Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

381. Senior Lead Officer Beaumont z wizytą w Central Los Santos Medical Center! Odwiedziła młodych pacjentów w ważnej sprawie - "Be The Good. Real Heroes".

Brzoziak304

Rekomendowane odpowiedzi

EiSJ3MH.png

Written by Aoi Namgyu - Daily Globe 08/10/2025

W dniu 8 października Senior Lead Officer Vesper Beaumont z stacji Los Santos Police Department w dzielnicy Mission Row udała się z nietypową wizytą do dwójki młodych pacjentów Central Los Santos Medical Center. Mieliśmy okazję jej w tym towarzyszyć. 

okaASIN.png

“Be The Good. Real Heroes” - Niezwykłe dzieciaki, prawdziwi bohaterowie.

Podczas naszej transmisji na żywo z przebiegu tego wydarzenia razem z Oficer Beaumont odwiedziliśmy dwójkę pacjentów placówki. Pierwszym z nich był szesnastoletni Bart, który chciał zostać oficerem, ale jego plany pokrzyżował mu nowotwór krwi. W trakcie wizyty był ubrany w imitację munduru LSPD, do którego otrzymał odznakę ze specjalnym grawerem “Real Hero”, imiennik, koszulkę z logo stacji Mission Row oraz wykonany przez jednego z oficerów rysunek, przedstawiający Barta jako oficera departamentu w walce z potworami.

DWsNot2.jpeg

Drugą pacjentką była Chloe Peterson, rówieśniczka Barta, która chciała zostać detektywem, ale niefortunny wypadek spowodował, że resztę życia spędzi na wózku ze względu na problemy z kręgosłupem. Jest wielką miłośniczką seriali kryminalnych, dlatego też od Oficer Beaumont otrzymała notatnik w skórzanej oprawie, podobny do tych, które niegdyś używali detektywi LSPD przed erą komputeryzacji, lupę oraz płytę z wyjątkowymi pozdrowieniami, nagranymi przez kadrę Mission Row Area. Po chwilach czułych podziękowań oraz pamiątkowych zdjęć, Oficer Beaumont zdecydowała się udzielić nam głosu.

304KHFf.png

Zapis rozmowy z Senior Lead Officer Vesper Beaumont:

Spoiler

Aoi Namgyu
Witamy Senior Lead Officer Vesper Beaumont z Mission Row Area, która uczestniczyła dziś razem z nami w wydarzeniu "Be the good. Real Heroes". Jak wrażenia po wszystkim?

Senior Lead Officer Vesper Beaumont
Dobry wieczór, dobry wieczór także Los Santos. To było dla mnie coś absolutnie wyjątkowego. Widziałam łzy wzruszenia, uśmiechy, czułam ogromne ciepło – i to daje prawdziwą siłę. Te dzieci pokazały mi, że bycie bohaterem nie zawsze oznacza służbę na ulicy – czasem największym bohaterstwem jest walczyć z własnymi przeciwnościami. A w ich przypadku, z takimi trudnymi chorobami.

Aoi Namgyu
No dobrze... a skąd w ogóle pomysł na taką wyjątkową wizytę? Inspirowałaś się działaniami fundacji Make-A-Wish?

Ten pomysł zrodził się z rozmów z mieszkańcami i z mojej własnej refleksji nad tym, co naprawdę znaczy hasło “Be the good. Real Heroes.” – że prawdziwe bohaterstwo to nie tylko interwencje, radiowozy i działania na ulicy, ale także te chwile, gdy poświęcamy swój czas i serce drugiemu człowiekowi. Nie inspirowałam się bezpośrednio fundacjami, choć oczywiście podziwiam ich pracę. Bardziej chodziło mi o to, by pokazać, że my – oficerowie – również możemy spełniać marzenia i dawać radość. To naturalne przedłużenie tego, co już zaczęłam w ramach inicjatyw takich jak Safe Business czy Open House. Tym razem jednak chciałam, by gest był bardziej osobisty - skierowany do dzieci, które na co dzień toczą swoją własną, niewyobrażalnie trudną walkę.

Aoi Namgyu
Obserwując twoją aktywność w lokalnej społeczności celujesz co do zasady w starszych mieszkańców tych okolic... jest to chyba pierwsza akcja skierowana typowo do najmłodszych. Dlaczego?

Dzieci to najczystsze spojrzenie na świat. One jeszcze nie kalkulują, nie mają masek – marzą szczerze i bezpośrednio. Spotkania z nimi uświadamiają mi, że każdy z nas ma ogromną odpowiedzialność, by dać im poczucie bezpieczeństwa i nadzieję. Wierzę dlatego w to, że jeśli pokażemy im dobro, one będą potrafiły to dobro nieść dalej. A to jest największa wygrana – nie statystyki, nie liczby, ale ludzie, którzy czują się zaopiekowani.

Aoi Namgyu
Wcześniej organizowałaś LSPD Open House i inicjatywę Safe Business, o której rozmawiałyśmy nawet już na antenie. Czy wydarzenie w Los Santos Medical Center możemy określić jako kontynuację tych działań, czy jest to raczej jakiś oderwany od reszty epizod?

Tak, to pewien ciąg. Open House pokazało, że społeczeństwo chce poznawać nas bliżej, rozmawiać i zadawać pytania. Safe Business z kolei było odpowiedzią na głos przedsiębiorców, którzy obawiali się o swoje bezpieczeństwo. Teraz nadszedł czas, żebyśmy zwrócili uwagę na dzieci i młodzież, którzy nie proszą o wiele – tylko o chwilę uwagi, uśmiech i poczucie, że są dla nas ważni. To różne odsłony tego samego – budowania więzi i wzajemnego zaufania.

Aoi Namgyu
No dobrze... a jak już jesteśmy przy więziach i wzajemnym zaufaniu... uważasz, że taka nietypowa forma służby jako "głos ludu" wpływa jakoś inaczej na twoje życie codzienne niż u zwykłego oficera patrolowego?

Zdecydowanie tak. To nie jest zwykłe spotkanie czy rutynowe działanie – to moment, w którym mogę zobaczyć, jak mieszkańcy naprawdę nas postrzegają i czego od nas oczekują. Dzięki takim chwilom przestaję być „tylko oficerem w radiowozie”, a staję się kimś, komu ludzie powierzają swoje emocje, troski i marzenia. To ogromne zobowiązanie, ale też niezwykły dar. Na co dzień przypomina mi to, że moja służba to nie tylko raporty i interwencje, lecz także budowanie relacji, zaufania i nadziei. I choć to może brzmieć nietypowo, to właśnie te doświadczenia sprawiają, że patrzę na swoją rolę szerzej, jako na coś, co pozwala mi łączyć świat służby z codziennością mieszkańców, być mostem między policyjną odznaką a prawdziwymi historiami ludzi.

Aoi Namgyu
No i jeszcze na zakończenie... czego jeszcze możemy się po tobie spodziewać? Co planujesz następne?

Na zakończenie… chcę nadal być obecna tam, gdzie mogę realnie pomagać – zarówno w kontaktach z przedsiębiorcami, jak i w akcjach takich jak „Be the good. Real Heroes”. Planuję rozwijać te inicjatywy, poszerzać ich zasięg i wprowadzać nowe formy wsparcia tak, aby ludzie naprawdę czuli, że LSPD stoi po ich stronie. Chcę, by każda osoba, która spotka nasz departament mogła powiedzieć: „widzę, że oni naprawdę są z nami”, bo to dla mnie największa nagroda i motywacja do dalszego działania. Dziękuje bardzo.

Aoi Namgyu
Ja również bardzo dziękuję! Be the good - Real Heroes już za nami, relacjonowała dla was Aoi Namgyu, ze mną Senior Lead Officer Vesper Beaumont z Mission Row Area, dobranoc Los Santos!

Pran9qM.png

iPcxxUs.png

Edytowane przez puvtxr

zg5h6sy.png