Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

White-Collar Crimes - Orange County, CA

Bosman

Rekomendowane odpowiedzi

1IEjmov.jpeg

IN CHARACTER
- Public Enemy Number 1 jako hybrydowy gang (gang uliczny & gang więzienny) na przestrzeni wielu lat, uchodził za najbardziej wtajemniczoną i doświadczoną zorganizowaną grupę przestępczą która po mistrzowsku podchodziła do wszekich przestępstw białego kołnierzyka (przestępstw finansowych) na terenie Kalifornii, Nevady i Arizony. W przypadku dokonywanych przestępstw, wyróżniamy głównie (na bazie artykułów) oszustwa komputerowe, oszustwa związane z kartami kredytowymi, fałszerstwa i kradzież tożsamości. Członkowie PENI czasami nakłaniają przyjaciół, krewnych i znajomych, którzy mają dostęp do danych osobowych, by kradli te dane z instytucji, w których pracują — w tym z banków, firm hipotecznych, gabinetów dentystycznych, szpitali, a nawet z Departamentu Pojazdów Mechanicznych (DMV). Członkowie PENI kradną też dane osobowe poprzez włamania do samochodów, kradzieże poczty, kradzieże torebek i nawet grzebią w śmietnikach po ewentualne dane osobowe. Uzyskane w ten sposób dane przekazują osobom, które potrafią wykorzystać je do tworzenia fałszywych tożsamości. Fałszowane dokumenty obejmowały m.in. prawa jazdy, wyciągi bankowe, karty ubezpieczenia społecznego, dokumenty notarialne, duplikaty czeków, formularze W-2, a nawet fałszywe pieniądze. W jednym przypadku członek PENI, Brian „Bullet” Mitchell, został aresztowany za produkowanie fałszywych banknotów o nominale 50 dolarów poprzez wybielanie banknotów o niższym nominale za pomocą środka czyszczącego do piekarników i przepuszczanie papieru przez drukarkę kolorową. Został później skazany za posiadanie sprzętu służącego do fałszowania pieniędzy na potrzeby finansowania kont więziennych członków PENI. W innym przypadku organy ścigania skonfiskowały komputer współpracownika PENI i odkryły listę różnych dokumentów, które mogły zostać sfałszowane, z podanymi cenami za każdy z nich. Kradzież tożsamości i pozyskane informacje były także wykorzystywane przez członków PENI do najzwyklejszych przyjemności życia codziennego. Odnotowano przypadki, w których członkowie PENI korzystali ze skradzionych kart kredytowych, aby meldować się w hotelach i organizować tam imprezy. Policja była informowana dopiero wtedy, gdy pojawiało się zagrożenie bezpieczeństwa, np. gdy „goście” PENI odmawiali opuszczenia pokoju po godzinie wymeldowania lub gdy skradzione karty kredytowe wywoływały alarm w systemie (zgłoszenie kradzieży albo utraty karty w banku). W innym przypadku grupa członków PENI została wyrzucona z hotelu przed czasem. Później otrzymali oni od hotelu czek zwrotny. Rzekomo skopiowali ten czek wielokrotnie i spieniężali go w różnych drogeriach.

OUT OF CHARACTER
- Jestem w stanie powiedzieć, że odgrywanie klimatów Public Enemy Number 1 oraz przestępstw finansowych to moja nisza i jestem w tym nie do zajechania jeśli chodzi o staranność o detale i przykładanie uwagi do odgrywanych wątków. Grałem w ten sposób na przestrzeni ostatnich lat i daje mi to dużo zabawy bo mogę wychodzić z grą do najzwyklejszych postaci z sektora cywilnego, bo na tym właściwie ta gra tylko polega. Już wcześniej prowadziłem podobny projekt i zapewniałem wporzo gierke dla liderów biznesów na serwerze, bo gram w sposób nieinwazyjny na bazie samych współprac, nakręcając gierke głównie sobie ale też innym dookoła. Znam się na temacie i ponownie chce wyjść z inicjatywą grania dobrych wątków przestępstw finansowych na serwerze, które pokaże w tym temacie w kolejnych postach. Projekt będzie prowadzony przez moją główną postać Freelancera - zostawiam link do tematu głównej poniżej w Spoilerze.

Spoiler

Edytowane przez Bosman

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin