Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

065. Marlowe Company - historia oraz to jak zdobyli sławę

Ixtro0

Rekomendowane odpowiedzi

DjVClPb.png
BY CALR MARTS 15.01.2023 

Christian Moore - Filantrop i przedsiębiorca, jak został właścicielem oraz jak doprowadził Marlowe Company do sukcesu i jak wygląda to od drugiej strony?

image0-1.thumb.gif.a5a3e83c7718c96f98fe51f54f2e3ba4.gifWinnica założona w 1898 roku przez Vittorio Canavacciuolo nie od razu nosiła nazwę Marlowe Vineyard. Na samym początku była znana pod nazwą Canavacciuolo Villaggio dell'uva, zaś w latach swojej świetności zjeżdżały się tam wysoko postawione osoby z całego świata. Po tym okresie winnica trafiła w ręce braci Marlowe, zmieniając przy tym nazwę na Marlowe Vineyard. Przez wiele lat to Oni zajmowali się funkcjonowaniem winnicy, ale w tym wszystkim ważną role miał także wybitny winiarz, Federico Toms. Pod okiem tego enologa było trzynaście pól z czterema szczepami najpopularniejszych winorośli. Aktualnie właścicielem winnicy Marlowe jest Christian Moore, który przywrócił złote czasy winnicy. Aktualnie na trzynastu polach znajduje się dziesięć szczepów najpopularniejszych winorośli takich jak: Cabernet, Pinot Noir, Merlot, Malbec, Syrah, Grenache, Chardonnay, Petite Syrah, Sauvignon blanc, Silvaner. Warto również zwrócić uwagę na system nawadniania, ponieważ całe trzynaście pól jest nawadniane dzięki samolotom Duster, które przelatują nad polami spuszczając wodę na uprawy.

Aktualnie pod Marlowe Company podlega Marlowe Vineyard, Marlowe Restaurant oraz Marlowe Country Restaurant. Od jakiegoś czasu w słynnej restauracji na Rockford Hills jest nowyimage.thumb.png.a324934758061f80ba3c2e9d27dee777.png zarządca, Edgar Anders i to właśnie On zajmuje się zarządzanie restauracji. Warto zaznaczyć, że Marlowe wraca do lat swoich świetności, między innymi dzięki promocji marki w mediach czy na billbordach które od czasu do czasu pojawiają się w mieście. o tego także współpraca z Chocoa na pewno zostanie zauważona w mieście. Można powiedzieć, że dla Marlowe nadchodzi czas wielkich zmian, które na pewno będą widoczne w najbliższych tygodniach ponieważ każdy ruch Marlowe był zdecydowany. Ostatnimi ruchami było między innymi: Wprowadzanie czekoladek wypełnionymi winem ze współpracą z Chocoa i otwarcie drugiej restauracji w Paleto Bay, zwaną Marlowe Country Restaurant. Ta restauracja jest położona w Paleto Bay. Miasto niestety przeżywa ostatnio kryzys, gdzie dużo osób sprzedaje domy mieszkańcom Los Santos i zamyka swoją działalność. Tamtejsza ludność przyjęła miło otwarcie restauracji. Więcej informacji w wywiadzie z zarządcą winiarni Mike'em Martson, 

**Do artykułu również dołączony jest plik audio wysokiej rozdzielczości oraz transkrypcja rozmowy z dnia 15.01.2023 z Mike'iem Martsom**

Spoiler

Carl Marts: Witam wszystkich, z tej strony Carl Marts. Dzisiaj z nami będzie Mike Marston, zarządca winiarni i także Marlowe Restaurant.

Mike Marston: Witam, cześć. Tak jak powiedziałeś, zarządca winnica, ale Marlowe Restaurant już nie, teraz zajmuje się tylko i wyłącznie winnica. Pałeczke nad restauracją przejął mój znajomy.

Carl Marts: Ooo... właśnie, zacznijmy na temat Marlowe Restaurant, która jest ulokowana na Vinewood. Czym wyróżnia się restauracja i także dlaczego zdobyła taką sławę?

Mike Marston: Wiesz, przede wszystkim Marlowe Restaurant to restauracja która zasłynęła dzięki swojemu wnętrzu które wykonali architekci z SAA, ale nie tylko, ponieważ ważną role w tym wszystkim odegrały także wyroby Marlowe. Czym się wyróżnia? Na pewno tak jak wspomniałem to wnętrzem, na pewno na uwagę zasługuje taras z pięknym widokiem. Idealne miejsce żeby spędzić miło wieczór z kobieta lub facetem.

Carl Marts: To się zgadza, lecz jakie ma plany, aby utrzymać się w topowych restauracjach. Przecież Rojo De Madera lub Garage Restaurant są dużą konkurencją z którą trudno rywalizować.

Mike Marston: Wiesz, myślę, że mimo wszystko Marlowe jest jedyne w swoim rodzaju, więc i tak się utrzyma jakoś w mieście. A co do samych planów na przyszłość to nie wiem na ile mogę sobie pozwolić *zaśmiał sie lekko* Mamy plany głównie skupiające się na marketingu, żeby ciągle nas było widać w mieście. Swoją drogą, przed chwilą skończyłem ważne spotkanie, które było kolejnym krokiem w promocji marki. 

Carl Marts: No tak... nie możesz mi mówić wszystkiego, lecz zdradzisz nam jeden poważny ruch który odbędzie Marlowe Restaurant?

Mike Marston: Mogę zdradzić tylko tyle, że na pewno będzie ten ruch zauważony w mieście. *przytaknął, uśmiechnął sie*

Carl Marts: *uśmiechnął się* Rozumiem. Przejdźmy do innego tematu. Słyniecie z nie powtarzalnych win, które produkuje wasza winnica, to oczywiste. Jak wygląda praca w winnicy? I także kto się tym zajmuje.

Mike Marston: Jak widzisz, dziś już nikogo tutaj nie ma. Wczoraj były zbiory winogron Cabernet oraz Pinot Noir, a dziś zbierali Silvaner. Wszystko trafia do magazynu gdzie zostaje odpowiednio przygotowane, czyli oczyszczone i rozdrobione na miazgę później wszystko trafia do kadzi i przechodzi proces fermentacji, gotowe butelki wina trafiają do ciężarówki i zawożone do Marlowe , a zajmuje się tym naszych trzech enologów, to oni zajmują się tymi wszystkimi polami. Pól jest trzynaście, łącznie dziesięć szczepów winogron. Zaczynając od Merlot, na Syrah czy Grenache kończąc. 

Carl Marts: Pokaźne zbiory. Czy zdarzyło wam się , że ktoś wkradł się do winnicy lub zaatakował ktoś wasz konwój z plonami?

Mike Marston: Nie, nie przypominam sobie takiej sytuacji. Na terenie całej winnicy są kamery, więc jest w miare bezpiecznie. Ale też winnica jest kawałek za miastem, raczej nikt by się nie pchał tutaj żeby ukraść parę winogron.

Carl Marts: Oj... są osoby które mogłyby zrobić wszystko dla pieniędzy. Ostatni nasz temat Marlowe Countryside ulokowanego w Paleto Bay. Jakie macie z nim plany? Dlaczego tam, gdy miasto przeżywa kryzys?

Mike Marston: Marlowe Country Restaurant to była inwestycja którą planowaliśmy dłuższy czas, i jak widać dalej restauracja działa. Jest to totalnie coś innego niż nasz oddział w mieście, menu jest całkowicie inne, wygląd samej restauracji jest też w całkowicie innym stylu niż w mieście. Sama restauracja jest nastawiona na okolicznych mieszkańców. A co do kryzysu w mieście, to jest on zażegnany, Marlowe wraca na dobre tory i znów zaczyna się rozwijać w dobrą stronę. 

Carl Marts: Ostatnie pytanie.... jak oceniasz działania Marlowe Company i także jakie macie zyski?

Mike Marston: Jak oceniam działania całego Marlowe Company... Myślę, że wszystko idzie w dobra stronę, na pewno w mieście będzie nas coraz częściej widać. Wiesz, zyski to jedno, warto zwrócić też uwagę na koszty ,a one nie są małe. Utrzymanie winnicy, dwóch restauracji, pracowników, kelnerów, enologów... To wszystko są ogromne koszty żeby to wszystko mogło funkcjonować. A podwyżki cen paliw wcale nam nie pomagają, bo nasze pola są nawadniane  za pomocą samolotów Duster, które gdy jest taka potrzeba przelatują nad polami nawadniając je.

Carl Marts: Koszta paliw... niestety utrudnia nam życie. Dziękuje bardzo za wywiad, ode mnie i od Self Radio życzymy wam powodzenia.

Mike Marston: Ja tobie też dziękuje Carl. 

pbNdPR4.png

Edytowane przez Ixtro0
szpieg, 5000, Xirmur i 3 innych lubią to

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin