Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

130. Nowa siłownia na mapie Los Santos – poznajcie Salllnts of Steel

Bartkowsky

Rekomendowane odpowiedzi

jxF08Iz.png

Written by Zyaire Oxley & Lara Abeita for Daily Globe 07/05/2025

zqfpr9V.pngW kolejnej odsłonie programu What in Business mamy przyjemność przedstawić naszym czytelnikom kolejne wyjątkowe miejsce na mapie Los Santos. Tym razem zaglądamy do dynamicznie rozwijającego się klubu fitness – SaIIInts of Steel. Co ciekawe, od niedawna właścicielem tego miejsca jest dobrze znana postać ze świata sportów walki, która swoją karierę w oktagonie zamieniła na budowanie miejsca siły i determinacji. SaIIInts of Steel oferuje wszystko, czego można oczekiwać od profesjonalnej siłowni – od klasycznych maszyn siłowych, przez ławki treningowe, po worki bokserskie. Jednak to nie sprzęt wyróżnia ten klub na tle innych. Prawdziwą wartością są ludzie – w tym zawodowi sportowcy, których można tu spotkać niemal codziennie.

Czy to nie inspirujące, że treningi odbywają się pod okiem osób, które na co dzień walczą na macie i doskonale znają smak wysiłku i zwycięstwa? Trenerzy nie oszczędzają swoich podopiecznych, dbając o to, by każdy trening przynosił realne efekty. To właśnie ten element – pasja, doświadczenie i zaangażowanie profesjonalistów – czyni SaIIInts of Steel miejscem wyjątkowym.

O tajnikach funkcjonowania siłowni, atmosferze, jaka tu panuje, oraz swojej sportowej drodze opowie nam dziś jedna z trenerek i współtwórczyń tego miejsca – Daria Belyakov. Wywiad przeprowadzili Zyaire Oxley i Lara Abeita specjalnie dla Daily Globe.

MVASHQg.png

Zyaire Oxley: Witajcie, drodzy słuchacze Daily Globe. Z tej strony Zyaire Oxley, a razem ze mną – jak zawsze niezastąpiona – Lara Abeita. Dziś zabieramy Was do jednej z najnowocześniejszych i najchętniej odwiedzanych siłowni w południowym Los Santos. Naszym celem jest nie tylko poznanie kulis prowadzenia takiego biznesu, ale też sprawdzenie, czy popularność w świecie sportu rzeczywiście przekłada się na sukces w świecie przedsiębiorczości.

Znajdujemy się w SaIIInts of Steel, a naszym gościem jest właścicielka tego miejsca – Daria Belyakov. Osoba, która nie tylko zna smak sportowej rywalizacji, ale też odważnie weszła w świat biznesu fitnessowego.

Daria Belyakov: Dobry wieczór słuchaczom, w moich stronach powiedzieli by wręcz, Priviet.

Zyaire Oxley: Daria, dziękujemy, że zgodziłaś się z nami porozmawiać. Zanim przejdziemy do konkretów, chciałbym zacząć od osobistego pytania. Twój klub to coś więcej niż tylko lokal na mapie miasta – to część Twojej historii. Jak wyglądały Twoje początki w tym biznesie? Czy założenie siłowni to naturalna kontynuacja Twojej kariery w sporcie zawodowym, czy może zupełnie nowy etap?

Daria Belyakov: Tak na prawdę to mogę powiedzieć że miałam więcej szczęścia i okazje. Co prawda większość mojego życia tyczy się sportu, szczególnie sportów wykonywanych na ringu bądź w octagonie. Sporo lat ćwiczę brawling, jak również wykładam treningi boksu olimpijskiego

Moje pierwsze zajęcia boksu w Santos były skierowane głównie dla młodzieży i prowadziłam je w okolicach Cypress Flats, pod szyldem Siberian Titans. Był to punkt sportowy, do którego mógł przyjść każdy i wyżyć się ze złych emocji. Lubiłam to, widziałam że odrywam młodzież od złych nawyków.

Zyaire Oxley: Chcielibyśmy jeszcze powitać jedną osobę w trakcie naszego spotkania, niezastąpioną Larę Abeitę - specjalnie dla was prosto ze StaIIInts of Steel. Lara, zapewne chcesz dołożyć swoje zapytania do naszej rozmówczyni.

qEdDwvi.png

Lara Abeita: Zarządzanie miejscem, które tętni życiem od rana do wieczora nie wymaga tylko pasji ale i organizacji. Jak długo już prowadzisz to miejsce? Ile ludzi pracuje razem z Tobą tworząc to miejsce?

Daria Belyakov: Pasja owszem, organizacja to złudzenia, tak uważam **krótki śmiech**. Prowadzę to niecałe trzy tygodnie, a nasza załoga składa się z trzech osób włącznie ze mną i to wystarcza. Osobiście preferuję osoby które znam, które są otwarte i przyjazne, ze względu na atmosferę którą chcę tu utrzymać.

Zyaire Oxley: W mieście nie brakuje siłowni, ale Twoje miejsce ma wyraźną tożsamość. Co według Ciebie odróżnia StaIIInts of Steel od innych? Co sprawia, że klienci wracają właśnie tutaj? Czy chodzi o atmosferę, sprzęt, a może indywidualne podejście?

Daria Belyakov: Indywidualizm, prócz sprzętu który można znaleźć na każdej silowni, do SaIIInts przychodzi się jak do znajomych, przynajmniej ja mam takie odczucie. Większość która odwiedza to miejsce to z reguły stali klienci, osobiście również oferuje coś czego nie ma w innych punktach sportowych od treningów personalnych, po treningi walk ekstremalnych również boksu olimpijskiego. Z tego również powstał mój widok i nazewnictwo ów miejsca, jako salę sportową lub klub, bo oferuje sporo więcej niż zwyczajna siłownia.

Lara Abeita: Branża fitness się dalej rozwija, czy planujesz wprowadzać nowe rozwiązania? Może rozważasz zmianę oferty nowe zajęcia czy współprace z influencerami? Twoja rozpoznawalność dalej działa jak magnes na klientów czy staracie się kreować markę niezależnie od twojego nazwiska?

Daria Belyakov: Myśle że moje nazwisko nie ma wiele wpływu na to. Pomimo że byłam dość lubianą osobą w branży, to nie chcę by ktoś kierował się tylko moją twarzą przy wyborze tego miejsca. Jest sporo planów, które póki co idą w dobrą stronę, nie zamierzam z nich rezygnować, ale również nie mogę zdradzić szczegółów.

Zyaire Oxley: Tajemniczo. Zawsze interesuje nas, co stoi za decyzją, by przejść z ringu, z maty – z bieżni – do sali konferencyjnej. Co sprawiło, że właśnie tak pokierowałaś swoją karierą? Czy był to plan od początku, wpływ bliskiej osoby, a może jedno konkretne wydarzenie?

Daria Belyakov: Absolutnie, jest to bardziej rodzinne. Mój ojciec, od którego zaczęła się moja droga w boksie prowadził lokalną siłownie, gdy patrzę na to teraz to nie odbiegam zbytnio od niego. Oczywiście również planuje nadal wystąpić w octagonie o ile nadaży się okazja.

Lara Abeita: Daria, bardzo dziękujemy za podzielenie się z nami kawałkiem historii i kulisami prowadzenia tak wspaniałego miejsca. Z rozmów z twoimi klientami wiemy, że to nie tylko siłownia - to społeczność. Życzymy powodzenia i mamy nadzieje, że to miejsce stanie się wzorem do naśladowania dla innych.

Daria Belyakov: Dziękuje również za poświęcony czas na antenie i chciałabym pozdrowić słuchaczy, jak również zaprosić chętnych, szczególnie młodzież do aktywnego trybu życia i może kilku lekcji boksu.

Zyaire Oxley: A Wam, drodzy słuchacze i czytelnicy Daily Globe, dziękujemy za to, że byliście dziś z nami. Zastanówcie się – czy nazwisko wystarczy, by zbudować markę? A może to dopiero początek tytanicznej pracy? Pozdrawiamy prosto z Stallints of Steel, Zyaire Oxley, Lara Abeita i Daria Belyakov. Do usłyszenia!

no0cnbY.png

YKePFfB.png

Edytowane przez Bartkowsky