Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

131. Nowy lokal na szczycie smaku – poznajcie The Roof.

2STY

Rekomendowane odpowiedzi

jxF08Iz.png

Written by Zyaire Oxley & Lara Abeita for Daily Globe 13/05/2025

14gi9W4.png

W najnowszej odsłonie programu What in Business przenosimy się na dach Los Santos, gdzie mieści się jedno z najbardziej stylowych i ekskluzywnych miejsc w mieście – The Roof. Ten nowoczesny rooftop bar i restauracja to połączenie elegancji, wyrafinowanej kuchni i zapierających dech w piersiach widoków, które przyciągają zarówno mieszkańców, jak i odwiedzających miasto turystów. To tutaj w miejskim zgiełku można odnaleźć odrobinę luksusu i atmosferę wielkomiejskiej swobody.

Za sukcesem The Roof stoi zespół pasjonatów gastronomii i rozrywki, którzy stworzyli przestrzeń dopracowaną w najmniejszych detalach. Od nowoczesnego, minimalistycznego wystroju wnętrza, przez starannie dobrane menu, aż po jakość obsługi – wszystko zostało zaprojektowane tak, by zapewnić gościom niezapomniane doświadczenia. W ofercie lokalu znajdziemy szeroki wybór autorskich koktajli, kreatywnie podanych dań oraz sezonowe propozycje inspirowane kuchnią fusion. To idealne miejsce zarówno na romantyczną kolację o zachodzie słońca, jak i wieczorne spotkanie ze znajomymi przy dźwiękach muzyki na żywo.

The Roof to jednak znacznie więcej niż restauracja. To przestrzeń, która integruje ludzi, inspiruje do twórczych spotkań i celebracji codziennych chwil. Regularnie odbywają się tu wydarzenia tematyczne – od setów DJ-skich, przez degustacje win, aż po kameralne występy muzyczne. Miejsce to zyskało miano kultowego punktu na gastronomiczno-kulturalnej mapie Los Santos, stając się synonimem miejskiego stylu życia z klasą.

W kolejnych częściach naszego artykułu przyjrzymy się bliżej historii powstania The Roof, porozmawiamy o filozofii, która stoi za jego działalnością, oraz przedstawimy sylwetkę jednego z członków zespołu zarządzającego – osoby, która zdradzi nam kulisy funkcjonowania lokalu, opowie o codziennych wyzwaniach i planach na przyszłość. Zapraszamy na dach miasta – tam, gdzie zaczyna się prawdziwa opowieść o smaku, stylu i wizji.

MWN2mvT.gif

Lara Abeita: Witamy w kolejnej odsłonie programu What in Business, tym razem z niecodziennego miejsca – prosto z 39. piętra jednego z najbardziej rozpoznawalnych budynków w Los Santos. Pewnie wielu z Was już domyśla się, gdzie jesteśmy, a dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą – dziś gościmy w słynnej restauracji The Roof, zlokalizowanej na tarasie luksusowego apartamentowca LUX Larocque. Trudno o bardziej spektakularną scenerię – panorama miasta, wieczorne światła i atmosfera prawdziwego luksusu. The Roof to nie tylko kulinarna uczta, ale i doświadczenie, które zapada w pamięć. Skąd pomysł na tak podniebną inwestycję? Można śmiało powiedzieć, że właściciel tej restauracji postanowił sięgnąć niemal nieba. Dziś rozmawiamy z osobą, która stoi za tym wyjątkowym projektem. Pytamy o inspiracje, wyzwania, plany na przyszłość oraz o to, co sprawia, że The Roof już teraz stało się jednym z najbardziej pożądanych adresów w mieście i przyciąga tłumy potencjalnych klientów jak i samych zainteresowanych widokiem z chmur.

Zyaire Oxley: Zaczynamy serię pytań do Nicholasa Hopkinsa! *zaśmiał się* Witamy Cię! Skąd w ogóle wziął się pomysł na stworzenie The Roof? Czy od początku miała to być restauracja z takim rozmachem? I najważniejsze, kto dopełnił dzieła tego artystycznego geniuszu - całego projektu?

Vw2SWks.gif

Nicholas Hopkins: Witam Was i wszystkich słuchaczy Daily Globe. Skąd pomysł? Szczerze? Urodził się w głowie podczas tworzenia inwestycji tego budynku LUX. Już w samym projekcie uwzględniliśmy projekt tego dachu który w całości sam zaprojektowałem z ogromną szczegółowością o najmniejsze detale. Nie spodziewałem się takiego pozytywnego odbioru od samego otwarcia. Wszyscy jesteśmy pozytywnie zaskoczeni tym. Robiąc pre-order przed otwarciem było tutaj około sześćdziesięciu osób - nie ukrywam było to duże wyzwanie dla obsługi, która wtedy poznawała to miejsce od kuchni.

Lara Abeita: Dlaczego zdecydowali się Państwo właśnie na tak prestiżową lokalizację, jaką jest taras Apartamentowca LUX Larocque? Czy chodziło o podniesienie prestiżu samej nieruchomości, czy może o coś więcej? Na przykład spełnienie zawodowe.

Nicholas Hopkins: Przede wszystkim ta lokalizacja spełnia główne kryterium miejsca tego typu, a jest nim przepiękny widok na całe miasta i wzgórza wokół. Nie ukrywam, że podniesienie prestiżu nieruchomości to też był jeden z głównych wymogów przy tworzeniu The Roof.

Zyaire Oxley: Nawiązując do Twojej poprzedniej odpowiedzi Nicholas, trzeba przyznać, że poprzeczka została zawieszona bardzo wysoko i to całkiem dosłownie *zaśmiał się* jeśli chodzi o zaprojektowanie tego miejsca, ale wracając do pytań.. Jak wyglądały początki Twojej działalności? Czy napotkaliście jakieś trudności podczas realizacji tak ambitnego projektu? Nie trzeba być alfą i omegą, by zauważyć, że nie jest to skromna inwestycja! Jak wygląda oferta restauracji? Na jakie smaki mogą liczyć goście i czy planowane są jakieś zmiany?

Nicholas Hopkins: Głównie prowadzę agencje nieruchomości Idea Home, a The Roof jest ogromnym dodatkiem w moich biznesowych planach więc dobrze znałem temat prowadzenia działalności od samego początku ale nie znałem do końca tematu prowadzenia tego typu miejsca czyli gastronomii. Wspomogłem się osobami, przyjaciółmi z Ocean's Bounty Bar - przekazali mi ogromną wiedze na temat prowadzenia gastronomii w Los Santos. Jestem im ogromnie wdzięczny za to. A co do oferty? Serwujemy tutaj kuchnie uliczną świata: Azja, Meksyk, Włochy i wiele innych ciekawych dań i koktajli z tych krajów. Jeśli chodzi o zmiany.. W karcie? Myślę, że z czasem na pewno coś dodamy nowego. Liczę tutaj na sugestie osób które nas odwiedzają. Jestem też bardzo otwarty na współprace z lokalnymi firmami - ostatnio nawiązaliśmy współprace z winiarnią Foster's.. Wkrótce dodamy ich wina do naszej oferty.

Lara Abeita: Wspaniale to słyszeć, a teraz przejdźmy do kolejnego pytania, czy The Roof planuje współpracę z lokalnymi artystami, DJ-ami, a może organizację eventów specjalnych? Czym jeszcze planujecie zaskoczyć swoich gości w najbliższym czasie? Uchylcie rąbka tajemnicy naszym słuchaczom.

Nicholas Hopkins: Oczywiście że tak! Jeszcze tego nie ogłosiłem oficjalnie, a więc nasi słuchacze dowiedzą się o tym jako pierwsi. 24 maja organizujemy wydarzenie Moonlight Vibes, gdzie zagra DJ LIVIA. Muzyka typowa do miejsca czyli Deep House, Chill House. Chcemy tu stworzyć klimat którego nigdzie indziej nie ma.

zNyBsAB.gif

Zyaire Oxley: Brzmi zachęcająco! Dobrze słyszeć, że dbacie o swoje można by rzec dziecko, a jak widzi Pan przyszłość gastronomii w Los Santos i jaką rolę w tym krajobrazie ma odegrać właśnie The Roof? Czy oferta jest skierowana do całej społeczności Los Santos czy też celujecie w bardziej wyrafinowaną klientelę?

Nicholas Hopkins: Nie mamy ograniczeń co do społeczności - każdy tu znajdzie miejsce dla siebie, ale wszystko z smakiem i wyczuciem. Jesteśmy w dość prestiżowej lokalizacji - Zachodnie Vinewood to miejsce dużych sław i biznesów, tuż obok mamy Aleję Gwiazd, gdzie codziennie pojawiają się tysiące turystów, dla których to idealne miejsce na zobaczenie naszego pięknego Los Santos z tarasu jakby nie patrzeć - widokowego. Chcę, aby każdy tu mógł wejść bez żadnych dodatkowych opłat, nikt nie zapłaci za podziwianie miasta. Nawet nie wymagamy, aby coś u nas zakupić za możliwość podziwiania panoramy miasta. Po prostu bądźcie z nami.

Lara Abeita: Pod sam koniec naszej audycji chcieliśmy również zapytać co osobiście daje Panu największą satysfakcję w prowadzeniu The Roof? Czy to sama kwestia prowadzenia tak kapitalnego miejsca czy może coś więcej? Spędza tu Pan dużo czasu?

Nicholas Hopkins: Największą satysfakcję dają mi opinie klientów - codziennie trafi się jedną lub więcej osób które zachwalają to miejsce, polecają znajomym i dzielą się tym na social mediach. Dzięki temu uważam że to jest mój mały ogromny sukces. To miejsce jest od ludzi dla ludzi i tak zostanie na zawsze.

Zyaire Oxley: Serdecznie dziękujemy Ci za podzielenie się z nami oraz naszymi słuchaczami cennymi informacjami oraz uchyleniem wcześniej wspomnianego rąbka tajemnicy. Chciałoby się rzec, że marzenia się spełniają prowadząc takie miejsce – na pewno. Sky is the limit.

Nicholas Hopkins: Dziękuje Wam i Słuchaczom za wysłuchanie całej rozmowy. Pozostaje mi życzyć Wszystkim miłego wieczoru i do zobaczenia w THE ROOF!

Zyaire Oxley: Dziękujemy za wspólnie spędzony czas wszystkim podczas programu WHAT IN BUSINESS, specjalnie dla Was prosto z podniebnej restauracji, Lara Abeita, Zyaire Oxley oraz nasz wyjątkowy gość Nicholas Hopkins. Do usłyszenia i do zobaczenia w kolejnej audycji programu!

YKePFfB.png

Edytowane przez 2STY