Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

82. Śladami małych przedsiębiorców - Bobby Benson

Matthias9752

Rekomendowane odpowiedzi

pWWzv25.png

Written by James Martin- DAILY GLOBE 15.10.2023

Najciekawsza historia powiązana z naprawami samochodów, rada dla początkujących w tej branży oraz jaka jest społeczność Paleto a także co łączy Bobby Benson z Stuartem? Tego wszystkiego dowiecie się z poniższego wywiadu!

James Martin: Cześć, jak się nazywasz i jaką rolę pełnisz w warsztacie?
Bobby Benson: Bobby Benson, jestem VCEO warsztatu M&B Cars, wspólnie z Stuartem Miltonem kieruję tą działalnością.

James Martin: Dobrze, to może opowiedz nam o swoim pochodzeniu i o tym, jak zaangażowałeś się w branżę napraw samochodów?
Bobby Benson: Pochodzę z biednych okolic.. Urodziłem się w Chicago jednak wychowałem się w kompletnie innym miejscu.. W wieku 5 lat zostałem sam z ojcem, od młodych lat pomagałem mu w jego warsztacie i jakoś tak został we mnie ten zapał.

James Martin: Czyli mówisz byłeś dzieckiem, które nie miało łatwego dzieciństwa. Od młodości musiałeś pracować rozumiem. Ale dzięki temu jak wspomniałeś zdobyłeś ten "zapał" do samochodów. Czyli w gruncie rzeczy wzmocniło to ciebie?
Bobby Benson: Powiem tak.. Czy mnie to wzmocniło? Nie wiem.. Popadłem w wiele nałogów i wiele kłopotów gdy tylko trochę podrosłem, jednak w późniejszym okresie pomogło mi to znaleźć pracę i wyjść na prostą..

James Martin: Miło słyszeć że pomimo trudności, jednak się podniosłeś i wyszedłeś na prostą. Ale co ciebie skłoniło żeby właśnie tutaj w Paleto się osiedlić i założyć warsztat? Los Santos daje więcej możliwości niż takie miasteczko.
Bobby Benson: Gdy przeprowadziłem się tutaj, nie mogłem się odnaleźć. Spotkałem mojego ziomala z młodych lat - Stuarta i wtedy przyszło nam do głowy założenie warsztatu. Nie założyliśmy go w Santos ponieważ jest tam tego pod dostatkiem. Patrząc na Paleto, brakowało tutaj warsztatu jak i innych biznesów które teraz działają, zauważyliśmy tutaj sporą szansę na spełnienie naszych marzeń z dzieciństwa.

James Martin: Mówisz że razem z Stuartem mieliście marzenie o własnym warsztacie ale skoro już o nim mowa to jak go możesz opisać? Jako, jaką osobę?
Bobby Benson: Stuarta mogę opisać jako mojego najlepszego przyjaciela.Podczas gdy byłem jeszcze małym gnojkiem i miałem wiele nałogów oraz problemów zawsze mi pomagał.. Jest on osobą oddaną temu co robi, podczas jakiejkolwiek naprawy czy tuningu auta musi, zrobić to z niezwykłą dokładnością i starannością. Jest on po prostu osobą która idealnie nadaje się do takiego biznesu.

James Martin: No to już przynajmniej wiem że mogę bezpiecznie w wasze ręce oddać mój skarb, starego ale dobrego Gauntleta, skoro wszystko jest robione z dokładnością i starannością.
Bobby Benson: Jak najbardziej, każde auto traktujemy jak swoje własne. Wychodzi od nas zadbane oraz starannie wykonane, do tego w porównaniu do naszej konkurencji która znajduje się w Santos mamy dość niskie ceny.

James Martin: Skoro już wróciliśmy do tematu warsztatu, zdarzają się u was klienci z dużego miasta bądź jakieś sławne osoby?
Bobby Benson: Tak, widujemy u nas sławne osoby.. Tak samo ludzie z dużych miast. Nie tak dawno odwiedziła nas pewna producentka filmów.

James Martin: Pewna producentka filmów... Rozumiem że nic bardziej szczegółowo nie możesz powiedzieć?
Bobby Benson: Nie, jestem oddany biznesowi i moim planom na dalszą działalność że nie zdołałem zapamiętać jej godności.

James Martin: Jasne, a co sprawia największe trudności w prowadzeniu warsztatu w takim miasteczku?
Bobby Benson: Największe trudności sprawia nam mały ruch.. Jeżeli chodzi o samo prowadzenie to nie jest to ciężkie, wystarczy zapał i trochę umiejętności..

James Martin: Z tego co słyszałem do umiejętności wam nie brakuje, czy masz może jakieś wyjątkowe lub interesujące historie związane z naprawami samochodów?
Bobby Benson:  Mam taką jedną jeszcze z warsztatu ojca.. Jest ona dla mnie wyjątkowa.. Naprawiałem starego Gauntleta, ojciec kazał mi go zostawić ponieważ uważał że nic z niego nie uda się zrobić.. Sprowadziłem go z jakiegoś złomowiska, zobaczyłem w nim szansę, na sprawdzenie i doskonalenie swoich umiejętności, spędziłem wiele dni i nocy w warsztacie pracując nad tym Gauntletem, sam zaczynałem już wątpić że uda się go jakoś odnowić.. Jednak nie poddałem się i poświęcony czas przyniósł efekty, po ponad trzech miesiącach prac.. Udało mi się uruchomić silnik tego samochodu.. Przez kolejny rok pracowałem nad całą resztą aż w końcu skończyłem pracę nad tym samochodem z pożądanym efektem.. Ojciec jeździł nim aż do swojej śmierci.. Teraz usiłuję sprowadzić te auto tutaj i postawić je u siebie w garażu..

James Martin: Masz może dalej ten samochód? Kawał historii i twojego życia w nim jest.
Bobby Benson:  Niestety muszę kłócić się z moją matką o niego.. Ojciec zmarł nagle.. Nie spisał testamentu i część jego majątku jest w moim posiadaniu, a część w posiadaniu matki.. Niestety samochód przypadł jej i teraz muszę jakoś to załatwić, matka, nie chce mi go oddać, ani nawet sprzedać.

James Martin: Szkoda że napotkałeś takie trudności w końcu to ważna pamiątka. Wróćmy jeszcze na sam koniec do tematu warsztatu.
Bobby Benson: Jasne, co chce Pan jeszcze wiedzieć?

James Martin: Czy możesz opowiedzieć o błędach, które popełniłeś na swojej drodze biznesowej i jak wyciągnąłeś z nich wnioski? Oraz jakiej rady udzieliłbyś komuś, kto chce założyć własną firmę zajmującą się naprawami samochodów?
Bobby Benson: Moim największym błędem było porzucenie biznesu ojca.. Bardzo teraz tego żałuję, jednak po jego śmierci wszystko mi się posypało i nie byłem w stanie dalej go prowadzić.. Co do rad dla nowych w tym biznesie, po pierwsze nigdy nie można, się poddawać, to jest najgorsze co można popełnić.. Nawet gdy na początku coś nie wychodzi to należy pracować nad tym aby poprawić to.. Później wszystko samo zacznie się układać.. Warto też odnaleźć w sobie zapał do tego..

James Martin: Bardzo pouczająca rada. Zapomniałbym o ważnej kwestii jak oceniasz społeczność Paleto? Jest to dość małe miasteczko i dużo osób tutaj siebie nawzajem zna.
Bobby Benson: Społeczność Paleto jest bardzo pomocna i miła.. Przeprowadzając się tutaj nie spodziewałem się że trafię na tak świetnych ludzi..

James Martin: Świetnie to słyszeć. Chciałbym ci podziękować że się zgodziłeś na udzielenie wywiadu i czy chciałbyś coś dodać od siebie dla naszych czytelników?
Bobby Benson:  Nie ma problemu, z chęcią opowiadam o naszej działalności.. Po raz kolejny powtórzę to, ale uważam to za najważniejszą rzecz - nigdy nie warto się poddawać..

Kx5isIq.png

Jak widać Bobby wraz z swoim przyjacielem Stuartem są ambitnymi ludźmi, którzy prowadzą warsztat wkładając w niego całe swoje serce, ponieważ jest to dla nich pasją. Historia Bobbiego pokazuje że pomimo wcześniej napotkanych trudności da się wyjść na prostą i coś osiągnąć.

ECMxxx9.png

CHCESZ DOŁĄCZYĆ DO ZESPOŁU DAILY GLOBE I ZOSTAĆ CZĘŚCIĄ NASZEJ RADIOSTACJI? SKORZYSTAJ Z APLIKACJI!

Edytowane przez Ozianin
Boguut i Ozianin lubią to