Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

015. Zaginięcie 7' letniej Emmy Maxwell, potrzebna pomoc!

grvbas

Rekomendowane odpowiedzi

bannerselfradio.png

By Zu Dan | 18.06.2022

image.png.4314c49f44945c57bad1ef60bdf7822d.png

17 czerwca 2022 roku o godzinie 19:15 lokalny departament otrzymał telefon od rozpłakanej matki, która poinformowała o zaginięciu swojego dziecka. Dziewczynka była ostatni
raz widziana gdy wychodziło z domu, miała wtedy udać się do swojej koleżanki
, która mieszkała parę domów dalej. Matka godzinę po wyjściu dziecka z domu, otrzymała telefon od
rodziców koleżanki, że młodej Emma jeszcze nie zjawiła się u nich w domu. Zdenerwowana matka od razu wybiegła z domu w poszukiwaniu jej, jednak dziecka, ani jego śladów nie 
znalazła. Po jakimś czasie na miejsce przyjechała jednostka departamentu, zaczynając śledztwo, które nie została rozwiązane do teraz.

Rysopis dziewczynki - Dziewczynka ma na imię Emma Maxwell, ma ona siedem lat. Jej wzrost to około sto trzydzieści centymetrów. Ma ona długie, oraz brązowe włosy, piwne oczy,
jej znakiem rozpoznawalnym jest mała blizna na prawym policzku. Była ubrana w biało-czerwoną koszulkę, krótkie jeansowe spodnie i kolorowe buty z narysowanymi kwiatkami.

Postanowiliśmy udać się na miejsce zdarzenia, spytać się pobliskich mieszkańców czy widzieli coś, co mogłoby przykuć naszą uwagę, oraz pomóc w śledztwie. Na miejscu spotkaliśmy
starszego faceta, mieszkający po drugiej stronie ulicy, gdzie najprawdopodobniej porwano dziewczynkę. Zadaliśmy mu parę pytań.

ZD: Więc.. mieszka Pan tutaj obok, tak? Znał pan tą dziewczynkę?                                                                                                                                                                                                             AB: Tak tak, mieszkam tu praktycznie od urodzenia, znam tą rodzinę, Emma to wspaniała dziewczynka, zawsze uśmiechnięta, i tak dalej.
 ZD: Okay, widział Pan może coś, co mogło przykuć kogoś uwagę.
 AB: Niestety, nie widziałem całego wydarzenia, jednak gdy siedziałem na tarasie, kręcił się tutaj przez jakiś czas czarny van, przejechał parę razy obok domu Pani Maxwell, ale po jakimś czasie już go nie było.
 ZD: Mhm, uważa Pan że ten van może mieć coś wspólnego z zaginięciem dziewczynki? Może Pani Maxwell miała jakieś problemy i była to zaplanowana akcja.
 AB: Sam nie wiem, nie wydaje mi się że ta rodzina miałaby jakieś problemy, zawsze uśmiechnięci, pomocni, mili i tak dalej, nikomu nie przeszkadzali, a co do vana... sam
 nie wiem, wydaje się dziwne to, że czarny van jeździ przy takiej sytuacji w okolicach zdarzenia, ale może to tylko przypadek, zresztą... Nie ja tutaj jestem od osądzania ludzi, prawda?

image.thumb.png.c12b71f03ece15e1f10d912402b5a36e.png

18 czerwca dostaliśmy nowe informacje od lokalnego departamentu. O godzinie 12:30 Pani Maxwell dostała anonimowy list z żądaniem zapłaty za dziecko, na łączną kwotę
pięćdziesiąt tysięcy dolarów. Cały list był sklejką liter z gazet, a na nim zero odcisków, ktoś, kto robił ten list, wiedział jak się za to zabrać. Departament z powodu
sytuacji prosi ludzi o większe pilnowanie swoich pociech. Czy właśnie niedaleko miasta pojawili się prawdziwi porywacze? Gdyby ktoś cokolwiek widział w okolicy podejrzanego,
lub wiedział coś na temat zdarzenia, jest niezwłocznie proszone o skontaktowanie się z departamentem.

buttonselfradio.png

Edytowane przez grvbas

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin