Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[V-tube] Laila - "BACK" | VLOG #1

STRXRD

Rekomendowane odpowiedzi

**Po kilku miesiącach ciszy na oficjalnym kanale V-tube Laili Aguirre pojawił się niespodziewany materiał zatytułowany "Back". Nie jest to jednak klasyczna zapowiedź nowego utworu ani typowy komunikat artystki. To krótka, osobista wypowiedź, w której Laila po raz pierwszy od premiery "Blue Flower and Thorns" zabiera głos i opowiada o czasie, który spędziła z dala od muzyki. W spokojnym, domowym klimacie artystka mówi o potrzebie zatrzymania się, poukładania własnego życia i odnalezienia na nowo powodów, dla których zaczęła tworzyć. Nie skupia się na liczbach, premierach ani oczekiwaniach - zamiast tego mówi o powrocie do muzyki na własnych zasadach i robieniu tego, co naprawdę daje jej radość. Materiał nie zdradza jeszcze szczegółów dotyczących nadchodzących planów Laili, jednak końcówka jasno sugeruje, że artystka ponownie zaczyna tworzyć. Po emocjonalnym rozdziale, jakim było "Blue Flower and Thorns", wydaje się otwierać zupełnie nowy etap - spokojniejszy, bardziej świadomy i przede wszystkim zgodny z nią samą.**

JVEJTXP.jpeg

Hej! Trochę dziwnie jest nagrywać coś takiego, ale pomyślałam, że po tej całej przerwie po prostu z Wami pogadam i opowiem trochę, co u mnie.

Od premiery "Blue Flower and Thorns" minęło już prawie pół roku i przez ten czas naprawdę dużo się u mnie wydarzyło. Wiem, że część z Was zastanawiała się, co się ze mną dzieje i czy jeszcze wrócę do muzyki... Jeszcze przed wydaniem albumu pisałam Wam, że jego powstawanie trwało tak długo przez rzeczy, które działy się w moim życiu. I to była prawda. Nie chodziło o brak pomysłów czy chęci, po prostu miałam moment, w którym musiałam skupić się na sobie i poukładać kilka ważnych spraw.

**Bierze szklankę soku stojącą obok, upija kilka łyków i odkłada ją na stolik**

Po premierze wiedziałam, że muszę trochę zwolnić. W tamtym momencie miałam po prostu za dużo rzeczy na głowie i czułam, że potrzebuję odsunąć się w cień, odpocząć i dać sobie trochę czasu. To nie było tak że nagle chciałam z tym skończyć - po prostu czasami trzeba zatrzymać się na chwilę i zająć tym, co jest naprawdę ważne.

hNHURym.jpeg

Przez te kilka miesięcy po prostu żyłam trochę inaczej. Skupiłam się na sobie, na swoich sprawach i na tym, żeby wszystko sobie poukładać. I chyba pierwszy raz od dawna miałam czas, żeby spokojnie zastanowić się, czego tak naprawdę chcę dalej. Zauważyłam, że przez pewien czas zaczęłam za bardzo się wszystkim przejmować - tym co powinnam robić, jak często powinnam coś wrzucać i czy cały czas jestem wystarczająco aktywna.

Trochę za bardzo wkręciłam sobie, że cały czas muszę coś udowadniać i być w ciągłym ruchu, a przecież muzyka nigdy nie była dla mnie czymś takim.

**Na moment zerka poza kadr, jakby ktoś z boku właśnie przechodził, uśmiecha się lekko i wraca wzrokiem do kamery.**

To miało być coś, co daje mi radość, a nie kolejna rzecz, przez którą będę się stresować. Dużo pomogły mi rozmowy z najbliższymi - czasami wystarczy aby ktoś z boku przypomniał Ci, że nie musisz wszystkiego robić idealnie i że możesz po prostu robić swoje.

Chps5r9.jpeg

Dlatego wracam, ale trochę inaczej niż wcześniej - chcę po prostu robić swoje i nie nakładać na siebie takiej presji jak kiedyś. Nie chcę już cały czas myśleć, czy robię wystarczająco dużo albo czy wszystko idzie dokładnie tak, jak powinno. Chcę tworzyć wtedy, kiedy naprawdę mam na to ochotę, próbować nowych rzeczy, bawić się muzyką jak na początku i po prostu znowu czerpać z tego przyjemność.

**Opiera się wygodniej o kanapę i splata dłonie, mówiąc już trochę spokojniej**

Bo chyba właśnie tego najbardziej mi brakowało? Na ten moment chcę skupić się głównie na swojej twórczości. DJ-ka raczej schodzi trochę na dalszy plan i nie planuję teraz wracać do grania, ale też nie chcę mówić, że już nigdy tego nie zrobię. Po prostu zobaczę, co przyniesie czas...

**Uśmiecha się lekko, po czym na chwilę spuszcza wzrok, szukając odpowiednich słów**

Najważniejsze dla mnie jest to, że znowu mam ochotę tworzyć - bez presji, bez spiny. Po prostu dlatego, że to lubię, chcę wrócić do muzyki w taki sposób, w jaki zaczynałam - dla siebie i dla radości z tworzenia. 

Mam dla Was coś nowego i już niedługo będę mogła podzielić się z Wami kolejnym kawałkiem.

**Przez chwilę milczy, po czym uśmiecha się lekko do kamery**

Dzięki, że cały czas tutaj jesteście. Do usłyszenia niedługo!