Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[V-TUBE] Girlzz Podcast - Odcinek #2 „Zostawił mnie na ‘Odczytanym’ – i dobrze” - Ghosting w stylu Girlzz

Howarxyzz

Rekomendowane odpowiedzi

**Dnia dziesiątego Sierpnia 2025 roku, około godziny Siódmej, na oficjalnym kanale Girlzz Podcast pojawia się Wyczekiwany Drugi Odcinek Podcastu Girlzz**

image.png.b904988c02ab860c11675a07a0a45551.png

Viola:
Siemka, dziewczyny i ewentualnie faceci z wyrzutami sumienia. Tu Viola – emocjonalna, ale z pazurem. I dziś porozmawiamy o sztuce... znikania. **przywitała z uśmiechem widzów**

Valentina:
A ja jestem Valentina – mniej emocjonalna, ale bardziej zorganizowana. I tak, też dostałam wiadomość, która nigdy nie doczekała się odpowiedzi.**uśmiechnełą się w strone kamery**

Viola:
Dzisiejszy temat ghosting. Czyli jak przeżyć bycie ignorowaną i nie zacząć googlować ‘czy on umarł czy po prostu mnie nie chce, albo po prostu cie zlewa dla innej laski.. **prychnęła pod noskiem**

Segment 1: „Czym jest ghosting i dlaczego aż tak boli?”
Viola:
Zadajmy sobie pytanie. Czym jest ghosting i dlaczego aż tak boli?

Valentina:
Już ci odpowiadam kochana!**Uśmiechneła się** Ghosting to sytuacja, w której ktoś nagle przestaje się odzywać. Bez pożegnania, bez wyjaśnień. Po prostu znika**wypowiedziała poważnym tonem**

Viola:
Tylko że mniej uroczy niż Casper. To boli, bo zostajesz z pytaniami – o co chodziło, co zrobiłaś źle, czy powinnaś była nie wysyłać mu tej piosenki o uczuciach **podeśmiała**

Valentina:
A najgorsze? To się dzieje coraz częściej. Bo łatwiej jest zniknąć niż napisać: 'Sorry, nie kliknęło'**wzruszyła ramionami** a ty violka doświadczyłaś ghostingu na właśnej skórze?

Segment 2: „Historie z życia (czyli nasze własne koszmary ghostingu)”
Viola:
Tak, opowiem ci o tym ale słuchaj tego.. - pisałam z gościem trzy tygodnie. Codziennie. Intensywnie. Planowaliśmy spotkanie. I nagle 'NIC' Nagle milczenie. Ale! Wrzucił Story na Lifeinvader, że wychodzi z psem. Czyli żyje. Albo o mnie zapomniał **podeśmiała sie już całkiem zrezygnowana styuacją**.

Valentina:
Znam to! miałam podobnie serio...Faceci**parskneła śmiechem**U mnie było tak: koleś zaprasza mnie na kawę, wszystko ustawione. W dzień randki – cisza. Myślałam, że coś się stało. Po czym patrzę – nowy post z podpisem: ‘Trzeba wybierać siebie.’ No to ja go wybrałam – do zablokowania.**zaśmiała się**

Viola: 
I wiecie, co najgorsze? Że my wtedy zaczynamy analizować każde ‘hej, co tam?’. Czy może było zbyt desperackie? Czy emoji było za dużo?.. Ale ja sama przestałam sie tym zamartwiać i wy dziewczyny też powinniście **uśmiechnęła sie do kamery**

Valentina:
Violka dobrze mówi! polać jej wina dziewczyny!**zaśmiała się**On po prostu nie był dorosły emocjonalnie. I to jest o nim, nie o tobie.***gestykulowała podczas wypowiedzi**

Segment 3: „Co robić, gdy zostajesz na ‘Wyświetlonym’"
Valentina:
Dobra dziewczyny kolejna rada od girlzz dla was! co robić, gdy zostawia was na ‘Wyświetlonym’ lub co gorsza 'Dostarczonym'?**uśmiecha się do kamery**
Viola:
Po pierwsze NIE! **wydarła sie nieco** pisz drugiej wiadomości! Wiem, że boli, ale serio – jeśli on chciałby napisać, to by napisał.. A nie udawał jak głupek, że ma wyłączone powiadomienia, albo robił coś ważnego.. Nic nie jest ważniejsze od nas **podeśmiała**

Valentina:
Po drugie**pokazała dwa palce w strone kamery**: nie szukaj wymówek za niego. Typ nie zgubił telefonu. On zgubił odwagę.**parskneła śmiechem**

Viola:
Po trzecie przekieruj energię. Idź na siłkę. Zrób glow-up. Nagraj voice note do przyjaciółki, a nie do niego... Skoro cie olał i poważnie laska, weź dupeczke i pokaż co stracił a potem niech do ciebie napisze i ty go zlejesz, tak jak on to zrobił! **śmieje się**

Valentina:
**zaśmiała się po słowach violki po czym zaczeła mówić poważnym głosem** I najważniejsze: nie pozwól, żeby cisza kogoś innego zagłuszyła twój własny głos. Ty jesteś wartościowa, z wiadomościami czy bez

Mini Segment: „Girlzz Check-In” Na ekranie wyświetla się interaktywna ankieta

Czy sprawdzasz, kiedy był online?
 Czy czujesz, że to przez ciebie?
 Czy chcesz napisać „coś nie tak zrobiłam?”

Valentina:
Dobra dziewczyny, razem z violką przygotowałyśmy wam szybkie Girlzz Check-In, na ekranie wyświetlą sie wam trzy pytanka! **uśmiechneła się do kamery**

Viola:
Jeśli choć raz odpowiedziałaś TAK.. stop! Odłóż telefon. Weź lusterko. I powiedz sobie: ‘Jestem wystarczająca. A on był tylko epizodem. Potem idź napij sie ulubionego napoju i wychilluj sie przy ulubionym serialu, nie przejmuj sie! **uśmiecha sie ciepło z otuchą dla oglądających kobiet**

Valentina:
I pamiętaj kochana nie jesteś wiadomością, którą ktoś przeczytał i zignorował. Jesteś całą książką. A on miał tylko darmowy fragment**podeśmiała się**

Segment 4 : „Podsumowanie i Girlzz Rady"
Valentina:
Dobra laski, robimy podsumowanie...serio dzisiaj mamy z czego**zaśmiała się w stronę kamery**

Viola:
Ghosting boli, ale jest też oczyszczeniem. Przynajmniej wiesz, z kim nie warto mieć do czynienia.. Naprawde jeśli jesteście ofairami ghostingu dziewczyny, czy faceci... bo też zdarzą sie przypadki... - Nie bierzcie nic do siebie, bo to nie w was tkwi problem, zauważcie swoje wartości! **uśmiechnęła się**

Valentina
Dokładnie to forma selekcji naturalnej. Jak ktoś nie potrafi być dorosły, nie zasługuje na twoją obecność

Viola:
Zablokuj. Przestań stalkować. Nagraj ten podcast razem z nami w głowie. I żyj dalej. Z klasą.. Żyj po swojemu i przestań sie dopasowywać do idiotów którzy cie ignorują, każdy z nas zasługuje na odpowiednią osobę! **uśmiechnęła sie** Naprawde każdego z nas da się pokochać, ale błagam zapobiegajmy temu

Zakończenie:
Valentina:
To był Girlzz Podcast – i pamiętajcie: nie każda cisza musi was dotykać. Czasem to po prostu... ulga**wypuściła powietrze ustami** 

Viola:
A jeśli on ci nie odpisał – może to znak. Od losu. Że on miał zniknąć, a ty miałaś zacząć żyć jeszcze lepiej.. Ważne, żeby sie tym nie przejmować i iść do przodu!**uśmiecha sie ze wsparciem w oczkach patrzy do kamery**

Outro muzyka we tle
Viola:
Cisza to też odpowiedź.

Valentina:
Ale ja wolę konkrety**Zaśmiała się**

20250810053200_1.jpg.a521cedf9e90df07e78c98e4967b93f1.jpg

Edytowane przez Howarxyzz

**Zayas przesłuchała podcastu robiąc sobie jajecznice, nawet się jej spodobał**

Edytowane przez Trocin
Howarxyzz lubi to

"Uważam że jako postać z panelem grupy zmoto, którzy działają nielegalnie nie jest dokońca postacią cywilną która żyje sobie jak normalny cywil bo i tak działa jako osoba z półświatka przestępczego głupio nawet ścigając się."

- Ktoś mądry