Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[05.06] [no more heaven records] lilma - GUESS WHO'S BACK (Official Music Video)

niedostepny.

Rekomendowane odpowiedzi

wHGCPRL.png

Dnia 5 czerwca 2025 roku, po północy na wszelkich platformach streamingowych pojawił się nowy singiel od Farush lilma Bojaxhiu pod wydawnictwem muzycznym no more heaven records. Muzyk po wydaniu "LAST CHANCE" najwidoczniej nie próbuje osiąść na laurach, a raczej wrócić do swojego dawnego peaku na scenie, uderzając tym razem kawałkiem zatytułowanym "GUESS WHO’S BACK", w którym wraca z brutalną szczerością, nie unikając rozliczenia z własnymi demonami. To emocjonalna jazda przez wspomnienia, upadki, zdrady i uzależnienia  aż po moment, w którym artysta staje mocno na nogi i próbuje wrócić silniejszy. Jednak nie jest to klasyczna historia sukcesu. To raczej próba odzyskania samego siebie, ubrana w wersy, które nie zawsze brzmią jak pewność siebie a częściej jak spowiedź. Fani artysty po odsłuchu utworu mogą zacząć spekulować, że Lilma odnosi się do burzliwego okresu, kiedy był związany z Viviane Genereux, menadżerką Kayes. Ich relacja zakończyła się z dnia na dzień ale czy naprawdę skończyła się sama z siebie? Wersy rzucane przez rapera sugerują, że za kulisami mogło dojść do czegoś więcej a być może do romansu z Aimee Levine, z którą dziś również nie jest. O rozstaniu z Levine także nic nie wiadomo. Zniknęli z radarów mediów z dnia na dzień, choć wcześniej wrzucali wspólne zdjęcia z zaręczynami. Przez rzucone wersy można zacząć się zastanawiać, czy ich uczucie było szczere albo czy może Aimee była jedynie odbiciem stylu życia rapera, nie tyle partnerką, co towarzyszką upadku. Zwłaszcza biorąc pod uwagę fragmenty utworu, w których lilma wraca do wątków zdrady, traumy i uzależnienia. Czy ich relacja była częścią tej samej spirali? Co ciekawe, wiele osób powraca dziś do poprzedniego singla "LAST CHANCE"  który z perspektywy ostatnich wydarzeń nabiera nowego znaczenia. Czy był to przypadkowy tytuł, czy może przepowiednia? Fani nie mają wątpliwości że lilma przez ostatnie miesiące „zaliczył porządny zjazd”, a od momentu odebrania nagrody na tegorocznej gali celebrytów, jego kariera przeszła z trybu off do stanu krytycznego. 

CS5fYMu.png

Spoiler

Performer: lilma
Written by: lilma
Produced by: lilma
Mixed/mastered by: lilma

[Chorus]
stawiają zapytanie czy to kolejne show albo znowu money talk
pierdole te pytania lilma wrócił już na tor 
Żeby mnie zastąpili by musiało być ich sto   (Yup, yup, yup, yup, yup)
Liczą że ja upadnę a ja twardo stawiam krok 
Ich słowa bolą czasem, nie uciekam robię to
I ciągle uczę się, nie oczekuj na zbyt wiele 

[Verse]
Bo po wszystkich upadkach, wyciągam z tego lekcje (Ayy)
Nie jestem idealny a na scenie jest nie wiele (Ayy)
Artystów którzy mają tylko same powodzenie  (Ayy)
Ja nie byłem zbyt mądry i się wpierdoliłem w dragi
Duży zastrzyk gotówki pokazał ile jestem warty  (Ayy)
Bo jak wróciło ćpanie to rozpocząłem zdrady (Heh-heh)
Zdradziłem wtedy lole bo pogubiłem zasady (Yup, yup, yup)
Nienawidziłem zimy, nosem kochałem narty (What the fuck?)
Swojej własnej kobiecie to ja zapewniłem traumy 
I nie mogę zapomnieć jak rzucałem pretensjami (Huh)
A gdy płakała w nocy ja leczyłem się liniami
Przeżyłem dużo gówna dzisiaj jestem niezniszczalny
To o czym opowiadam to na faktach a nie żarty 
all time in, zamknięte nie wejdzie nikt
żadnej suki więcej w DM, bo znam grę kurwa jak nikt
poznałem się na zasadach bo cash-app robi pick
tobie się nic nie kalkuluje, same zera w twoim koncie
w twoim koncie same zera, dzieciak skąd wziąłeś na moncler 
przecież dokładnie wiem nie umiecie robić forse

[Chorus]
stawiają zapytanie czy to kolejne show albo znowu money talk
pierdole te pytania lilma wrócił już na tor 
Żeby mnie zastąpili by musiało być ich sto   (Yup, yup, yup, yup, yup)
Liczą że ja upadnę a ja twardo stawiam krok 
Ich słowa bolą czasem, nie uciekam robię to
I ciągle uczę się, nie oczekuj na zbyt wiele 

Spoiler

Ostatnie wydarzenia wokół postaci:

• Lilma z utworem „Last Chance” znalazł się na 10. miejscu w czerwcu w zestawieniu Rhythm Radar (podmiot MMCB) skupiającym artystów z San Andreas, głównie z Los Santos.

• Po koncercie z trasy Maxine Koci, Lilma zdjął swoją koszulkę „HELLSTAR WORLD TOUR” i zebrał na niej autografy znanych artystów, w tym własny, które następnie przekazano na charytatywną aukcję wspierającą organizację „A Place Called Home”. Cały dochód z aukcji przeznaczony jest na pomoc dzieciom i młodzieży z ubogich rodzin w Los Santos.

• Lilma powraca po dłuższej przerwie, jednak jego utwór jest odbierany jako znak kryzysu  fani oczekują od niego więcej niż dotychczasowego formatu muzycznego.

• Artysta znalazł się w cieniu duetu Libiduo, który dominuje zestawienia i scenę muzyczną, co utrudnia mu zdobywanie wyższych pozycji i większą rozpoznawalność.

• W mediach branżowych i komentarzach na temat artystów pojawiają się wzmianki o nim w kontekście braku nowych hitów i stagnacji twórczej.

• Został wspomniany w poście na profilu Circus of Fame gdzie oberwało się jego ex Aimee Levine i choć nie był bezpośrednio związany z ostatnimi konfliktami czy aferami. Menadżerka Unsainted Records, Aimee Levine, rzekomo zamiast zajmować się realnym wsparciem artystów, skupia się głównie na komentowaniu ruchów muzycznych artysty lilma i jego wytwórni, co podkreśla jej małą aktywność menadżerską poza monitoringiem działań swojego byłego.

• Dnia 5 czerwca 2025 roku na kanał no more heaven records wpadł film zza kulis od Farusha lilma Bojaxhiu oraz Mike’a Broadhursta. Artyści podjęli spontaniczną akcję, która z pewnością rozgrzeje serca fanów i młodych producentów muzycznych z miasta aniołów. Nagranie pokazuje moment, gdy Mike i Farush wyruszają z pomocą do młodego talentu, Malcolma Vannburga, którego historia doskonale rezonuje z doświadczeniami obu muzyków. Malcolm, mimo trudnej sytuacji finansowej i ciężkiej codzienności, nie stracił pasji do tworzenia muzyki, ale brak profesjonalnego sprzętu zmuszał go do pracy na ograniczonych możliwościach. Lilma i Mike, poruszeni jego historią, zdecydowali się odwiedzić chłopaka i wręczyć mu zestaw nagraniowy, w skład którego wchodzą nowoczesny komputer Apple, mikrofon, interfejs audio oraz słuchawki czyli sprzęt marzeń każdego młodego producenta. Moment wręczenia prezentów jest pełen szczerej radości, zaskoczenia i wzruszenia.

• Afera co do filmu wyżej, a na li posypały się posty między dawną parą Farush Bojaxhiu - Aimee Levine.

• Aimee Levine - kompleks EX, wytykanie ludziom błędów i poczucie władzy. Los Santos Drama, post dotyczący wydarzeń powyżej.

• Typ co zgrywa bohatera i businessmana, a jedyne co mu wychodzi, to pierdolenie głupot, ale przecież, cytując... Circus of fame, post dotyczący wydarzeń powyżej.

Promocja wokół numeru:

(będę dopisywał na bieżaco)

Spoiler

Imię i nazwisko postaci: Farush Bojaxhiu
Link do profilu postaci:  https://forum.v-rp.pl/topic/32721-farush-bojaxhiu-alias-lilma/#comment-261612
Przynależność: no more heaven records
Imię i nazwisko menadżera: -
Kontrakt zawarty z menadżerem:  -

gra ic screenshoty (link)
Opłaty: (będę aktualizował na bieżąco)

1. Opłaty streamingowe, opłaty narzędzi potrzebnych do wyprodukowania i zrealizowania kawałka, czytaj must have rzeczy (link)
Edytowane przez Makler