Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

Chop & Load (Frank Mercer - Director of Pork Or Lamb)

percesoner

Rekomendowane odpowiedzi

PQGUz35.png
┌─ “The ghost gun industry is a “skip-the-background-check” industry. It grew out of efforts to evade and undermine gun violence prevention laws by skirting the law’s definition of the word “firearm” itself. State and federal firearm laws, like background check requirements, apply to products that meet the legal definition of the term “firearm.” That legal definition is broader than the term’s everyday usage, ensuring that state and federal firearm laws apply to certain products that are not yet fully assembled or ready to fire. In particular, these laws apply to the core building block component of a gun—its frame or receiver—by itself. Ghost gun companies sought to bypass these firearm laws’ protections by producing and selling gun build kits and frame and receiver products that were left just unfinished enough for sellers to claim that they were not technically firearms yet. As one ghost gun seller stated in marketing a nominally unfinished handgun frame: the product “is specifically designed to straddle the line between an ATF firearm classification and a DIY project that’s easily accomplished by anyone even moderately handy.” 

7OMhOrO.jpeg

Frank Mercer (ur.  25 sierpnia 1987) urodzony w publicznym zakładzie opieki zdrowotnej (Centrum Medyczne) zlokalizowane w centralnej części miasta Grand Rapids w stanie Michigan. Został on sprowadzony na świat przez ciężko pracującą kobietę o imieniu Charlotte, która zajmowała się sprzedażą produktów mięsnych w sklepie położonym niedaleko parku publicznego  Millennium Park. Sam Frank wychowywał się z matką, ponieważ jego ojciec nie był dla niego znany, zostawił ich od razu, gdy dowiedział się, że posiada kłopoty związane z prawem funkcjonującym w stanie Michigan w którym mieszkali szczęśliwie przez kilka dobrych lat.  Dziecko, które sprowadziła na świat Charlotte było dla niej na samym początku ogromnym problemem, ponieważ musiała sama utrzymać mieszkanie, oraz inwestować pieniądze w produkty spożywcze dla ich dwójki.  Gdy Frank osiągnął wiek szkolny dla przeciętnych dzieci w Stanach Zjednoczonych to jego matka postanowiła zapisać go do publicznej szkoły podstawowej (Elementary School) oddalonej o kilka dzielnic od ich wynajmowanego mieszkania w Alger Heights. Sama edukacja w szkole podstawowej dla niego przeminęła średnio, z racji tego, że musiał on pomagać matce przy sprzedaży wyrobów mięsnych, głównie przez to, że jego matka chciała, żeby on sam w przyszłości pełnił podobną rolę do niej, bądź nawet taką samą, w tym samym sklepie z żywnością mięsną. Jego etap w szkole podstawowej został zapieczętowany, gdy skończył on czternaście lat, trafiając do szkoły średniej (High School) w tej samej dzielnicy w której mieszkał. W szkole średniej jego nauka zrobiła ogromne postępy, ponieważ jego matka zrozumiała, że jego edukacja szkolna jest dosyć istotnym elementem w uzyskaniu lepszego życia, dlatego odpuściła mu pomocną pracę w sklepie mięsnym, pozwalając mu skupić się w stu procentach na kontynuowaniu edukacji szkolnej z dobrymi ocenami,  jednak wszystkie plany zepsuła pewna dziewczyna o imieniu Harper w której zakochał się ukochany syn Charlotte Mercer. Przez próbę nawiązania bliższej relacji z wymienioną dziewczyną w szkolę średniej, sam Frank opuścił się w nauce, zaczął przykładać większą uwagę do jego wielkiej, szkolnej miłości niż na dążeniu do ukończenia szkoły z wyśmienitymi ocenami łącznie z wyróżnieniami. Jego szkolna miłość nie trwała zbyt długo,  gdyż w ostatniej klasie przyłapał on swoją aktualną dziewczynę na migdaleniu się z rówieśnikiem z równoległej klasy w galerii handlowej o nazwie  RiverTown Crossings, która jest znana z romantycznych sytuacji nastolatków. Gdy zauważył on całą sytuację postanowił zainternować,  pokazując im, że wie o całej sytuacji. Próbował on rozmawiać ze swoją dziewczyną, która go zdradziła, lecz nie przyprowadziło to żadnych skutków pozytywnych, a wręcz przeciwnie, został on uderzony kilka razy w twarz przez nową miłość jego (na tamten moment) dziewczyny).  Został on prawie skatowany przez rówieśnika, ale w ostatnim momencie zareagowały osoby trzecie będące w galerii, odpychając napastnika w drugą stronę, próbując zachować dystans między skatowanym chłopakiem, a atakującym. Sam napastnik od razu postanowił  razem ze swoją nową dziewczyną ewakuować się w stronę wyjścia z galerii handlowej, unikając problemów związanych z napaścią. Osoby spędzające czas w galerii handlowej postanowiły od razu udzielić, amatorskiej pomocy medycznej dla pobitego nastolatka,  wycierając chusteczką higieniczną jego pobrudzoną twarz przez krew, następnie od razu powiadomili służby medyczne o całej sytuacji, informując ich o aktualnym stanie chłopaka.  Nastolatek został zabrany przez paramedyków z pobliskiej placówki medycznej, gdzie następnie został przetransportowany do najbliższej placówki, informując jego rodzicielkę łącznie ze służbami porządkowymi o całym incydencie na terytorium galerii.  Na samym początku chłopak nie chciał rozmawiać z pracownikami służb porządkowych, ponieważ nie chciał zostać zwykłym kapusiem, który sprzedaję znajomych, lecz przez napływ jego matki udzielił pracownikom policji odpowiednich informacji, doprowadzając rówieśnika do odpowiedzialności. Po skończeniu szkoły średniej, postanowił on przeprowadzić się do innego miasta, którym było Los Angeles w stanie California. Postanowił w nim złożyć odpowiednią dokumentację do siedziby rekrutacyjnej United States Marine Corps. Wszystkie egzaminy fizyczne oraz pisemne przeszedł pozytywnie, wstępując oficjalnie do Amerykańskiej Armii, zostając jednym z wielu Marines. Po kilku miesiącach został on wysłany do działań zbrojnych, prowadzonych wtedy na terytorium Afganistanu. Spędził on w Afganistanie osiem lat, pełniąc obowiązki żołnierza. Po zakończonych działaniach postanowił pozostać w wojsku do wieku emerytalnego (przepracowane 20 lat), gdzie następnie zwolnił się, zatrudniając się w siedzibie mięsnej, gdzie wkroczył na przestępczą drogę życia, sprzedając bronie palne.

z4cuBk7.jpegPrzemyt części broni palnych jest skomplikowanym procesem w teraźniejszych czasach, wszystko jest spowodowane tym, że agencje egzekwujące prawo posiadają nowoczesny sprzęt oraz wiele taktyk, które pozwalają im na wykrywanie wyżej wymienionych przemytów części broni palnych, lecz organizacje przestępcze bądź osoby, które są zamieszane z sektorem przestępczym mają swoje sposoby na kupowanie takiego sprzętu, a następnie przetransportowanie go w bezpieczny sposób dla każdej osoby, takich jak kierowcy oraz pracowników, którzy zabezpieczają sprzęt, a następnie sprytnie go chowają w przeróżnych miejscach.  Najlepszym sposobem jaki może istnieć na transport broni palnej bądź ich części, które służą następnie do składania niewidzialnych broni (inaczej nazywanymi ghost guns) jest transport pod przykrywką, który jest strasznie bezpiecznym sposobem. Osoby zamieszane z sektorem przestępczym wykorzystują wiele przykrywek do przetransportowania takich części broni palnych, a jednym z nich jest wykorzystanie rzeźni, która dosyć często przewozi przez miasto, bądź nawet przez granice uciszone (zabite) prosiaki, które następnie są wykorzystywane do przetransportowania części broni palnych. Wykorzystują oni martwe prosiaki w taki sposób, że zostają oni poinformowani przez odpowiednią osobę o miejscu odbioru zamówionego sprzętu, następnie pracownicy rzeźni udają się we wskazane miejsce po odbiór zamówionych części broni palnych. Zakładają specjalne rękawiczki, dzięki, którym nie zostawią oni odcisków palców na zamówionym sprzęcie. Zamówiony sprzęt, delikatnie umieszczają wewnątrz martwych prosiaków, robiąc to z ogromną precyzją, a następnie informują osobę, której mają dostarczyć zamówiony pakunek o tym, że został on odebrany oraz bezpiecznie schowany i jest w trakcie dalszego transportu we wskazane miejsce. Może to być pusty magazyn, garaż bądź w rzadkich przypadkach miejsce pracy osób, które transportują nielegalną kontrabandę, czyli nic innego jak rzeźnia.  We wskazanym miejscu oczekuje osoba, która uzgodniła wszystko z pracownikami konkretnego miejsca jakim jest rzeźnia, a następnie razem z pomocą pracowników wyładowuje zakupioną kontrabandę i przenosi za pomocą wózka widłowego w bezpieczne miejsce w rzeźni, czyli w takim miejscu, gdzie nikt inny nie ma dostępu oprócz osoby, która zamówiła kontrabandę bądź osób zamieszanych z nią, czyli współpracowników. Taka kontrabanda jest starannie czyszczona, lecz wcześniej są zakładane rękawiczki nitrylowe bądź inne, żeby nie zostawić żadnego śladu biologicznego na zakupionym sprzęcie. Taki sprzęt jest starannie składany do stanu odpowiedniego, jaki powinien być, a następnie wszystkie rzeczy, które zostały, takie jak numer seryjny bądź inne rzeczy są starannie usuwane, a następnie przechodzą regenerację, żeby nie było widać żadnego śladu majsterkowania przy nich. Złożone bronie palne są następnie rzucane w obieg do sprzedaży ogólnej, wielosztukowej. Najczęściej jest to zrobiona strona internetowa na darknet, bądź na innych stronach, gdzie sektor przestępczy pozyskuję brudne pieniądze na finansowanie dalszych działań. W niektórych przypadkach jest to sprzedawane dla innych organizacji przestępczych, najczęściej takich w których są zwykłe dzieciaki, czyli nic innego jak organizacje przestępcze potocznie nazywanymi gangami ulicznymi. Dzieciaki potrafią skupywać złożone bronie palne bez numerów seryjnych jak świeże bułeczki, najczęściej jest to w wielu sztukach, ponieważ mają więcej wrogów niż przyjaciół w swoim sektorze zamieszkania. Bronie palne nie tylko są sprzedawane dla osób zamieszanych z sektorem przestępczym, ponieważ wiele osób pozyskuje bronie do celów własnych, takich jak morderstwa, obrona własna bądź wiele innych rzeczy, które nie dają im spokoju. Osoba, która sprzedaje takie broń pozyskuję sporą gotówkę, którą następnie inwestuję w jakiś projekt, bądź biznes, aby zwyczajnie przeprać gotówkę, żeby była ona do użytku codziennego, do własnych wydatków. Najczęściej jednak pieniądze pozyskane przez sprzedaż broni bądź innych nielegalnych kontraband są prane w sposób, znany dla każdego, czyli nic innego jak kasyna online bądź stacjonarne. Osoby posiadającą taką gotówkę, odwiedzają kasyna, ponieważ jest to łatwy sposób na przepranie gotówki, bezpieczny dla nich, ponieważ agencje takie jak IRS bądź podobne nie mogę się do nich przyczepić, ponieważ pozyskują gotówkę w legalny sposób. Najczęściej jak gotówka zostanie przeprana jest ona inwestowana w następne rzeczy, przydatne do składania broni palnych. Takimi rzeczami są na przykład pracownicy, nowy sprzęt, miejsce, bądź nawet oświetlenie lub inne, przydatne rzeczy do rozwoju nielegalnego biznesu jakim jest składanie broni palnych, a następnie puszczanie ich w publiczny obieg.
Spoiler

Cześć, postanowiłem uderzyć z własną aplikacją na freelancera, ponieważ spędziłem trochę czasu w organizacjach przestępczych potocznie nazywanymi ZGP czy też Mafiami. Znudziłem się zwyczajnie z taką grą, przestała ona mnie ciekawić w jakikolwiek sposób, oraz w jakiś sposób byłem ograniczany, jeżeli zaczynałem z postacią od zera, bądź próbowałem budować background postaci w taki sposób w który będę zadowolony.   Chce podkreślić na samym starcie, że jest to moja pierwsza aplikacja skierowana w stronę gry freelancera, próbowałem zrobić ją w taki sposób w jaki będę zadowolony oraz na swój sposób dumny z wygląd, oraz z przedstawienia gry, którą będę reprezentował w świecie In-Character, więc mam nadzieję, że dostanę od Was szanse na zagranie Freelancera po raz pierwszy.

Moja gra głównie będzie skupiała się na grze byłego żołnierza z United States of Marine Corps, czyli na swój sposób elitarnej grupy/jednostki działającej dla armii Stanów Zjednoczonych. Moja gra będzie opierała się na grze z przeróżnymi osobami z sektora przestępczego, ale na samym początku na  kupowaniu, a następnie transportowaniu części broni palnych przez istniejący projekt na serwerze jakim jest Pork Or Lamb.  Wszystko będzie opierało się na quality grze, która będzie reprezentowania w tym temacie oraz w świecie In-Character. Moja postać będzie nachodziła na drogę innych postaci, które są Freelancerami, a tymi postaci jest Fred Price oraz Jake Brant. Uważam, że to wszystko co mogę Wam napisać jako notatka Out of Character. Mam nadzieję, że otrzymam od Was szansę, a bardziej możliwość gry czegoś, czym będę zadowolony i będzie mi sprawiało to przyjemność. 

Edytowane przez kalifornia

┌ “An 80% lower isn't classifed as a firearm, yet the last cuts transform it from a simple block into something the law regulates“
VeStXgh.png
https://forum.v-rp.pl/topic/42515-craft-code-consequence/?_rid=27351

Edytowane przez kalifornia

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin