Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

Quick Chop Shop; Hyewood Don't Sleep

Rekomendowane odpowiedzi

I3M2e6J.pngW Los Santos samochód to nie tylko transport. Tu auto to inwestycja, oznaka pozycji i szybki sposób na zrobienie pieniędzy. Bogate durnie pokazują swoje fury na Vinewood, a na Rockford Hills nowe wozy stoją pod każdą willą, samochody błyszczą na słońcu, ale na ulicach traktuje się je inaczej - jak towar. Towar, który w odpowiednich rękach w ciągu paru godzin zmienia właściciela. Dhoga z hyewood, to jeden z tych, którzy ogarniają ten biznes na poważnie. Nigdy nie działa sam. Ekipa to podstawa, bo tu nie ma miejsca na idiotów. Każdy ma swoją rolę - kierowca który urodził się z mapą w dłoni, drugi człowiek odpowiada za zabezpieczenia, a trzeci jest na czujce. To nie zabawa, tylko schemat, który się sprawdza. Jeden patrzy w lusterka, drugi dłubie w elektronice, trzeci trzyma telefon przy uchu i obserwuje okolicę. Na takiej robocie nie ma miejsca na przypadek, bo jeden błąd oznacza odsiadke na lata. Kiedy samochód wpadnie w ich ręce, czas leci szybko. Garaż nie jest miejscem na przechowywanie, tylko na szybkie ogarnięcie sprawy. W ciągu jednej nocy auto zostaje rozebrane, zostaje rama, a reszta idzie w części - karoseria, wnętrze, cała elektronika, każdy kabel, każda śrubka. W Los Santos nikt nie kupuje takich fur całych, bo to za duże ryzyko. Ale części? To już inna bajka. Na nie zawsze znajdzie się klient, zawsze znajdzie się cena. Tu wchodzi to, co daje przewagę Ormianinowi - kontakty. Goście w Rosji przez przynależność do Armenian Power. Kontenery, które płyną za ocean -  nie pytają o papiery, a płaci się dużo lepiej niż na miejscu. Właśnie dlatego fura z hyewood potrafi zniknąć bez śladu w ciągu dwóch dni. W Los Santos zostaje tylko zgłoszenie kradzieży i gość, który drapie się po głowie, gdzie jest jego nowa zabawka. Takie życie ma swoją cene, departament który krąży po mieście nie śpi - oni czuwają cały czas. Grupa wyspecjalizowana do kradzieży wózków jest nauczona, że ich akcje mają być nieskazitelne, ale są przygotowani na ewentualne błędy i poradzenie sobie z nimi. Są cały czas skupieni na swojej robocie i badaniu konkurencji która tylko czeka na okazję, żeby wbić się w robote.

Spoiler

OOC: Siema, mam plan na kradzieże fur tak jak mówiłem wyżej odgrywać szczegółowo wysyłke oceanem do rosji - przez to, że fabularnie Armenian Power ma dobre kontakty z euroazjatycką przestępczością.  Mam już miejsce na dziuple, lecz nie napisałem wyceny ponieważ czekam na werdykt tego projektu zarobkowego i jeżeli wszystko pójdzie elegancko, to gierka jak najbardziej będzie się kreciła. Działać mam zamiar pod panelem AP13.https://forum.v-rp.pl/topic/41998-armenian-power-ap-13

Edytowane przez mlodziutki
Alksik, Debeka, Weron i 3 innych lubią to

• 1 miesiąc temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin