Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

021. Wywiad z właścicielami ekskluzywnej restauracji KOI Sushi - Rossalie Carter oraz Jason Overback

Emka

Rekomendowane odpowiedzi

bannerselfradio.png

BY SOPHIE SCHULZ | 26.06.2022

Uc8OFWZ.pngSophie Schulz: Dobry wieczór Los Santos, przed wami nowa dziennikarki Self Radio a razem ze mną właściciele nowej ekskluzywnej restauracji KOI Sushi. Rossalie Carter oraz Jason Overback. Jak się dziś czujecie?

Rosalie Carter: Witam wszystkich serdecznie. Dziś lekko zmęczona po wczorajszym festiwalu, ale tak poza tym jest w porządku.

Jason Overback: Witam serdecznie, wszystkich słuchaczy, lekko zmęczony, ale lekki wypoczynek zregenerował moje siły i jestem gotowy do działania.

Sophie Schulz: Rosalie na twoim profilu Lifeinvader zauważyłam, że jesteś CEO w KOI Sushi, a czy twój wspólnik Jason Overback zajmuje się czymś, poza KOI Sushi? Prowadzi jakąś inna działalność?

Rosalie Carter: Jason jest Managerem w Clouds Night Club, ale poza tym nie prowadzi nic innego prócz ze mną restaurację.

Sophie Schulz: Rozumiem, a kto z was wpadł na pomysł otworzenia tej restauracji?

Jason Overback: Na ten pomysł wpadła Rosalie, zawsze miała plany na otwarcie swojego małego lokalu, zaproponowała mi współpracę i razem daliśmy tym marzeniom nowe życie.

Rosalie Carter: Dokładnie - a Jason z moich najbliższych przyjaciół wydał się najodpowiedniejszą osobą i nie pomyliłam się.

mEQLw7p.pngSophie Schulz: Powiem wam, że naprawdę jestem pod wielkim wrażeniem, otworzyliście restaurację niespełna 2 tygodnie temu, a już taki sukces. Moje gratulacje!

Rosalie Carter: Dziękujemy bardzo - nie będę też ukrywała, że pomogło mi doświadczenie w pracy w Clouds, gdzie byłam współwłaścicielką razem z moją siostrą Lexie.

Sophie Schulz: Minęły prawie dwa tygodnie od otwarcia waszej restauracji. Jak wrażenia po otwarciu lokalu? Wszystko poszło zgodnie z planem?

Jason Overback: Wszystko poszło idealnie, podczas otwarcia był fenomenalny koncert Carmella B, który przykuł uwagę gości i wydaje mi się, że wszystko idze w dobrą stronę.

Rosalie Carter: Otwarcie, jak i działalność lokalu przeszła nasze oczekiwania! Ale oczywiście też to zasługa naszej zgranej załogi, która pracuje w restauracji.

Sophie Schulz: Czyli uważacie, że otworzenie takiego lokalu w takim miejscu o takiej tematyce było dobrym pomysłem? Czy teraz myślicie o czymś, że można było zrobić coś inaczej?

Rosalie Carter: Nie - jestem zadowolona ze swojego pomysłu, ponieważ w Santos brakowało miejsca z kuchnią japońską. Sama robiąc rekonesans po mieście, zauważyłam, że większość lokali sprzedaje pizze, burgery. Brakowało tu takiego miejsca. Zresztą takie również dostawałam opinie od klientów, którzy przychodzą do nas regularnie. Ja jestem mega dumna z takiego obrotu sprawy. Widzę, że nasze dania smakują i to jest najważniejsze.

Sophie Schulz: Rosalie również uważam, że z takim pomysłem trafiliście w 100%, niestety w naszym Los Santos brakuje kuchni jeszcze z wielu krajów. Czy planujecie otworzyć jeszcze jakiś biznes, czy raczej nie planujecie robić tego w najbliższym czasie?

Rosalie Carter: Na razie skupiamy się na KOI. Trzeba bardziej rozwinąć to miejsce. Nie myśleliśmy o innym lokalu na razie. Ale kto wie, może w najbliższej przyszłości obudzimy się i powiemy: „Tak dziś dzień, kiedy otworzę kolejną restaurację?"

oIwcAJN.pngSophie Schulz: Jasne, czy chcielibyście powiedzieć dla naszych słuchaczy jakieś złote rady co do zarządzania biznesem?

Rosalie Carter: Jedynie co mogę powiedzieć od siebie to, żeby biznes się powiódł - trzeba nie spać po nocach, ciężka praca i dużo kawy. I nie wolno się bać. Nawet jak odeślą nas z kwitkiem, wchodzimy przez okno i udowadniamy, że jesteśmy coś warci!

Jason Overback: Zgadzam się, ważne jest to, by postawić na swoim i zaryzykować i nie uginać się tylko przeć naprzód.

Sophie Schulz: Świetne słowa, strach jest najgorszą rzeczą, która może spotkać człowieka. Nie można się bać i trzeba gonić swoje marzenia. A czy planujecie zorganizować jakaś większą imprezę w lokalu, na przykład jakiś koncert?

Rosalie Carter: Mamy plan, aby zrobić pokaz na żywo, jak sushi master przygotowuje dania i na pewno jakieś koncerty się pojawią, jakie jeszcze nie wiemy sami.

aTSibmR.pngSophie Schulz: Świetnie, z chęcią przyjdę zobaczyć, na pewno będzie to bardzo ciekawe wydarzenie. A może niektórych zachęci do samodzielnego stworzenia jakiegoś dania kuchni japońskiej. Ilu zatrudniacie aktualnie pracowników, są chętne osoby do pracy?

Rosalie Carter: Aktualnie pracuje u nas dwunastu pracowników. Tak - mamy dużo chętnych osób do pracy, dużo wpływa do nas CV. Na to nie narzekamy. I są to na prawdę osoby kompetentne umiejące pracować z klientem.

Jason Overback: Dajemy również szansę, tym którzy chcą dopiero zaczynać swoją przygodę w restauracji, przykładamy się, by instruować ludzi, tak by wchłonęli, jak najwięcej, a rodzinna atmosfera zapewnia, że w każdej chwili mogą zapytać każdego o pomoc.

Sophie Schulz: To bardzo dobrze, że nie zamykacie się na osoby, które by chciały spróbować swoich umiejętności w gastronomii. Dostałam od was dużo, a nawet bardzo dużo informacji i tymi właśnie słowami kończymy nasz wywiad. Czy chcielibyście kogoś jeszcze pozdrowić lub coś dodać na koniec?

Rosalie Carter: Jak jest możliwość, pozdrawiam wszystkich słuchaczy, moich pracowników z KOI Sushi oraz moją kochaną siostrę Lexie, która jest dla mnie ogromnym wsparciem.

Jason Overback: Ja również bym chciał pozdrowić wspaniałych ludzi, z którymi mam zaszczyt pracować zarówno w Clouds, jak i w Koi oraz moją dziewczynę, oraz wszystkich słuchaczy Self Radio.

Sophie Schulz: Dziękuję bardzo wam za to, że mogłam się z wami spotkać oraz przeprowadzić z wami wywiad, naszymi gośćmi byli właściciele nowej ekskluzywnej restauracji KOI Sushi - Rossalie Carter oraz Jason Overback. Wywiad przeprowadziła Sophie Schulz, Self Radio.

buttonselfradio.png

Edytowane przez Emka

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin