Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[Skarga/PEPE3321] kblkm.

kblkm

Rekomendowane odpowiedzi

Link do Twojego kontahttps://forum.v-rp.pl/profile/1719-kblkm/
Link do konta oskarżonegohttps://forum.v-rp.pl/profile/17305-pepe3321/
Powód składania skargi: Metagaming - wykorzystanie informacji i konfliktu OOC do wykonania akcji IC.
Wyjaśnienie sprawy: Dnia 26.11.2025 zostałem zatrudniony IC w Automotive Summit przez postać Tyler Navarro. Zatrudnienie odbyło się w pełni w formie akcji RP. (Screen #1) Następnie dnia 05.12,2025 doszło między mną, a PEPE3321 do sprzeczki na discordzie. Sprzeczka ta dotyczyła informacji przekazywanej drogą OOC z gry na discord, a także niekiedy tylko na discordzie; (tu przytoczę świadka @nervusek od której pobrałem screenshoty.) (Screen #2, #3, #4, #5) Dziś przeglądając grupy pod jakimi jest moja postać zauważyłem brak rangi na discordzie. W pierwszej kolejności napisałem do Wifi (lidera biznesu, Screen #6) z potrzebą informacji dlaczego zostałem usunięty z grupy podejrzewając moje zwolnienie. Po odpowiedzi utworzyłem odpowiedni ticket w celu wyjaśnienia na co PEPE3321 wysłał screeshoty z naszej rozmowy jak go wyzywam i podał powód rzekomego zwolnienia (na screenshotach widać, że została zmieniona jedynie ranga w historii grup postaci z kierownika na praktykanta - screen #7)
Dowody:
https://imgur.com/a/P4HvYMg - zatrudnienie drogą IC przez Tyler Navarro na stanowisko Kierownik, vCEO Marketingu - #1
https://imgur.com/a/JCCaeoY - wyzwiska discord - #2 (wdała się literówka na moim screeshocie)
https://imgur.com/a/gEwxykJ - wyzwiska discord - #3
https://imgur.com/a/ZOknJpn - wyzwiska z gry OOC do Discord - #4
https://imgur.com/a/NgomeNp - wyzwiska z gryy OOC do Discord - #5
https://imgur.com/a/P5ddwVg - informacja od lidera biznesu - #6
https://imgur.com/a/LFtkiDy - historia grup i zmieniona ranga z kierownika na praktykanta - #7

Uważam, że w tej sytuacji doszło do wykorzystania konfliktu OOC do podjęcia decyzji IC, co jest niezgodne z regulaminem serwera. Liczę na rzetelne rozpatrzenie sprawy przez administrację. 

Edytowane przez kblkm
nervusek i dygiii lubią to

Jako iż zostałem wplątany do tej sprawy oraz moje pv chciałbym przedstawić całość konwersacji

Oraz dodam że jako właściciel warsztatu nie miałem nawet czasu na reakcję, gdy chciałem się dogadać z oskarżycielem ten rzekł że skieruje skargę - w tamtm momencie odpuściłem. Odrazu rozwiązał bym sprawe dot rangi praktykanta. Jako osoba odpowiadająca za media nie potrzebujesz w grze posiadać rangi kierownika z dużymi permisjami czym samym dużo ryzykujemy na dawanie takiej rangi nowej osobie. Z tego też powodu została ci zabrana co nie ma żadnego wpływu do skargi. Oraz formalnie nie zostałeś zwolniony z grupy czyli tym samym w dalszym ciągu jesteś zatrudniony w mojej firmie pod względem ic. 

Edytowane przez Wifi
Vesa, PEPE3321 i Volumek lubią to

image.png.327efa40bdd576cb2c59869738691220.png

Witam wszystkich, na wstępie chciałbym odwołać się do dowodów oraz tego co ukazują

• Poczynając od dowodu numer 2 nie ma tam skierownych wyzwisk w strone samej osoby oskarżającej tak jak samemu przedstawiasz dowody według mnie nie ma tam nic obciążającego w moją strone
  • Przechodząc do dowodu numer 3 na pierwszym screenshocie wyjawiam tylko i wyłącznie własną opinnie co nie jest zabronione bo żyjemy w wolnym kraju gdzie każdy ma prawo do wolnego oraz nieograniczonego głosu w drugim screenshocie również nie sa uwidoczniane wszelakie wyzwiska.
  • Za to dowód czwarty jest wręcz śmieszny nie ma to żadnego związku ze sprawą oraz nie są tam zawarte treściwe dowody.
  • Zachaczając o dowód piąty z tego co wynika poprzez Wyrwane z kontekstu zdania słowa jestem w stanie stwierdzić że po raz kolejny dowody przedstawiane są na to że agresorem był sam oskarżający.

Zdaniem końca chciałbym tymi argumentami się odwołać od skargi tym samym iż dowody są według mnie niewystarczające bądź słabej jakości

Volumek i Vesa lubią to

2 godziny temu, Wifi napisał:

Oraz dodam że jako właściciel warsztatu nie miałem nawet czasu na reakcję, gdy chciałem się dogadać z oskarżycielem ten rzekł że skieruje skargę - w tamtm momencie odpuściłem. Odrazu rozwiązał bym sprawe dot rangi praktykanta.

Nie mam wglądu w wasze tickety te, które zostały już zamknięte więc nie zobaczymy zawartości jaka była tam pisana, bo prawdę pisząc po drugim tickecie dopiero zareagowałeś wcześniej tłumacząc się tym, że ufasz swojemu zarządowi i skierowałem Cię abyś sam zrobił przegląd.

2 godziny temu, Wifi napisał:

Jako osoba odpowiadająca za media nie potrzebujesz w grze posiadać rangi kierownika z dużymi permisjami czym samym dużo ryzykujemy na dawanie takiej rangi nowej osobie. Z tego też powodu została ci zabrana co nie ma żadnego wpływu do skargi.

Od razu po skończonej odgrywce IC została przydzielona mi ranga Kierownika, a po sprzeczce została ona zmieniona (niestety nie zrobiłem screenshota w chwili nadania rangi przez pepe aczkolwiek administracja ma wgląd w nadanie rang w Panelu Administracyjnym) zmieniona więc Twoje tłumaczenie w tej chwili nic nie wnosi do sprawy co zresztą widać na umowie jaką zawierałem z PEPE3321 dotyczyła ogarniania warsztatu jako kierownik i z doskoku prowadzenie media jako VCEO marketingu, a to są dwie oddzielnie sprawy. Wszystkie informacje w tym zawarte masz wypisane na screenach, które odgrywaliśmy w grze.  To nadal nie zmienia faktu, że poprzez sprzeczkę OOC zostały podjęte takie kroki, a nie inne bez odgrywki IC.

Edytowane przez kblkm
nervusek lubi to

3 godziny temu, PEPE3321 napisał:

Witam wszystkich, na wstępie chciałbym odwołać się do dowodów oraz tego co ukazują

• Poczynając od dowodu numer 2 nie ma tam skierownych wyzwisk w strone samej osoby oskarżającej tak jak samemu przedstawiasz dowody według mnie nie ma tam nic obciążającego w moją strone
  • Przechodząc do dowodu numer 3 na pierwszym screenshocie wyjawiam tylko i wyłącznie własną opinnie co nie jest zabronione bo żyjemy w wolnym kraju gdzie każdy ma prawo do wolnego oraz nieograniczonego głosu w drugim screenshocie również nie sa uwidoczniane wszelakie wyzwiska.
  • Za to dowód czwarty jest wręcz śmieszny nie ma to żadnego związku ze sprawą oraz nie są tam zawarte treściwe dowody.
  • Zachaczając o dowód piąty z tego co wynika poprzez Wyrwane z kontekstu zdania słowa jestem w stanie stwierdzić że po raz kolejny dowody przedstawiane są na to że agresorem był sam oskarżający.

Zdaniem końca chciałbym tymi argumentami się odwołać od skargi tym samym iż dowody są według mnie niewystarczające bądź słabej jakości

Dobrze w takim razie chciałbym ponownie zwrócić uwagę na to, co stanowi sedno skargi i co mimo wielu odpowiedzi w tym temacie nie zostało poruszone przez osobę oskarżoną.

Po pierwsze zmiana mojej rangi IC nastąpiła bez jakiegokolwiek powodu IC - nie przedstawiono mi żadnego odegranego wątku fabularnego, chociażby w postaci "wiadomości email" na komunikatorze Discord po fakcie, które mogłoby być podstawą do takiej decyzji.

Po drugie wszystkie dowody i treść, którą przedstawiłem jest chronologicznie i treściwie przedstawiona.

Po trzecie oskarżony nie przedstawił mi żadnych dowodów ani wyjaśnień, które odniosłyby się do zarzuconego mu czynu. Nie wyjaśniono w tej sprawie wielu kwesti a mianowicie;
- Nie wyjaśniono mi, kto i dlaczego IC podjął decyzję o zmianie rangi
- Nie wskazano mi żadnego powodu IC.
- Nie odegrano akcji RP IC i nie przedstawiono mi kontrdowodów po fakcie, w sprawie.
- Nie zaprzeczono faktowi przeniesienia konfliktu OOC na działanie IC.

Po czwarte i ostatnie już, wszystkie przedstawione screeny nie mają na celu oceny tonu, lecz pokazują konflikt OOC który przerodził się na decyzję podjętą w grze dotyczącą mojej postaci. W związku z powyższym podtrzymuję skargę w całości.

Proszę administrację o rozpatrzenie sprawy pod kątem naruszenia zasad RP poprzez;
- jawne wykorzystanie sytuacji OOC do działań IC,
- zmianę rangi IC bez uzasadnienia,
- metagaming.

Edytowane przez kblkm
nervusek i dygiii lubią to

18 godzin temu, kblkm napisał:

Nie mam wglądu w wasze tickety te, które zostały już zamknięte więc nie zobaczymy zawartości jaka była tam pisana, bo prawdę pisząc po drugim tickecie dopiero zareagowałeś wcześniej tłumacząc się tym, że ufasz swojemu zarządowi i skierowałem Cię abyś sam zrobił przegląd.

•  Wpierw chcę naprostować sprawę oraz twoje kłamstwo na temat tego że na pierwszy ticket zareagowałem tym iż ufam swojemu zarządowi, O całej sprawie dowiedziałem się po czasie gdy poprosiłem cię o założenie drugiego ticketa w którym byś wyjaśnił sprawę oraz chciałem to rozwiązać ty już stwierdziłeś że nie ma co wyjaśniać i piszesz skargę na forum.

18 godzin temu, kblkm napisał:

Od razu po skończonej odgrywce IC została przydzielona mi ranga Kierownika, a po sprzeczce została ona zmieniona (niestety nie zrobiłem screenshota w chwili nadania rangi przez pepe aczkolwiek administracja ma wgląd w nadanie rang w Panelu Administracyjnym) zmieniona więc Twoje tłumaczenie w tej chwili nic nie wnosi do sprawy co zresztą widać na umowie jaką zawierałem z PEPE3321 dotyczyła ogarniania warsztatu jako kierownik i z doskoku prowadzenie media jako VCEO marketingu, a to są dwie oddzielnie sprawy. Wszystkie informacje w tym zawarte masz wypisane na screenach, które odgrywaliśmy w grze.  To nadal nie zmienia faktu, że poprzez sprzeczkę OOC zostały podjęte takie kroki, a nie inne bez odgrywki IC.

• Odwołując się do tego, rangi na panelu służą jedynie w celach skryptowych, nie mamy przymusu tłumaczyć ci się ic z powodu dla którego została ci zmieniona ranga na panelu z kierownika na praktykanta. NIe mamy rangi dotyczącej medii czy innych tego typu spraw jeśli nie potrzebne ci były do tego permisje zostały ci zabrane - tym bardziej mogło się przyczynić do tego konflikt OOC gdyż nie mieliśmy pojęcia czy nie rozwalisz nam panelu lub nie zrobisz innego głupstwa. Było to zrobione jedynie w celach zapobiegawczych co nie miało żadnego wpływu na przebieg histori IC.

Vesa i PEPE3321 lubią to

image.png.327efa40bdd576cb2c59869738691220.png

Odnosząc się ponownie do Twojej wypowiedzi - cały czas powtarzasz te same stwierdzenia, ale nie przedstawiasz żadnych konkretnych dowodów IC, które potwierdziłyby zarzuty.

• Po pierwsze - decyzja dotycząca rangi mojej postaci została podjęta wewnątrzfrakcyjnie i była konsekwencją sytuacji IC wynikających z organizacji, a nie z żadnego konfliktu OOC. Nie ma żadnego dowodu, że cokolwiek, co wydarzyło się OOC, zostało przeniesione na rozgrywkę IC.
  • Po drugie- to, że nie dostałeś informacji IC takiej, jakiej oczekiwałeś, nie oznacza, że jej nie było lub że była podjęta bez podstaw. Nie masz też wglądu w wewnętrzne ustalenia frakcji, które nie muszą być z Tobą konsultowane szczególnie jeśli Twoja postać nie ma wysokiej rangi.
  • Po trzecie - wszystkie przedstawione przez Ciebie screeny pokazują jedynie rozmowy OOC, opinie i prywatne odczucia, a nie jakiekolwiek działanie IC. To nie są dowody na nadużycie IC. To są wyłącznie wyrwane z kontekstu fragmenty rozmów, które nie udowadniają żadnego zarzucanego czynu.
  • Po czwarte - zarzut metagamingu również nie został przez Ciebie w żaden sposób wykazany. Samo powołanie się na to słowo nie sprawia, że metagaming miał miejsce.

Podsumowując:
Twoje argumenty nadal nie odnoszą się do realnych, udokumentowanych działań IC. Nie ma żadnego dowodu na przeniesienie OOC - IC, nie ma dowodu na metagaming i nie ma dowodu na rzekomy „konflikt”, na który się powołujesz. Na ten moment Twoja skarga opiera się wyłącznie na interpretacji, nie na faktach.

Edytowane przez PEPE3321
Vesa lubi to

Odnosząc się do Twojej wypowiedzi po raz kolejny otrzymuję odpowiedź, która nie odpowiada na żaden z kluczowych zarzutów, a jedynie odbiega ponownie do przedstawienia jakichkolwiek dowodów IC w związku z czym ponownie naświetlę dla oskarżonego gdzie leży całe meritum zarzuconego mu czynu;

7 godzin temu, PEPE3321 napisał:

Po pierwsze - decyzja dotycząca rangi mojej postaci została podjęta wewnątrzfrakcyjnie i była konsekwencją sytuacji IC wynikających z organizacji, a nie z żadnego konfliktu OOC. Nie ma żadnego dowodu, że cokolwiek, co wydarzyło się OOC, zostało przeniesione na rozgrywkę IC.

Twierdzisz , że zmiana rangi wynikała z sytuacji IC, ale;
- nadal nie wskazałeś mi jaka była to sytuacja IC,
- nie przedstawiłeś żadnego dowodu akcji RP jako dowód przebiegu wydarzeń.

Po trzecie - wszystkie przedstawione przez Ciebie screeny pokazują jedynie rozmowy OOC, opinie i prywatne odczucia, a nie jakiekolwiek działanie IC. To nie są dowody na nadużycie IC. To są wyłącznie wyrwane z kontekstu fragmenty rozmów, które nie udowadniają żadnego zarzucanego czynu.

Twierdzisz, że screeny są wyrwane z kontekstu, ale;
- nie odnosisz się do chronologii zdarzeń; konlikt ooc > natymiastowa reakcja IC,
- nie zaprzeczasz, że decyzja zapadła zaraz po sporze OOC.

Po czwarte - zarzut metagamingu również nie został przez Ciebie w żaden sposób wykazany. Samo powołanie się na to słowo nie sprawia, że metagaming miał miejsce.

Twierdzisz, że zarzut metagamingu nie został obalony, ale;
- Nie przedstawiłeś żadnego elementu związanego z tym, że zaistniał taki wątek gry IC i powód do zmiany rangi;
- Nie przedstawiłeś żadnego argumentu, że działania IC nie wynikały z konfliktu OOC;
- Nie przedstawiłeś żadnego argumentu, że zmiana była uzasadniona organizacyjnie w świecie gry.

Nie przedstawiłeś mi żadnego elementu, jedyne co zrobiłeś to napisałeś, że "powołanie się na to słowo nie sprawia, że metagaming miał miejsce", podczas gdy sam ograniczasz się właśnie do gołych stwierdzeń.

Podsumowując wszystko co napisałeś jest sprzeczne z przedstawionymi faktami, a mianowicie twierdzisz, że "nie ma żadnego dowodu na przeniesienie OOC do IC" lecz sam przyznajesz się do;
- tego, że niczego mi IC nie przekazałeś;
- tego, że nie mam wglądu wewnętrzego, którego posiadasz Ty i cała frakcja;
- tego, że nie posiadasz screenów nadania rangi.

nervusek i Volumek lubią to

Cześć,

Wśród tych wiadomości padła jedna, która jest kluczowa - w dodatku przedstawiona przez właściciela biznesu Summit Automotive. 

W dniu 11.12.2025 o 14:03, Wifi napisał:

NIe mamy rangi dotyczącej medii czy innych tego typu spraw jeśli nie potrzebne ci były do tego permisje zostały ci zabrane - tym bardziej mogło się przyczynić do tego konflikt OOC gdyż nie mieliśmy pojęcia czy nie rozwalisz nam panelu lub nie zrobisz innego głupstwa. Było to zrobione jedynie w celach zapobiegawczyc

Właściciel ma prawo zmienić Ci rangę w panelu i faktycznie, powód zmiany rangi w celach zapobiegawczych jest jak najbardziej racjonalny. Nie zostałeś jednak z tego biznesu wydalony, a skoro wasza umowa opierała się o kierownictwo w dziale marketingu tego biznesu - sugeruję @Wifi o utworzenie dodatkowej rangi z nadaniem odpowiednich uprawnień. Nie jestem w stanie wyciągnąć konsekwencji z wyzwisk, które są na waszych prywatnych discordach  ponieważ nie są one w żadnym wypadku zrzeszone z serwisem Vibe-RP - a spośród wszystkich dowodów, to właśnie ich jest najwięcej. 

Skargę odrzucam, nie widzę tutaj znamion Metagamingu - bo jedyne co się zmieniło, to ranga w panelu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin