Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[ Projekt IC ] Riccardo Air Conditioning * Ventilation * Electrical

Kijus

Rekomendowane odpowiedzi

image.jpeg.dd35ad3a00b110ed1164b5d12287abce.jpeg

Riccardo Algheri, 53-letni mężczyzna, przedsiębiorca po rozwodzie, stanął na progu nowego życia. Po przeprowadzce z Miami do Los Santos czuł mieszankę ekscytacji i niepewności. Miasto, tętniące życiem i pełne możliwości, wydawało się idealnym miejscem do rozpoczęcia nowego rozdziału w jego życiu.

Zaraz po przyjeździe, Riccardo spędził kilka dni, eksplorując uliczki Los Santos, przyglądając się lokalnemu rynkowi i analizując potrzeby mieszkańców i konkurencję. Z branżą klimatyzacji, wentylacji i elektryki związany był od lat, prowadząc swoją firmę w Miami i zdobywając doświadczenie w różnych aspektach tej działalności. Wiedział, że w Los Santos, z jego gorącym klimatem i rosnącą populacją, potrzeba solidnych usług związanych z komfortem termicznym była ogromna.
Zainspirowany architekturą i mocno rozwiniętą infrastrukturą budowlaną w Los Santos, Riccardo postanowił wynająć niewielki lokal w dzielnicy przemysłowej, gdzie mógłby prowadzić swoje biuro i warsztat dając od siebie to co potrafił najlepiej. Po kilku tygodniach intensywnej pracy, jego firma, zaczęła nabierać kształtów. Reklamy w lokalnych gazetach i mediach społecznościowych przyniosły pierwszych klientów, a pozytywne opinie szybko rozprzestrzeniły się w mieście.

Z każdym dniem, firma dostawała nowe zlecenia a Riccardo czuł, że jego decyzja o przeprowadzce była słuszna a Riccardo, patrząc w przyszłość, marzył o dalszym rozwoju firmy i spełnieniu osobistych pragnień.

Los Santos, z jego niepowtarzalnym klimatem i energią, stało się dla Riccarda nie tylko nowym domem, ale także miejscem, gdzie na nowo odkrył siebie.

Spoiler

OOC :

Opiszę po krótce jak widzę kreowanie rozgrywki przy tym projekcie :

Zależy mi na podejściu totalnie dla przyjemności, bez jakiegokolwiek zmuszania się do tego projektu dla siebie i ew. przyszłych pracowników/współpracowników, nie chcę skupiać się totalnie na tworzeniu tego projektu pod zarobek czy wyciskanie jakiś chorych limitów bo kreowanie postaci zarobkowej już za mną (przejadło się), teraz zabawa i to co lubię, co wiem, że będzie mi sprawiało przyjemność.

Plan na rozgrywkę jaki założyłem to maksymalne wykorzystanie infrastruktury jaką mamy na świadczenie usług z zakresu montażu klimatyzatorów, central wentylacyjnych oraz na roboty elektryczne. No jak wiadomo zwiedzając mapę można zauważyć ze LS kreowane na LA ma mnóstwo tego typu urządzeń na budynkach i dachach. Zrobiłem spore rozeznanie i wiem, że wątek może mieć długą historię.

Lubię bawić się zdjęciami i coś co jest może zniknąć na jakiś czas by później się pojawić... 🙂

Planuję prowadzić rozgrywkę, na początku zaczynając w LS by stopniowo zwiększać obszar działania oraz wejście w rozgrywkę z coraz to większymi podmiotami. Wiadomo nikt ze szczytu nie zaczynał tylko najpierw musiał się tam wydrapać. Tak jak wspomniałem wyżej chcę kreować grę wokół montażu tych urządzeń jak i serwisu i konserwacji - na miejscu w prostych przypadkach jak i przy poważniejszych awariach w warsztacie i dostarczanie za kilka dni jako naprawione. Fucha tak naprawdę bardzo potrzebna w codziennym życiu. Każdy lokal, warsztat czy zakład produkcyjny jaki ma urządzenia tego typu ( a 90% takowe ma ) będzie mogło skorzystać z moich usług co myślę w jakimś stopniu nakręci RP.

Nie chcę kreować gry wokół firmy budowlanej, która jednego dnia buduje budynek a drugiego naprawia drogi. Stricte interesuje mnie ta specyfika branżowa a z tego co widzę nie ma nic podobnego aktualnie na serwerze stąd wypaczyłem małe okienko dla siebie a poznawanie mapy i planowanie tego zajęło mi trochę czasu.

Mam nadzieję, że mój pomysł spodoba się opiekunom 🙂

Nazwa biznesu/Projektu IC: Riccardo Air Conditioning * Ventilation * Electrical
Postać lidera: Riccardo Algheri
UID postaci lidera z panelu gracza:67603
Nick Discord: .damianka.
Link URL do mapy z lokalizacją biznesu/projektu: https://imgur.com/a/LQZdKCr
Typ projektu (Biznes/Projekt IC):Projekt IC
Typ biznesu (Gastro, Salon Tatuażu...): 
Wybrany interior* (jeśli nie dotyczy, to n/a):na
Link do tematu organizacji** (jeśli nie dotyczy, to n/a):na
Startowy skład - 3 osoby (Link do konta forum + nazwa postaci)***: https://forum.v-rp.pl/profile/31556-kijus/

Edytowane przez Kijus
Wyjaśnienie OOC
Ads0n i figxa lubią to

RQE07pj.png

Cześć @Kijus, Twoja aplikacja na Projekt IC zostaje przyjęta. 

Zgłoś się na oficjalnego Discorda biznesów i projektów IC VIBE ROLE PLAY https://discord.gg/SrtCf9PvQA

Na miejscu utwórz ticket z prośbą o nadanie rangi poprzez wejście do kanału ⁠kontakt. Pamiętaj, by w nazwie użytkownika dołączyć po znaku "|" nazwę biznesu/projektu, który prowadzisz.

UWAGA!

• W swoim tickecie zawrzyj prośbę o stworzenie dla Ciebie skryptu, kopiując w treść ticketa formatkę ze swojej aplikacji.
  • Na Discord zapraszana jest jedna osoba z każdego biznesu/projektu. Nie dopuszczamy więcej reprezentantów. Wszelkie sprawy techniczne czy ustalenia są rozwiązywane poprzez ticket na discordzie biznesowym.

Pamiętaj, że twoim obowiązkiem jest aktualizować temat przynajmniej raz na 30 dni!

Kijus lubi to

„Do what you feel in your heart to be right – for you’ll be criticized anyway.”
„Hate is too great a burden to bear.”

Click here

W dniu 30.10.2025 Riccardo podjął działania polegające na rejestracji swojej działalności w tutejszym City Hall oraz podpisał umowę o dzierżawę lokalu na Hawick.

* Riccardo Algheri w końcu po niemal 4 godzinach wypełniania wymaganych dokumentów i wniosków, Riccardo spakował wszystko do swojej aktówki, wstał z krzesła i udał się z wynajmowanego pokoju w motelu przy Vespucci do City Hall aby złożyć dokumenty i zarejestrować swoją firmę w LS.

image.png.12607ceb65f7688438b5bce7793d715f.png

* Riccardo Algheri po niecałej godzinie wszystkie dokumenty zostały zweryfikowane, złożone i wprowadzone do systemu a od tego momentu Riccardo stał się legalnym przedsiębiorcą mogącym świadczyć swoje usługi w całym Los Santos.

image.png.86c1944ac7b6776388ed43195e563ce4.png

* Riccardo Algheri prosto po wyjściu z City Hall nie tracąc ani chwili udał się na poszukiwanie lokalu na wynajem, jaki spełni jego oczekiwania w wytypowane wcześniej lokalizacje.

image.png.8f8c72782e8f39c3fbc2309a27c7a39d.png

* Riccardo Algheri druga lokalizacja jaka została wytypowana przez Riccardo okazała się dokładnie tym czego szukał, nie wachając się ani chwili postanowił podpisać umowe o dzierżawę lokalu dla swojej firmy.

image.png.a398975301c29db3c252b1d57dc1dad2.png

Edytowane przez Kijus
Ads0n i Vexovy lubią to

Dzień 31.10.2025 był dla Riccarda bardzo intensywny. Od samego rana starał się prześcigać z czasem aby udało się zrobić jak najwięcej.

Podpisanie umowy leasingowej oraz odbiór samochodów firmowych.

* Riccardo Algheri udał się do oddziału banku Fleeca, który udzielił mu zgody na finansowanie, by podpisać dwie umowy leasingowe o samochody firmowe.

image.png.fbbc8942c65480d7566bd81408b3e46d.png

Po kilku godzinach, samochody tj. Brute w konfiguracji podnośnika koszowego z ramieniem wysięgowym oraz Vapid Speedo były już na parkingu pod firmą :

image.png.96b4267cc194c2334f14060420a2527a.png

Edytowane przez Kijus
Ads0n lubi to

Dzień 31.10.2025 - kontynuacja

Zakupy sprzętu technicznego w YouTool.

Wyjazd do sklepu YouTool w Grapeseed :

* Riccardo Algheri cały podekscytowany, udał się w drogę swoim nowym samochodem do największego sklepu technicznego za miastem aby nabyć najpotrzebniejszy sprzęt.

image.png.5425b1f0e8a4d0a393cc35e5698948f6.png

image.png.910dbc24452bd9222b418f9a3c1b7cc2.pngimage.png.69b43c08139e74e0a3675f767a56ac6f.png

* Riccardo Algheri poprosił sprzedawcę o puste pudła, spakował wszystkie zakupione rzeczy do pudełek i zaczął zanosić do busa, po czym udał się w drogę powrotną do miasta, aby dostarczyć i rozpakować zakupy w warsztacie firmy.

image.png.c29813b44e9c0a8ed46161b590fc2571.png

Droga powrotna :

image.png.03cc84b4a12ffdd6a3661c6e3570fc31.png

Dojazd do siedziby firmy i rozładunek :

* Riccardo Algheri po chwili, bus był rozpakowany a pudła ze sprzętem wniesione do warsztatu firmowego.

image.png.d8f013c1b636895a8187a65327839395.png

Edytowane przez Kijus
Ads0n lubi to

Dzień 2.11.2025 - Praca biurowa

W dniu 2.11.2025 na skrzynkę mailową wpłynęła korespondencja w sprawie zapytania o zaprojektowanie, dobór i montaż klimatyzacji dla bardzo majętnego mieszkańca Los Santos, który aktualnie przeprowadza remont swojej posiadłości na Richman.

image.png.a0c95893fe2c65f4c0ceeafa5207fdb4.png

image.png.ea1abc6aa3bbc4ba1bf7bea0560bdfdc.png

Dodatkowo Riccardo wystawił i wysłał mailowo fakturę za dzisiejszy serwis central wentylacyjnych w sklepie spożywczym.

image.png.14dc0a9a7e73c9e9e9542f3151e82aa0.png

Edytowane przez Kijus
wiechu i Vesa lubią to

Dzień 3.11.2025 - kontynuacja

spotkanie z Inwestorem

Zaraz po zakończeniu rozmowy Riccardo udał się na spotkanie z Panem Yermanov w jego rezydencji.

Na miejscu okazało się, że z Panem Vermanov był również jego wspólnik Pan Reinefarth.

image.png.bf0944469458b883cbc52546fb935ec1.png

image.png.372cc13bfbaf48cac4593dd57630044d.png

W dalszej części spotkania mężczyźni przeszli kierując się w stronę wyjścia na dach przez podjazd dla samochodów, moment ten zrobił ogromne wrażenie dla Riccardo, stały tam dziesiątki samochodów z najwyższej półki, takie jak widuje się na pierwszych stronach gazet motoryzacyjnych. Zrozumiał, że mężczyźni to poważnie osobowości w Los Santos...

image.png.5518c18068fe4cce7fe64d7413b4257c.png

Edytowane przez Kijus
Ads0n lubi to

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin