Raymond Hall mówi: Teraz też? Utrzymujesz plany treningowe za pośrednictwem wideo-rozmowy z trenerem? Nie słyszałem jeszcze o takich sposobach! Jak to wygląda?

Baysangur Tsarnaev mówi: Wcześniej oczywiście dostaje plan treningowy na każdy dzien osobno. Jade przykładowo na siłownie, zaczynam wykonywać ćwiczenia, mój trener sie przygląda i analizuje - to jak analiza walki przeciwnika.

Baysangur Tsarnaev mówi: Na szczęście będą tydzień wcześniej, żeby dopilnować mojej wagi!

Raymond Hall mówi: Rozumiem, to bardzo ciekawy sposób treningu! Jednak skoro masz swój zaufany sztab, to nie dziwne, że decydujesz się na takie metody! Trzeba korzystać z dzisiejszych technologii. Wrócę jeszcze na moment do Life Invadera, Twojej działalności na tej platformie. Zacytuję może Twój post, będzie najlepiej.

Raymond Hall mówi: "Paulo Rodrigues Ucze się czegoś od ciebie, masz racje - nie ma po co trenować haha! Przecież wiem kto zgarnie niedługo pas, bo już trzydziestego marca - dobry wywiad Raymond Hall zrobiłeś z niczego coś... Dobrze, że respektujesz moje umiejętności bo wiesz co sie stanie..." - Wcześniej o tym rozmawialiśmy, ale czy podtrzymujesz swoje słowa uważając, że Paulo Rodrigues nie ma zbyt wielu umiejętności, które może pokazać w oktagonie? Uważasz, że czas przerwy i przekierowanie wielu sił na utworzenie federacji doprowadzi do Twojego zwycięstwa?

Baysangur Tsarnaev mówi: Nie ujmowałem jego umiejetnościach - ujmowałem jego fizyczności, nie będzie miał kondycji.. To jak z pływaniem, dziennikarstwem nie robiłeś czegoś pare lat i oczekujesz, że wrócisz jaki mistrz? No nie.. Szanuje jego umiejętności - ale to ja będę góra w tej walce.

Baysangur Tsarnaev mówi: Co ja powiedziałem pływaniem? Chciałem porównać do czegoś innego!

Raymond Hall mówi: Haha! Rozumiem, jasne, jasne! Zbliżamy się do samego końca, mam takie dwa ciekawe jeszcze dla Ciebie pytania. Odnośnie Twoich największych sukcesów. Twój bilans 16:0 budzi respekt. Czy myślisz o utrzymaniu nieskazitelnego rekordu, czy dla Ciebie liczy się tylko wygrywanie w najlepszy możliwy sposób? Czy to nakłada na Ciebie jakiś dodatkowy stres? Wymagania względem samego siebie? Jak do tego podchodzisz? Czy może tak duży bilans nie jest uwłaczający? Chcąc go podtrzymać wszelkim kosztem?

Baysangur Tsarnaev mówi: Wiesz, jak to jest? Gdy zaliczyłem pierwsze dziesięć wygranych miałem takie.. O jezu nie mogę nic przegrać, bo będą postrzegali mnie za słabiaka - teraz tak nie mam, walczę dla siebie.. Jak kiedyś przegram wstane silniejszy, bo wiesz.. Po porażce powinno sie podnieść.

Raymond Hall mówi: Racja, zwłaszcza, że kiedyś w końcu przegrać trzeba, prawda? A jakie rady dałbyś młodym zawodnikom? Takim którzy dopiero zaczynają swoją drogę w MMA?

Baysangur Tsarnaev mówi: Te pytanie za mną chodzi wszędzie, każdy pyta.. Jaka rade daje dla młodych, mam już wiązanke której sie stosuje - cytując. *roześmiał sie* Młody człowieku, walcz o swoje marzenia, walcz o to by rodzice byli dumni z tego jak sie zachowujesz a nie jak walczysz, tylko charakterem osiągniesz szczyty jak nie masz charakteru, pobędziesz tu parę lat i odejdziesz w zapomnienie.

Raymond Hall mówi: A gdybyś miał do czynienia nie wiem, ze swoim młodszym bratem? Któremu chciałbyś doradzić jak najlepiej? Nie stosując żadnych formułek? Jest coś takiego najbardziej cennego co wyciągnąłeś po takim czasie treningów i stoczonych walk? Od razu mówię, że rady typu - Nie idź w to - Odpadają! *śmiech*.

Baysangur Tsarnaev mówi: Skoro takie rady odpadają, to może spróbuje iść inaczej - zabrałbym go na trening, pierwszy trening.. Ale dałbym mu wycisk, że odechciało by mu się trenować - gdyby jednak został widziałbym, że to jest dla niego. I dopiero wtedy powiedziałbym mu, żeby ustawił sobie jakiś cel i do niego powoli szedł.

Raymond Hall mówi: To bardzo sensowne - Trzeba mieć niesamowicie silny charakter i twardą psychikę do tego sportu. Baysangur, czy chciałbyś dodać coś od siebie na koniec naszego wywiadu? Może kogoś pozdrowić? Śmiało masz taką możliwość!

Baysangur Tsarnaev mówi: Pozdrowić, oczywiście.. Paulo kochany mój przyjacielu, serdeczny przeciwniku! Pozdrawiam cie z całego serca - dodatkowo chciałbym podziękować dla moich sponsorów a raczej póki co jednego sponsora, bez którego nie byłoby mnie w tym miejscu. Dziękuje komisowi Red River Rides za wsparcie mojej osoby w tym mieście. A was widzowie, zapraszam już w niedziele o dziewietnastej na konferencje! A trzydziestego marca na gale, która będzie najgłośniejsza w tym mieście!

Raymond Hall mówi: Wyprzedziłeś mnie! Bardzo dobrze czujesz się występując - Bardzo mnie to cieszy. Tak jak słyszeliście, zachęcamy do obecności w niedzielę, na naszej antenie usłyszycie wszystko co najważniejsze z konferencji! Tak samo relację z gali trzydziestego marca! Mieliście okazję usłyszeć wywiadu zawodników ederacji APEX, którzy wystąpią na najnowszej gali. Gościliśmy Baysangur Tsarnaev'a oraz Maksim Frolov'a! Na ramach audycji Venture Sport. Do usłyszenia niebawem, dziękujemy, że jesteście!

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Oli, Supra, P8ToJa i 3 innych lubią to

**Rodrigues zdążył przed opublikowaniem artykułu odpowiedzieć na słowa, które usłyszał podczas wywiadu na żywo; ewidentnie jego stosunki w kierunku Tsarny się pogorszyły, a świadczy o tym post, który opublikował...**
KRÓL POWRÓCIŁ – I PAS ZOSTAJE TAM, GDZIE JEGO MIEJ..