Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[Biznes/Warsztat] V&R Customs

Vexovy

Rekomendowane odpowiedzi

hlT6pO4.png

Po latach za kółkiem, wśród dźwięku silników, klaksonów i wiecznego zgiełku miasta, Vito i Rocco Mille stali się kimś więcej niż tylko właścicielami Santos Taxi CO.. Byli symbolem wytrwałości – ludźmi, którzy z niczego zbudowali markę, której zaufało całe miasto. Jednak obaj wiedzieli, że sukces to nie koniec drogi, a jedynie znak, że czas ruszyć dalej. Każdy dzień w firmie utwierdzał ich w jednym – auta to coś więcej niż maszyny. To świadkowie historii, emocji, zwycięstw i porażek. I kiedy inni widzieli w nich tylko narzędzia pracy, Vito widział w nich duszę. To właśnie tam, między kluczami a zapachem oleju, zaczęła się rodzić nowa idea.

W siedzibie Santos Taxi CO.

image.png.e606debf19bae1a9e0620a3a06fc8271.png

Pewnego wieczoru Vito został w garażu po godzinach.
Jedna z taksówek – stary, wysłużony model – wymagała więcej niż rutynowej naprawy.
Kiedy Rocco przyniósł mu kawę, zobaczył, jak Vito z uśmiechem składa silnik, nucąc pod nosem.

Vito Siletto mówi:  Wiesz, Rocco… to nie jest tylko naprawa. To jak przywracanie życia. Każda śruba, każdy dźwięk… to coś, czego nie da się kupić.

Rocco odpowiedział spokojnie:

Rocco Mille mówi: Skoro potrafimy tchnąć życie w stare taksówki, to czemu nie zrobić tego dla innych? Zróbmy coś swojego. Coś, co pokaże, kim jesteśmy naprawdę.

Tego wieczoru, przy brudnym stole i pod migającą lampą, narodził się pomysł, który miał zmienić ich przyszłość.

V&R Customs. Nowe nadchodzi?

Znalezienie odpowiedniego miejsca zajęło trochę czasu. Vito i Rocco nie szukali luksusu – szukali przestrzeni z duszą, miejsca, które będzie miało w sobie ten sam upór i charakter, co oni.

Gdy je znaleźli, obaj wiedzieli, że to właśnie tam powstanie coś wyjątkowego.

V&R Customs od pierwszego dnia miało jasno określoną filozofię: to nie ma być zwykły warsztat. To ma być miejsce, gdzie pasja spotyka się z rzemiosłem, a mechanika staje się sztuką.

Nie chodziło o to, by tylko naprawiać auta – chodziło o to, by nadawać im charakter, przywracać ich osobowość. Czasem klasyk potrzebował nowego życia, czasem sportowiec – więcej mocy, a czasem zwykły samochód – odrobiny stylu. Każdy projekt miał być podpisany sercem i rękami ludzi, którzy naprawdę rozumieją, czym jest droga.

Vito – perfekcjonista, dla którego każda śruba musiała być dokręcona dokładnie tak, jak trzeba.
Rocco – spokojny strateg, potrafiący przekuć wizję w markę, a warsztat w prosperujące imperium.

Razem tworzyli duet, który balansował między chaosem a harmonią. Ich współpraca była jak dobrze zestrojony silnik – różne elementy, ale jeden rytm.

Warsztat szybko zaczął przyciągać ludzi – kierowców, pasjonatów, a nawet dawnych klientów Santos Taxi. Niektórzy przychodzili, by naprawić samochód, inni, by po prostu posłuchać, jak silnik budzi się do życia po rękach Vito. Każdy, kto przekraczał próg V&R Customs, czuł, że wchodzi do miejsca, które powstało z miłości do motoryzacji – nie z chęci zysku.

V&R Customs to nie tylko warsztat.
To symbol tego, że pasja może przetrwać próbę czasu, że nawet po najcięższych trasach zawsze można zacząć od nowa. Dla Vito i Rocco to nie biznes – to sposób na pozostanie wiernym sobie.

Ich motto wisi dziś nad wejściem, wypalone w metalu:

„Nie tworzymy aut. Tworzymy legendy.”

Każdy, kto tu przychodzi, wie jedno – jeśli V&R biorą się za twoje auto, możesz być pewien, że dostaniesz coś więcej niż naprawę.
Dostaniesz kawałek historii, zbudowany przez ludzi, którzy sami wyszli z asfaltu.

Plan działania:      

Spoiler

Źródła przychodów:

• Naprawy i przeglądy pojazdów

• Customizacja i tuning

• Serwis flotowy dla firm

• Sprzedaż części i dodatków

• Projekty indywidualne (auta pokazowe, unikalne przebudowy)

Strategia cenowa:

• Ceny średnio-wyższe, z naciskiem na jakość i personalizację.

• Rabaty dla stałych klientów i firm partnerskich.

Struktura:

• Vito – główny mechanik, specjalista od tuningu i klasyków.

• Rocco Mille – menedżer i strateg, odpowiada za kontrakty i relacje biznesowe.

• Mechanicy specjalizowani – naprawy, lakiernictwo, detailing.

Kultura pracy:

• W warsztacie każdy traktowany jest jak partner, a nie jak numer zamówienia.

• Asystent serwisowy – przyjmuje klientów, prowadzi dokumentację i zlecenia.

Wizja przyszłości

Vito i Rocco nie chcą, by V&R Customs było zwykłym warsztatem.
    Chcą, by stało się symbolem zaufania i stylu w całym Los Santos – miejscem, gdzie każdy samochód ma historię, a każda historia ma sens.

OOC:

Opcja: Supersamochody, Klasyki Sportowe No-Limit | Sport, SUV, Coupe, Sedan $150.000

Spoiler

Link do tematu:

Nazwa biznesu/Projektu IC: V&R Customs

Postać lidera: Vito Siletto

UID postaci lidera z panelu gracza:

Nick Discord: Vexu9581

Link URL do mapy z lokalizacją biznesu/projektu: do ustalenia i weryfikacji

Typ projektu (Biznes/Projekt IC): Biznes Typ biznesu (Gastro, Salon Tatuażu...): Warsztat

Wybrany interior* (jeśli nie dotyczy, to n/a): n/a

Link do tematu organizacji** (jeśli nie dotyczy, to n/a): n/a

Startowy skład - 3 osoby (Link do konta forum + nazwa postaci)***:

Rocco Mille: https://forum.v-rp.pl/profile/31556-kijus/
Vito Siletto: https://forum.v-rp.pl/profile/31689-vexovy/

Wilma Okuneva: https://forum.v-rp.pl/profile/750-janpook/

Christopher Hollister: https://forum.v-rp.pl/profile/30981-aetherix

David Jones: https://forum.v-rp.pl/profile/7398-pisiont/?tab=node_vrp_VibeProfileTab

Spoiler

20251023175622_1.jpg.d5fa421feff560105a13e212c38a8f64.jpg20251023175608_1.jpg.08e8a9f183b78f5ca3992567310cd96e.jpg

Edytowane przez Vexovy
Kijus lubi to

image.webp.0309f028e8e27c8490269dd4f32e387a.webp

Cześć, Twoja aplikacja na Biznes została przyjęta!

Zgłoś się na oficjalnego Discorda biznesów i projektów IC VIBE ROLE PLAY https://discord.gg/SrtCf9PvQA

Twoim obowiązkiem jest bycie na tym discordzie z odpowiednią rangą.

Na miejscu utwórz ticket z prośbą o nadanie rangi oraz stworzenie panelu poprzez wejście do kanału ⁠kontakt, oraz kliknięcie przycisku — Odbiór panelu biznesu. Pamiętaj, by w nazwie użytkownika dołączyć po znaku "|" nazwę biznesu/projektu/spółki, który prowadzisz. W swoim tickecie zawrzyj prośbę o stworzenie dla Ciebie skryptu, podając wypełnioną formatkę:

Nazwa biznesu/Projektu IC:
Postać lidera: 
UID postaci lidera z panelu gracza:
Link URL do mapy z lokalizacją biznesu/projektu: 
Typ projektu (Biznes/Projekt IC):
Typ biznesu (Gastro, Salon Tatuażu...): 
Wybrany interior* (jeśli nie dotyczy, to n/a):

Na Discord zapraszana jest jedna osoba z każdego biznesu/projektu. Nie dopuszczamy więcej reprezentantów. Wszelkie sprawy techniczne czy ustalenia są rozwiązywane poprzez ticket na discordzie projektów prywatnych.

Vexovy i Kijus lubią to

• 2 tygodnie później...

hlT6pO4.pngimage.png.71943bb2224a71e56b63ea8e7ac32a59.png

Riccardo Algheri mówi: Czołem !

Vito Siletto mówi: Witamy w V&R Customs!

Riccardo Algheri mówi: Doszły mnie słuchy, że dobrze robicie Muscle *uśmiecha się*.

Vito Siletto mówi: Nie ukrywam, że mamy mały problem z pracownikami... Sami musimy zacierać ręce. Co Pana do nas sprowadza?

Vito Siletto mówi: Jasne! - to jedna z naszych specjalności.

Riccardo Algheri mówi: I to szanuje !

Riccardo Algheri mówi: Słuchaj jestem Riccardo, miło poznać.

Vito Siletto mówi: Jestem Vito - lepiej będzie nam się rozmawiać.

Riccardo Algheri mówi: A teraz do rzeczy...zobacz to moja perełka, można powiedzieć takie marzenie z czasów dzieciństwa, kiedyś taki samochody mogłeś policzyć na palcach jednej ręki...

**Riccardo Algheri spogląda na czerwonego Chino.**

Vito Siletto mówi: Już wygląda dobrze - w naszych rękach sprawimy, że będzie wyglądać na cacuszko... Kwestia tylko finansów...

Riccardo Algheri mówi: Aż tak drogo macie ?*śmiech*.

Vito Siletto mówi: Wszystko zależy od tego co chcesz uzyskać.

Vito Siletto mówi: To od czego zaczynamy?

Riccardo Algheri mówi: Słuchaj, hmm, myślałem nad jakimś odświeżeniem go...

Riccardo Algheri mówi: Jakieś skóry, zrobiłbym nowe, jakieś jaśniejsze.

Vito Siletto mówi: Zrobi się! - kolor zostaje?

Riccardo Algheri mówi: Druga rzecz, zdecydowanie ! chciałbym mu zamontować dach...

Vito Siletto mówi: Sporo pracy ale też wykonujemy takie usługi.

Riccardo Algheri mówi: Myślisz, że jesteście w stanie mu założyć miękki dach ?

Vito Siletto mówi: Raczej chciałbym aby Pan się zaczął martwić czy czegoś nie jesteśmy w stanie zrobić. Robimy wszystko - na cuda potrzeba więcej czasu.

Riccardo Algheri mówi: Klasa.

Vito Siletto mówi: Niech Pan chwilkę poczeka.

Riccardo Algheri mówi: To słuchaj młodzieńcze, ja w to wchodzę, przekonałeś mnie...

**Vito Siletto podchodzi do warsztatu gdzie aktualnie ładuje się tablet i wraca do klineta.**

Riccardo Algheri mówi: Te fotele w któe wpadasz, to jest inna bajka, kiedyś robili samochody....

Vito Siletto mówi: *podaje tablet* proszę o zapoznanie się z naszą ofertą. Zaznaczyć co dokładnie Pan wybiera, automatycznie podliczy Panu wycene. Poniżej wystarczy tylko kliknać akceptuj wycene.

Riccardo Algheri mówi: Hmm, chyba się zdecydowałem.

Riccardo Algheri mówi: To będzie tak, założymy mu nowe felgi, i wymienimy tablice.

Riccardo Algheri mówi: Na razie tyle, nie malo to wyszlo...

Vito Siletto mówi: Świetnie - zatem już zaczynam działać. Będzie Pan zadowolony z naszych usług.

Riccardo Algheri mówi: Super ! to jak się umawiamy ?

Riccardo Algheri mówi: Długo trzeba czekać ?

Vito Siletto mówi: Proszę pojawić się za godzinkę?

Riccardo Algheri mówi: O to świetnie ! zatem widzimy się !

Riccardo Algheri mówi: Dziękuję i powodzenia.

Vito Siletto mówi: Do zobaczenia! *wyciąga ręke do klienta*.

** Riccardo Algheri odwzajemnia gest mężczyźnie.**

**Vito Siletto podchodzi do podnośnika, po czym rozstawia łapy pod samochodoem tak aby został on równomiernie podniesiony. Następnie podchodzi do sterownika i dźwiga pojazd do góry.**

**Vito Siletto Podchodzi do warsztatu, łapie za klucz pneumatyczny oraz klucz 22. Podchodzi do każdego koła za koleją i odkręca wszystkie śruby mocujące koła. Każde z kolei zanosi do montażownicy.**

**Vito Siletto Zdejmuje każdą z opon ze starych felg. Stare pakuje do worków i zanosi do bagażnika samochodu.**

**Vito Siletto Podchodzi do regału łapiąc za nowe felgi i każdą zanosi pod montażownię.**

**Vito Siletto każdą z felg lekko smaruje specjalnym smarem, nakłada oponę używając docisku.**

**Vito Siletto Czynność tą powtarza z każdą felgą, po czym każdą z nich przy użyciu pistoletu pompuje do wymaganego ciśnienia.**

**Vito Siletto łapie kolejno za kompletne nowe felgi z oponami, nakłada na wyważarkę aby dokładnie wyważyć każde z kół.**

**Vito Siletto po wyważeniu zanosi koła do każdej piasty, nakłada felgi, łapie śruby za placami a następnie używa klucza dynamometrycznego w celu precyzyjnego dokręcenia śrub.**

**Vito Siletto zawiódł próbując odkręcić przyspawaną śrubę.**

Vito Siletto mówi: Cholera... musiała się zerwać.

**Vito Siletto odkręca pozostałe śruby, przyprowadza spawarkę na miejsce serwisu pojazdu, po czym obspawuje urwany łeb do zerwanej śruby.**

**Vito Siletto ponownie obspawuje urwany łeb śruby, łapie za palnik i podgrzewa śrubę tak aby była możliwość jej odkręcenia.**

**Vito Siletto zawiódł próbując Odkręcić obspawaną, podgrzaną śrubę.**

**Vito Siletto podnosi się spod pojazdu, odchodzi nerwowym krokiem w kierunku bramy. Łapie za papierosa, odpala go i zaczyna wyzywać pod nosem...**

**Vito Siletto ucina zerwaną śrubę, biorąc wiertarkę rozwierca śrubę zablokowaną w piaście, po czym wyciąga jej pozostałości. Podchodzi do blatu warsztatu, łapie za komplet nowych śrub i wraca do pojazdu zakładając z sukcesem pozostałe koła.**

**Vito Siletto podchodzi do warsztatu odnosząc klucze używane do wymiany kompletnych kół, odprowadza palnik oraz spawarkę na miejsce. Łapie za śrubokręt z warsztatu, zdejmuje poprzednią tablicę rejestracyjną, po czym mocuje na jej miejsce kompletnie nową.**

image.png.60273d7aa5f9d9b1457a3e2038e2567c.png

**Riccardo Algheri podnosi rękę w geście przywitania.**

Riccardo Algheri mówi: Czołem ponownie.

Vito Siletto mówi: Witam ponownie! - jak widać udało się sprostać mam nadzieje Pana oczekiwaniom.

Riccardo Algheri mówi: No już patrzymy.

Riccardo Algheri mówi: No klasa.

Vito Siletto mówi: Miałem problem z jedną szpilką mocującą koło, na koszt firmy wymieniłem cały komplet śrub.

Riccardo Algheri mówi: Miała prawo... nie ma co się oszukiwać piasty tutaj nie są pierwszej swieżości.

Riccardo Algheri mówi: W każdym bądź razie, dziekuje Panu.

Riccardo Algheri mówi: Jadę się pocieszyć.

Vito Siletto mówi: Faktura jest w pojeździe - dziękujemy za skorzystanie z naszych usług.

Riccardo Algheri mówi: Dziekuje.

image.png.09c95fffedeba55db1b314d98d897809.png

Edytowane przez Vexovy

hlT6pO4.png

image.png.67e71b18643484539dccdd74c1666395.png

Carlos Tyuyu mówi: Witam, Tyuyu Community Service. Spotkam kogoś z zarządu albo menagera?

Vito Siletto mówi: Witamy w V&R Customs. Jestem Vito - szef tego zakładu. W cym mogę pomóc?

Carlos Tyuyu mówi: Chciałbym porozmawiać na temat współpracy.

Vito Siletto mówi: Współpracy? Proszę kontynuować.

Carlos Tyuyu mówi: Specjalizujemy się w kontroli oraz serwisowaniu technicznym. Nasza specjalizacja jest drewno, metal, mechanizmy oraz elektryka.

Vito Siletto mówi: Rozumiem - jak Pan widzi posiadamy trochę maszyn, które mogą wymagać serwisów. Oczywiście wszystko zależy od waszych możliwości oraz ceny.

Carlos Tyuyu mówi: Dodatkowo, współpracujemy z lokalnym złomowiskiem, tak tez możemy odbierać od was stare oraz zniszczone części.

Carlos Tyuyu mówi: Wszystko na tle recyklingu, ów stare i zniszczone części są w miarę możliwości rozkładane, transportowane na złomowisko, finalnie tworzy sie z nich nowe rzeczy.

Vito Siletto mówi: Rozumiem, że odbiory zużytych części są darmowe tak? A jak z serwisem maszyn? Jak to wygląda cenowo?

Carlos Tyuyu mówi: Kontrola oraz Serwis są w cenie podatków. Potem wszystko trafia do rządu stanu i oni opłacają nas z tego.

Carlos Tyuyu mówi: Jedyny koszt to nowe części które musi zakupić warsztat do ewentualnych napraw.

Vito Siletto mówi: Rozumiem. Oczywiście interesuje nas takowa współpraca. Jako, że zakład został dopiero otwarty to oczywiście serwis nie jest jeszcze wymagany. Natomiast wydaje mi się, że w przeciągu dwóch tygodni taki serwis można wykonać.

Vito Siletto mówi: Co do części - oczywiście rozumiemy, że nowe kosztują.

Carlos Tyuyu mówi: Oczywiście, w takim razie. Pozostawię ci moja wizytówkę na tle kontaktowym, najlepiej w formie wiadomości tekstowej.

Vito Siletto mówi: Odbiór starych części macie zapewniony u nas.

Carlos Tyuyu mówi: Wykonuje również działania prywatne, ale to już bardziej domostwa, tak tez można i wtedy do mnie dzwonić.

Vito Siletto mówi: Oczywiście - proszę o Pana wizytówkę i będziemy w kontakcie.

**Carlos Tyuyu wyciaga po chwili wizytówke z prawej kieszeni koszuli, wtem wystawia ja w kierunku faceta.**

**Vito Siletto sięga po wizytówkę, po czym spogląda na nią a następnie chowa do kieszeni spodni.**

**Vito Siletto sięga do drugiej kieszeni a następnie podaje swoją wizytówkę.**

**Carlos Tyuyu odbiera po chwili od niego wizytowke, wtem chowa ja do tylnej kieszeni.**

Vito Siletto mówi: Dziękuje za Pana wizytę - muszę wracać do klienta.

Carlos Tyuyu mówi: W takim razie, miłego wieczoru życzę.

Vito Siletto mówi: Miłego wieczoru.

• 2 tygodnie później...

hlT6pO4.png

VcpCagH.png

Nora Averielle mówi: Hey, jest ktoś może z zarządu?

Vito Siletto mówi: Dzień dobry! Witamy w V&R Customs. Jestem właścicielem.

Vito Siletto mówi: W czym mogę Pani pomóc?

Nora Averielle mówi: Świetnie się składa, przyjeżdżam z propozycją współpracy waszego lokalu z Fuzzy, polegająca na tym że postawilibyśmy u was nasz automat. Co Pan na to?

Vito Siletto mówi: W jednej z naszych firm już posiadamy Państwa automat - i mam również ciekawą propozycję. Jak wiemy posiadacie Państwo sporo pojazdów. A co za tym idzie musicie je gdzieś serwisować, prawda?

Vito Siletto mówi: Możemy postawić wasz automat wzamian za możliwość serwisowania waszych pojazdów.

Nora Averielle mówi: Naszych pojazdów? Zajmujecie się takimi wielkimi dostawczakami?

**Nora Averielle spojrzała na niego lekko zdziwiona.**

Vito Siletto mówi: Jeśli chodzi o przeglądy? Oczywiście - możemy zajać się przeglądami aby utrzymać samochód mechanicznie w dobrym stanie. Niestety poza tą usługą nie mogę nic więcej Pani zaoferować.

Vito Siletto mówi: Standardowa wymiana olejów, weryfikacja zawieszenia i jego stanu, drobne poprawki mechaniczne.

**Nora Averielle pokiwała głową.**

Nora Averielle mówi: Bym musiała to uzgodnić z szefem, ale nie powiem - jest to ciekawa propozycja na którą wydaje mi się bardzo prawdopodobna do zrealizowania.

Vito Siletto mówi: No to świetnie - proszę przekazać, że automat może być wyposażony w ten sam asortyment co Santos Taxi.

Nora Averielle mówi: Ooh, to też wasza firma?

Vito Siletto mówi: Oczywiście.

Nora Averielle mówi: Rozumiem...

**Nora Averielle wysłała na telefonie zawiadomienie do szefa.**

**Po chwili słychać dźwięk powiadomienia. (( Nora Averielle ))**

Nora Averielle mówi: Szef mi pisze że już mamy współpracę bazującą na tym samym z innym warsztatem, także chyba jednak to nie przejdzie...

Vito Siletto mówi: No trudno - tak czy inaczej niech automat będzie postawiony... Zaraz obok automatu na kawę.

**Vito Siletto wskazuje głową za siebie i pomieszczenie poczekalni.**

**Nora Averielle uśmiechnęła się na te słowa.**

Nora Averielle mówi: Świetnie, musimy tylko spisać umowę i dłużej już nie będę przeszkadzać.

Vito Siletto mówi: Jak Pani widzi - ruchu brak także w żadnym wypadku Pani nie przeszkadza. Może zaprosze od biura? Tam podpiszemy dokumenty.

Nora Averielle mówi: Oczywiście.

g0qDnxv.png

Vito Siletto mówi: Także jeśli mogę prosić o dokumenty.

**Nora Averielle wyciągnęła z teczki umowę, podsunęła facetowi.**

**Vito Siletto odniósł sukces próbując znaleźć pieczątke na biurku.**

Vito Siletto mówi: Tu jest!

Nora Averielle mówi: Czyli jak rozumiem nie ma Pan żadnych pytań? Wie Pan co i jak?

Vito Siletto mówi: Oczywiście - już przy tamtym automacie zostałem poinformowany o wszystkim.

Nora Averielle mówi: Rozumiem.

**Nora Averielle kiwnęła głową.**

**Vito Siletto łapie za długopis oraz pieczątke bez namysłu podpisując umowę w wyznaczonych miejscach.**

**Vito Siletto odkłada pieczątke z długpisem, po czym oddaje umowę lekko się przytym uśmiechając.**

**Nora Averielle odebrała umowę, schowała ją do teczki.**

Nora Averielle mówi: Ale jakbym miała coś innego - a może wpadnie w moje ręce jakiś inny samochód to napewno wróce.

Vito Siletto mówi: Bardzo dziękuje Pani za wizytę u nas. Mam nadzieje, że wszystko mamy ustalone. Kiedy możemy spodziewać się dostawy?

Nora Averielle mówi: Obstawiam że do dwóch dni. Ostatnio działa to w miarę sprawnie.

Vito Siletto mówi: Świetnie - czy mogęw jeszcze w czymś Pani pomóc?

Nora Averielle mówi: Chyba nie, dziękuje bardzo za tak sprawną kooperacje, i nic no - chyba będę jechała dalej. Mogę jeszcze zostawić kontakt do siebie jeżeli by Pan chciał.

**Vito Siletto łapie za wizytówke z biurka, po czym podaje ją przedstawicielce Fuzzy.**

**Nora Averielle podsunęła mu również swoją i wstała z siedzenia.**

Nora Averielle mówi: Więc to chyba na tyle tak?

Vito Siletto mówi: Oczywiście - z mojej strony to tyle.

Nora Averielle mówi: Dziękuje w takim razie i życzę miłego dnia.

Vito Siletto mówi: Pani również miłego dnia.

Nora Averielle mówi: Dziękuje!

hlT6pO4.png

**Vito Siletto udał się do drugiej swojej firmy, zabrał jeden z pojazdów z Santos Taxi, po czym wrócił na warsztat w celu przeprowadzenia serwisu.**

EqL26kv.png

**Vito Siletto otwiera drzwi, bagażnik oraz maskę pojazdu.**

**Vito Siletto podchodzi do przodu pojazdu, po czym zaczyna odręcać obudowę filtra powietrza w celu wymiany na kompletnie nowy.**

**Vito Siletto po wyciągnięciu starego filtra powietrza wyrzuca go do beczki w roku hali a następnie wracając łapie za pojemnik do zlania starego, przepalonego oleju oraz nowy filtr oleju leżący na warsztacie.**

**Vito Siletto podchodzi do warsztatu łapiąc za klucz nasadowy oraz pokrętło, po czym podchodząc do przodu samochodu odkłada wszystkie narzędzia.**

**Vito Siletto kieruje się po wózek na kółkach, po czym kieruje go do Benefactor'a i kładze się na nim wjeżdzając pod silnik pojazdu.**

1LUqUfe.png

**Vito Siletto łapiąc za klucz nasadowy zakłada go na śrubę do spustu oleju i odkręca ją tym samym podstawiając miske do przepalonego oleju.**

**Vito Siletto podczas gdy olej zaczyna ściekać do miski sięga ręką w kierunku filtra oleju odkręcając go ręką a następnie przeciera szmatką miejsce styku uszczelki filtra.**

**Vito Siletto wychodzi spod auta, po czym stary filtr wyrzuca do beczki ze złomem, odpakowywane nowy filtr, mocząc palec w starym oleju i smaruje nową uszczelkę filtra, mocuje filtr w samochodzie ponownie kładąc się pod autem.**

**Vito Siletto odstawia miskę ze zużytym olejem, po czym zakręca korek spustowy oleju.**

**Vito Siletto idzie na magazyn łapiąc za bańkę z nowym olejem oraz etykietkę opisową wracając do benefactora.**

** Vito Siletto odkręca korek wlewu oleju oraz bankę z olejem a następnie wlewa odpowiednią ilość dla tego modelu. sprawdza poziom wskaźnikiem zanurzeniowym a następnie opisuje kartkę wymiany oleju zczytując również stan aktualnych kilometrów i zawiesza go na jednym z przewodów od zbiornika płynu chłodniczego.**

**Vito Siletto łapie za miskę ze zużytym olejem i zanosi go w róg hali zlewając jego zawartość do beczki na olej odkładając miskę zaraz obok.**

**Vito Siletto kieruje się do warsztatu, łapie za szmatkę, przeciera narzędzia i odwiesza je na swoje miejsce.**

**Vito Siletto wyciera ręce, łapie za komputer idąd do auta, lokalizuje gniazdo OBD, podłącza komputer, zeruje licznik do następnego przeglądu, odpina złącze i odnosi komputer na swoje miejsce.**

**Vito Siletto ponownie idzie na magazyn, wybiera jeden z nowych filtrów kabinowych i wraca do stanowiska pracy.**

phuGCEr.png

**Vito Siletto podchodzi do benefactora od strony pasażera z przodu, klęka na ziemi i demontuje zaślepkę obudowy filtra kabinowego zlokalizowanego pod schowkiem pasażera.**

**Vito Siletto wyciąga mocno zużyty filtr kabinowy, wyciąga reszte śmieci z obudowy a następnie montuje nowy filtr zamykając za nim zaślepkę obudowy filtra.**

**Vito Siletto wstaje od auta, wyrzuca zużyty filtr do pojemnika a następnie wraca do samochodu, zamyka drziw.**

** Vito Siletto łapie za stanowisko do obsługi klimeatyzacji ciągnąc je za sobą w kierunku benefactora.**

NvMwPuD.png

**Vito Siletto podpina przewody wysokiego oraz niskiego ciśnienia do samochodu obok sprężarki klimatyzatora, aktywuje obsługę tworząc podciśnienie w obwodzie i wyciągając czynnik chłodzący z obwodu klimatyzacji.**

**Stanowisko obsługi klimatyzacji zaczyna buczeć. (( Vito Siletto ))**

**Stanowisko zaczyna pikać. (( Vito Siletto ))**

**Vito Siletto dezaktywuje urządzenie, odpina przewody z obwodu a następnie odstawia stanowisko na swoje miejsce.**

**Vito Siletto zakręca korki od obwodu klimatyzacji, zamyka maskę samochodu i łapie za telefon wybierając jeden z kontaktów.**

Vito Siletto mówi (telefon): Rocco - Benefactor skończony.

lPAaepI.png

Edytowane przez Vexovy
Kijus lubi to

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin