Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[23.08.] Adonis - R*PE MOB [Official Visualizer] (prod. OllieSMWO)

bieluu

Rekomendowane odpowiedzi

9WdMfG8.png

**Dnia dwudziestego trzeciego sierpnia dwutysięcznego dwudziestego piątego roku na oficjalnym kanale rapera oraz wszystkich platformach streamingowych pojawiła się dość długo wyczekiwana odpowiedź na Diss'y między innymi od undergroundowego rapera Big Dodo 500 z którym Adonis ma konflikt który można obserwować już od dłuższego czasu czy to w muzyce czy to na social mediach gdzie ewidetnie widać, że obydwoje nie przepadają za sobą a oprócz tego do konfliktu zaczęły dołączać się osoby trzecie czyli znajomi oraz raperzy z środowiska obydwu artystów. W odpowiedzi Adonis rownież mówi o raczkującym raperze który na początku swojej twórczości stwierdził, że również wyda diss na o wiele większego rapera od siebie nie znając go prywatnie a jak sie później okazało jest to znajomy byłego ziomka Adonisa czyli rapera OakMoon w którego Adonis rownież rzucił zwrotki mówiące o tym, że wyj*bał się na rapera bijąc pione i propsując album a tydzien później wyzywając go w internecie i pchać się w beef promujac diss od swojego ziomka właśnie na Adonisa. W tekście na samym początku Adonis mówi jasno o tym, ze nie rzuci żadnej zwrotki na podziemnego rapera Eassidebunny ponieważ przed całym konfliktem ziomkowali się ze sobą i rozumie, że musiał po prostu obrać jedną ze stron tym samym nie kryjąc tego, ze ma mu za złe to, że po pierwszym dissie wypuszczonym przez Dodo i odpowiedzi Adonisa, Bunny odwrócil się od niego całkowicie i też próbował się włączyć w cały konflikt gdzie Adonis nie reagował zbytnio i nie dawał mu atencji. W odpowiedzi jest również poruszona sprawa z raperki Alibi podpisaną pod 404 czyli wytwórni zalożonej przez Adonisa a zarazem przyjaciółce Adonisa oraz OakMoona i JayDeHell ktory wypuscil diss na Atlanciaka. Diss od Jaydahell polegał glównie na tym, ze oskarżal on Adonisa oraz Treviego czyli przyjaciela Adonisa o to, że nie piszą sobie sami tekstów tylko robi to własnie Alibi jako ich ghostwritterka na co Adonis odpowiedział dziękując Alibi za zwrotkę do numeru Bodies czyli jednego z utworów na albumie labelu 404MOBTAPE przyznając, że to prawda ale to nic dziwnego, że artyści używaja GhostWritterow w tym przypadku po prostu przyjaciłko z labelu aby pomóc napisać kilka linijek tym bardziej przy tak dużych projektach jakim był 404MOBTAPE trafnie punktując diss jaydahella zarzucając, ze mu by sie takowy ghostwritter przydal na stałe. Na końcu odpowiedzi Adonis jasno zaznaczył, że jest to jego ostatnia odpowiedz na cokolwiek i z jego strony diss muzyczny jest zakończony mówiąc, że nie ma czasu na użeranie sie z mniejszymi graczami zdradzając, że chce skupić się na swoim drugim albumie który jest w trakcie tworzenia tym samym zapowiadając go, czym fani rapera na pewno są podekscytowani. W vizualizerze do kawałka można zobaczyć m.in. Ollie SMWO czyli głównego producenta wytwórni 404mindsonbandz oraz tego numeru, Midnightworstnightmare czyli członka ekipy City Boys, mistrza freestyle’u Big Blast, który pojawia się również w creditsach jako ghostwriter wspierający Adonisa w odpowiedzi oraz Treviego czyli najbliższego przyjaciela Adonisa równiez członka 404mindsonbandz. Całość utrzymana jest w prześmiewczym stylu typowym dla Adonisa, który wyraźnie pokazuje, że cała sytuacja bawi go bardziej, niż przejmuje. Twierdzi, że pierwszą odpowiedzią zjadł wszystkie zaczepki i dissy skierowane w niego, a nowym numerem jedynie dopełnia formalności nie bez powodu nazywając go "Gw*łtem Zbiorowym".**

ytq99qa.png

8QhSbR0.png

Spoiler

[Intro]

Ilu was jeszcze? Ile tych kurwa czarnuchów spróbuje złapać troche atencji na wyzywaniu mnie w internecie <--Mówi o osobach zaczepiających go aby wkręcić sie na siłe w beef miedzy nim a raperem Dodo
Zastanówcie sie kurwa czy naprawde tego chcecie, podbijacie licznym gronem a ci co najwiecęj szczekali nie stali przede mna przecież
Pochowane cioty za większymi graczami z żelastwami, nie powiem nic o Eassidebunny bo sie przecież znamy rozumiem, że musieli obrać jakąś strone <-- Eassidebunny to podziemny raper
Tylko nie rozumiem po co sie w to wszystko mieszali. ja szanuje ludzi którzy się na mnie nie wyjebali a ty Dodo dziwko musisz mieć nerwy ze stali ze dajesz im sie wszystkim tak tobą bawić
Wrzucasz we mnie diss pierwszy a po odpowiedzi nagle z ziomkami robicie wyścig kto w tym wszystkim jest kurwa lepszy ja ci powiem kto jest lepszy
To ja z was wszystkich jestem najlepszy, bo jeżeli chodzi o barsy, flow i brzmienie tego nie da sie oszukać
Dzieki Alibi za zwroty do Bodies, a wy jej kurwy nie mieszajcie w to wszystko, druga nuta tej cioty w karierze a już się wyjebał pechowiec <-- Odniesienie do zarzutów raczkujacego rapera Jaydahell posądzającego Adonisa i Treviego o ghostwritting w swoim dissie którego był jego drugim numerem w całej karierze.

[Verse]

Miałeś dać mi w mordę dziwko, ale znowu przejebałeś 
Trevi dał ci w mordę cioto czemu wtedy nie szczekałeś? <-- Dodo w swoim dissie groził, że da w morde Adonisowi a skończyło sie na tym, że Dodo dostał od Treviego
Masz szczęście że wleciał twój ziomek któremu później dziękowałeś
Bo skończył byś tam gdzie ja miałem w twoim dissie jak mnie dziwko niby zabijałeś <--Dodo w swoim dissie nawijał, że zabije Adonisa
Która pizda jeszcze spróbuję zająć się swoim bratem?
„Jestem gościem którego boi się twój ulubiony raper?” <--Odniesienie do często powtarzalnego przez innych wersu Adonisa z numeru "Good For It"
Nie zapomnij że zjadam takie dziwki tak jak zjada je midnightworstnightmare
A to nie tylko wers mała dziwko bo pluje tam faktem 
A jak dalej cioto będziesz we mnie pluł jadem to obiecuję, że zostanę twoim największym koszmarem 
Jakby dodo uczył raperów w LS składać wersy leszczu
To każdy by mówił o naszym stanie jako o największym beztalenciu <--W jednym z dissów nawinięto, że Dodo może składać wersy dla raperów w branży
Mówisz kurwa ciagle forsa, diament, jet ski, kojarzy ci się z Adonisem, private jet, swag, drogie trunki
VVS, drogie ciuchy, duże kontrakty własna wytwórnia i sława naprawde tego wszystkiego mi dziwko zazdrosisz? <--Ciągle zarzucali w dissach, że Adonis nawija tylko o forsie i bogactwie
Wale w morde jakbym byl Jon Jonesem, jestem mistrzem, zjadam wasze kategorie wagowe, spróbowałem twojej zwroty to jest słone
dodaj pikanterii pokaże ci jak to sie robi w mojej szkole
A na miejscu twoich ziomków bym ci nie wmawiał że jesteś dobry
Niszczysz sobie głowę w tak młodym wieku i będziesz potrzebować pomocy
Zostanę na chwilę twoim przyjacielem i powiem ci, że jesteś chujowy 
Skończ nawijać najlepiej to wróć do szkoły, albo poczytaj książkę o której tak twój ziomal Zavier do mnie pisze
Nie spisałeś się cioto bo to ty jesteś atramentem w moim wypisanym długopisie. <--Dodo w swoim dissie nawinął "Piszesz coś pod wpisem, jesteś zwykłym długopisem" jest to odbicie piłeczki
I mówisz ciągle o mojej .45 czarnuchu?
To .223, Mac-10 i AR-15 dupku
A za wers o mojej matce dziwko nie ma już dla ciebie ratunku <--Dodo w swoim dissie obraził rodzicielke Adonisa

Piszesz o Alibi wiedząc, że jest naszą wspólną znajomą ale nie widziałem, ze ma kolege pedała <--W dissie Jaydahell ten wplątuję w konflikt ich wspólną znajomą raperke podpisana pod 404MOB Alibi
OakMoon zapraszał mnie do siebie do studio i to jedyna rzecz jaka mu się w karierze udała <--OakMoon był ziomkiem Adonisa ale się na niego wyj*bał jeszcze tydzień temu propsując Doniego
Jak możecie mówić o ghostwritterach samemu kładąc chujowe wersy <--Prawie cały Diss od Jaydahell dotyczył posądzania Adonisa i Treviego o ghostwritting
Chcieliście zobaczyć skąd moje liczby przyszły? Spróbujcie mnie teraz dogonić nawijką dziwki <--Odpowiedz na zarzucanie Adonisowi, że jego wiekszę liczby pojawiły się przypadkiem

Przeszedłeś przez piekło i miałeś już dość, czarnuchu
No to po co się pakujesz znowu nie proś mnie o litość, czarnuchu <--w numerze Half Dead od Jaydahell ten nawija "Przeszedłem przez piekło, ale już mam dość"
Oprawiasz mnie o mdłości przed spotkaniem zregeneruj swoje kości
Rucham cię barsami spróbuj nadążyć, zostawie ci skaze na psychice
Ile jeszcze chujowych dissów cioto? Spróbuj mnie złapać
Dostaniesz wpierdol, po wszystkim wyleje ci sie moczem na morde i będziesz chciał się znowu bratać
OakMoon wynajął sobie ciote do dissowania, sam by nic na mnie nie powiedział bo zbijał ze mną pione
Zrobiłeś ze swojego ziomka swoje kóło ratunkowe, pojebane czarnuchu wrzucając go do mnie na głęboką wode, to pojebane
Jak rotweiller w tej branży o której nawijałem i o której ciągle mówcie teraz pokaże jak rekin wpierdala płotke <--Adonis kiedyś nawinął, że jest Rottwailerem w branży a większość to chichuahy
Czarnuchy w drogich furach?  Zazdrościsz swagu kurwa, czarnuchu? <--Jaydahell nawinął w swoim dissie "Czarnuchy w drogich furach, jeden głupi, drugi kiepski,"
Pierdolisz tak o tym ghoscie, że bałbym się z tobą śmieciu kumać 
Możesz kraść zegarki, czarnuchu jesteś cienkim graczem
Moj zegarek jest tyle wart ile ty z ekipa nigdy nie wyciągniecie na trapie
I szkoda ci Alibi, no ziomek naprawdę wielka szkoda <--Jaydahell w swoim dissie nawijał, "tylko szkoda mi Alibi, ona musi się was wstydzić"
Mi jest szkoda słuchać tego gowna które  wyprodukował wasz ziomal
A co do produkcji to OakMoon chciał robić za to loda
Posypalbys mu kokainy na kutasie i by to wjebal jak Escobar
I przestań zgrywać twardziela nie jesteś zaden tought guy
Chodź podejdź bliżej pokażę ci moje wersy w notkach <--Jaydahell w swoim dissie nawijał "Fake czarnuchy, pokażcie jakie macie wersy w notatkach"
Starczy mi barsów, jak chcesz dymu to mamy go w kurwe
Starczy mi gorących wersów by rozjebac cały ten wasz śmieszny burdel
Chuj wbity w ciebie i chuj w twoją przyszłą wytwórnię
Chcecie mnie odjebac? Tak bardzo kuje was Adonis w dupe?
Wszyscy chcą tej forsy, drogich suk i dobrych szmat
250 punktów to jeden wieczór na moich imprezach, skończ już czarnuchu <--Jaydahell nawija  "Oferowałeś 250 punktów dla ciekawego rapera z under" Adonis mówi, że tyle wydaje na jednej imprezie
Prosicie o odpowiedz bo myślicie że wasza karierę nabierze tempa jesteście głupi
Ty wbijasz gwóźdź do deski a ja ci wbijam chuj do dupy <--Jaydahell nawija u siebie w dissie "Brak odpowiedzi na diss, wbijam wam ostatni gwóźdź do trumny"
Cosplay Cory i Trevor? Weź mi tak nie schlebiaj
Ty cosplayujesz J-ROC bo próbujesz udawać rapera <--Odbicie piłki w Jaydahell który w swoim dissie rzucił "Cosplay Cory i Trevor, tylko bardziej durni" nawiązując do chłopaków z baraków
Mam diamenty, drogie ciuchy, drogie spodnie, drogie buty, drogą szafe, drogie auta, prywatne jety, apartament nie ide na skróty
Ty możesz oglądac moje diamenty, prać mi ciuchy, prasować spodnie, czyścić buty, wpakuje cię w szafe, to ten gwóźdź do trumny
Spucujesz mi wózek, przelece ci suke, apartament, ostatnie piętro dziwko, ty masz robić to co mówie wrzuc jeszcze dwa dissy, idz cioto skrótem
Każdy z was jest taki sam i znacie tylko jedną drogę aby dojść do celu 
Możecie się wszyscy razem zebrać i zależycie label chujowych raperów <--Chodzi o to, że teraz każdy podziemny raper próbuje dissować Adonisa puszczając mierne zwrotki
Za trenchjunkie Trevi przeprosił i usunął komentarz w ten sam dzień bo zrozumiał że to było głupie  
Zamiast zamknąć ten temat to wy ciągnięcie to dalej bo szukacie chuja w dupie <--Trevi czyli przyjaciel Adonisa zostawił nie potrzebny komentarz o zmarłym przyjacielu Dodo pod jego dissem
Miałeś się nie mieszać ale wyczułeś prostą ścieżke <--Jaydehell nawijał, że miał się nie mieszać w konflikt
Tylko jeszcze nie wiesz o najważniejszym dziwko wiec ci pomogę
Nie wystarczy tylko wrzucić dissa w sieć ziomek
Musisz jeszcze postarać się żeby nie brzmiało to kurwa jak klocek
Zmieńcie producenta albo odezwijcie sie do Olliego i da wam lekcje <--OllieSMWO to producent Adonisa i wytwórni 404mindsonbandz
OakMoon zgrywał ziomka, dostanie nagrode wyjebkowicza roku a teraz zmieszam go z błotem
Ja z debiutem roku, dziwko zobaczysz bo mam was wszystkich pod butem
Wszyscy pseudo przyjaciele już powoli nie mieszczą się do trumien
Patrze na was wszystkich z góry macie nad sobą moje kule
Co wy pierdolicie czarnuchy?
Zacznijcie mówić bez czapki czarnuchy
To jest beef między mną i dodo, czarnuchy <--Adonis kolejny raz zaznacza, że prawdziwy diss muzyczny ma tylko z raperem Big Dodo 500
Przykleiliście się jak do gówna muchy
Dissuje mnie jakaś ciota która ma dwa numery <--Chodzi o Jaydahell którego drugim numerem w karierze był diss na Adonisa
Tak ma wyglądać kurwa ten rap nowej ery?
Zjadłem was zmieliłem i wysrałem po raz kolejny bez ściemy
Dobrze nie powstaliscie a ja was wyjebałem ze sceny
Ty pierdolona cioto, ty zakało rapowej sceny
Rap się sam obronił, a wy kurwa przestańcie już szukać atencji 

[Outro]
Hahaha
To gówno jest za proste, to szalone dalej będziecie pierdolić, że ja, że ja na prawde ja na prawde nigdy nie powinienem wyjść wyżej niż underground a te liczby to przypadek kurwa?
Właśnie wam pokazałem jak bardzo się różnimy i jaka wielka przepaść jest między nami. Szukając w taki sposób atencji ktoś o was usłyszy na 5 minut a później zapomni,
Zyskacie trochę fanów którzy są moimi hejterami a reszta będzie was kojarzyła jako tych co Adonis wciągnął jak dziwke dwoma odpowiedziami na dissy hahaha.
I wy sobie możecie robić tam kurwa jakaś rekrutacje człowieku, atystów z undergroundu aby nagrywac na mnie dissy, wy kurwa zjeby z umysłem ośmiolatka
Ci co mieli się wyjebać to się wyjebali ci co mieli zostać i są prawdziwi, zostali. Oni teraz będą puszczali dalej dwa trzy cztery pięć dissow, każdy z nich bedzie
Chujowszy od poprzedniego w chuju to mam nie odpowiem na to z mojej strony to koniec teraz skupiam się na swoim albumie. 404 MOB gggrrrrrt czarnuchu

PROMOCJA

Spoiler

PROMOCJA WOKÓŁ ADONISA;

PROMOCJA WOKÓŁ NUMERU;

• Sam utwór był mocno wyczekiwany przez fanów Adonisa oraz całe środowisko powiązane z wszystkimi którzy interesują się beefem - nie do końca było tez pewne czy Adonis w ogóle odpowie na to w jakiś sposób co na pewno trzymało napięcie wśród fanów i nie tylko.
  • Odpowiedź na wszystkie dissy które zostały wrzucone na rapera po jego pierwszej odpowiedzi kawałkiem DodOut
  • Bardzo liczne posty oraz kłótnie na lifeinvader od dwóch stron konfliktu które trwają już od tygodni
  • Adonis wrzucił diss na swoje social media pchajac go dalej

ODGRYWKA

Spoiler

WYDATKI

Profil Postaci

Spoiler

Imię i nazwisko postaci: Adonijah Rhodes
Numer konta postaci: 2321556559
Link do profilu:  

Edytowane przez bieluu

**zegarkowy dzieciak słysząc wers "Miałeś dać mi w mordę dziwko, ale znowu przejebałeś" podesłał w komentarzu link z wczorajszej nocy gdzie Adonis lezy na srodku ulicy po tym jak faktycznie dostał w morde od Rabbitx2way. Ale w sumie poza tym uważa, że całkiem spoko poziomowo **   

https://imgur.com/a/XZvWTmC

Edytowane przez kopaczgvk
fuckyourhood i bieluu lubią to