Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

White Power crimes; extortion and smuggling

Rekomendowane odpowiedzi

WHITE POWER CRIMES

4XXcv4w.jpegJonathan Hester alias Lucky to członek PENI Death Squad. Swoją pozycję buduje od lat w strukturach białej siły, jednakże działania jakie podejmuje coraz bardziej dotyczą wyznaczania poszczególnych jednostek do konkretnego zadania. Ten koleś ma za dużo informacji i tylko dwie ręce, dlatego też potrzebuje takich, aby wykonywali za niego robotę. Wśród takich, którzy wykładają dla niego robotę jest Vince Bale alias Reaper, który dotychczas jest rozpoznawalny ze swoich ostrożnych ruchów w szeregach białego wozu. Lucky jest dla niego poniekąd zleceniodawcą, bo zamiast niego, to młodszy białas wykonuje brudną robotę, która niekiedy wymaga poświęcenia sporej ilości czasu i cierpliwości. Sam Jonathan Klein wyznacza najróżniejsze działania, w których potrzebna jest mu pomoc i można zarobić kwit, wśród takich można wymienić:

- Różnego rodzaju wymuszenia
- Ściąganie haraczy, a gdy klient nie współpracuje to zaserwowanie mu porządnej nauczki. 
- Przemyty, na mniejszą bądź większa skale w zależności od przemycanego towaru i jego ilości.

- Pobicia i okaleczenia, lecz te występują zdecydowanie rzadziej niż reszta.

Vince nie zawsze zajmuje się wszystkim sam, czasami bierze kogoś mu znajomego, który również jest zaplątany w cały mechanizm białego pierdolnięcia. Wszystko po to, aby Lucky czerpał na tym zyski, a przy okazji Reaper dostaje z tego swoją działkę w różnoraki sposób. Na wybrzeżu coraz mocniej widać skinheadów oraz peckerwoodów, którzy dobrze sobie radzą. Może to tylko oznaczać jedno, że interesy się kręcą i biała fura nie zwalnia tempa. Kwit musi płynąć, ludzie muszą co robić - to dobry czas dla przestępców z plaży. Ten dobry czas również zaczyna benefitować dla wyżej wspomnianego Jonathan’a Hester’a.

Ostatnio Lucky zdobywa rozległy intel, jego informatorzy oraz siatka ludzi dają mu wystarczająco aby szukać zarobku w każdym możliwym miejscu, jednocześnie myśląc o bezpieczeństwie w całym tym syfie. Niektóre interesy wykraczają nawet poza obszar Kalifornii, gdzie interesy są dobijanie również i w Arizonie z zaprzyjaźnionymi klubami motocyklowymi lub gangsterami działających na większą bądź mniejszą skalę. Wiele jego pomysłów na zarobek wymaga wielokrotnych wyjazdów za miasto, obserwacji, kombinowania i zacierania za sobą śladów. 

Teraz rozpoczyna się czas w którym Vince Bale alias Reaper oraz ludzie których weźmie pod pachę zaczynają wykładać robotę dla dużego białasa. Kolejne dni, tygodnie i miesiące będą pełne pracy, jednocześnie pamiętając o utrzymywaniu swoich obecnych biznesów i interesów na wybrzeżu i nie tylko. 

OOC:

Spoiler

Siema. Wychodzę z projektem zarobkowym, który fabularnie opisuje moją postać (Vince Bale) z postacią stworzoną narracyjnie, aby zleciała robotę mojemu charowi. Tak jak można przeczytać wyżej, wszystko ma się głównie opierać na wymuszeniach, haraczach oraz przemytach. Nie chce zamykać się tylko na jedną konkretną “dziedzinę”, gdyż odbiera to możliwości i prowadzi do nudy. Sądzę, że takie zróżnicowanie tematem pozwoli na więcej ruchów, które będą motywować mnie i ludzi grających przy mnie. 

Do całego projektu planuje brać różnych ludzi, którzy chcą wyłożyć robotę i mieć nieco gry. Zawsze to dodatkowe wątki, nowa historia i benefit z fuchy. 

Chcę również, aby nagrody narracyjnie od postaci Jonathan Hester były różnorakie, takie, które akurat będą potrzebne. Nie bez powodu właśnie taki konkretny białas pojawia się w historii, bo ma on kontakty, gdzie w ramach nagrody za wyłożoną fuchę może dać narkotyki, broń lub coś jeszcze innego. Wydaje mi się że taki zabieg jest całkiem przystępny, na pewno też nie spowoduje monotonni i będzie nieco motywować do działania.
Projekt: 

Edytowane przez smr.
Rjeck lubi to

• 1 miesiąc temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin