Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

Vladan Belyaev alias Vlad (drug running/drug smuggling

sstuped

Rekomendowane odpowiedzi

220402141410-cocaine-seized-customs-mexico-border-trnd.jpg?c=16x9&q=h_720,w_1280,c_fill

Article from www.bbc.com.

"The US Coast Guard thwarted the smuggling of 13 tons of cocaine. The black market value of the drugs seized was estimated at around $500 million.
The US Coast Guard intercepted the cocaine on May 3, but US authorities did not disclose details of the operation until Monday. The drugs were hidden under the deck of a fishing boat that was "fishing" under the flag of Belize in the waters of the Pacific Ocean. Coast Guard officials boarded the ship when it was about 1,500 nautical miles south of San Diego, California. The unit was towed to San Diego on Sunday. Crew members - eight Ukrainians and two Russians - were arrested. They will be charged with drug smuggling, for which they may face up to life imprisonment. Police believe the cocaine came from Colombia. It was probably supposed to go to one of the countries of Central America or Mexico, from where it would be transferred by land to the USA. It is the largest cocaine shipment ever seized by the US Coast Guard."

image.png.4ce73ea4f1e22f85ef094ce2c5933389.pngVladan Belyaev alias Vlad, zaczynał jako koleś od wymuszeń, napadów, kradzieży z udziałem broni palnej, który zyskał rozgłos w mrocznym świecie przestępczym Ameryki. Jego historia zaczęła się w Petersburgu, gdzie jako dziecko został porzucony i wychowany w sierocińcu. Od najmłodszych lat musiał walczyć o przetrwanie, co ukształtowało go na osobę zdecydowaną i silną, jego charakter odziedziczony po swoim ojcu, pozostał mu w żyłach, który ciągle przejawia się dość często podczas jakiejkolwiek rywalizacji.

Vlad jak dorastał, przeżył trudne chwile na ulicach Petersburga, ucząc się, jak przetrwać w brutalnym środowisku przestępczym. Ucieczka z sierocińca przyniosła mu kontakt z mniej wpływowymi osobami, którzy wprowadzili go w świat przestępstw i handlu narkotykami. Początkowo był jedynie podrzędnym członkiem lokalnej grupy handlarzy, ale szybko okazało się że ma tą smykałkę do organizowania transportów na dość długie trasy, jeden z wpływowych przedsiębiorców Aleksander alias Alex, zaproponował mu pracę w swojej firmie logistyczniej, miał pod sobą kilku kierowców, którzy przewozili dla niego nielegalne substancje. 

Gdy Vladan dorósł, zdecydował się wyemigrować do Ameryki, gdzie miał możliwość zrealizowania swojego wymarzonego "american dream". Na samych początkach zaczynał od drobnych wymuszeń, kradzieży, kończąc po detalicznym opychaniu towaru z Petersburga, firma logistyczna Alex'a, podupadła a sam Vlad nie skorzystał z okazji aby ją przejąć wiele na tym tracąc. Vladan powoli zaczynał zdobywać kontakty w Los Angeles, między innymi zdobył kontakt do starego wspólnika Art'a McGuinnesaz którym dawniej miał styczność. Faceci prędko połapałi się, że działają w tej samej branży, w branży narkotyków. Po latach dawny wspólnik Belyaev stał się Drug Producterem co umożliwiło facetowi wspięcię się po szczeblach kryminału w LA. Belyaev któregoś dnia skontaktował się ze swoją wtyką z Meksyku, dokładniej jednego z Meksykańskich karteli, a jakiś czas później spotkał się z nim.

W końcu po latach znowu się spotykamy, z jaką ofertą do mnie przyszedłeś, co?

Tak rozpoczeła się rozmowa Vl
adana z Meksykańską wtyką, która umożliwiała mu import kokainy z Meksyku a dokładniej Tijuany aż do San Diego, skąd Belyaev bezpośrednio miałby odbierać kokaine i przewozić ją do Los Angeles. Negocjacje pomiędzy facetami trwały nieco ponad godzine, po udanej rozmowie Vladan wrócił do swej posiadłości, gdzie zadowolony z dogadanej transakcji postanowił uczcić dobicie targu butelką whiskey.

image.png.430208b5939a69d92b8fbadf9ae2e0c0.png

W małym, dyskretnym barze w Los Angeles, dwie postaci spotkały się w tajemnicy przed wzrokiem świata. Byli to Vladan Belyaev, znany jako Vlad i Art McGuinnes. Obaj dopiero wchodzą w świat przestępczy, są mniej znanymi graczami w podziemnym świecie przestępczym, a spotkanie miało na celu omówienie interesującej propozycji. Vlad teraźniejszy przemytnik kokainy, który prowadzi swoje interesy na szczeblu Ameryka-Meksyk. Z kolei Art był geniuszem w produkcji i przemyśle kryształu, który dopiero rozrasta się na scenie narkotykowej. Ich drogi zetknęły się po latach w Los Angeles, gdzie obaj mieli swoje interesy i wpływy.

Art, z lekkim uśmiechem na twarzy, zaczął rozmowę: "znowu spotykamy sie po latach, czy to prawda, że jesteś jednym z lepszych w biznesie Vlad? Znasz się na przemycie, zdażyło ci się kiedyś, że towar do ciebie nie dotarł?."

Vlad, zachowując spokój, odpowiedział: "Nie, z Rosji wiele wyniosłem, dlatego jak na ten moment nikt jeszcze nie zgarnął mojej dostawy. Rozwiej me wątpliwości, bo słyszałem też wiele o twojej zdolności do produkowania metamfetaminy. To gówno jest imponujące."

Obaj mężczyźni wiedzieli, że mają do zaoferowania coś, czego drugi potrzebuje, zaczęli omawiać szczegóły swojej współpracy, ustalając plany przemytu kokainy oraz produkcji kryształy. Kolejne spotkania były uzgadniane, a każdy z nich przyczyniał się do rosnącej siły i wpływów swojego nowego sojusznika. Tym samym, spotkanie dwóch przestępców zapoczątkowało owocną współpracę. Vladan Belyaev i Art McGuinnes przyczynili się do ogromnych zysków, a ich potęga tylko rosła. Faceci doskonale wiedzieli, że z czasem przyciągną do siebie inne grupy, jak i służby porządkowe, dlatego starali działać się rozważnieWspółpraca facetów szła bezproblemowo, dogadywali się dobrze aż do takiego stopnia, gdzie nie raz wyręczali się za siebie w różnych sprawach, chociażby przy odbiorze chemikali potrzebnych do produkcji metamfetaminy dla Art'a, bądź w sprawie odbioru przemyconej z Tijuany kokainy. W dzisiejszych czasach nie raz forsa przeważa przyjaźń i uczciwość, teraz tylko pytanie, kiedy jeden wbije drugiemu nóź w plecy za większą forsę.

Spoiler

Notka OOC:
elo, wychodzę z inicjatywą freelancera rosyjskiego pochodzenia. Pisze apke ponieważ mam ochote pograć coś swojego, gdzie tylko i wyłącznie ja jestem kowalem własnego losu. Aktualnie na serwisie nie moge znaleść organizacji w której odnalazłbym się jeżeli chodzi o gierke, dlatego składam takową apke, zamierzam grać freelancera razem z moim znajomym, który aplikacje już wysłał i oczekuje jedynie na werdykt. Jako freelancer mam zamiar dostarczyć gierke nie tylko sobie, ale i innym osobom z półświatka, nie zamykam się na różnorakie interakcje z moją postacią. Nie mam zamiariu grać idealnego przemytnika kokainy co też otwiera pare wątków dla grajków ze służb porządkowych. ET, projekty zarobkowe jak i projekty IC to dosłownie garstka tego co mam do zaoferowania swoją gierką. Nie lubie gdy ktoś mnie pogania, albo ogranicza w gierce, stąd też taki pomysł na gre. Nie oczekuje idealnej gry, wręcz przeciwnie, lubię się troche pogłowić w gierce aby coś zrobić. 

tutaj krótko opisany mój plan na gierke:

- Interakcja zarówno z półświatkiem przestępczym jak i legalną stroną, pokroju biznesy czy też departament, każdy może rozegrać ze mną wątek o ile będzie się to kręcić.
- Przemyt kokainy z miasta w Meksyku położonym przy granicy Ameryka-Meksyk, dokładniej Tijuana.
- Drug Running po LS, dostarczając przy tym troche gierki dla osób w to zamieszanych.
- Późniejszy rozwój, tzn. Przemyt na skale międzynarodową.

Edytowane przez sstuped

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin