Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[NAPAŚĆ Z BRONIĄ, 10.06.2025] Napad na sklep monopolowy przy Murrieta Heights

Gość Anonimowy

Rekomendowane odpowiedzi

Około godziny 0:40-0:45 ktoś dokonał napadu rabunkowego na sklep monopolowy przy Murrieta Heights.

Nie ma ofiar w ludziach, nie padł żaden strzał, a straty to około $10,000 utargu sklepu monopolowego. Świadkami zdarzenia są kasjer i jednocześnie właściciel sklepu oraz jedna klientka, która akurat wybierała napój przy lodówkach. Z zeznań świadków wychodzi, że:

- napastnik był sam, a przynajmniej świadkowie nikogo nie widzieli

- wyszedł szybkim krokiem z zaułku za sklepem, kierował się stanowczo prosto do sklepu, działał z pełną premedytacją

- rabuś był zamaskowany, miał rękawiczki, ale wystawała mu skóra - stąd wiadomo że napastnik był rasy białej

- wymierzył dziewiątkę prosto w twarz właściciela sklepu i domagał się forsy, był stanowczy i agresywny, nie zniósłby sprzeciwu według świadków

- napastnik czekał cierpliwie aż dostanie do łap cały cash, nie odpuścił nawet dolara

- po zabraniu forsy odrazu wyszedł i wrócił tą samą drogą, czyli zaułkiem za sklepem

- jakiś przesłuchany przechodzień zeznał, że widział kolesia w czarnej bluzie i chyba kapturze, który zbiegał prędko w dół - w stronę kanałów

- sprawca niemalże rozpłynął się w pobliżu kanałów, ewentualnie przeczekał gdzieś najgorsze momenty obławy policyjnej - utrudniając tym samym ewentualny pościg

- właściciel sklepu zeznał, że jakiś czas temu obsługiwał podejrzanego białego mężczyzne, który dziwnie się zachowywał, wtedy podejrzewał go że spróbuje coś ukraść, ale koleś 'wybadał teren', kupił fajki i wyszedł, przynajmniej tak twierdzi sklepikarz

- po sprawdzeniu tego tropu, okaże się że kolesiem który 'dziwnie się zachowywał' jest niejaki Ralph Rainey, wielokrotnie karany białas, który niedawno wyszedł z pudła za podobne przestępstwa

Gliniarze mogą mieć podejrzenia że sklep był obserwowany, a cała akcja była zaplanowana. Sprawca ewidentnie nie robił tego po raz pierwszy. Nie wiadomo czy działał sam czy miał wspólników.

EigeBFK.gif

(( oczywiście przypajacowałem i nie zapisałem screenów centralnie z napadu, ale dawno nie grałem a nie chciałem się tam zamotać i wpaść tak głupio przez ooc ))