Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[Projekt IC] ADvArt

Crunchiper

Rekomendowane odpowiedzi

spacer.png
spacer.png
spacer.png

The Paleto Beacon

spacer.png

Scenariusz projektu (odnośniki do postów):

spacer.png

Portfolio projektu:

Pomysł na grę:

Spoiler

Cześć. Wychodzę z pomysłem małego, lokalnego studia graficznego z drukarnią - coś co robię na co dzień OOC. Poza klasycznym projektowaniem usług dla graczy i ich postaci chcę rozwinąć rozgrywkę na głębsze interakcje wewnątrz gry. O co dokładnie mi chodzi? O zachowanie "immersji" i przeniesienie otoczki takiego biznesu ze świata realnego do gry. Studio graficzne nie opiera się tylko na projektowaniu logo czy billboardu i wysyłaniu tego mailowo do klienta. Większość zleceń tak na prawdę nie jest cyfrowa. Bardzo często w grę wchodzi druk np. plakatów czy książek, a to wiąże się z ustawieniem matrycy jeśli mówimy o druku offsetowym, następnie trzeba to posegregować, spakować i niekiedy przetransportować lub wysłać kurierem. Tak samo okleiny, folie rządzą się trochę innymi prawami i tutaj wchodzi w grę wycinanie ploterem lub ręcznie za pomocą nożyka. Rozwijając, spotkałem się tutaj już kilka razy z tym, że (nie pokazując palcami) gracz graczowi zaprojektował billboard, wysłał na discordzie, krótka rozmowa IC żeby było jakieś podłoże pod screeny i przelew. Koniec. Według mnie nie tędy droga i chciałbym rozwijać te wszystkie wątki towarzyszące całemu procesowi produkcji od początku do końca. Chciałbym zapewnić zarówno klientowi jak i przede wszystkim sobie dużo czystej gry IC minimalizując użycie Discorda do absolutnego minimum.

W aplikacji jest też zakładka "Sztuka artystyczna" i chciałbym to rozwinąć ponieważ tutaj wkracza trochę mojej prywaty. Od jakiegoś czasu mam przestój artystyczny i od ciągłego projektowania wektorów nie mam chęci na to żeby coś dla siebie narysować, namalować czy naszkicować. Liczę na to, że może tym projektem uda mi się znaleźć ponownie chęć do złapania za pędzel (rysik tabletu graficznego) i stworzyć dla jakiejś postaci portret (?) która chciałaby coś innego zamiast ciągłych menyoo na Li czy może ktoś chciałby rysunek swojego pojazdu z gry (?) Jestem otwarty na takie i inne propozycje.

Notka OOC:

Spoiler
Nazwa biznesu/Projektu IC: ADvArt
Postać lidera: Quantell Shackelford
UID postaci lidera z panelu gracza: 48236
Nick Discord: Crunchiper#5580
Link URL do mapy z lokalizacją biznesu/projektu: LINK
Typ projektu (Biznes/Projekt IC): Projekt IC
Typ biznesu (Gastro, Salon Tatuażu...): Studio graficzne
Wybrany interior* (jeśli nie dotyczy, to n/a): n/a
Link do tematu organizacji** (jeśli nie dotyczy, to n/a): n/a
Startowy skład - 3 osoby (Link do konta forum + nazwa postaci)***: Na początek bez składu

Edytowane przez Crunchiper

image.png.199c4dbe6524cd68ae98ff787f48fc9a.png

Cześć @Crunchiper, Twoja aplikacja na Projekt IC została przyjęta. 

Zgłoś się po odbiór w grze udając się w miejsce wskazane przez Ciebie w aplikacji i wpisz /biznes zakup. Jeśli we wskazanym miejscu nie ma żadnego markeru, zgłoś prośbę o jego stworzenie u opiekuna lub pomocnika strefy organizacji prywatnych.

Pamiętaj, by dołączyć do oficjalnego Discorda biznesów i projektów IC VIBE ROLE PLAY https://discord.gg/SrtCf9PvQA

Na miejscu utwórz ticket z prośbą o nadanie rangi poprzez wejście do kanału ⁠kontakt. Pamiętaj, by w nazwie użytkownika dołączyć po znaku "|" nazwę biznesu/projektu, który prowadzisz.

UWAGA!

• W swoim tickecie zawrzyj prośbę o stworzenie dla Ciebie skryptu, kopiując w treść ticketa formatkę ze swojej aplikacji.
  • Na Discord zapraszana jest jedna osoba z każdego biznesu/projektu. Nie dopuszczamy więcej reprezentantów. Wszelkie sprawy techniczne czy ustalenia są rozwiązywane poprzez ticket na discordzie biznesowym.

Pamiętaj, że twoim obowiązkiem jest aktualizować temat przynajmniej raz na 30 dni!

„Do what you feel in your heart to be right – for you’ll be criticized anyway.”
„Hate is too great a burden to bear.”

Click here