Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[POSTRZELENIE] Gliniarz niefartownie trafiony przez .50cal

West Coast

Rekomendowane odpowiedzi

**Dzisiejszego dnia (30/04) w godzinach (21:47), został postrzelony jeden z funkcjonariuszy którzy prowadził samodzielnie brawurowy pościg za Buffalo SX o rejestracji (XIUGY2) na autostradzie p;rzy Rafinerni zza miastem Los Santos, gdzie został on ostrzelany przez dwójkę osobników (z broni Desert Eagle, niezarejestrowanych w CCW (nielegalna broń), jeden z nich trafił skutecznie funkcjonariusza, a chwile później - uciekli do przodu z Bravado Buffalo SX, porzucająć gdzieś samochód nieopodal przestępstwa, które naturalnie później zostało ukryte za pomocą mężczyzny który zamaskowany w rękawiczkach pojazd rzecz jasna ukrył w totalnie innym miejscu razem z łuskami i krwią zostawioną w pojeździe, również sam facet biorący udział - uciekł za pomocą pewnego motocyklisty który pod niego pojechał dwadzieścia-minut po zdarzeniu.**

**Po postrzeleniu gliniarza, pojazd (Buffallo) nie był zbytnio zdatny do brawurowej, szybkiej akcji - dlatego parę-set metrów dalej, został porzucony, a tym samym dwójka osób z pojazdu wybiegła, uciekając w kierunku plaży, po dwudziestu-minutach jednak, po jedną z osób przyjechał motocyklista z ubraniami oraz kaskiem motocyklowym, dając osobie biorącej udział rzeczy, przebrała się ona w nowe ciuchy - uciekając z nim okrężnie w nowym ubraniu oraz kaskach motocyklowych.**
(czerwone - miejsce ucieczki przed funkcjonariuszem (X = miejsce postrzelenia), zielone - (miejsce porzucenia pojazdu oraz ucieczki pieszej, X = miejsce gdzie urwali swój ślad?), (żółte - pomoc przy ucieczce z miejsca zbrodni, przez niewiadomego mężczyzne póki co, X = miejsce urwania się po prostu śladu.)

**Dwie godziny później, zamaskowany mężczyzna razem z Moonbeam bez tablic wyjechał z miasta LS zza miasto gdzie, podjechał na autostrade - zabierając samochód z miejsca zdarzenia w kierunku Sandy Shores porzucając Moonbeam tam gdzie był zaparkowany samochódw, odbijając z CCTV autostrady. Ukrywając go w jakimś miejscu za miastem, ząś CCTV urywa się w momencie wyjazdu na autostrade górną na Sandy Shores za samochodem.**
(Żółty szlak = miejsce dojazdu Moonbeam bez rejestracji + zamaskowany kierowca oraz z rękawiczkami, czerwony szlak = odjazd Buffalo SX przez autostrade, aż po nieznany szlak.)

Edytowane przez DALLAS1993
4B3L lubi to

* Sprawa została przejęta przez Los Santos Police, do całej sprawy przydzielono detektywów z Mission Row, do sprawy powoli włączają się inne wydziały lokalnego departamentu Policji w związku z ustalonymi powiązaniami. 

(Zastosuj się do panujących zasad działu przestępstw. Przyjrzyj sie innym przestepstw i formie tworzenia ich. @DALLAS1993)

Edytowane przez anti

LOGODET.png.4f97489f07228c53136defb13dea5397.png

**Dwie minuty po zgłoszeniu emergency broadcast przez oficera, do którego oddano strzały zjawił się śmigłowiec Los Santos Police Department, AIR-02, który od razu rozpoczął poszukiwanie podejrzanych (pojazdu) i obserwował okolice przestępstwa. Chwile po śmigłowcu dojechały jednostki wsparcia departamentu policji, którzy zabezpieczyli oficera i wezwali do niego pomoc medyczną. Poza jednostek wsparcia, zjawili się również detektywi z Mission Row Division oraz Robbery and Homicide Division, którzy od razu przystąpili do pracy.**

1. W jakiej dokładnej lokalizacji pozostawione zostało czarne Bravado Buffalo SX wykorzystane do postrzelenia oficera?
    1. Autostrady są monitorowane przez 24/7 przez system CCTV, śmigłowiec departamentu policji także latał nad sceną przestępstwa poszukując pojazdu podejrzanych, dodatkowo autostrady nigdy nie stoją puste i jest na nich ruch - co mogli zarejestrować świadkowie i czym mogli podzielić się z detektywami/oficerami?
    2. Opuszczonym pojazdem przez około 2 godziny nie zainteresował się żaden kierowca (który np. chciał pomóc) albo żadna jednostka z San Andreas Highway Patrol?
  2. Czy w miejscu pozostawienia pojazdu znaleziono krew, albo jakieś pozostałości po kulach, które powstały (np. łuski) po wypaleniu do radiowozu i oficera? 
  3. Departament policji przejął pozostawione Moonbeam bez tablic rejestracyjnych, został zabrany na Vehicle Impound;
    1. Technicy sprawdzili VIN pojazdu - do kogo należy pojazd?
    2. (Jeżeli jakimś cudem nie miał VINu) Technicy rozebrali pojazd na części po wstępnym przeszukaniu i zebraniu śladów, rozebrali pojazd na części. Do jakiego VINu przypisano części pojazdu?  ---> odsyłam do 3.1.
    3. Czy w Moonbean znaleziono jakiekolwiek ślady DNA? (np. krew, ślina, odciski palców, włosy itp.)

(( Nie wierze, że pojazd został pozostawiony w miejscu, którym wskazałeś na mapie - bo po prostu żadna jednostka (W tym ja, przejeżdżający kilka razy), ani śmigłowiec nie widział pozostawionego pojazdu, tym bardziej, że stał tam dwie godziny. Sam ze śmigłowcem przetrzepaliśmy okolice, ja sprawdziłem autostradę oraz okolice elektrowni i droge w kierunku Sandy Shores - żadnego waszego pojazdu tam nie było ))

(( Dodatkowo, poinformowałem wraz z innymi osobami także administracje o Twojej nieodpowiedniej rozgrywce i kreacji postaci - bo Ty, jako przyszły ojciec, postanawiasz wypalić do departamentu policji na autostradzie z nieznanego mi w ogóle powodu, a po strzelaninie jedziesz pod pub rozmawiać ze znajomymi, a potem wyzywasz oficera który chce Cie zatrzymać, bo zidentyfikowaliśmy Twoją postać (co zostało cofniete), przemyśl co grasz, bo przeciętny kryminalista na Twoim miejscu zaszyłby się i ukrywał przez kilka dni, by to przycichło lub podjął się ucieczki z miasta ))

Edytowane przez abierto

30 minut temu, abierto napisał:

**Dwie minuty po zgłoszeniu emergency broadcast przez oficera, do którego oddano strzały zjawił się śmigłowiec Los Santos Police Department, AIR-02, który od razu rozpoczął poszukiwanie podejrzanych (pojazdu) i obserwował okolice przestępstwa. Chwile po śmigłowcu dojechały jednostki wsparcia departamentu policji, którzy zabezpieczyli oficera i wezwali do niego pomoc medyczną. Poza jednostek wsparcia, zjawili się również detektywi z Mission Row Division oraz Robbery and Homicide Division, którzy od razu przystąpili do pracy.**

1. W jakiej dokładnej lokalizacji pozostawione zostało czarne Bravado Buffalo SX wykorzystane do postrzelenia oficera?
    1. Autostrady są monitorowane przez 24/7 przez system CCTV, śmigłowiec departamentu policji także latał nad sceną przestępstwa poszukując pojazdu podejrzanych, dodatkowo autostrady nigdy nie stoją puste i jest na nich ruch - co mogli zarejestrować świadkowie i czym mogli podzielić się z detektywami/oficerami?
    2. Opuszczonym pojazdem przez około 2 godziny nie zainteresował się żaden kierowca (który np. chciał pomóc) albo żadna jednostka z San Andreas Highway Patrol?
  2. Czy w miejscu pozostawienia pojazdu znaleziono krew, albo jakieś pozostałości po kulach, które powstały (np. łuski) po wypaleniu do radiowozu i oficera? 
  3. Departament policji przejął pozostawione Moonbeam bez tablic rejestracyjnych, został zabrany na Vehicle Impound;
    2. (Jeżeli jakimś cudem nie miał VINu) Technicy rozebrali pojazd na części po wstępnym przeszukaniu i zebraniu śladów, rozebrali pojazd na części. Do jakiego VINu przypisano części pojazdu?  ---> odsyłam do 3.1.
    3. Czy w Moonbean znaleziono jakiekolwiek ślady DNA? (np. krew, ślina, odciski palców, włosy itp.)

(( Nie wierze, że pojazd został pozostawiony w miejscu, którym wskazałeś na mapie - bo po prostu żadna jednostka (W tym ja, przejeżdżający kilka razy), ani śmigłowiec nie widział pozostawionego pojazdu, tym bardziej, że stał tam dwie godziny. Sam ze śmigłowcem przetrzepaliśmy okolice, ja sprawdziłem autostradę oraz okolice elektrowni i droge w kierunku Sandy Shores - żadnego waszego pojazdu tam nie było ))

(( Dodatkowo, poinformowałem wraz z innymi osobami także administracje o Twojej nieodpowiedniej rozgrywce i kreacji postaci - bo Ty, jako przyszły ojciec, postanawiasz wypalić do departamentu policji na autostradzie z nieznanego mi w ogóle powodu, a po strzelaninie jedziesz pod pub rozmawiać ze znajomymi, a potem wyzywasz oficera który chce Cie zatrzymać, bo zidentyfikowaliśmy Twoją postać (co zostało cofniete), przemyśl co grasz, bo przeciętny kryminalista na Twoim miejscu zaszyłby się i ukrywał przez kilka dni, by to przycichło lub podjął się ucieczki z miasta ))

(( Tak samo nie wierzyłeś w logi nadane ci od GM z krwią i brakiem DMG z broni, tak samo nie wierzysz z pojazdem? Mogę podesłać logi jak specjalnie do @Quore Sportivo wypisywałem do niego aby zrespił mi drugi samochód oraz tepnął mi go bo nie mam PREMKI, byleby wam nie usunąć BUFFALO które brało udział w strzelaninie, proszę bardzo, masz tutaj LOGI które możesz przejrzeć, że nie kręciłem - nie jestem właścicielem prawnym tego pojazdu, mam go na udostępnieniu, a więc nie mąciłem nic z tym, nie mam sobie nic w tej kwestii do zarzucenia.))

((Nie ma najmniejszego problemu, moja kobieta IC została zablokowana, a z tego co rozumiem = BLOKADA, znaczy się z tym że ta osoba może nie istnieć, nie wspominam o nich, tak samo o dziecku, po drugie. Jadę pod PUB aby pogadać o tej całej sytuacji, wtopić się wtłum, wytworzyć ALIBII (wypisywać rachunki, również paragony), wyzywam Funkcjonariusza IC bo moją najlepszą przyjaciółkę zresztą zatrzymaliście w sposób must-win, zwykły ojciec a gangster który niestety musi słuchać się rozkazów IC to dwa inne typy osób i charakterów jeżeli nie wiesz o zasadach którymi w ZGP kreujemy się to już ci przedstawiam "członkowie ZGP są ważniejsi niż własna rodzina", nie mogłem dyskutować bo MUSIAŁEM IC pomóc kapitanowi naszej organizacji, a strzelałem w kierunku funkcjariusza od kilku minut razem z osobą zobowiązaną, by rozwalić samochód. Niestety? Wasz fucnkjonariusz DALEJ jechał jak gdyby nigdy nic, wyzwiska oraz granie pod pubem nie odbyło się, bo GM + Supporter zadecydowali o COFNIĘCIU AKCJI, więc nie wiem co ty chcesz zgłaszać skoro to się fizycznie nie odbyło, buźka, dodatkowo gram w PÓŁŚWIATKU PRZESTĘPCZYM w którym raczej chodzi o popełnianie przestępstw, od miesięcy nie robiłem DM, nie strzelałem nigdy na Dorianie - to był jego pierwszy raz i defacto grałem ten strach, stres, niestety Greygods podszedł do mnie, po paru wyzwiskach jak z jakiegoś filmu krzycząc że jestem aresztowany))

((Żałosne też jest to że informując ekipe o twoich pytaniach przez twojego znajomego z detektywów (anti), które są dla mnie nastawione pod MUST-WIN bo znam cię nie od dziś i wiem jak bardzo uwielbiasz wygrywać, ale również jak ściska cię gdy nie możesz upierdalać graczy, bardzo cię to zabolało byś wywlekał sprawy OOC i jakieś zgłoszenictwo na przestępczej edytując temat myśląc że się przestrasze xD, grożąc mi i odnosząc się że mnie podjebałeś do ekipy o kreacje postaci, to właśnie pokazuje wasz mindset i jak bardzo zniechęcacie strefe przestępczą do polubienia się z waszą strefą.))

7 minut temu, DALLAS1993 napisał:

(( Tak samo nie wierzyłeś w logi nadane ci od GM z krwią i brakiem DMG z broni, tak samo nie wierzysz z pojazdem? Mogę podesłać logi jak specjalnie do @Quore Sportivo wypisywałem do niego aby zrespił mi drugi samochód oraz tepnął mi go bo nie mam PREMKI, byleby wam nie usunąć BUFFALO które brało udział w strzelaninie, proszę bardzo, masz tutaj LOGI które możesz przejrzeć, że nie kręciłem - nie jestem właścicielem prawnym tego pojazdu, mam go na udostępnieniu, a więc nie mąciłem nic z tym, nie mam sobie nic w tej kwestii do zarzucenia.))

((Nie ma najmniejszego problemu, moja kobieta IC została zablokowana, a z tego co rozumiem = BLOKADA, znaczy się z tym że ta osoba może nie istnieć, nie wspominam o nich, tak samo o dziecku, po drugie. Jadę pod PUB aby pogadać o tej całej sytuacji, wtopić się wtłum, wytworzyć ALIBII (wypisywać rachunki, również paragony), wyzywam Funkcjonariusza IC bo moją najlepszą przyjaciółkę zresztą zatrzymaliśmy, zwykły ojciec a gangster - którymi zasadami w ZGP kreujemy się "członkowie ZGP są ważniejsi niż własna rodzina", nie mogłem dyskutować bo MUSIAŁEM IC pomóc kapitanowi naszej organizacji, a strzelałem w kierunku funkcjariusza od kilku minut razem z osobą zobowiązaną, by rozwalić samochód. Niestety? Wasz fucnkjonariusz DALEJ jechał jak gdyby nigdy nic, wyzwiska oraz granie pod pubem nie odbyło się, bo GM + Supporter zadecydowali o COFNIĘCIU AKCJI, więc nie wiem co ty chcesz zgłaszać skoro to się fizycznie nie odbyło, buźka.))

((Żałosne też jest to że informując ekipe o twoich pytaniach przez twojego znajomego z detektywów (anti), które są dla mnie nastawione pod MUST-WIN bo znam cię nie od dziś i wiem jak bardzo uwielbiasz wygrywać, ale również jak ściska cię gdy nie możesz upierdalać graczy, bardzo cię to zabolało byś wywlekał sprawy OOC i jakieś zgłoszenictwo na przestępczej edytując temat myśląc że się przestrasze xD, grożąc mi i odnosząc się że mnie podjebałeś do ekipy o kreacje postaci, to właśnie pokazuje wasz mindset i jak bardzo zniechęcacie strefe przestępczą do polubienia się z waszą strefą.))

((Zajebiście, to teraz odpowiedz na pytania.))

Teraz, anti napisał:

((Zajebiście, to teraz odpowiedz na pytania.))

((Odpowiem jak dostanę odp od opiekunów/pomocników strefy LEA, szczególnie twój znajomy Abierto - zagroził mi interwencją w sprawie mojej postaci, więc trzeba raczej oczekiwać na dalsze informację ze strony ekipy, tak samo w sprawie pytań i mojej "kreacji" która podchodzi waszym wątpliwością.))

22 minuty temu, DALLAS1993 napisał:

((Nie ma najmniejszego problemu, moja kobieta IC została zablokowana, a z tego co rozumiem = BLOKADA, znaczy się z tym że ta osoba może nie istnieć, nie wspominam o nich, tak samo o dziecku, po drugie. Jadę pod PUB aby pogadać o tej całej sytuacji, wtopić się wtłum, wytworzyć ALIBII (wypisywać rachunki, również paragony), wyzywam Funkcjonariusza IC bo moją najlepszą przyjaciółkę zresztą zatrzymaliście w sposób must-win, zwykły ojciec a gangster który niestety musi słuchać się rozkazów IC to dwa inne typy osób i charakterów jeżeli nie wiesz o zasadach którymi w ZGP kreujemy się to już ci przedstawiam "członkowie ZGP są ważniejsi niż własna rodzina", nie mogłem dyskutować bo MUSIAŁEM IC pomóc kapitanowi naszej organizacji, a strzelałem w kierunku funkcjariusza od kilku minut razem z osobą zobowiązaną, by rozwalić samochód. Niestety? Wasz fucnkjonariusz DALEJ jechał jak gdyby nigdy nic, wyzwiska oraz granie pod pubem nie odbyło się, bo GM + Supporter zadecydowali o COFNIĘCIU AKCJI, więc nie wiem co ty chcesz zgłaszać skoro to się fizycznie nie odbyło, buźka, dodatkowo gram w PÓŁŚWIATKU PRZESTĘPCZYM w którym raczej chodzi o popełnianie przestępstw, od miesięcy nie robiłem DM, nie strzelałem nigdy na Dorianie - to był jego pierwszy raz i defacto grałem ten strach, stres, niestety Greygods podszedł do mnie, po paru wyzwiskach jak z jakiegoś filmu krzycząc że jestem aresztowany))

(( No ale to ty w tym momencie próbujesz mi coś udowodnić, tym bardziej że edytujesz ten wpis ponad 4 razy przez 15 minut XD nie miałem zamiaru "wystraszyc" Cię informacją, że zgłosiłem wadliwą kreacje postaci kątem oka gracza LEA, tym bardziej że nie postanowiłeś pokazać żadnego dowodu, że faktycznie coś grałeś w tym kierunku. Teraz, patrzac na screeny, które umieściłeś w 4 edycji tej odpowiedzi, byłbym w stanie odpuścić Ci ew. "walidwą" kreacje postaci. Mi to rybka, czy Ty odpowiesz, dla mnie sie liczy gra, która mi utrudniasz, tym bardziej że TEMAT tej rozmowy sam edytowałeś też 3 razy, nie stosując się poczatkowo do umieszczenia przestępstwa w sposób prawidłowy - tym samym też kończe tą dyskusje, bo to nie jest miejsce do tego, buźka ))

Edytowane przez abierto
RedTiger i egotop lubią to

2 minuty temu, abierto napisał:

(( No ale to ty w tym momencie próbujesz mi coś udowodnić, tym bardziej że edytujesz ten wpis ponad 4 razy przez 15 minut XD nie miałem zamiaru "wystraszyc" Cię informacją, że zgłosiłem wadliwą kreacje postaci kątem gracza LEA, tym bardziej że nie postanowiłeś pokazać żadnego dowodu, że faktycznie coś grałeś w tym kierunku. Teraz, patrzac na screeny, które umieściłeś w 4 edycji tej odpowiedzi, byłbym w stanie odpuścić Ci ew. "walidwą" kreacje postaci. Mi to rybka, czy Ty odpowiesz, dla mnie sie liczy gra, która mi utrudniasz, tym bardziej że TEMAT tej rozmowy sam edytowałeś też 3 razy, nie stosując się poczatkowo do umieszczenia przestępstwa w sposób prawidłowy - tym samym też kończe tą dyskusje, bo to nie jest miejsce do tego, buźka ))

((Jak mówiłem, dowiem się czy pomocnicy lub opiekuni zatwierdzą twoje pytania, czy mnie pokierują jakie mogę wam dać "zastępstwa" i nie mam najmniejszego problemu tobie odpisać, to wy robicie mi pod górkę, ja po prostu spytałem się z wątpliwością tych pytań, nie chcę dla nikogo kar, chce grać IC - ale nie pozwole sobie również pluć w twarz niektórymi pytaniami nastawionymi pod "must-win", jeżeli administracja mi dzisiaj nie odpowie do 23:00, dostaniesz pytania wedle tego co mogę ci dać.))

Teraz, DALLAS1993 napisał:

((Jak mówiłem, dowiem się czy pomocnicy lub opiekuni zatwierdzą twoje pytania, czy mnie pokierują jakie mogę wam dać "zastępstwa" i nie mam najmniejszego problemu tobie odpisać, to wy robicie mi pod górkę, ja po prostu spytałem się z wątpliwością tych pytań, nie chcę dla nikogo kar, chce grać IC - ale nie pozwole sobie również pluć w twarz niektórymi pytaniami nastawionymi pod "must-win", jeżeli administracja mi dzisiaj nie odpowie do 23:00, dostaniesz pytania wedle tego co mogę ci dać.))

((Co dla Ciebie jest pytaniem o must-win))

egotop i RedTiger lubią to

7 minut temu, DALLAS1993 napisał:

(( W jakiej dokładnej lokalizacji pozostawione zostało czarne Bravado Buffalo SX wykorzystane do postrzelenia oficera?

^ Czemu jestem zobowiązany do podania tej informacji, nakreślając im prosto pod rękę rzeczy na tacy bez żadnego wysiłku IC, skoro CCTV tam gdzie schowałem pojazd, nie ma fizycznie?

Opuszczonym pojazdem przez około 2 godziny nie zainteresował się żaden kierowca (który np. chciał pomóc) albo żadna jednostka z San Andreas Highway Patrol?

^ Nie jest mi nic do tego, nie mam totalnie pojęcia czemu mam odpowiadać za brak postrzeżenia graczy frakcji.

Departament policji przejął pozostawione Moonbeam bez tablic rejestracyjnych, został zabrany na Vehicle Impound;

Technicy sprawdzili VIN pojazdu - do kogo należy pojazd? (Jeżeli jakimś cudem nie miał VINu) Technicy rozebrali pojazd na części po wstępnym przeszukaniu i zebraniu śladów, rozebrali pojazd na części. Do jakiego VINu przypisano części pojazdu? ---> odsyłam do 3.1.

Co to znaczy - sprawdzanie VIN, to po co tworzymy skrypty /v plateoff, nie rozumiem tego totalnie - ukrywa się tożsamość i tak samo te pojazdy, byleby sprawdzić je i tak czy siak po UID? To nie jest lekka przesada, oni na wszystko muszą wiedzieć, bezwzględnie dla CRIME - nie ma jak zagrać coś na swoją korzyść albo 50/50, wyznaje zasade jak wielu z nas że /corner to jednak najlepszy system zarobku na serwerze, z aktualnym LEA które must-winuje na każdej możliwej okazji, nie wiem na chuj robione są skrypty tych rejestracji, skoro zaraz są odnoszenia do VIN. Czy mam prawo im zagrać że takiego VIN nie ma? Oczywiście że powiecie NIE, bo nie ma nawet odnośnika skryptowego by to ściągnąć, a oni sugerują się SKRYPTEM jak to wczoraj wyjaśnili mi przy zbugowanej krwi xD[19:30]

2.Czy w miejscu pozostawienia pojazdu znaleziono krew, albo jakieś pozostałości po kulach, które powstały (np. łuski) po wypaleniu do radiowozu i oficera?
^ Nie wiem skąd oni mają odp. W tym temacie skoro nawet jeszcze nie znaleźli tego pojazdu. ))

1. Na to Ci musi odpowiedzieć @abierto
2. Publikacja miasta duchów. Porzuciłeś auto na autostradzie, które jest teren, gdzie przejezdzaja auta czesciej niz jedno na godzine. Wiec pytanie padlo stricte do Ciebie, czy ktos mogl to zauwazyc, czy sa swiadkowie. Pewnie pytanie 1, moze sie wiazac z pytaniem 2, jesli odpowiesz na nie.
3. Każdy pojazd posiada VIN, plateoff - jedynie Cie chroni przed identyfikacja w momencie ucieczki i nie znalezienia auta. Jesli odgrywasz ze auto zostalo porzucone i mogl je departament Policji przejac, to standardowa procedura jest sprawdzenie VIN, ktory posiada kazde auto i po nim da sie dotrzec do wlasciciela auta. To nie jest must-win tylko nakierowanie na wlasciciela w sytuacji porzucenia auta i dalsza gra najlepiej IG. 
4. To raczej normalne pytanie w miejscu, gdzie mogliscie porzucic aut, byl monbeam, cokolwiek. Jesli byl tam ruch, to mogliscie cos pozostawic po sobie na zewnatrz lub wewnatrz Moonbeam, bo jednak my OOC nie wiemy, czy ty zostajac postrzelony, wsiadles pozniej do moonbeam i cos zostawiles po sobie np. krew, jesli np. wrociles na przestepstwo momentalnie. 

Zrozum, ze naszym zadaniem jest zidentyfikowania przestepcow lub slady, ktore moga dotrzec do niego, wiec wykorzystujemy techniki, ktore sa wykorzystywane IRL i sa czyms powszechnym. Jesli uwazasz, ze to must-win, to nie strzelaj do glin bo inaczej mozesz sie liczyc, ze ktos zwyczajnie będzie IC na ta sprawa bardziej ciety i wykorzysta wiecej opcji w sledztwie.

Edytowane przez anti
RedTiger i egotop lubią to

1 godzinę temu, abierto napisał:

1. Tam gdzie znaleziono czerwonego moonbeam, po paru godzinach jednak został ukryty i zabrany z tego miejsca zdarzenia. (przed odnalezieniem moonbeam).
  2. Prawdopodobnie stał jako zwykły pojazd? (nie wiem co mogę ci odpowiedzieć, skoro LEA nie znalazło go, nie zostało zabrane, a nie został odspawnowany, to logiczne jest to że został prawdopodobnie przeoczony.)
  3. Nie, wszystkie DNA znajdowały się w samochodzie który został ukryty.
  4. Należy do Dorian Wilder.
  5. Nie, nie było - samochód jest fabrycznie nowy, a osoba która nią jechała - miała rękawiczki oraz maski.

**Departament policji z pomocą techników skontaktował się z operatorem sieci, wykorzystali także dane lokalizacyjne.**

1. Gdzie znajdował się telefon Dorian Wilder w momencie pościgu za ciemnym Bravado Buffalo SX, oraz po tym, jak oddano strzały w kierunku jednostki departamentu policji?
    1. Można powiązać lokalizację jego telefonu z trasą Bravado Buffalo SX?
  2. Gdzie znajdował się telefon Dorian Wilder okolo dwie godziny później po strzelaninie?
    1. Można powiązać lokalizacje jego telefonu z trasą Moonbean?
    2. Czy technicy i detektywi mogliby znaleźć trop ukrytego pojazdu za pomocą lokalizacji telefonu D. Wilder? (po wymianie z Moonbean na Bravado Buffalo SX)
      1. Jeżeli tak - jaka była lokalizacja w którym mógł być pozostawiony pojazd?
Edytowane przez abierto
egotop i RedTiger lubią to

7 minut temu, abierto napisał:

**Departament policji z pomocą techników skontaktował się z operatorem sieci, wykorzystali także dane lokalizacyjne.**

1. Gdzie znajdował się telefon Dorian Wilder w momencie pościgu za ciemnym Bravado Buffalo SX, oraz po tym, jak oddano strzały w kierunku jednostki departamentu policji?
    1. Można powiązać lokalizację jego telefonu z trasą Bravado Buffalo SX?
  2. Gdzie znajdował się telefon Dorian Wilder okolo dwie godziny później po strzelaninie?
    1. Można powiązać lokalizacje jego telefonu z trasą Moonbean?
    2. Czy technicy i detektywi mogliby znaleźć trop ukrytego pojazdu za pomocą lokalizacji telefonu D. Wilder? (po wymianie z Moonbean na Bravado Buffalo SX)
      1. Jeżeli tak - jaka była lokalizacja w którym mógł być pozostawiony pojazd?
  1. Naturalnie jego wykaz pokazuje że facet był podczas strzelaniny, tak samo przy ucieczce oraz na samym końcu w lombardzie.
  2. Tak.
  3. Znajdował się w San Chianski Mountain Range, również w lombardzie jego.
  4. Tak.