Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[28.06.2025] cassius ⊷ i will one day learn to fly into the stars (prod. Laila Aguirre)

kage-

Rekomendowane odpowiedzi

Około godziny ósmej wieczorem 28 Czerwca na platformy streamingowe wbił się utwór, który cassius opublikował bez żadnej zapowiedzi w sieci. Tym razem nastąpił obrót o 180 stopni, jeśli chodzi o sam klimat utworu - w porównaniu do poprzednich trzech tracków: z szybkich, energicznych i skate-punkowych brzmień na nieznane wody Post‑punk'u z domieszką Indie Rock'a.
Na samym artwork'u do utworu widnieje ptak unoszący się ku górze z łap czegoś, co wygląda na potwora/demona. Dodatkowo w tle na górnej partii obrazka widnieje dokładnie
13 gwiazd, a to z kolei w biblii w kontekście numerologii często kojarzone jest z buntem, bezprawiem i odejściem od boskiego porządku.

Sam utwór odnosi się do sprzeczki sprzed kilku dni, która miała miejsce w klinice
EMC między Cassiusem a Zarą Nightbourne (@ixenea) parę godzin po tym, jak ta dopuściła się próby samobójczej z nieznanego nikomu dotąd powodu. W wyniku awantury dziewczyna pośpiesznie opuściła salę, a zaraz po tym siostra Zary, Mia (@SarneK) szarpnęła ją za rękę, by ją zatrzymać - przez to świeże szwy się rozciągnęły, a rana znowu zaczęła intensywnie krwawić. Dziewczyna musiała przejść zabieg ponownie, miała też transfuzje krwi, co doprowadziło do decyzji o wprowadzeniu dziewczyny w stan śpiączki farmakologicznej na okres paru dni. Cassius obarczając się winą błądził bez celu po mieście, okazjonalnie zapijając smęty wraz z Seth'em Dagaardem (@samer). Zaś podczas którejś z tych nocy w głowie Cassiusa narodził się pomysł na zupełnie inny klimatycznie utwór niż dotychczas, który dał by mu upust emocji nie możliwych do pozbycia się w inny sposób.

Cały track został nagrany w najwyższej jakości w studiu
RagnaRock, przy współpracy z bardzo rozpoznawalną producentką Lailą Aguirre (@STRXRD), która sama udzieliła Cassiusowi coachingu przy masteringu utworu.

LYRICS:

Spoiler

yeah...

kręcę się po mieście sam już którąś noc
nie mam nawet odwagi, by do ciebie podejść
przecież było okej...
więc dlaczego tak się stało?

krew kapie mi z oczu
bo w mojej duszy już brak łez

przyjdź, przyjdź, przyjdź, przyjdź...
mów, mów, mów, mów...
bardzo bym chciał
brakuje mi sił

sam nie wiem gdzie jestem
jak dziecko we mgle
kiedyś będę pośród gwiazd
w czarnej dziurze, tam nie dotrze nikt z was

nie, nie zamierzam dalej oglądać tej kliszy
chce już stąd odlecieć w dal

ROZGRYWKA:

Spoiler

KOSZTA:

Spoiler
  • wykupienie praw do oryginalnej grafiki + przerobienie jej pod wizję artystyczną Cassiusa - 3000$ image.png.64be5bfcde6258c8719c1663a1d350e9.png
  • opłacenie osoby odpowiedzialnej za montaż tekstu w formie lyric video - 5000$ image.png.dd081ae184da6997d32ffd181f0611ed.png
  • wynajem studia RagnaRock do samych nagrywek wraz producentem - 2000$ (opłata w gotówie do łapy na screenach)

PROMOCJA:

INFORMACJE:

Spoiler

Imię i nazwisko postaci: Cassius Arceneaux
Link do profilu postaci: a tu se jest, cyk
Przynależność (do projektu, np. wytwórni):
Imię i nazwisko menadżera:
Link do profilu/przeds. menadżera (jeśli posiada/jest zrzeszony):
Kontrakt zawarty z menadżerem (dot. podziału zysków):

Edytowane przez kage-
_wiktor, Zazi, samer i 4 innych lubią to

Zara dochodząc do siebie po wypisie ze szpitala, zerknęła w nowinki Cassiusa w przerwie od oglądania live'a z koncertu Seth'a w Distortion. Przesłuchała utworu ze łzami w oczach, przypominając sobie trudny czas ich relacji. Zostawiła po sobie ślad pod piosenką w postaci polubienia i komentarza, kończąc oglądanie transmisji. 

kage- lubi to

spacer.png