Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

Koslovsky & Co. Modeling Agency

abukowski

Rekomendowane odpowiedzi

zmBEaCw.png

Koslovsky & Co. Modeling Agency - Pierwsze kroki agencji, jeszcze pod nazwą Art of Modeling, sięgają 2018 roku. Pomysł narodził się w głowie Janice Thénard – byłej modelki, która miała na swoim koncie sesje dla lifestylowych magazynów w Paryżu, Mediolanie i Nowym Jorku. Choć nigdy nie trafiła na okładki najważniejszych tytułów, zdobyła reputację w swoim zawodzie. Po latach na wybiegach i planach zdjęciowych postanowiła wykorzystać swoje doświadczenie w nowy sposób – pomagając młodym modelkom przebić się do branży. Jednakże brak silnego zaplecza finansowego sprawiły, że do 2025 roku agencja znalazła się na krawędzi bankructwa. Do gry wkracza Querell Koslovsky – przedsiębiorca pochodzący z Los Angeles, od kilku lat mieszkający w San Francisco. Koslovsky miał już na koncie kilka udanych inwestycji w sektorze sztuki i budowlany. Dostrzegł w upadającej agencji potencjał – nie tylko jako biznes, ale jako markę, która mogła przywrócić odrobinę dawnego blasku wybiegów w erze cyfrowego chaosu. Do transakcji dołączył Bruce Van der Heijden, inwestor o burzliwej historii. Jego poprzednie przedsiębiorstwo upadło, między innymi przez zawirowania z ambasadorem - Pieree Rawkey'em, ale wciąż dysponował kapitałem, który postanowił ulokować w nowym projekcie. Po serii negocjacji, przelewów i formalności ogłoszono nowy rozdział – Koslovsky & Co. Modeling Agency. Zmiana nazwy nie była przypadkowa – miała symbolizować nową erę, w której Koslovsky pełnił kluczową rolę, nadając firmie kierunek i strategiczną wizję.

Agencja postawiła sobie jasny cel: nie być kolejnym miejscem, w którym młode modelki dostają kilka zdjęć na Instagram i giną w tłumie, lecz trampoliną do światowych wybiegów – Nowy Jork, Paryż, Mediolan, Tokio.

• 0KTzXrx.jpegOUR MODELS:

North Fahkri
- Emma Honey
Selah Valdes
Blanca Carvantes
- Celestina Villanueva
Paris Garcia

• WZMIANKI:

- N/A
- N/A
- N/A

Notka fabularna krótka, chce troszkę więcej czasu poświęcić na strefie ooc. Moje podejścia do branży rozrywkowej były różne.. wszelakie - jednak nigdy tutaj nie startowałem z własnym przedsiębiorstwem. Wybrałem agencje modelingową, którą będę zajmować sie na postaci freelancer’a. Nie zamierzam jedynie zajmować sie wraz z całą resztą osób występujących w projekcie tylko rozwojem modelek. Planujemy tworzyć nasze własne eventy, które mają na celu rozpromować modelki/modeli na strefie gry, zawierać współprace z markami itp, itd. Czy z czasem wypuszczać nawet jakieś czasopisma związane z naszą grą. Nie zamierzam też tutaj wrzucać słodkiej jak lukier gierki. Modeling w dzisiejszych czasach opiera sie o robieniu kariery przez swoje koneksje, a często same modelki czy też modele są zamieszane w skandale, które nie wychodzą na światło dzienne. Narkotyki, prostytucja czy inne podejrzane rzeczy. Planuje to też tutaj pokazać, ale w przyjaznym i nie przeszkadzającym opiekunom sposobem. Nie zamierzamy grać tylko pod zysk i ssy. Wjeżdżamy z grubej rury, gramy grubo. Liczę na danie szansy.. swoje poprzednie wątki i twory w branży.. wiem, nie zawsze były dobre - posypuje więc głowe popiołem i z nadzieją patrze na opcje rozgrywki. Do zobaczenia. Wielki szarałt dla ernebezera, który mimo iż kobieta nie dała mu wolnego czasu na gre ze mną freelancera - zgodził sie znaleźć dla mnie czas i pomóc mi w sferze biznesowej. Pozdro Kinga, zostaw Szymona też troche mi!

Dane rejestracyjne przedsiębiorstwa:

• Nazwa: Koslovsky & Co. Modeling Agency
  • Adres: Pillbox Hill; Elgin Avenue 8171
  • Numer konta grupy: 5317225318
  • Zarząd: CEO: Querell Koslovsky (50%)
                  COO: Bruce Van der Heijden (50%)
  • Kapitał: $100.000.

Edytowane przez abukowski

W imię ojca syna ducha gdy wylecą z maczetami

• 3 tygodnie później...

9.08 - 15.09 (PODSUMOWANIE)

• Na samym początku działalności Koslovsky & CMA w sieci pojawiła się strona na Lifeinvader, na której zaprezentowano zarząd projektu i zarysowano pierwsze plany #1, #2.
  • Niedługo później ukazał się wpis przedstawiający Querella Koslovsky’ego (CEO) w towarzystwie Northa Fakhri, aspirującego modela. To właśnie North został ogłoszony pierwszą twarzą agencji, co stanowiło symboliczny start działalności i wyznaczyło kierunek dalszej strategii marki #1.
  • Agencja szybko zaczęła promować sesje zdjęciowe z udziałem swojego debiutującego modela. North wystąpił w projektach takich jak „Male Loneliness” czy „Men’s Classic Style”, które spotkały się z dużym zainteresowaniem w branży. W międzyczasie zapowiedziano także kolejną sesję, mającą premierę w najbliższych dniach.
  • Jednym z kluczowych kroków rozwojowych było nabycie własnej siedziby. Budynek agencji, zlokalizowany tuż obok parku w Mission Row, został zakupiony za 70 tysięcy dolarów. Następnie przeprowadzono gruntowny remont, aby dostosować przestrzeń do profesjonalnych potrzeb – od biur, po sale przygotowań i zaplecze produkcyjne.
  • Agencja stopniowo poszerzała grono swoich talentów. Dołączyła do niego Selah Valdes, która została przedstawiona jako nowa podopieczna. Kolejnym wzmocnieniem zespołu było zatrudnienie Yemaye Harms w roli wizażystki, co stanowiło ważny krok w budowaniu profesjonalnego zaplecza kreatywnego #1 #2.
  • Krótko później ogłoszono współpracę z kolejną postacią – Blancą Carvantes. Była dyrektorka Fuzzy, właścicielka Casa Hermanas — Vanté & BC Cosmetics, a także modelka znana z kontrowersji związanych z aferą narkotykową w Big Blast, zdecydowała się podpisać kontrakt z Koslovskym. Jej obecność, choć budzi emocje, zapewniła agencji dodatkową rozpoznawalność i zainteresowanie mediów #1.
  • Na polu współpracy biznesowej podpisano umowę partnerską z Magnolia Night Club. Zorganizowano wspólną imprezę promocyjną, której twarzą był ponownie North Fakhri – cementując jego rolę jako reprezentanta agencji #1.
  • Kolejnym przełomem było ogłoszenie pierwszego wydania magazynu modowego „The Runway by Koslovsky”, wydawanego pod szyldem K&CMA. Na okładce zadebiutowała Blanca Carvantes, z którą przeprowadzono również obszerny wywiad. Publikacja zyskała dodatkową oprawę marketingową w postaci billboardów rozmieszczonych w całym mieście. Pierwszy numer oficjalnie ukazał się w piątek, 12 września, stanowiąc ważny kamień milowy w historii agencji i jej aspiracjach medialnych.

9n5DYEw.png

Spoiler

WYDATKI:
    Biuro - 70K
    Magazyn - 123K

W imię ojca syna ducha gdy wylecą z maczetami

• 2 tygodnie później...

**Koslovsky & Co. Modeling Agency od początku działa aktywnie i konsekwentnie. Start z udziałem Northa Fakhri nadał projektowi wyraźny kierunek, a kolejne ruchy jak dołączenie Selah Valdes czy zakontraktowanie wizażystki Yemaye Harms pokazały, że agencja potrafi budować zaplecze krok po kroku. Sesje z udziałem Northa czy Selah spotkały się z dobrym odbiorem i udowodniły, że marka potrafi umiejętnie wykorzystać potencjał swoich twarzy. Najwięcej emocji wzbudził angaż Blanca Carvantes. Jej kontrowersyjna przeszłość wciąż ciągnie się za nią  od afery narkotykowej w Big Blast gdzie zarobiła łatkę "tacki na kokainę" przypisywaną jej przez środowisko. Ten kontrakt sprawił jednak, że o agencji zaczęło się mówić szerzej, a ludzie i potencjalni inwestorzy zastanawiają się, jak Koslovsky wykorzysta jej postać w dalszej strategii medialnej. Na plus należy zapisać również współpracę z Magnolia Night Club i premierę magazynu "The Runway by Koslovsky". Pierwszy numer z Blancą na okładce oraz widoczne w mieście billboardy to dobry krok, który pokazuje, że agencja nie chce ograniczać się jedynie do standardowych działań modelingowych. Zauważono jednak, że w samym magazynie wyjątkowo dużo miejsca poświęcono Blance i od razu pojawiły się pytania, czy to celowy zabieg mający przyciągnąć uwagę i wywołać szum medialny, czy zwykły przypadek. Mimo tego w branży narasta poczucie, że to dopiero wstęp. Koslovsky & Co. robi wiele rzeczy dobrze, ale prawdziwy sprawdzian dopiero przed nimi. Ludzie oczekują kolejnych projektów, które pokażą nie tylko potencjał agencji, lecz także jej prawdziwe oblicze i to, w jaki sposób zamierza wyróżnić się na tle coraz liczniejszej konkurencji.**

Kapitał: $100,000
Status:  nowe
Zysk pasywny: $2000

abukowski lubi to

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin