Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[21.11.2025] Nayla - Don't Call Out (prod. VANCE)

snuff

Rekomendowane odpowiedzi

**Jest wieczór 21 listopada 2025 roku, a świat muzyki – ten undergroundowy, pulsujący pod powierzchnią mainstreamu dostaje drop od Nayli, zatytułowany Don't Call Out, numer zapowiadany był wcześniej w formie teaserów, czy też pojedyńczych postów, bądź plakatów/billboardów. Sam kawałek jest pierwszym wydanym numerem przez artystkę. Ludzie siedzący w klimatach laski mogą ją kojarzyć z pojedynczych produkcji kawałków pod raperów z undergroundu, czy też z darmowych beatów do wykorzystania wrzucanych do sieci. Laska odbiegła trochę od rapowych klimatów i nagrała numer w klimacie Rhythm and Blues, a w produkcji wspomógł ją VANCE @_wiktor. Warto dodać, że artystka zapowiada, jakby to miał być przedsmak przed jakimś większym wydaniem. Z tekstu wynika, że opisuję artystkę uciekającą przed byłymi znajomymi, czy też jej wrogami.*

Spoiler

image.png.dc11bd3cff978dce9b2ce8ef8ae1892b.png

TEKST:

Spoiler

Intro
Nie wołaj…
Nie, nie, nie wołaj mnie już

Verse 1
Utknęłam w czasie,
nie wiem, gdzie kończy się wczoraj.
Więc otwórz powieki,
choć noc nie chce zgasnąć.
Widzę twoje myśli, one krążą nade mną,
one krążą nade mną.

Chorus
Nie, nie, nie, nie, nie, nie
Nie wołaj mnie już
Nie wołaj mnie już
Nie wołaj mnie już
Nie wołaj mnie już

Verse 2
Zatrzymana w kadrze,
widzę swoje odbicie.
Kiedy gasną światła,
uczę się oddychać.
Przechodzę przez myśli, przez własny strach,
przez wszystko, co mnie zatrzymało.
Nic nie jest stałe prócz zmiany.
Ja i cisza,
rozmawiamy bez słów,
a w tym spokoju znów się rodzę.

Chorus
Nie wołaj mnie już
Nie wołaj mnie już
Nie wołaj mnie już
Nie wołaj mnie już

Bridge
Nie wołaj…
Nie, nie, nie wołaj mnie już
Nie, nie, nie wołaj
La-la-la-la-la-la
Nie, nie,
Nie wołaj..
WOŁAJ!

Chorus
Nie wołaj mnie już
Nie wołaj mnie już
Nie wołaj mnie już
Nie wołaj mnie już

PROMOCJA:

Spoiler

Wokół postaci;

- W zasadzie to laska zaczęła swoją promocję już przed przerwą w muzyce, wyprodukowała i zrealizowała raperkę Kayah, która w zasadzie zbyt długo na undergroundowej scenie Los Santos nie podziałała, koniec końców, Nayla pomogła jej w stworzeniu kawałka Kayah Miles From Me.
- Jakiś czas później zaczęła /rozkwitać/ na lokalnej scenie jako producent, na tamten moment nie było żadnego gadania o jej śpiewaniu, wzbraniała się od tego; laska wyprodukowała numer Becky Ravenscroft Duality, po tym można powiedzieć, że zakumplowała się z laską i stworzyła dla niej jeszcze jeden numer 7:30. Po wydaniu kawałka przez laskę, słuch o Nayli zginął - wróciła do muzyki pod koniec października przyszłego roku. W podobnym okresie laska wydała też darmowy beat, który miał nawiązywać klimatem do CHA$E LOVE, a beat prawdopodobnie mógł dotrzeć do samego rapera.
- Przed wyjechaniem przez Naylę z Santos, zdążyła zawrzeć współpracę z lokalnym raperem z undergroundu; Trench Baby i jego kumplem, również producentem jak i raperem; FIN the FINEST. Wspólnymi siłami wydali EP pierwszego rapera, można powiedzieć, że Nayla grała główną rolę jako producent przy bardziej doświadczonym czarnuchu w tym temacie, sama epka dała dość spory rozgłos dziewczynie; Enter My Fairy Tale EP
- Można powiedzieć, że Nayla od zawsze próbowała czegoś nowego i zawsze była tego ciekawa; można do tego zaliczyć wyprodukowanie kawałka dla The Rearview Lovers, jeszcze na tamten moment, niszowego, undergroundowego /indie?/ zespołu, całość nagrali przy obecności Raven Morgan w jej wytwórni; Blood Moon Records. /Poza Doomforge do nagrywek usiedli również The Rearview Lovers, którzy dostali wsparcie masteringowe od Skye ''Nayla'' Blevins - Blood Moon Records/. Po tym kulminacyjnym, rozwijającym producentkę momencie - słuch po niej zaginął. Nikt nie wie, co jest powodem, jedni mówią, że to po prostu wypalenie, drudzy, że lenistwo a inni, że coś jeszcze innego.
- Po powrocie laski do Santos, od razu została zauważona przez pewną modelkę, Paris Garcia - laska dała znaka o Nayli swojemu kumplowi, Ryanowi Follansbee, który prowadził i prowadzi po dziś dzień swój Management, tym sposobem zgadał się z dziewczyną i podpisał z nią kontrakt, biorąc ją pod siebie, co zostało później nagłośnione przez post na Invader BEHIND THE BEAT.

- Kilka tygodni później, laska narzekając, że nie sprzedają jej się projekty na Fiverr, wydała ponownie darmowy beat, tym razem nawiązujący do BbyKayla, raczej nie było to jakoś promowane, ale chodzą słuchy, że beat mógł dotrzeć do raperki. Jakiś czas później, dziewczyna zawarła jednorazową współpracę z _skysdalimit, przy czym stworzyła wyrywkową sesje zdjęciową, z Zahrah Aulaqi, czyli modelką z tego samego managementu.
- Niedługo trzeba było czekać, żeby usłyszeć coś, na czym rękę położyła Nayla, jej kumpela wydała singiel, który swoją drogą zapowiadała dość spory czas NAli - Shinewave (prod. Nayla).

Wokół kawałka

- Nayla wrzuca Teaser kawałka do sieci
Share teasera przez Loxbee Management
Wrzucenie teaseru na Life Invader
Share
Share
 - Billboard Hollywood
TikTok Aeri Hae promujący kawałek

ODGRYWKA:

Spoiler

WYDATKI:

INFORMACJE: