Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[HOF, 27.11] Easside Bunny - Long Live Shooter ft. Nfantghost (🎥: @missie,🎶: @SKID)

nygus

Rekomendowane odpowiedzi

71313cb4781b4.png**Paręnaście minut przed godziną 22:00 na wszystkie portale streamingowe, gdzie Easside Bunny posiadał swoje profile, pojawił się najnowszy kawałek w kolaboracji z mniej znanym i praktycznie już nieaktywnym raperem z Rollin 30 Crips, czyli Nfantghost ( @xdxdxd). Numer był zapowiadany przez ostatni tydzień - natomiast nie bardzo, jak mógł być, ze względu na stuprocentowe skupienie uwagi rapera na jego nadchodzącym albumie "OUTTA THE TRENCHES". Pojawiały się posty na Lifeinvader, storki na Instagramie, a nawet wczorajszy trailer, który pojawił się w internecie głównie opierał się na temacie Baylee Reyes, znanego również jako Shooter. Shooter, czyli osobnik dla którego powstał cały krążek, był znany wśród fanów królika, ze względu na pokazywanie się z nim praktycznie wszędzie - mieście, klubach, koncertach czy nawet spotkaniach biznesowych, ze względu na to, iż Bunny określał go mianem swojego menadzera. Był on bardzo bliskim przyjacielem Easside Bunny, którego poznał w gównie, w jakim siedział - czyli gangu ulicznym Playboys 13. 5 października około godziny 22:40 Baylee Reyes zmarł prosto przed wejściem do Spectrum Club, który znajdował się na aleji gwiazd, a to wszystko przez wykonany drive-by przez - dla służb porządkowych, nieznanych dotąd napastników. Bunny został trafiony kulami razem z nim i ledwo uszedł z życiem, o czym wspomniał w statemencie, jaki wrzucił parę dni po całym zdarzeniu na swój profil. Baylee najprawdopodobniej został zamordowany przez gang, z którym PBS13 weszli w niemałą wojnę, jednak dlaczego mieliby to być oni? Jedynie nieliczne osoby wiedzą o tym, czego Shooter dokonał 3-4 dni przed swoją śmiercią. Latynos z 35 ulicy spotkał się z Asher Haynes alias "Clipper" w celu rzekomej rozmowy i oddania czarnuchowi z Park Village Compton Crips telefonu, który został mu parę dni wcześniej skradziony - miało to chwilowo zawiesić konflikt na ich linii, ze względu na śmierć Kian "Crisco" Byrd. Po zamienieniu paru zdań i oddaniu mu telefonu, Shooter wyciągnął spod bluzy półautomat i oddał celne strzały w Asher Haynes powodując tym samym jego zgon na miejscu przez uszkodzenie organów wewnętrznych, które odpowiadały za funkcje życiowe. Całość nie stała się jednak wcale przypadkiem, a była to celowo wymierzona kara w gangstera z PVCC przez jego prześmiewcze posty i wielokrotne przyznanie się do tego, iż miał być odpowiedzialny za śmierć latynosa z 35 ulicy - czyli właśnie Crisco. Jego ksywka pojawiła się na pierwszym koncercie królika w Moody's Bar, kiedy osoby znajdujące się z nim na scenie zaczęły wykrzykiwać obelgi na jego temat, mówiąc m.in. że go pieprzyć i że jest "rankerem". Od momentu śmierci przyjaciela Bunnyego widać, że coś się zmieniło - jego problem z narkotykami, jaki posiadał już wcześniej znacząco się nasilił i można było go coraz częściej spotkać naćpanego czy pijanego, co z resztą potwierdzają ostatnie plotki, jakie pojawiły się na jego temat na profilu Celebrity Preview. W zwrotce królika można wyłapać ogromny sentyment do tego, co było między nimi i określa to jako "prawdziwą przyjaźń". Nfantghost nie pojawił się wcale przypadkowo, ponieważ również traktował Shootera jak swojego bliskiego przyjaciela, mimo że ich sety nie łączyło praktycznie nic. Całość została nagrana bardzo profesjonalnie, a jak się okazuje za brzmienie kawałka odpowiada nie kto inny jak SKID. Królik zaangażował w całość również podziemnego artystę, jakim jest MISSIE ( @), który jak się okazuje nagrał i zmontował teledysk do właśnie tej piosenki.**

Spoiler

!TEKST ZNAJDUJE SIĘ RÓWNIEŻ NA FILMIKU!

[VERSE 1] Easside Bunny
Dobrze wiem że obserwujesz z góry mnie, teraz tam bangujesz dla P'z
Dobrze wiem że w niebie ciągle dajesz lanie opozycji
Dobrze wiem że traktują cię tam dobrze, yaska w twojej dłoni się tli
Dobrze wiem że nie lackujesz i trzymasz tą broń z wyrytym P dawg
W klatce ciągle ból, ale wiem że pokażesz im
Nie martw się o swoją rodzinę, Bunny zajmuje się wszystkim
Upewnię się trzy razy, że będą dziś bezpieczni
Paranoje ryją mi znów głowę, przez co nie zasnę dziś
Pamiętasz te niewinne dni, w których smażyliśmy tyłki ich?
Te rozmowy w środku nocy o marzeniach, które spełniam za ciebie dziś
Zostawiłeś tu po sobie pustkę w samym środku PBS
Kiedyś Hood Trophy, a dziś wspominają o tobie jako "Zoo Ridas King"
Wspólne chwile ciągle w głowie, bo byliśmy obaj szaleni
Pamiętam te wszystkie wizyty w studio, żeby wydostać się z podziemii
W głowie wciąż pytanie "Jakim cudem on nie przeżył?"
Od początku w Rabbits razem, a dziś żaden z nas w tym nie siedzi
Od momentu w którym cię już nie ma mam problemy z głową
Rozmawiam z demonami, które mi wmawiają że jestem pizdą
Jakbym cię uratował, to nie musiałbym dziś siedzieć w studio
Wspominając ciągle przeszłość, w której mieliśmy przygodę za przygodą ziom
Ciągle się zadręczam, dlaczego musiało się to stać mojemu ziomkowi
Marzę o tym ziom, że spotkamy się na końcu drogi
Dzisiejsza noc może to spełnić, jeśli ktoś wypali znowu do mnie z broni
Nie będę się nawet czarnuchu bronił, bylebyśmy się spotkali i pogadali o przeszłości
Wolałbym mieć o tym telefon, niż stać się z tobą ofiarą
Mogliśmy dziś być w niebie razem, ale nie chciałeś zostawić samego Franco
Jeśli wrzucą coś na twoje imię, to obiecuję że zgarnę ciało
Więc nawet nie próbujcie, bo wciąż wykrzyczę Long Live Shooter

[VERSE 2] NFANTGHOST
Co jeżeli Ci opowiem historie, nadal będziesz mnie wielbić murzynie?
Jestem lojalny i mam zasady, nigdy nie wypne się na swoją drużynę
Podwórko jest wysoko, każdy Cię wciąż wspomina
Nigdy o tobie nie zapomną, pamiętaj o tym w najgorszych chwilach
Baylee teraz szybuje z lilcrazy w bramie niebos, przybili pieczęć
Trzymam w plecaku wiele rzeczy, ale użyje ich kiedy będziesz w błędzie
Baylee był naprawdę kimś, a nie ćpunem jak piszą w necie
Podjechaliśmy razem, czarnuchu, wróciłem samemu po tym jak Bóg zabrał nam ciebie
Byles prawdziwym gangsterem, zawsze wspieraliśmy się razem
Smialo, wpadnij na krolicza i spytaj czy tak było naprawdę
Twoje imie jest wytatuowane na mojej skroni, bo wiem, ze patrzysz z góry na mnie
Byliśmy caly czas wysoko, zawsze wyżej dodając na ich konto zmarłych
To gowno jest pokręcone, ale nigdy Cie nie zapomnę
Byles prawdziwym ziomkiem, od początku aż po koniec
Nigdy nie powiedziales nie, zawsze pomagałeś jak tego potrzebowałem
Dokonalismy tego, czarnuch padl na ziemie pod lokalem
Pamietam jak wpadales zawsze po szkole, pomagales mi
W końcu odetchnales, nie musisz dzwigac tego gowna więcej dni
Byles najmądrzejszy z całej naszej grupy, wiedziałeś kiedy odpuścić im
Patrz na nas z góry z Kianem; opiekuj się nami
Nigdy Cie nie zapomnę, ziomku - krzyczymy z Bunny Long Live Baylee
Bo dobrze wiemy, że chociaż tym cię wesprzemy
Został mi tylko Bunny z całej króliczej ziemii