Skocz do zawartości
Gracze online

 

 

[Biznes/gastronomia] Dunes-o's Beach Pub


wroniec

Rekomendowane odpowiedzi

gaEyFNd.png

 

 

 

 

DUNES-O'S BEACH PUB   

Założony w 2013 roku przez Augusta Becka - Pub mieszczący się przy plaży Del Perro, na słynnym deptaku. Miejsce, otwierające się późnym wieczorem, czasami do samego świtu. Z pozoru niewiele zdradzający lokal - zakryte okiennice, błękitny szyld, przypominający kolor oceanu, kilka ławek i parasole, w środku skrywający klimat dobrych, dawnych lat. 

 

 

" Kiedy wszedłem do środka - nie wpadało tam żadne naturalne światło. Po oczach poraziły mnie żółte żarówki bez kloszy, wiszące na suficie, nad barem. Gęsty dym papierosowy kuł, ograniczał widoczność, drapał w gardło i w nozdrza. Mgła była gęsta jak mleko. Atmosfera od razu dała się wyczuć, kiedy do moich uszu doleciały pierwsze akordy jakiejś rockowo-bluesowej ballady... Zrobiłem kilka kroków, znalazłszy się przed ladą, uniosłem wzrok. Barmanka - młoda kobieta, o hardym spojrzeniu, wysokich kościach policzkowych i piwnych oczach spytała - 'Coś potrzeba?'. Poczułem dziwną błogość, siadając na hokerze. Poczułem chęć zapicia wszystkich moich frustracji i ostatnich zmartwień. Zapomnieć... "

 

MAulopv.png

 

Takie miejsce przyciągało sobą najróżniejsze osobistości, z różnych sfer społecznych. Nie idzie ukryć, że nie był to lokal zbytnio turystyczny. Panująca w środku, gęsta atmosfera szybko uświadamiała, że na wyuzdanych lalusiów patrzono tam raczej niechętnie.  Co nie zmienia faktu, że pogodny nastrój zawsze udzielał się gościom, mogących napić się różnych - droższych i tańszych trunków. Zwłaszcza tańszych. Lokal nie opiewał w zawyżone ceny, mające na celu jedynie naciągnąć klientów na wydatki, a właściciela na zyski. Sprowadzane do pubu marki alkoholi balansowały na granicy jakości i ceny.  Swojska i porządna obsługa również kojarzona była z tym miejscem - barmanom można było wyspowiadać się przez cały wieczór, licząc na ich uwagę. Będąc przy barze nie można było liczyć na obojętność ze strony obsługi. To wszystko również było zamierzonym, wyrobionym zwyczajem, budujące to miejsce i jego historię.

 

IOnPFOl.pnga0RxVYc.pngJeśli chodzi o kartę dań - zawsze było proste, jak budowa cepa. Główne skrzypce grał alkohol, ale wprowadzenie prostych, łatwych i szybkich w przygotowaniu, wysokokalorycznych potraw było gestem w stronę klienteli, aby zatrzymać ich przy sobie jeszcze dłużej. W prześmiewczo nazywanych 'specjałami' pozycjach, znajdował się -

Burger wołowy, frytki, krewetki w cieście, hot dog. 

Wszystko grało rolę "tłustych przystawek", stąd ta prostota. Nikt nie przychodził tam na wytrawne kolacje, a żeby upić się piwem, whiskey, lub innymi zmyślnymi drinkami, a potem wgryźć się w soczystą bułkę z mięsem.

 

 

Lokal przez różne zawiłości popadł w niełaskę lokalnych biznesmenów, chcących z różnych osobistych powodów doprowadzić do zamknięcia knajpy, co doprowadziło do faktycznego jego zamknięcia w 2022 roku. Sytuacja miała się zmienić już pół roku później, na początku 2023, kiedy lokalem zainteresował się nowy kupiec, będący skorym zachować dawny klimat lokalu, kontynuować go dalej...

 


 

Sposób kreowania rozgrywki wokół siebie i innych graczy:

Osobiście dostrzegam rażący deficyt na miejsce klimatycznego pubu, w którym nie pracowali by wyuzdani lalusie, podjeżdżający do pracy czerwonym sportscarem. Wraz z wąskim gronem osób chciałbym stworzyć faktyczny pub, nie skupiający się na liczbie pracowników pod panelem i gotówki na koncie bankowym, a dającym możliwość aktywnej, interesującej i wciągającej gry. Powyższą częścią aplikacji, starałem się nakreślić dosadnie ten vibe, o który mi chodzi. Oczywiście to nie znaczy, że jestem zamknięty na jakiekolwiek interakcje. Chcę bardzo rygorystycznie podejść do sposobu kreowania tego miejsca. Biznesy to właściciel i pracownicy, dlatego dobór tych drugich byłby wyselekcjonowany, a posada barmana była by zarezerwowana dla tych, którzy faktycznie kreują swoją postać pod średnio zarabiającego mieszkańca Ameryki

Sposób przyciągania do siebie pracowników i utrzymywania ich przy projekcie:

Po pierwszym wejściu do biznesu będzie wiadome, jakim rodzajem lokalu jest to miejsce. Przede wszystkim chcę postawić na klimat i poziom rozgrywki. Zapewniłbym miejsce do gry dla postaci, które grają low life/mid life, które nie grają, że mają dziesiątki tysięcy dolarów na koncie, a żyją od wypłaty, do wypłaty. Gra IC, aktywne wątki - chcę, aby to miejsce było faktycznym spotem do gry, a nie pustą wydmuszką. To wszystko będzie wizytówką tego miejsca.

 

 


Lokalizacja

 

 CFIqpFo.jpg

Go75Wor.png

 

 


OOC:

 

 

 

Wiem, że jest obecnie wykorzystany limit na gastronomie, jednak liczę na danie szansy, na stworzenie dodatkowego, ciekawego miejsca gry, lub poczekanie na rozpatrzenie, do momentu zwolnienia się slotu.

 

Postać lidera: Demi Fletcher
Link do tematu organizacji: n/a

 

 

 

 

Edytowane przez wroniec
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin