Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

339. APRX Arena - Meet the Challengers: Sleavy Sorta

SopriShina

Rekomendowane odpowiedzi

image.png.94d6dc03a6f0da75c1f72f421b7121d8.png

Written by Silvio Tavares - Daily Globe 16/03/2025

KonferencjaAPEX Atheltic Arena & Fighting Championship już trwa, a nim damy artykuł relacji z tego wydarzenia, pokazujemy wam ostatni wywiad z ostatnim zawodnikiem i pretendentem do tytułu nowego mistrza. Ten choć najmłodszy ma w sobie charakter i energię, która wręcz wylewała się z wywiadu, który przeprowadzony został z nim wczoraj, a dziś macie możliwość odczytania zapisu z tego wywiadu, poznając bliżej sylwetkę i podejście do zbliżających się zawodów samego Sleavy'ego Sorty. 

Silvio Tavares: Witam dziś wszystkich naszych drogich słuchaczy. Mam nadzieję, że w tą pełną emocji sobotnią noc jesteście gotowi na kolejną dawkę wrażeń, bo i dziś nie odpuszczamy, mając w naszym studiu kolejną okazję na lepsze poznanie pretendentów z APEX Athletic Arena & Fighting Championship! Tym razem w studiu mam przyjemność gościć wojownika imieniem Sleavy Sorta, który wprowadza w zawody swój własny styl, o którym jak i o sanym Sleavym dowiecie się dziś więcej. Witam się w studiu i dziękuję za przyjemność przeprowadzenia z tobą.. yy wywiadu.

Sleavy Sorta: Hey wszystkim, jestem Sleavy - Ciesze się że mogę dumnie reprezentować swoje nazwisko już trzydziestego marca na gali APEX Athlethic Arena & Fighting Championship. Chciałbym równieź podziękować za zaproszenie do wywiadu jest to dla mnie ogromny zaszczyt jako debiutant. Bardzo chciałbym pokazać, że wiek nie gra roli - i ta walka będzie dla mnie tylko przystawką przed większymi wyzwaniami. Nie sądzę że obecny przeciwnik sprawi jakiekolwiek problemy moim umiejętnościom. Traktuje to jako swego rodzaju trening przed prawdziwą walką.

Silvio Tavares: Świetnie to słyszeć taką energię od ciebie *Słychać po tonie wypowiedzi uśmiech* Młodzieńczą bym nawet powiedział. Zaczynając od początku, opowiedz nam skąd pochodzisz, jak wyglądał twój start w tym sporcie i co cię do tego skłoniło? I jak wyglądały te początki w karierze tak młodego zawodnika?

Sleavy Sorta: *odchrząknął* Zaczynając od początku, pochodze z naszego cudownego miasta aniołów. Mój start w sporcie narodził sie sam - chęć ciągłej walki oraz potrzeba samoobrony zmusiły mnie do takiej decyzji, zaczynałem w pobliskim mojemu domu klubie, był to klub bez zasad w którym uczyłem sie przetrwania w późniejszych latach zmieniłem swoje miejsce treningu oraz zmieniłem sztuki walki których sie uczyłem *westchnął ciężej* Dołączyłem do klubu w którym uczyli teakwondo, jest to według mnie najlepsza dziedzina w sztukach walki - nauczyłem się tam pokory oraz samorealizacji jak i kopnięć.

image.png.ca21a3057ca7951440db22844fb5a60a.png

Silvio Tavares: No tak, teakwondo. To sport, który przywędrował do nas z Korei. Skupia się na walce przy pomocy nóg. Dlaczego uważasz, że to najlepsza dziedzina w sztukach walki? W APEX wielu zawodników to bokserzy, parterowcy czy graplerzy. Jak czujesz, że się z teakwondo odnajdziesz pośród tylu stylów?

Sleavy Sorta: Jeśli połączysz siłe nóg wraz z szybkością będziesz nieśmiertelny, pozatym jestem mobilny i znam większość chwytów. Parter ćwiczyłem odkąd pamiętam, własny ojciec trenował go ze mną - mimo tego że zbytnio nie lubiłem spędzać czasu na podłodze, wole znokautować przeciwnika jednym celnym kopnięciem.

Silvio Tavares: Czyli fani dynamicznych i pełnych ruchu walk będą z tobą na ringu wniebowzięci! *Zaśmiał się lekko* A skoro wspomniałeś o swoim ojcu, to czy to on zaszczepił w tobie pasję do sportowych walk? Skąd u niego takie umiejętności, które przeniósł na ciebie?

Sleavy Sorta: Mój ojciec jest weteranem wojskowym - nauczył mnie braku litości i kilku chwytów. Można powiedzieć że to dzięki niemu znalazłem się w tym miejscu *zaśmiał się ciszej* Fani dobrych nokautów i znęcania się nad słabszym będą wniebowzięci, nie planuje przedłużać walki lecz prowadzić ją w swoim stylu.

Silvio Tavares: Aa... ah.. znęcania się nad słabszymi, tak? *Spytał wyraźnie niepewnie* Cóż.. jak to się mówi, wszystkie chwyty dozwolone, szczególnie w mieszanych sztukach walki. W sumie.. ci, co zdążyli cię już śledzić, zauważyli na twój bezkompromisowy styl walki. Sądzisz, że wlicza się to w sportowe zachowanie?

Sleavy Sorta: Wiesz mam swój oryginalny styl walki, nie widzę porażki - wchodzę do klatki wygrywam i wychodzę. Co do sportowego zachowania, nie mam zamiaru używać jakichkolwiek niedozwolonych ruchów na Gali, szanuje *parsknął śmiechem* umiejętności mojego przeciwnika, dobrali mu faceta który jest poziom wyżej

Silvio Tavares: A skoro mowa o wychodzeniu. Podobno swego czasu miałeś przerwę od sportów walki. Wyczytałem, że... to były namowy twojego trenera, ale mimo to wróciłeś do walk. Możesz nam przybliżyć dlaczego tak się stało? Co motywowało twojego trenera za tą decyzją i jak to wpłynęło na ciebie?

Sleavy Sorta: *westchnął ciężej* Mój były trener pastwił się nad swoimi wychowankami, zniechęciło mnie to do sztuk walki i tego całego świata. Po czasie zrozumiałem że nie umiem bez tego żyć i jeden człowiek nie skreśli mojej drogi po pas mistrzowski. Wróciłem o wiele mocniejszy niż kiedykolwiek

Silvio Tavares: Rozumiem, to.. przykre. Pewnie osoba, która miała cię kierować w tym świecie twojej pasji, okazująca się kimś takim, kto tak traktuje swoich podopiecznych... cóż, to zrozumiałe, że było to chwiejące dla twojej determinacji, ale nie poddałeś się. Czy nawet porażki w APEX nie zdemotywują cię do ciągłej walki o pas mistrza? Planujesz też zawalczyć w innych ligach aż się w końcu nie uda osiągnąć bezapelacyjnego zwycięstwa na światowym poziomie?

Sleavy Sorta: Nie sądze że przegram, wychodze z założeniem że ciężka dopiero będzie walka o pas mistrzowski, co do fedaracji APEX - jestem jej wierny i nie będę szukał swojego miejsca gdzie indziej. Paulo dał mi szanse za co jestem mu bardzo wdzięczny, zobaczył we mnie coś więcej niż przeciętnego zawodnika.

Silvio Tavares: Pasja do wygrywania, ale wdzięczność ponad wszystkim. A skoro Pan Paulo dostrzegł w tobie potencjał to i pewnie dasz ponadprzeciętny pokaz. Oto właśnie Sleavy Sorta, drodzy Państwo! No to tak na zakończenie spytam: Masz coś co chciałbyś powiedzieć słuchaczom od samego siebie? Wolną rękę teraz masz.

Sleavy Sorta: Na koniec chciałbym od siebie dodać - żeby nigdy nikt nie rezygnował z marzeń oraz nie obstawiał na mojego przeciwnika.. przegracie kase. Chciałbym podziękować za możliwość udzielenia wywiadu, trzymajcie się - miłego wieczoru. Przyszły mistrz Sorta.

Silvio Tavares: Młoda energia i nieustępliwość w rywalizacji. Sami Państwo słyszycie, że galeria zawodników APEX Athletic Arena & Fighting Championship to lista ciekawych indywidualistów! Dziękuję ci Sleavy, ja nazywam się Silvio Tavares z Madery i życzę miłej nocy, słyszymy się na konferencji APEX. Dobranoc!

image.png.ad2eb20733f8b231447fac925eadd906.png