Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

362. Heart Out Hands Full - charytatywny event promujący oddawanie krwi

Nova

Rekomendowane odpowiedzi

spacer.png

Written by Clara Byrne & Reggie Hargrave - Daily Globe 14/06/2025

lsfd_found_2.png?ex=684fec7b&is=684e9afb&hm=abc63c32744359937e478b74bd12bab6f93e1b13d41f3a71ab5ac0ebfc6b84df&

Dnia 14.06.2025 z ramienia Los Santos County Fire Department Foundation odbył się event promujący zbiórkę krwi dla potrzebujących, a wszystko odbyło się obok molo na Vespucci Beach. LSCFDF to niezależna fundacja non-profit, która została założona relatywnie niedawno ze szczytnym cele niesienia pomocy potrzebującym, przede wszystkim tym którzy potrzebują a ich nie stać. Dodatkowo zajmują się wspieraniem służb ratunkowych takich jak na przykład Los Stantos County Fire Department. Spółka z przytupem pokazała na co ją stać organizując zbiórkę krwi oraz wydarzenie wokół niego, a dzięki szerokiej gamie sponsorów ów przedsięwzięcie było jednym z tych, które zapamiętamy na lata.

spacer.png

Całość wydarzenia rozpoczęła się o godzinie 8:30pm przejazdem służb LEA, ratunkowych oraz klubów motocyklowych. Cała trasa wystartowała się od myjni na Davis i powolnym tempem ruszyła w kierunku głównego miejsca wydarzenia. Dzięki pomocy służb porządkowych całość poszła sprawnie oraz nie zakłóciła ruchu drogowego. Do przejazdu mógł dołączyć każdy, kto tylko miał ochotę pokazać swoje wsparcie dla akcji i podziwiać niecodzienny przejazd kilkudziesięciu pięknych jednokołowych maszyn oraz floty służb.

spacer.png

Właściwa część wydarzenia odbyła się o 9:00pm na parkingu obok molo w Vespucci Beach. Na miejscu dla odwiedzających można było znaleźć wiele ciekawych i niecodziennych atrakcji. Poza główną częścią czyli namiotami gdzie każdy kto czuł potrzebę, mógł oddać krew dla potzebujących. Można było między innymi podziwiać flotę LSSD oraz SWAT czy maskotkę LSCFDF o imieniu Alex. Na głównej scenie pojawiła się niezwykle utalentowana pianistka Ayane Satsukitane, która swoim perfomancem oczarowała publikę.

spacer.png

Po cudownym koncercie na scenę został zaproszony Levi Rosenberg reprezentujący swoją własną kancelarię Rosenberg Law Solutions. Specjalnie dla was, poniżej zamieszczamy transkrypcję jego przemówienia, a historia, którą miał okazję opowiedzieć chwyta za serce - jak niewiele trzeba, aby pomóc człowiekowi w potrzebie.

Cytat

Levi Rosenberg - Dzięki za zaproszenie, jest mi niezmiernie miło z możliwości wypowiedzenia się. Mam zaszczyt przemawiać do Was jako prawnik i założyciel kancelarii Rosenberg Law Solutions. Dziś chcę mówić o czymś, co zmienia życie – o potrzebie znajomości swoich praw. Prawo to tarcza, która chroni nas przed niesprawiedliwością, ale bez jego zrozumienia stajemy się bezbronni. Kluczowe są prawa Mirandy, ustanowione w 1966 roku po sprawie Ernesto Mirandy, gwarantujące prawo do milczenia i do adwokata podczas przesłuchania. Te prawa to nie tylko słowa – to potężne narzędzie, które może uratować człowieka. Pozwólcie, że opowiem historię mojego klienta, Furnella Macka, znanego jako Donut Pimp, który dzięki tej wiedzy uniknął niesłusznego wyroku. Furnell, dołącz do nas!

Furnell Mack - Dziękuję Ci, Levi, za te miłe słowa i za to, że trzymasz mnie zawsze pod parasolem ochronnym, broniąc mnie przed fałszywymi oskarżeniami i pomówieniami ze strony struktur rządowych. Dziękuję też publiczności, za huczne powitanie, pomimo tego, jak jestem przedstawiany przez tabloidowe media. Pozdrawiam całe Los Santos - zarówno moich przyjaciół, jak i opozycję. Ponieważ dziś, z uwagi na panujące nastroje, powinniśmy się jednoczyć w imię słusznych spraw. Oddaję Ci głos, czarnoksiężniku z krainy IL.

Levi Rosenberg - Furnell znalazł się w dramatycznej sytuacji. Zatrzymany przez policję, oskarżony w sprawie grożącej wieloletnim więzieniem. Co gorsza, policja nie poinformowała go o jego prawach Mirandy – nie powiedzieli, że może milczeć i że ma prawo do adwokata. To poważne naruszenie. Przesłuchiwali go godzinami, licząc, że pod presją złoży zeznania, które go pogrążą, ale Furnell znał swoje prawa. Odmówił rozmowy bez prawnika, jasno mówiąc: „Chcę adwokata”. Ta decyzja zmieniła wszystko. W Rosenberg Law Solutions wykorzystaliśmy fakt, że policja nie przedstawiła mu jego praw, by podważyć niewłaściwie zebrane dowody. Sprawa została umorzona, a Furnell jest dziś wolny, budując nowe życie. Furnell, powiedz, nam proszę, jak to było dla Ciebie – wiedzieć o swoich prawach w tamtym momencie i jak to wpłynęło na Twoje życie?

Furnell Mack - A więc zaproszę was na chwilę do swojego świata. Sytuacja wyglądała tak, że byłem odebrać swoją znajomą z jednego z tanich moteli na Vespucci. Co tam robiła? Nie mam pojęcia, przyjechałem w charakterze samarytanina, który z chęcią odbiera swoje przyjaciółki, z nieudanych randek, a więc odebrałem ją, mieliśmy już iść do auta, ale nagle, gwieździste niebo zostało rozjaśnione, przez sygnały radiowozów. Nie zdążyłem się obrócić, a wokół mnie, już stali oficerowie, uzbrojeni po zęby, wcelowani lufami w moją piękną buzię - poczułem się, jak na gangbangu było zamieszanie, zostałem przeszukany i umieszczony w radiowozie. Nie przedstawiono mi żadnych praw. Gdy mnie złapali, myśleli, że jestem zwykłym graczem z ulicy, którego starczy lekko ukłuć, a wysypię się jak cukierki z dziurawej torby. Nie docenili mnie, okazałem się jak sejf zabezpieczony czymś lepszym niż kod - podstawową wiedzą i opieką genialnego adwokata - Levi’ego Rosenberga.
Zostałem zawieziony na salę przesłuchań, całkiem niedaleko - w skid row i wtedy zaczął się ten cyrk - lampka wymierzona na twarz, krzyki z lewej i prawej strony. Myśleli, że mnie złamią, ale ja? Spojrzałem na nich, jak na dzieci, które próbują grać w pokera na liście, bo nie mają żetonów. Powiedziałem “Dajcie mi telefon, mój prawnik zaraz przyjedzie”. I wiecie co? Wtedy gra się skończyła. Nie dla mnie - dla nich. Minął jakiś czas i zjawił się Levi. Gdybyście to widzieli.. To wyglądało tak, jakby Quentin Tarantino wszedł na plan taniego sit comu i powiedział /Kończymy ten żart/. Pamiętajcie, bez znajomości prawa, nie jesteście graczami, tylko pionkami. Prawdziwy gracz, nie gra w chińczyka, tylko w szachy. Dziękuję za uwagę Los Santos!

Levi Rosenberg - Wielkie brawa Donutowi! Dziękuję, Furnell, za Twoją inspirującą historię. Jego przypadek pokazuje, jak kluczowa jest znajomość praw. Policja czasem liczy na naszą niewiedzę, ale kiedy wiemy, czego żądać – jak Furnell – możemy się obronić. Niestety, zbyt wielu ludzi, szczególnie w mniej uprzywilejowanych społecznościach. Nie zna swoich praw. Nie wiedzą, że mogą powiedzieć: „Nie będę mówić bez adwokata”. To właśnie dlatego Fundacja LSCFD jest tak ważna. Nie tylko edukuje i daje głos potrzebującym, ale dzięki programowi realizowanemu z moją kancelarią Rosenberg Law Solutions oferuje refundowaną pomoc prawną dla tych, którzy nie mogą sobie na nią pozwolić. Ten program zmienia życie, dając szansę na sprawiedliwość tym, którzy inaczej byliby bezbronni. Każdy dolar, który dziś zebraliśmy, wspiera tę misję – edukację prawną i realną pomoc. Apeluję do Was: uczcie się swoich praw. Prawa Mirandy, prawo do sprawiedliwego procesu – to narzędzia, które mogą uratować życie. Dzielcie się tą wiedzą z rodziną, przyjaciółmi, sąsiadami. Historia Furnella pokazuje, że to działa. Dziękuję za wsparcie dla LSCFD Foundation, za Waszą obecność i za to, że razem budujemy sprawiedliwszy świat. Furnell, dziękuję za Twoją odwagę. Razem możemy więcej! Wielkie brawa!

Furnell Mack - Brawa dla Leviego Rosenberga!

Levi Rosenberg - Ale nie bylibyśmy tutaj bez takich osób jak Sophia, zapraszamy cię na scene! Wielkie brawa dla Sophii Schwichtenberg, bez nie nie byłoby dziś tego wszystkiego!

spacer.png

Po chwytającym za serce przemówieniu Levi Rosenberg oraz jego klienta Furnell Mack na scenę weszła DJ-ka Gaby, która zabawiała swoją muzykę uczestników aż do samego końca eventu. W trakcie wciąż można było wspomóc wydarzenie podarowując swoją krew ku dobrej sprawie oraz skorzystać z wielu atrakcji na miejscu. Przy rytmach dobrej muzyki krew aż wrze w żyłach, więc był do idealny moment, aby trochę jej oddać!

spacer.png

Nie można było odmówić wydarzeniu rozmachu oraz słuszności, fundacja LSCFDF pokazała się z naprawde dobrej strony, a my im serdecznie dziękujemy za organizację tego przedsięwzięcia. Liczymy, że za niedługo usłyszymy o ich kolejnych ruchach, a to, co dla nas przygotowali, przejdzie na długo do historii naszego miasta!

spacer.png

Edytowane przez Nova