Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[FREELANCER] Meixiu Ngai

Vey

Rekomendowane odpowiedzi

Meixiu Ngai – The Genius Grey-Hat.

22’letnia dziewczyna o Black-Hatowej przeszłości, która wraz z wiekiem i wydarzeniami miejącymi miejsce w jej regionie skłoniła się ku bardziej politycznemu pro-demokratycznemu hacktywizmowi.

I649w30.png

HISTORIA.

Mei była jednym z tych dzieciaków, TYCH dzieciaków, którzy w wieku nastu lat byli w stanie zdobyć dostęp do ARPANET lub NORAD. Nikt nie potrafi określić jej pierwszego ataku, ani też w jakim celu zaczęła robić to co robi. Pierwszy raz kiedy została przyłapana na włamaniu do szkolnej sieci przysporzył jej... niewielkiej kary, co tylko upewniło jej w przekonaniu, że w tak młodym wieku jest bezkarna, więc, gdy zrobiła to kolejny raz, lecz już oficjalnie i na celu militarnym, została zrekrutowana do APT1. Co tylko upewniło ją w przekonaniu, że to tylko zabawa.

PLA Unit 61398 (also known as APT 1, Comment Crew, Comment Panda, GIF89a, and Byzantine Candor)  is the Military Unit Cover Designator (MUCD) of a People's Liberation Army advanced persistent threat unit that has been alleged to be a source of Chinese computer hacking attacks. The unit is stationed in Pudong, Shanghai. ~wiki

W APT1 proces jej nauki przyśpieszył 1000-krotnie. W końcu finansowany przez rząd sprzęt, zrekrutowane mądre łby, sporo działania praktycznego i masa wyzwań zrobiły swoje. To nie była chińska farma trolli.

Jednak dostęp do takiej ilości informacji dał jej wgląd na to jak wygląda świat poza Chinami. Zaczęła porównywać świat w cenzurze i w demokracji. Sama jako urodzona w Hong Kongu miała wyrzuty sumienia, że pomaga wrogowi. Hong Kong, Taiwan... Coś tu nie gra.

Wieku 20 lat był już okresem buntoniczym w pełnej skali co zostało zauważone przez jej przełożonych, a została po cichu odcięta od najważniejszych informacji już długo przed tym - gdy tylko wykazywała pierwsze oznaki "samoświadomości". Machina propagandowa widziała wszystko.

Zbiegła, zaczęła bratać się hacktywistami, a samo uczestnictwo w cybernetycznej wojnie z propagandą przysporzyło jej wrogości rządu chińskiego jego agentów i polityków, jak i bardziej nacjonalistycznych chińczyków. Tony, a raczej gigabajty wrażliwych dokumentów i informacji narysowały ne jej czole wielki czerwony cel. Jednak poprzez chichą współpracę z amerykańskim rządem głęboko za policją czy jakimś FBI (CIA LEVEL SHIT), stała się tym małym odważnikiem, a raczej kroplą, na szali wpływów w regionie co pozwoliło jej rodzinie zamieszkać w stanach i prowadzić tą w większości anonimową wojnę z ich terytorium.

Los Santos. Teraźniejszość.

Oficjalnie Meixiu jest właścicielką sklepo-serwisu DigitalDen, który jest źródłem jej legalnych przychodów, ale też miejscem prania kryptowalut - w ilościach dających prowadzić życie na minimalnym poziomie, lecz mieszczącym się poza radarem IRS. Pieniądze są dla niej ważne tylko do przetrwania, liczy się zabawa, wyzwanie, ten zastrzyk adrealiny i świadomość bycia ponad stadem. Może Hong Kong to tylko pretekst, by zwiększyć poziom trudności? Jej moralność to wielki znak zapytania - jest młoda i ciągle buduje sobie światopogląd poprzez swoje doświadczenia. 

GRA IC

Za drobną opłatą jest w stanie:

*Uzyskać pojedyńcze informacje, bądź utworzyć raport z legalnie i nielegalnie pozyskanych informacji na temat wybranego podmiotu – ludzi, biznesów czy organizacji.

*Pomóc przy przestępstwie wymagającym umiejętności hakerskich.

*Zbudować na zamówienie specjalną elektronikę, bądź napisać program/skrypt wykorzystujący podatność w wybranym systemie.

Etc. Hardware/software stuff; rozsądnie w zakresie umiejętności.

NOTKA DO IC; WADY; SŁABOŚCI

Z uwagi na wspólnego wroga Meixiu nie przyjmuje zleceń oraz jest wrogo nastawiona w stosunku do wszelkich ofert „politycznych” celujących w rząd, infstraktukturę i wszelkie struktury organizacyjne i porządkowe państw demokratycznych co przyczyniło by się do osłabienia ich pozycji na arenie międzynarodowej, lecz z drugiej strony nie przejmuje się biznesami, korporacjami, big tech i uważając je za kolejne, czekające na swoją kolej, zło.

Jest wrogo nastawiona do nationalistycznych chińczyków oraz unika ich z obawy przed rozpoznaniem jej nastawienia w stosunku do autonomiczności Hong Kongu. Tacy chińczycy bywają agresywni nie tylko słownie.

Jest młoda, nie jest TOP1 HAKERÓW ŁAMIĄCYCH KAŻDY SYSTEM, wybrała równowagę - uprawia sport, wychodzi do ludzi (w ograniczony, introwertyczny sposób).

OOC:

Wiem, że granie hakera na RP to nic łatwego. Skrypt nie jest pod to dostosowany, wiele rzeczy w grze nie ma swojego odświerciedlenia IC, bo nikt o nich o tym nie myśli, np granie zagłuszacza sygnału to coś trudnego podczas akcji na linii przestępcze-pd podczas dynamicznej akcji. Strona techniczna jest mocno ułatwiona, bo w końcu to tylko gra. Czasem też trzeba posunąc się do uzyskania zgody na małe MG z tego powodu, co też wzbudza swoje emocje.

Co do doświadczenia to udało mi się grać postać hakerki Meixiu Liang na serwerze samp. Do takiego poziomu, że otrzymałem panel lspd (by mieć dostęp do tamtejszego MDT), dostałem pozwolenie na bieganie OOC z opisem, że jestem dronem, bądź monitoringiem (TU NIE PLANUJĘ, DOJRZAŁEM UMYSŁOWO). Był ubaw. Oczywiście taki poziom odgrywania wymaga sporej dawki zaufania, którego nie zdobywa się tego od tak i jestem gotowy na to, że nie dostanę niczego. Mój zamysł na grę uwzględnia ten fakt. Dlatego wszelkie akcje planuję grać z ludźmi, a informacje ze skryptu pozyskiwać od opiekuna, bądź za pozwoleniem bezpośrednio od graczy np LSPD. Tak, również też jestem gotowy na brak współpracy z ich strony.

Jedynie co by się przydało to czasem robienie itemów bez specjalnych właściwości, które ludzie będą mogli wykorzystać fabularnie. Mała zgoda na drobne MG dla rzeczy, które można pozyskać poprzez hacking - np numer telefonu. Imię i nazwisko poprzez skanowanie zdjęcia/zdjęć w bazie LI (AI, Boty, dostęp do baz danych wykradzionych chyba z milion razy) etc. Wszystko w granicach możliwości, rozsądku i logiki.

Mejaru, Mxsi, Proceente i 5 innych lubią to

Małe wyjaśnienie dlaczego tak cicho w tym temacie. Byłem mocno zajęty tworzeniem "zaplecza" i dostosowywaniem otoczenia dla swojej postaci.

1. DigitalDen z dobrym klimatem na biednej dzielnicy Little Seoul.

[Elektronika] DigitalDen - Biznesy - Vibe Role Play (v-rp.pl)

Spoiler

geOIDBZ.png

igkrwgR.png

2. Tworzenie serwerowni pod przyszłe projekty IC. Wszystko jest gdzieś przechowywane.

Spoiler

8Mdk1MS.png

1bryMks.png

WD7vNbV.png

qyHZTZN.png

3. CryingSunNet

Jest to kanał na discordzie (a bardziej bot discordowy) budowany pod darkweb. Kanał ten będzie zapewniał totalną anonimowość, jednocześnie będąc dostosowanym pod realia RP - aplikacje na konta/postaci do sprawdzenia OOC, możliwość logowania wiadomości z pełną informacją IC i OOC w celu wyjaśniania sporów etc.

Aktualnie w fazie otwartych beta-testów przed oficjalnym tematem.

https://discord.gg/k69MPE44VX

Spoiler

dYF9d4C.png

6HTe98e.png

Aa0Apue.png

Sx7dDHV.png

0kf4Nyh.png

WfGq9U0.png

Mxsi i globus lubią to

Zamykam.

Powód jest prosty. Grałem w zasadzie z jedną zainteresowaną usługami organizacją, więc to wyklucza definicję freelancerstwa. Po prostu pogram przy kimś, odgrywając usunięcie z szeregów RedTorrent i odłączenie od ich sekretów. Istnieje powód IC do takiego wydalenia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin