Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[Venture SPORT] 04. Nowa Era Sportów Walki w Santos: Baysangur Tsarnaev o Upadku APEX i Przyszłości Zawodników!

CZEMP1ON

Czy jesteś zainteresowany nową federacją?  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś zainteresowany nową federacją?

• Tak
      11
    • Nie
      7

Rekomendowane odpowiedzi

spacer.png

W dzisiejszym wywiadzie przeprowadzonym dla sektoru Venture Sport, prowadzonym przez Raymonda Halla, Baysangur Tsarnaev, były zawodnik federacji APEX, otwarcie opowiedział o dramatycznym upadku federacji APEX, jego konsekwencjach dla zawodników oraz planach na przyszłość.

Upadek APEX: Brak Profesjonalizmu i Nieoczekiwane Zniknięcie

Federacj͏a ͏APEX, która miał͏a być now͏ym wzorcem w sportac͏h walki niesp͏odzie͏wanie zakończyła działalność zara͏z po jej konferencji p͏rasowej. Jak͏ mówi Tsarnaev inform͏acj͏a͏ o za͏mknięciu org͏anizac͏ji ͏dotarła do nie͏go ni͏e bezpośrednio͏ od właściciela lecz przez media społecznośc͏iowe. Dopi͏ero później otrzymał ofic͏jaln͏e͏ sp͏rostowanie mailem w którym potwierdzono ż͏e APEX przestaje istnieć nie mówiąc nic o losie zawodników czy możliwościach kontynu͏owania ich͏ karier w innej ͏f͏e͏de͏racji.

Kontrowersyjne Warunki Kontraktowe

Podczas progr͏amu Tsarnaev pokazał zawar͏tość swojego kontraktu z APEX, wska͏zując na bardzo wys͏okie kary płatnicze, jakie by͏ły narzuco͏ne na zawodników. W jego pr͏zypadku wynosiły one n͏awet $400.000 za "z͏niesławienie" federacji, a jego zapłata za wal͏kę mieściła się w granicach $30.000. Ponadto, u͏mowa miała zasadę zakazuj͏ącą walk w innych f͏ede͏racjach pod groźbą kary wysokości $200.000.

Brak Wsparcia i Finansowego Zabezpieczenia

Były gracz APEX mówi, że w umo͏wach nie było zapisów o rekompensatach w razi͏e upad͏ku firmy. Dlatego wielu spor͏towców jest w ciężkiej sytuacji fin͏an͏sowej, ponieważ wydali wiele pieniędzy na przy͏gotowania do walk, kt͏óre się nie odbędą.

Nowa Wizja: Budowa Nowej Federacji

Mimo trudnych p͏r͏zeżyć, Baysangur Tsarna͏ev nie chce się poddawać. Powiedział, że t͏eraz r͏ozmawia na temat stworzenia nowej organizacji sportów walki w naszym mieście. Federacja będzie skupiać się na profesjonalizmie i pomoc͏y dla sportowców. W pr͏zeciwieństwie do APEX, nowopowstała organizacja ma nie tylko robić wydarzenia MMA, ale także zawody dl͏a amatorów, które dadzą szansę młodym talentom na rozwój i zdobycie doświadczenia.

Transparentność i Innowacje w Promocji Walk

Tsarnaev zamierza odejść od kontrowersyjnych metod promocji, takich jak sztucznie generowane konflikty między zawodnikami. Federacja skupi się na transparentnym marketingu, promowaniu sportowców poprzez relacje z ich treningów oraz prawdziwe emocje towarzyszące ich przygotowaniom do walk. 

Podsumowanie

Upadek APEX to wyraźny sygnał, że profesjonalizm i odpowiedzialne zarządzanie są kluczowe dla przetrwania organizacji sportowych. Baysangur Tsarnaev, dzięki swojemu doświadczeniu i determinacji, ma szansę stworzyć nową jakość w sportach walki w Santos. Jego inicjatywa daje nadzieję nie tylko byłym zawodnikom APEX, ale również całej społeczności sportów walki, która oczekuje profesjonalizmu i uczciwego podejścia do zawodników.

Kontrakt Tsarny widoczny podczas nagrania : [KLIK]

Zapis z audycji LIVE :

Spoiler

Raymond Hall : Dobry wieczór Santos, dobry wieczór nasi słuchacze! Venture Sport, Raymond Hall serdecznie Was witamy... witamy, ponieważ dzisiaj gościmy ponownie gościa, którego... mieliśmy okazje już Wam przedstawić w ramach naszego programu. Przed Wami drodzy Państwo zawodnik przeszłej już federacji APEX, który miał wystąpić na gali AFC 1, Baysangur Tsarnaev!

Baysangur Tsarnaev : Cześć wszystkim! Całe Venture Sport.. Tsarnaev z tej strony, już drugi raz siedze w tym fotelu a z Raymondem to nie wiem który raz sie widze.. A ja powinniście mnie kojarzyć, niedoszły mistrz - niedoszły bo obecny uciekł zawijając cały interes i zostawiając młodych zawodników w potrzebie, niestety - brak profesjonalizmu jest na wysokim poziomie. Co można było odczuć nie tylko przy tej sytuacji! Dziekuje za zaproszenie Raymond.

Raymond Hall : Miło mi znów Ciebie widzieć i porozmawiać - Szybko od razu przejdźmy do sedna sprawy. Przypomnimy Wam drodzy Państwo, dwa dni? Chyba tak, o ile mnie pamięć nie myli, prawda Baysangur? Dwa dni po konferencji federacja APEX, a raczej jej CEO ogłosił wylot i zaniechanie kontynuowania działalności?

Baysangur Tsarnaev : A to nie był poniedziałek? Dzień po konferencji? Nie wiem zgubiłem się w natłoku spraw, które musiałem prowadzić przez to co się wydarzyło. Wiesz skąd się dowiedziałem, że APEX się zamyka? Właśnie z Lifeinvader - wszedłem sobie tam rano i taka informacja jako zawodnik najważniejszej walki wieczoru, dowiedziałem się o tym z mediów. Dopiero potem oczywiście dostałem sprostowanie na maila. Typu, organizator wyjechał i tyle, nic nie napisali co będzie dalej, czy ktoś przejmuje zawodników albo organizacje.

Raymond Hall : Ciężko aż uwierzyć w tą całą sytuację, ale naprawdę to się wydarzyło i to ma miejsce. Baysangur, jak się z tym wszystkim czujesz? Czy wiesz może jaka była motywacja Paulo Rodriguesa do takiego posunięcia? Może krążą jakieś plotki między zawodnikami byłej federacji?

Baysangur Tsarnaev : Plotek jest wiele, zaczynając od wybujanego ego ex-właściciela organizacji. Który jak widzieliście wszyscy przyszedł bez pokory na konferencje, własna konferencje - obrażając przy tym inne osoby. Nie wiem czy to był brak profesjonalizmu czy po prostu podpowiadali mu tak ludzie od marketingu, ale nie ważne czyj to był pomysł był bardzo nieudolny i nie udało sie przyciągnąć widza. Dużo osób mówi też, że bał się walki ze mną.. Zrobił rozgłos i uciekł.. Każdy wie, że lubił to robić tak samo było na VFF - nie?

Raymond Hall : Właśnie Baysangur, widzę, że wiesz dość sporo o swoim byłym rywalu. Możesz nam nieco więcej o tym opowiedzieć? Podobnie jak federacja APEX, VFF również jest niestety przeszłością. Co tak naprawdę jest problemem w naszym mieście, że nie potrafimy otrzymać konkretnej federacji na poziomie?

Baysangur Tsarnaev : Problemów może być wiele, przykładowo źle ułożone umowy - w których kary oscylowały sześciocyfrowe liczby a wypłata za walke raptem pięciocyfrowa. Wiele jest powodów, ale ja wiem jak na to zaradzić i wiem też, że nikt nie będzie żałował.. Że mi w tym pomaga.

Raymond Hall : Jakie rozwiązanie Baysangur proponujesz, co masz na myśli? Swoją drogą, te kwoty szcześciocyfrowe - Ta sytuacja miała miejsce w aktualnych kontraktach ze strony APEX, tak?

Baysangur Tsarnaev : A poczekaj! Poczekaj - przygotowałem się do tego, przecież organizacji już nie ma - nie? *sięga dłonią do kieszeni - wystawił do kamery umowę*.

Raymond Hall : Czekaj, czekaj - Czy ja dobrze widzę? Ile tam jest dokładnie kary?! Czy takie praktyki były stosowane również w innych federacjach w naszym mieście? Wiadomo, że kary za brak uczestnictwa w walce czy rozwiązania przedwczesnego kontraktu są obecne - Jednak czy w innych federacjach również są one tak ogromne? W takich dysproporcjach jak tutaj? Mimo wszystko uważasz, że to jest konkretny powód, główny powód dlaczego sytuacja federacji w naszym mieście jest tak tragiczna? Chyba zawodnik raczej nie zawiera kontraktu wiedząc, że się nie pojawi na walce.

Baysangur Tsarnaev : Walczyłem już w profesjonalnej organizacji, mam teraz nowy kontrakt z innej organizacji - powiem ci szczerze.. Nie dostałem tam takich kar umownych, tutaj też jest śmieszny zapisek.. O zniesławieniu - czyli jak powiem, że organizacja jest do dupy musze im zapłacić czterysta tysięcy. Czynników na to dlaczego nie wychodzi w naszym mieście jest też masa innych, pomoc dla zawodników.. Wsparcie ich podczas przygotowań - pojedź na ten trening wyślij swoje kamery - pokaż jak trenują twoi zawodnicy. Paulo tylko promował siebie - wejdź na profil APEX i zobaczysz.

Raymond Hall : Tak, tak samo jak widać w kontrakcie - Za walkę w innej federacji kara jest określona na poziomie $200.000. Przy walce z Twoim wynagrodzeniem w wysokości $30.000. Widać tutaj wiele skandali oraz zamykanie zawodników nie tylko w walce w klatkach, ale również w Waszych sportowych karierach. Uważasz, że Paulo zakładając federacje skupiał się głównie na sobie zapominając o pozostałych zawodnikach? Znasz zza kulis jak wyglądały sprawy formalne zawodników zakontraktowanych? Na konferencji oczywiście, nikt nie narzekał na warunki panujące w APEX.

Baysangur Tsarnaev : A ty byś narzekał? Dostałbyś czterysta tysięcy kary - pod zniesławienie można wszystko podpiąć, zdziwiłem sie.. Że nie dostałem pisma jak zjadłem go troche na lifeinvader. Reszta zawodników, jest w rozsypce - wielu brakuje na pierwsze potrzeby bo wydali wszystko na przygotowania, ale im pomagam, staram sie.. Nie chce by zostali z tym sami, jak rozmawialiśmy nieoficjalnie jestem jak taki starszy brat! Traktuje ich jednakowo. To, że stoczyłem więcej walk nie stawia mnie jakoś wysoko nad nimi.

Raymond Hall : Miło mi słyszeć, że postanowiłeś im pomóc, Baysangur. Chętnie o to spytam, jednak najpierw jeszcze wrócę - W kontrakcie nie ma żadnego zapisu o tym, aby federacja wypłaciła odszkodowanie w przypadku jej likwidacji? Zawodnicy byłego APEX nie mają aktualnie żadnego zabezpieczenia finansowego?

Baysangur Tsarnaev : Tak, to też wydawało mi się dziwne - nie wiedziałem na jakich warunkach są inni zawodnicy, ale każdy jak wyszło ma identyczne umowy. Nic nie było o odszkodowaniu a tak to kto by je wypłacił? Paulo uciekł do Brazyli a innych właścicieli nie znałem. Wiesz.. Myślałem, że tylko ja mam taka bez odszkodowania - bo jednak wydawało mi sie normalne i zdrowe podejście a co najważniejsze profesjonalne do tego wszystkiego - organizacja sama w sobie tak wyglądała, ale może właśnie to przerosło tego młodego chłopaka?

Raymond Hall : Może i przerosło, jednak nie oszukujmy się dla osoby, która stawia swoje prywatne konflikty ponad dobre imię i interes federacji to nie jest zły znak, ani dobry kandydat do prowadzenia tak poważnej działalności pod którą masz w rękach kariery wielu młodych zawodników. Umówmy się - To jest tragiczny znak dla każdego, jednak nie odstraszyło to inwestorów.

Baysangur Tsarnaev : Szczerze? Nie mieliśmy konfliktu - wszystko było nakręcane pod publikę, robiłem co mi kazali. Na backstage rozmawiałem nie raz z Paulo i obmawialiśmy co do siebie będziemy mówić, a co nie.

Raymond Hall : Czy jakiekolwiek inne sztuczne konflikty są Ci znane? Które wymyślił sam organizator na cele marketingowe?

Baysangur Tsarnaev : Wiesz.. Nie chce rzucać na wiatr tego co mówię, bo nie potwierdzę nie mam po prostu jak.. Ale każdy konflikt, który tam był zdaje mi się, że był robiony pod publikę.. Przecież zauważ to, że na konferencji się tak wyzywali a na backstage każdy stał obok siebie i rozmawiali jakby nigdy nic.

Raymond Hall : Racja, racja - Każdy interesujący się tą galą i oglądający konferencję są w stanie sami wyciągnąć z tego wnioski. Zanim jeszcze przejdę do aktualnej sytuacji i Twoich działań, pobicie jednego z uczestników przez ochronę, co o tym sądzisz?

Baysangur Tsarnaev : Juan Dos Santos - całkowicie szczerze? To osoba o której słyszałem ciągle źle, a chciałbym usłyszeć o nim dobrze - zobaczyć osobiście co takiego robi.. Bo nie miałem kiedy? Nie mieszkałem tutaj rok temu, nie wiem co się dzieje.. Ale to widz nie powinni tak robić, oczywiście wyrzucenie tego człowieka było za powiedzeniem Paulo, on rozkazał ochronie go nie wpuszczać.. A jak wiem to było miejsce publiczne w którym każdy może brać udział? Chyba, że jestem słaby z prawa... Mniejsza - mam nadzieje, że nic Ci się nie stało koleś walki powinny łączyć nie dzielić, czemu wszyscy zawodnicy rzucają do siebie takim złem? Idźcie na szklanke szkockiej i tyle.

Raymond Hall : A więc plotki miały w sobie wiele prawdy, Paulo nie chciał wpuszczać osób, które krytykowały federację. Nie chciał się na krytykę jakąkolwiek narażać. Sztuczne konflikty w walkach, sposób ich nagłośnienia medialnego - Uważasz to za dobry ruch? Czy tak powinno się promować walki?

Baysangur Tsarnaev : Nie wpuścił ani Juana ani Sergio - szczerze? Czy to dobry ruch - to najgorszy ruch jaki można wykonać, jak jest sie właścicielem. Właśnie dzieki takim zachowania jakby wpuścił miałby więcej osób, na konferencji.. Ważeniu czy samym wydarzeniu. Niektórzy mogą inaczej interpretować promocje walki.

Raymond Hall : Baysangur, mówiłeś o swoim planie w kontekście swojej kariery, jak i to, że pomagasz młodym zawodnikom, którzy zostali na lodzie. Czy planujecie pozew zbiorowy przeciw Paulo Rodrigues? Czy jednak Twoje działania są zupełnie inne? Jestem bardzo ciekawy, jak sobie radzisz i co kombinujesz!

Baysangur Tsarnaev : Jeżeli chodzi strikte o moja osobę - parę dni mnie nie było, jak dobrze wiesz.. Wyjechałem do Kraju gdzie są dosyć niskie osoby, ale też dobrze się bija.. Mam na stole pewien kontrakt, już dogadany i jak go podpisze będę w bardzo dobrej organizacji, ale wiadomo nie zawsze będę walczył. Kylian Mbappé, zawodnik Realu Madryt kupił osiemdziesiąt procent udziałów jednego klubu.. To czemu ja mam nie założyć małej organizacji tylko tutaj? Nie musi być wielka jak KSW, UFC czy ONE.. Może być po prostu taka organizacja Stanowa.

Raymond Hall : Poczekaj, poczekaj - Otrzymałeś kontrakt w dobrej organizacji i planujesz jeszcze otworzyć swoją własną tutaj w Santos?

Baysangur Tsarnaev : Tak i wcale nie dostałem mocno w głowe na sparingu! Porozmawiam z władzami jednej spółki, która myślę.. Że pomoże mi w tym wszystkim, żeby to chodziło elegancko - wynajmę ludzi od PR, żeby to oni robili w mediach to co powinni robić, zwykłe posty o zawodnikach a konferencje pójdą w niepamięć nikt nie chce oglądać, jak stado facetów i kobiet wyzywają się przed mikrofonami - ważenia też będą jawne tylko na live.. A wydarzenia będą na małych salach widowiskowych.

Raymond Hall : Dobrze, że wspomniałeś o wyzywaniu się - Właśnie to oburzyło największą ilość oglądających. Zachowanie zawodników na konferencji, ale również Wasze posty na Life Invader. Mam na myśli Twoje oraz Paulo. Czy to również był zamysł federacji?

Baysangur Tsarnaev : Dobrze wiesz, że pierwszy post wstawił Paulo a więc jak on coś wstawił to był to zamysł organizacji w której miałem walczyć - potem ja odpowiedziałem, jarał się tym aż zaczął się hejt - dostałem wiadomość, że mam usunąć to i tyle.

Raymond Hall : Czyli były to nieprzemyślane ruchy federacji - Ciężko mi było to czytać i uwierzyć, że to Ty mogłeś dopuścić się takich rzeczy - Dobrze wiedzieć, że po prostu wypełniałeś zadania swojego byłego pracodawcy, że tak nazwę. Baysangur, czy możesz mi zdradzić w jakiej organizacji otrzymałeś kontrakt?

Baysangur Tsarnaev : Z top pięć na świecie, więcej nie mogę powiedzieć.. Wiesz, że to może mnie kosztować wiele - nie?

Raymond Hall : Oh, domyślam się... zdradź mi chociaż, jak wiele! Więcej niż kary w kontrakcie? Czy Twoje wynagrodzenie również wzrośnie względem APEX? Czy cała ta sytuacja wyszła chociaż Tobie na dobre?

Baysangur Tsarnaev : Jakby.. Gdybym nie przyjechał tutaj walczyć dla APEX nie poznał bym tyle świetnych osób, kontrakty od innych organizacji miałem już dużo wcześniej.. Nawet VFF chciało mnie wykupić rok temu. Mam dobre pieniądze na stole, z pomocą sponsora się teraz utrzymuje - dziękuje bardzo komisowi Red River Rides, który nie zostawił mnie po tym co odwalił Paulo. Zawodnicy z którymi utrzymuje kontakt, jaraja sie tym wszystkim tak jak ja.. I niech to dojdzie szybko do skutku bo chce zobaczyć już pięści tych ludzi!

Raymond Hall : Właśnie, właśnie! To jest sponsor, który wydaje mi się był z Tobą od początku. Bardzo często o nim wspominasz. Czy również komis zaoferował pomoc w kwestii finansowej jeżeli chodzi o organizacje Twojej nowej gali w naszym mieście?

Baysangur Tsarnaev : Jeszcze z nimi nie rozmawiałem na ten temat! Ale, kobieta.. Która prowadzi ten komis to nie tylko śliczna istota, ale też ktoś kto ma duże serce - więc jak chcecie kupić auto tylko tam, będziecie wspomagać nowych zawodników *zaśmiał się*.

Raymond Hall : Powiedz nam, jaki masz pomysł na nową federację? Jaki jest jej zamysł? Czy wszyscy zawodnicy, którzy zostali bez niczego po gwarantowanych walkach w APEX oczekują swojego debiutu u Ciebie? Czy jednak niektórych zawodników ich kariery toczą się własnymi ścieżkami z podobnym sukcesem jak Twoim?

Baysangur Tsarnaev : Całkowicie szczerze? Tylko ja zdobyłem kontrakt z innej organizacji tak szybko, reszta czeka aż otworzy się coś tutaj - może to dobrze? Ale tak każdy kto miał kontrakt w APEX, będzie miał u mnie swoje miejsce praktycznie na tych samych zasadach dostana te same pieniądze.. Ale dojdą do tego premie za promocje danego wydarzenia, premie za walkę jak i same przygotowania. Wielu dziennikarzy będę wysyłał z operatorami na treningi, żeby to nagrywali na główne kanały organizacji. Tak by się to kręciło profesjonalnie.

Raymond Hall : Brzmi to bardzo dobrze, czy Twoja gala będzie tylko i wyłącznie w formule MMA? Czy stawiasz również na inne dziedziny?

Baysangur Tsarnaev : To jest dobre pytanie, ale oficjalne wydarzenia będą w formule mma.. A turnieje, które będą się odbywać dla amatorów - będą w różnych formułach.

Raymond Hall : Masz w planie organizacje turniejów również amatorskich? Jakie są ambicje Twojego projektu organizacji gali? Skupiasz się na amatorskich walkach i stworzeniu miejsca dla każdego debiutującego zawodnika MMA w naszym mieście w którym będzie miał miejsce do rozwoju? Czy jednak oczekujesz czegoś więcej?

Baysangur Tsarnaev : Będzie coś w stylu profesjonalnego wydarzenia, gdzie będą walczyły osoby.. Z rekordami profesjonalisty albo ci którzy dopiero wchodzą w zawodowstwo. A będzie też coś a'la akademia gdzie będziemy mieli turnieje dla amatorów.

Raymond Hall : Kiedy możemy się spodziewać realizacji Twoich planów? Czy na ten moment skupiasz się na swoim przyszłym kontrakcie?

Baysangur Tsarnaev : Skupiam się na wszystkim, ale myślę.. Że do końca miesiąca powinienem ogłosić już oficjalnie moje plany a co lepsze otworzyć pierwsze strony.

Raymond Hall : Mamy nadzieję, że będziemy mieli możliwość relacjonowania pierwszej gali jak i konferencji oraz, że upadek Paulo Rodriguesa będzie stanowić dla Ciebie ogromną naukę, jak nie postępować gdy działasz teraz w tej samej dziedzinie.

Baysangur Tsarnaev : Oj.. Wiele się nauczyłem - Raymond jesteście oczywiście pierwsi którzy dostana zaproszenie na nasze wydarzenia.. Kto lepiej może relacjonować niż ty?

Raymond Hall : *zaśmiał się, zaraz dopowiedział:* Na pewno ktoś się jeszcze znajdzie, ale jestem bardzo wdzięczny - Poważnie. Czekamy z niecierpliwością na Twoje przyszłe ruchy i otwarcie nowej miejmy nadzieję poważnej federacji, która w końcu ożywi rynek sportowy w naszym mieście na dobre. Czas na pozbycie się pseudo-federacji doprowadzających do sztucznych konfliktów między zawodnikami, robiących ze sportu show, zapominając o tym co najważniejsze - rywalizacji, nie tylko tej słownej.

Baysangur Tsarnaev : Póki co chce aby trochę ucichło o APEX a potem uderzymy raz a porządnie. Plus, spodziewajcie się też moich walk! Bo też będę je pompował mocno!

Raymond Hall : Właśnie, jak Twoje nastawienie w obliczu najważniejszej walki w Twojej karierze dotychczas? Jak mniemam w przypadku takiego kontraktu, taką wagę ta walka musi mieć! Poza tym, czego jeszcze brakuje do podpisania Twojego kontraktu i ogłoszenia Ciebie jako nowego zawodnika?

Baysangur Tsarnaev : Czego brakuje? W sumie już jestem zawodnikiem, ale nie jeszcze ogłoszonym.. Czekamy na podpis mojego przyszłego przeciwnika - jak podpisze wszystko to za dwa miesiące zawalcze na jednej z największych aren w moim życiu.

Raymond Hall : Znasz swojego przeciwnika, zapewne nie możesz go zdradzić - Jednak powiedzieć możesz, jak określasz swoje szanse? Gdybyś miał na to spotkanie spojrzeć jako potencjalny widz? Oglądający?

Baysangur Tsarnaev : Szczerze? Jak przy Paulo dawałem sobie sto procent wygranej to przy tym daje pół na pół.

Raymond Hall : A więc tutaj już nie ma tej pewności! *roześmiał się* Życzę Ci Baysangur naprawdę powodzenia, liczę, że uda Ci się zmienić przyszłość MMA w naszym mieście i sam stworzysz świetną, ogromną i wspominaną przez lata karierę sportową - Tego Ci z całego serca mogę życzyć. Pozwól, że spytam o ostatnią sprawę. Czy planujecie pozwać Paulo Rodriguesa? Ty i reszta zawodników? Chcąc odzyskać swoje poświęcone pieniądze na cel przygotowania do nieodbytych walk? Poza tym, deklarowałeś swoje wsparcie charytatywne po walce, wielka szkoda, że nie da się tego już spełnić! Jednak wierzę, że będą okazję!

Baysangur Tsarnaev : Nie rzucam słów na wiatr - obiecałem, że wpłacę pieniądze po walce.. Ale wpłacę pieniądze normalnie trzydziestego tak jak miała być walka. Dwadzieścia pięć tysięcy na schronisko i dwadzieścia pięć na szpitale a raczej oddziały dzieci.

Raymond Hall : Oddział dziecięcy jednej z placówek w naszym mieście, tak? Co do schroniska, masz już wybrane konkretne? Naprawdę miło słyszeć, że postanowiłeś spełnić swoje założenia pomimo całej tej sytuacji.

Baysangur Tsarnaev : Nie mam jeszcze! Ale coś się wybierze - może właśnie wy *spojrzał w kamerę* wybierzecie schronisko na które mają zostać przeznaczone pieniądze? A oddział oczywiście w Los Santos.

Raymond Hall : Wszyscy obserwatorzy Baysangur'a, jak i nasi słuchacze - Pomóżcie i wskażcie cel, pisząc na mediach społecznościowych do naszego gościa. Ja jedynie wspomnę, że jutro jest konferencja prasowa schroniska La Esperanza - Gdzie zmienił się właściciel. Może jest to dobry wybór? Wesprzeć kogoś, kto działa od kilku lat w naszym mieście. Czy chciałbyś coś powiedzieć jeszcze na koniec od siebie? Myślę, że udało nam się wyczerpać temat i wystarczająco zachęcić wszystkich słuchaczy do obserwowania Twoich przyszłych działań!

Baysangur Tsarnaev : Oczywiście, pojawie się tam - sprawdzę co nowego chce wprowadzić właściciel fundacji. To może być dobry wybór nie neguje tego, ale lubię jak to wy macie swój głos! Zawodnicy, którzy nie mają ze mną kontaktu a chcieliby jeszcze stanąć na scenie Ci młodzi, tym co dawał szanse Paulo.. Zgłoście się do mnie w DM, odpowiem wam szybciej niż wam się wydaje - jestem tam dosyć często. Raymond dziękuje za zaproszenie, mam nadzieje.. Że powiedziałem wszystko od początku do końca jak to wyglądało, a na sam koniec oczywiście chce znów podziękować komisowi Red River Rides bez którego by mnie nie było nawet w tym mieście - Pozdrawiam was wszystkich i do usłyszenia mam nadzieję, że na tej antenie!

Raymond Hall : Dziękujemy Wam za Waszą obecność punktualnie, jak i również mojemu gościowi, który pojawił się nawet przed czasem! *zaśmiał się* Wiele, wiele dobrego Baysangur, nie zapomnijcie wskazać celu jeżeli chodzi o wpłacenie darowizny na cel charytatywny oraz sukcesu w przyszłej walce oraz stworzeniu federacji. Nie możemy również zapomnieć o każdej osobie zakontraktowanej w Apex, Wam również życzymy wiele dobrego i wyjścia na prostą - Odnalezienia własnej drogi oraz spełnienia swoich celów w karierze. Mówił Raymond Hall, gościł u nas Baysangur Tsarnaev, do usłyszenia!

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Edytowane przez CZEMP1ON