Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

049. "Koreański rynek muzyczny to istny horror reklamowany ładną okładką" Historia i aktualne wydarzenia, czyli wywiad z młodą, koreańską gwiazdą - Aiko Yoshida-Gallo!

Qssixnine

Rekomendowane odpowiedzi

bannerselfradio.png

BY CHLOE LACROIX | 27.08.2022

sngine_76408760b5b6f83fbafa40ab2d9fcfad.pngChloe Lacroix: Dobry wieczór, Los Santos! Mówi do was Chloe Lacroix, a ze mną w studio znajduje się koreańska wokalistka, Aiko Yoshida wraz ze swoim partnerem Ilario Gallo! Witajcie i dziękuję ze zgodziliście się na wywiad. Jak się czujecie?

Aiko Yoshida-Gallo: Przede wszystkim bardzo dziękujemy za zaproszenie, Chloe. A jak się czujemy? Myślę, że po długim okresie, w którym wszystko niesamowicie pędziło, fajnie jest spędzić razem czas w spokoju i ciszy.

Ilario Gallo: Serdecznie dziękujemy za zaproszenie, a co do samopoczucia? Bardzo dobrze, korzystam z chwilowego urlopu w pracy.

CL: Jeszcze raz dziękuję, że zgodziliście się wpaść do naszego studio. Aiko, ty tu jesteś gwiazdą, natomiast nie każdy zna twoje początki, możesz nam wszystkim opowiedzieć trochę o sobie i twoich początkach w świecie muzyki?

AY: Jest to na pewno ciekawa, ale i również dosyć przykra. Mój ojciec jest producentem muzycznym, ma własną wytwórnie w Koreii. Całe życie podróżowaliśmy za interesami ojca, a mnie wszystkiego włącznie z muzyką i ruchem scenicznym uczyła guwernantka. Wkraczając w wiek nastoletni podjęłam się nauki gry na fortepianie oraz skrzypcach, a kiedy na stałe już osiedliliśmy się w stolicy Koreii, zaczęłam naukę w SJA Music Institute.  To właśnie wtedy zaczęły się schody. Presja, która została na mnie nałożona była nie do zniesienia. Mało której osobie jest łatwo z praktycznie codziennym słuchaniem, że jest się gorszym od reszty. Ojciec z biegiem czasu i napływem nowych trendów w muzyce, zechciał by spod jego ramienia wypuszczono girlsband. Nie byłam jego pierwszym wyborem, dziewczyny grające pierwsze skrzypce w tym przedsięwzięciu były starsze ode mnie. I według niego, o wiele ładniejsze i bardziej utalentowane. Podczas mojego całego życia, nie usłyszałam ani jednego dobrego słowa na temat tego co robię, mam na myśli ze strony ojca.
Był za mnie w pełni odpowiedzialny, więc zakontraktowanie mnie było tylko kwestią paru podpisów. Tak właśnie osoba, która powinna być dla mnie wsparciem i życiowym przykładem, sama wepchnęła mnie do seksistowskiego projektu, jego autorstwa.
Jako iż nie byłam "wystarczająca" by dać mi chociaż jedną solówkę, byłam tak zwanym tłem. Mimo to presja była okropna. Wymagano ode mnie więcej prób, treningów i zdecydowanie mniejszej wagi. Tym sposobem w wieku szesnastu lat trafiłam na stół operacyjny w celu zmniejszenia żołądka. Wszystko po to by mój ojciec mógł zebrać jeszcze więcej kasy, na grupie młodych dziewczyn z marzeniami. 
Bo na koncertach nielicznymi było osoby, które faktycznie zwracały uwagę na muzykę. Cała masa przychodziła tylko po to, by ogladać ładne ciałka i buzie. Mój wiek był wszędzie ukrywany, a mój ojciec wydawał masę pieniędzy by tylko uciszyć tych, którzy znali prawdę. Nie jestem odosobnionym przypadkiem w tej kwestii. Koreański rynek muzyczny to isnty horror reklamowany ładną okładką.

Grand_Theft_Auto_V_Screenshot_2022.08.27_-_00.50.31.35.png

sngine_f46d186fee6f6de12b50000692ef288c.pngCL: Naprawdę podziwiam cię Aiko, mimo tego co spotkało cię w życiu, udało ci się zajść na szczyt na naszym rynku muzyki - wydając jeszcze kilkanaście dni temu swój debiutancki album, mianowicie "Andromeda" który po części nawiązuje do twojego osobistego jak i publicznego życia, możesz nam coś więcej o tym powiedzieć, na temat twojego nowego albumu?

AY: Chciałam, aby to był krążek dla wszystkich niezależnie od preferencji muzycznych. Poniekąd zrealizowałam tą wizje w mniejszym lub większym stopniu.
W pewnym momencie stwierdziłam "Hej, ty masz pisać o tym co faktycznie czujesz, a nie o tym czego oczekują od ciebie medialne ścieki". Jestem bezpośrednia, ale faktycznie to mam na myśli. Jak coś mnie wkurzyło, przelewałam to na papier. Skoro faktycznie chcą wyciągnąć nieudolnie to, jaka jestem naprawdę to proszę bardzo - podałam im to na tacy, by nie musieli dłużej szukać. 
Więc tak, faktycznie album jest bardzo bieżący, zmieniał się z biegiem czasu oraz wydarzeń. Dostawałam komentarze, że tytuł oraz okładka kompletnie nie pasują do utworów. To właśnie pokazuje, że ludzie widzą tylko czarne oraz białe.

CL: Faktycznie, zawsze jest to jakaś myśl. Natomiast pierwszy album to już historia, planujesz już wydanie kolejnej płyty czy jednak jak na ten moment o tym nie myślisz, jak to jest Aiko?

AY:  Oczywiście. Muzyka to nieodłączny element mojego życia i chcę wiązać z nią swoją przyszłość, ale najchętniej bez tej całej otoczki rozpoznawalności. Nie mniej jednak, uważam że jest na co czekać i na pewno moi fani się nie zawiodą.

CL: Odejdźmy chwilowo od muzyki. Ostatnio odwiedziliście schronisko dla zwierząt "House on Four Feets" w Paleto Bay, gdzie wraz z Ilario zaadoptowaliście psa, oraz przeznaczyliście wysoką kwotę na rzecz schroniska!

AY: Oh, tak to prawda byliśmy tam gdyż w głowie od dłuższego czasu mieliśmy tylko psa i chcieliśmy dać przynajmniej jednemu najlepszy dom na świecie. Uznałam, że to dobra okazja, by poruszyć temat adopcji wśród moich obserwatorów co też uczyniłam. To prawda, przeznaczyliśmy na schronisko pewną kwotę, jednak nie sadziłam, że ktokolwiek się o tym dowie! Nie mniej jednak, mleko się rozlało, a mi nie pozostało nic innego jak zachęcić innych do tego samego.
Oczywiście pieniądze nie powinny być wyznacznikiem pomocy, a miejsc jak "Home on Four Feets" jest mnóstwo. Na pewno szukają oni wolontariuszy, którzy będą chcieli w wolnym czasie zajmować się zwierzakami. 
Jeśli jednak jesteście w stanie i chcecie wesprzeć schroniska materialnie, spytajcie czego najbardziej potrzebują. Obiecuję, że zwierzaki będą Wam niesamowicie wdzięczne.

Grand_Theft_Auto_V_Screenshot_2022.08.27_-_00.51.30.64.png

CL: Również zachęcamy do wspierania schroniska, adopcja zwierzaka nic nie kosztuje a potrafi zadowolić człowieka czy samego zwierzaka! Bardzo miło również ze strony Aiko i Ilario za ten miły gest w stronę schroniska. 

CL: No dobra, skoro tak się złożyło że siedzicie tutaj we dwoje. Może opowiecie nam jak zaczęła się wasza miłość? Zakładam że wielu twoich wielbicieli jest ciekawa, jak Ilario zdołał ciebie wyrwać!

AY: Jak Ilario mnie wyrwał, huh? To dosyć ciekawy i długi temat, ale można powiedzieć, że była to miłość od pierwszego wejrzenia? Miałam wystąpić w jego programie, więc spotkaliśmy się dzień wcześniej by to przedyskutować. Można to wierzyć lub nie, ale w naszym przypadku to było zwyczajne przyciaganie, którego nie dało się uniknąć. I tak każdego dnia lądowaliśmy obok siebie. 

IG: No.. w sumie to nadało tempo naszemu życiu, bo do tej pory ono się toczy dosyć.. dynamicznie? Nie mamy problemu z załatwieniem rzeczy z dnia na dzień, na które inni się decydują długi okres czasu. Ale wiem do czego dążysz.. i nie, nie było to tak, że podjechałem Progenem za trzy miliony dolarów na spotkanie i Aiko wylądowała od razu u mnie. Rzekłbym, że to raczej ja nadałem dotychczasowe tempo naszego życia.

CL: Wczoraj NORM 100 opublikowało zestawienie z serii TOP 5, gdzie twój album zameldował się na TRZECIEJ pozycji w kategorii "trędujące albumy z ostatnich dwóch miesięcy" Jak na debiutancki album, świetny wynik, prawda?

AY: Dalej jestem w wielkim szoku ponieważ nigdy nie spodziewałabym się takiego wyniku. To zdecydowanie ogromne osiągnięcie, o którym kiedyś tylko mogłam marzyć. Z tego miejsca chciałam podziękować wszystkim, którzy dołożyli do tego chociaż małą cegiełkę. Mam na myśli oczywiście fanów, przyjaciół, wszystkich z z dawnej drużyny Flair oraz rzecz jasna mojej wspaniałej Diddy, bez której by mnie tu na pewno nie było.

CL: Naprawdę ładne osiągnięcie jak na debiut twojej płyty. Nie łatwo jest się znaleźć wśród takich gwiazd jak Diddy czy Tori Ramirez.

AY: To daje mi tylko i wyłącznie ogromną motywację do dalszego działania. Presja również jest duża, ale myślę że teraz mam dla kogo się starać.

CL: Kilka dni temu również dowiedzieliśmy się o twojej współpracy, oraz wypuszczeniu nowej serii koszulek, które są związane, zakładam ze twoim najnowszym albumem, racja? 

AY: Cieszę się, że o tym wspominasz. Tak, wraz z Eris stworzyliśmy koszulki stanowiące niejako dopełnienie do całego albumu. Jestem pewna, że konsumenci docenią jej jakość i staranność z jaką została wykonana każda sztuka, czego sama dopilnowałam. Andromeda ma wiele znaczeń, a jedno z nich zostało zwizualizowane i umieszczone haftem na koszulkach. Oczywiście muszę bardzo podziękować Panu Shen Huang, który w pełni zrozumiał moją wizję i dał m pole do zrobienia czegoś wyjątkowego. Przy okazji chciałam też ogłosić, że część moich przychodów ze sprzedaży koszulek Andromeda, zostanie przeznaczonych na pewien cel, który mam nadzieję się pochwalić w następujących tygodniach.

CL: Same miłe uczynki z twojej strony, śmiało można powiedzieć że jesteś wzorem do naśladowania, patrząc na twój całokształt, twoją trudną historię. Nie mam więcej pytań Aiko, dziękuję za występ w naszym wywiadzie również tobie Ilario. Ostatnie słowa w stronę naszych słuchaczy?

AY: Pamiętajcie, że dobrze jest być otulanym przez promienie słońca, ale noc powstała by się przed nim ukryć - korzystajcie z niej. Dziękuje Ci Chloe za wspaniałą rozmowę.

CL: Ze mną w studiu była Aiko Yoshida-Gallo wraz ze swoim partnerem Ilario Gallo! Rozmawiała z wami Chloe Lacroix. Do usłyszenia, oraz miłego wieczoru!

buttonselfradio.png

Edytowane przez Qss0110
soleki, Nexisten, bajtek i 4 innych lubią to

**Heather przerwała czytanie wywiadu na głos dla Ronniego @naughty, zaraz po historii Aiko z jej ojcem, a resztę szybko przeleciała wzrokiem. I choć współczuje dziewczynie, jednocześnie uważa, że wywiad nie wniósł nic świeżego i był zupełnie bez przygotowania.**

naughty i blacksugar lubią to

**Asami przeczytała wywiad i stwierdziła, że historia z ojcem jest przykra, więc tym bardziej nie rozumie zachowania Aiko w świecie show-biznesu. Jednakże, nadal popiera akcję ze schroniskiem, chociaż ma obiekcje czy Aiko robi to z dobroci serca czy po prostu chce naprawić swój PR. Dodatkowo ponownie jest zawiedziona osoba przeprowadzającą wywiad, które zdaję się być nieprzygotowana do tego i wypowiada superlatywy, które nie mają odbicia w rzeczywistości**

zuraa, Madlyn i Nexisten lubią to

do zobaczenia w czwartek

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin