Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[V-tube - Shorts] - Prosty makijaż oka paletką BC COSMETICS! Tutorial na skośne oko.

Vigdis

Rekomendowane odpowiedzi

**W najnowszym materiale Lainey postawiła na krótki SHORTS makijażu oka - zaprezentowano makijaż oka wykonany przy użyciu paletki BC Cosmetics - Venus Shades Eyeshadow Palette (Carmen), skupiając się na technikach, które pozwalają optycznie wydłużyć i otworzyć małe, skośne oczy. Całość rozpoczyna się od przygotowania powieki bazą pod cienie, dzięki czemu kolory zyskują większą intensywność oraz trwałość. Następnie na ruchomą powiekę zostaje nałożony jasny, cielisty odcień, który wyrównuje koloryt i tworzy odpowiednią bazę pod kolejne etapy makijażu. Materiał ma charakter krótkiego poradnika, pokazując, że odpowiednie rozmieszczenie cieni oraz precyzyjna technika aplikacji potrafią znacząco wpłynąć na końcowy efekt makijażu. Zastosowane wskazówki sprawiają, że nawet prosty makijaż oka nabiera profesjonalnego wyglądu i może zostać z łatwością odtworzony na co dzień. Lainey, bezpośrednio skupia się tutaj na oczach, ale pokazuje pełny makijaż oka. W kolejnych częściach modelka, prezentuje się już w pełnym makijażu. Sama Lainey, opowiada w tle jak przygotować takie oko - w jej głosie słychać na pewno stres. Video ma wstawki z prezentacji paletki od BC COSMETICS.**

spacer.png

**Odcinek**
Chodź pokażę Ci, jak wykonać makijaż oka na skośnych i mniejszych oczach - tak by wyglądał dobrze. Dzisiaj będę pracowała na paletce od BC Cosmetics - Venus Shades Eyeshadow Palette z imieniem Carmen.
Okej.. Ja już przygotowałam modelce bazę - nałożyłam korektor na powieki, dookoła brwi i pod oczy. Dlaczego nie zaczynam od podkładu? Nie chcę, aby potem cienie osypywały się na przygotowany już podkład, puder.
Na sam początek nakładam bazę pod cienie. Dzięki niej makijaż będzie bardziej trwały, a kolory zyskają na intensywności.
- Zaczęła od przygotowania powieki bazą pod cienie, żeby kolory były bardziej intensywne i utrzymały się przez cały dzień. Następnie na całą ruchomą powiekę nałożyłam jasny, cielisty cień jako bazę.
Następnie wybieram chłodny różowo-bordowy odcień. Wklepałam go w zewnętrzny kącik oka i bardzo delikatnie wyciągnęłam cień ku górze oraz na zewnątrz. Przy małych i skośnych oczach nie zamykamy całej powieki ciemnym kolorem - zamiast tego budujemy kolor głównie na zewnętrznej części oka. Dzięki temu spojrzenie wydaje się bardziej otwarte i wydłużone.
Okrężnymi ruchami delikatnie rozciera cień, budując intensywność koloru warstwa po warstwie.
Ten sam cień przeciągnęłam również pod dolną linią rzęs, ale tylko do połowy oka. Pozostawienie wewnętrznego kącika jasnego sprawia, że oczy wydają się większe.
Małym pędzelkiem subtelnie rozprowadza pigment pod dolnymi rzęsami.
Następnie dołożyłam ciemniejszy, burgundowy cień, którym pogłębiłam sam zewnętrzny kącik. Wszystko dokładnie rozblendowałam miękkim pędzlem, żeby przejścia między kolorami były płynne i wyglądały jak delikatna mgiełka.
Punktowo nakłada ciemniejszy cień, a następnie miękkim pędzlem zaciera granice między kolorami.
Przyszedł czas na eyeliner. Zamiast bardzo grubej kreski stworzyłam cienką linię tuż przy rzęsach i zakończyłam ją lekko uniesioną jaskółką. To świetny trik przy skośnych oczach - nie zabiera miejsca na powiece, a pięknie podkreśla ich naturalny kształt i optycznie je wydłuża.
Precyzyjnym ruchem maluje cienką kreskę, kończąc ją subtelną jaskółką. ((ucięła tu dokładnie dłuższy czas rysowania kreski))
W wewnętrznym kąciku nałożyłam jasny, perłowy cień z odrobiną różowego połysku. To mały detal, ale pięknie odbija światło i dodaje świeżości spojrzeniu.
Niewielkim pędzelkiem nakłada rozświetlający cień w wewnętrznym kąciku oka.
Na linię wodną aplikuję jasną kredkę zamiast czarnej. Dzięki temu oczy wydają się bardziej otwarte i wypoczęte.
Tutaj zrobiła cięcie i pokazała już finalny efekt wykonanego makijażu u modelki robiąc przejścia i zbliżenia na oko - w tle dopowiada kilka zdań.
Jeśli masz małe, skośne oczy, zapamiętaj te trzy triki: rozcieraj cienie bardziej na zewnątrz niż do góry, nie zamykaj całej powieki ciemnym kolorem, cienka kreska i rozświetlony wewnętrzny kącik zrobią ogromną różnicę.
Do wykonania tego makijażu użyłam paletki BC Cosmetics – Venus Shades Eyeshadow Palette od Carmen w odcieniach burgundu, malinowego różu i ciepłego beżu z satynowym rozświetleniem. Taki dobór kolorów świetnie podkreślił ciemne tęczówki mojej modelki i pięknie współgra z naturalnie skośnym kształtem oczu.
**Nagranie zakończyło się i zaczęło lecieć od nowa...**