Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[Biznes/Studio Tatuaży] Punk Reliquary

DeadHTTP

Rekomendowane odpowiedzi

Punk Reliquarym39sjnw.png piwniczne studio tatuażu dla tych, którzy traktują dziary jako część swojego światopoglądu i stylu. Goma Street 41, Vespucci Beach miejsce na uboczu, ale dokładnie tam, gdzie trzeba i każdy to kuma. Blisko punk plaży, blisko ulicy, gdzie przewija się prawdziwe życie, a nie katalogowe wzory i puste pop trendy. To nie elegancki salon z designerskimi meblami, tylko underground, w którym czuć ciężką atmosferę mijając panczurów, amatorów ulicznych awantur, skinheadów i resztę wyrzutków z całego wybrzeża. Ściany pokryte plakatami, zużyte fotele, zapach tuszu, piwa, fajek i muzyka, która nigdy nie straciła swojej siły zakorzeniona w kulturze plażowego hardcore punka. Brzęczenie maszynki miesza się tu z rozmowami o wszystkim i niczym, o starych kapelach, o polityce, o tym, gdzie jeszcze można coś rozwiesić, obsmarować, albo kogoś poznać, albo komu strzelić w trąbe. Każdy, kto tu trafia, zostawia po sobie ślad, dosłownie i w przenośni. Mamy gotowe szablony i masę surowego portfolio spod ołówków lokalsów, którzy zbijają rekordy w ulicznej ścigance. Jeśli coś tu wychodzi spod igły to ma charakter, jest osobiste i nie wygląda, jakby można to było znaleźć w pierwszym lepszym klaserze dupnego insta-głupka działającego pod masowym influence dla pozerów. Lubimy zszarpane linie, punkowy kipisz, symbole z przekazem, które coś znaczą. Surowa krecha, trupie czachy, stare anarchistyczne grafy, hasła, które nie potrzebują tłumaczenia, bo to język, w którym pracujemy. Jeśli masz pomysł, wpadnij to ogarniemy temat w coś, co naprawdę pasuje do ciebie. Jeśli nie masz, to i tak pogadamy może coś się wyklaruje.

_________________________________________________________________________________

Początek lat 90, punkowa scena kwitła, ludzie dziabali się chałupniczo, w mieszkaniach, squatach, często po tanim piwie i jeszcze tańszym sprzęcie. Ulica w tamtym momencie wypluła z siebie Todd B. Smith i Nore Blackwood, parkę, która robiła front kapeli Decapitated - rockowa banda potrzebowała miejsca do posiadówek i prób, więc kawałek kasy z paru koncertów został zainwestowany w wykup piwnicy. Bunkier z czasem oprócz prób i trzasków ewoluował w powstające studio przez napływ znajomych, którzy chcieli się dziarać i zbijać piątki z lokalnymi gwiazdorami. Punk Reliquary po paru inwestycjach działał legalnie przez parę następnych lat, a na przestrzeni dekad był przekazywany z rąk do rąk kultywując legende tego miejsca, które odcisnęło się na ludzkiej skórze i w pamięci środowiska.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Spoiler

NI7jzlV.png

Spoiler
Wychodzę z inicjatywą stworzenia studio, które odznaczy się pośród innych studio tatuaży na serwerze. 
Widzę, że sloty na ten biznes są zapełnione, wiem to jednak chciałbym mieć swoją szanse, bo ważne dla mnie jest stworzenie biznesu według swojej wizji,
który będzie miał duszę i klimat od wejścia - a na to składa się muzyka, interior i ludzie(postacie), które tworzą dany biznes.
Dlatego ja na punkówie, która jest właścicielką nie jestem wstanie iść gdzieindziej, bo format postaci po prostu nie pasuje do takich miejsc.
Wszelkie inne studia to wyłożone biało czarnym marmurem wysokiej klasy lokale, a to już wyklucza moją postać i ogólną przyjemność gry, myślę dla mnie.
Grafika zrobiona jest w stylu gazetki zine-magazine jak widać, pokazuje ten surowy styl, którym chce napchać Punk Reliquary.

Drugą sprawą jest tworzenie miejsca do gry dla siebie i innych. 
Miejsce do posiadówek z naciskiem na odgrywanie owego tatuowania i wszelkie rozmowy o tym i tamtym. 
Jestem zmęczony obserwowaniem przyspieszania tego procesu (odgrywanie na /do) i unikanie jakichkolwiek interakcji gracz-gracz w biznesie tego typu. 
Czerpie dużą przyjemność ze small talku i zaciekawiania ludzi swoją postacią, a tworząc miejsce do którego będą przychodzić ludzie, 
będzie to właśnie możliwość na to rozmowy, tatuowanie i słuchanie dobrej muzyki.

Nazwa biznesu/Projektu IC: Punk Reliquary
Postać lidera: Sariah Sears
UID postaci lidera z panelu gracza: 60506
Nick Discord: dead_http
Link URL do mapy z lokalizacją biznesu/projektu: https://imgur.com/a/YjwH3PF
Typ biznesu (Gastro, Salon Tatuażu...): Salon Tatuażu
Wybrany interior* (jeśli nie dotyczy, to n/a): N/A
Link do tematu organizacji** (jeśli nie dotyczy, to n/a): N/A

Edytowane przez DeadHTTP

Twój biznes nie będzie się nadto wyróżniał z pośród innych i tutaj przykładam uwage do faktu, że idziesz w serce vespucci. Twoje postulaty równie dobrze mogą się spotkać z tym by zatrudnić się w jednym z biznesów, bo tworzac nowy nie wprowadzić różnorodności. Dlatego odrzucam, bo aplikacja mnie nie przekonała a sama lokalizacja tym bardziej mnie w tym utwierdziła.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin