Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

Malia Yo Parris ⭐

ka6i

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

hD58wau.png

Malia Yo Parris, 31.03.2025 (dzień wylotu)                                                                Miami

Czasami łapię się na tym, że moje życie prywatne stało się najbardziej nijakim elementem mojego dnia. Nie dzieje się tam nic złego, ale… właśnie to jest chyba najgorsze. Nie ma emocji, nie ma rozmów, nie ma iskry. Cisza. I nie taka spokojna, tylko ta, która przygniata, która sprawia, że czuję się trochę mniej sobą. Zaczynam uciekać w pracę. Bo tam coś się dzieje. Ktoś czegoś chce, coś trzeba ogarnąć, są sesje, spotkania.. Praca daje złudzenie ruchu, sensu, czasem nawet docenienia. I na chwilę to działa. Na chwilę mogę udawać, że wszystko jest okay. Ale potem przychodzi wieczór. Wracam do tej samej ciszy. I nagle uświadamiam sobie, że nawet największy sukces zawodowy nie zagłuszy samotności, kiedy brakuje ciepła w codzienności. Praca może chwilowo odciągnąć uwagę, ale nie uleczy pustki. I to właśnie najbardziej boli.. dlatego właśnie chwilowo szukam szczęścia… gdzieś dalej.. w Miami. Może to nie ucieczka, tylko próba zaczerpnięcia powietrza. Choćby na chwilę.

PODSUMOWANIE #6

PRACA

• Podpisanie umowy z marką Lumii oraz realizacja pełnej sesji zdjęciowej i materiału reklamowego promującego wyjątkową współpracę na linii Lumii x Jewish Tavern, której twarzą została Suzann Zabadevya.
  • Zrealizowanie debiutanckiej, profesjonalnej sesji zdjęciowej dla wschodzącej modelki Verity Damour, zatytułowanej "Map of Light". Powstałe fotografie stanowią solidną podstawę portfolio modelki i otwierają przed nią kolejne możliwości zawodowe.
  • Produkcja teledysku dla artysty Mike Broadhursta do utworu "SM1L3", we współpracy z renomowaną wytwórnią muzyczną Eternal Atake.
  • Współpraca z Eternal Atake oraz Chase'em Love’em przy tworzeniu pełnej fotorelacji z finału trasy koncertowej NOMAD TOUR, która miała miejsce w Los Santos.
  • Realizacja teledysku dla nowej twarzy sceny muzycznej – Suzanny Zabadevya.
  • Reżyseria zarówno teledysku, jak i oficjalnego trailera promującego album Maxine Koci, stworzonych w ścisłej współpracy z Eternal Atake. Premiera materiałów poprzedzała wydanie płyty, pełniąc funkcję kluczowej zapowiedzi projektu.
  • Sesja zdjęciowa okładkowa dla Maxine Koci, wraz z wykonaniem zdjęcia do tracklisty.
  • Kolejna sesja zdjęciowa zrealizowana dla marki Lumii wraz z Chase oraz Hibiki.

• kYiSv3j.pngZrealizowanie programu Starcastu z Marquisem Northem, który wywołał duże poruszenie wśród celebrytów i przyciągnął uwagę mediów. Efektem było zaproszenie Fehu Pandory Skarsgard jako kolejnego, długo wyczekiwanego gościa programu.
  • Starcast z Fehu Pandorą Skarsgard uznany za jeden z najbardziej przełomowych epizodów – kamień milowy w rozwoju całej serii podcastu.
  • Starcast z zespołem muzycznym Sloppy Toppy, który dzięki swojemu humorystycznemu charakterowi został zapamiętany jako najzabawniejszy odcinek w historii podcastu.
  • Utwór Swervo pt. "FUCK YO LOVE" zawiera wyraźny, choć subtelny sneakdiss skierowany w stronę kobiety. Mimo że nie została bezpośrednio wymieniona z imienia, kontekst i tekst piosenki nie pozostawiają wielu wątpliwości co do inspiracji stojącej za utworem.
  • Kolejna sesja zdjęciowa zrealizowana dla marki Lumii – tym razem twarzami kampanii zostali Chase Love oraz ambasadorka marki Hibiki Takita.
  • Pierwsza profesjonalna sesja zdjęciowa dla debiutującej modelki Azurielle Lavoisier, zatytułowana "Femme Fatale", oddająca tajemniczy i uwodzicielski charakter wizerunku modelki.
  • Kolejna współpraca z Lumii jako fotograf – tym razem przy sesji zdjęciowej "Ocean Bliss", której główną bohaterką została Dolly Perri. Koncepcja sesji inspirowana była świeżością oceanu oraz subtelną elegancją natury, spójną z promowanym przez markę produktem.
  • Reżyseria teledysku artystki BbyKayla pt. "What U Want", wydanego pod skrzydłami wytwórni Eternal Atake.
  • Wykonanie projektu okładki oraz zdjęcia do tracklisty najnowszego albumu Aniyah Kayes Geovanney zatytułowanego UNREAL. Klimat okładki to mroczny, niewyraźny kadr przedstawiający piosenkarkę spoglądającą w przeciwnym kierunku niż obiektyw – wizualna metafora niedostępności i tajemnicy.
  • Podpisanie kontraktu z prestiżową marką ROYAL® GENÈVE na realizację sesji zdjęciowej – projekt obecnie na etapie przygotowań (wkrótce).
  • Stała współpraca przy fotorelacjach z wydarzeń American Dart Masters – systematyczne dokumentowanie turniejów dla marki.
  • Współpraca z LE Animal Care & Shelter – wykonanie szczegółowej fotorelacji z konferencji prasowej organizacji.
  • Wygranie nagrody za najlepszy teledysk wykonany dla Aniyah Kayes Geovanney na Celebrity Awards.

B1SOjQC.png

Malia Yo Parris, 05.04.2025                                                                                         Miami

I może to właśnie tutaj, wśród obcych twarzy, ciepłego słońca i dźwięków miasta, spróbuję odnaleźć coś na nowo. Siebie – choćby w kawałkach. Nie oczekuję rewolucji, nie szukam wielkich fajerwerków. Chcę tylko poczuć, że żyję naprawdę, że coś mnie porusza, że znowu potrafię się uśmiechnąć bez powodu. Może Miami nie da odpowiedzi na wszystko, ale daje przestrzeń, by chociaż na chwilę przestać udawać, że wszystko gra. A czasem właśnie ta przestrzeń wystarcza, żeby zrobić pierwszy krok. Do czegoś nowego. Albo po prostu – do siebie. Wierzę, że jeszcze będzie super. Że wrócą kolory, śmiech, bliskość. Że wrócę ja. I że kiedyś wrócę – już nie po to, by uciekać, ale żeby naprawdę być.

gquBMhY.pngI czasem mam wrażenie, że ten cytat mówi więcej o świecie niż niejedna książka. Bo naprawdę… można mieć wszystko, a w środku czuć się zupełnie pustym. A ja… ja mam coś więcej. Tylko nie umiem tego pokazać. Nie mam na to sposobu. To coś siedzi gdzieś głęboko we mnie – nieuchwytne, ale prawdziwe. To czułość, której nikt nie widzi. Tęsknota za czymś, czego może nigdy nie miałam, ale czego bardzo potrzebuję. A pieniądze… to tylko coś, co czasem próbuje wypełnić to miejsce.. ale nie potrafi.

Niedługo wrócę.. Miami to moje miasto, ale jednak to w Santos czuję się dobrze wśród swoich, powrót niedługo.. mhm.

Edytowane przez ka6i
SA7MON_, riri, Vigdis i 24 innych lubią to

• 2 miesiące temu...

tJgIepl.jpeg

PODSUMOWANIE #6

Po intensywnych sezonach pełnych sesji, zleceń i największych miastowych wydarzeń, Malia Yo Parris niespodziewanie wyhamowała. Znana z ostrego oka, bezbłędnego kadru i umiejętności opowiadania historii obrazem – nagle zaczęła znikać z radarów. Coraz mniej prywatnych sesji, coraz więcej wycofania. Niektórzy nazwali to lenistwem, inni widzieli w tym wypalenie. Sama Malia jednak tego nie komentowała..

Ale nie do końca. Wciąż była obecna tam, gdzie naprawdę miało to sens – za kulisami najważniejszych wydarzeń w mieście, gdzie tworzyła fotorelacje w swoim charakterystycznym stylu: dyskretnym, ale trafiającym prosto w emocje. Nadal współpracowała z modelkami i artystami, choć coraz rzadziej przyjmowała komercyjne zlecenia. Fotografia przestała być „pracą na zamówienie” – stała się ponownie czymś osobistym. Czymś, co wybiera się, a nie wykonuje z obowiązku.

W międzyczasie skupiła się na pracy z kamerą. Teledyski, które tworzyła dla lokalnych muzyków i artystów alternatywnych, mówiły więcej niż jakiekolwiek posty. Estetyczne, wyciszone, emocjonalne. Malia zrezygnowała z autopromocji niemal całkowicie – praktyczny brak jakichkolwiek zdjęć na lifeinvaderze, żadnych kulis. Sporadyczne komentarze pod cudzymi postami to jedyne, co świadczy o jej obecności w socialach.

PRACA

• Zrealizowanie filmu promocyjnego dla lokalu The Roof z udziałem lokalnej modelki Selah Valdes. Materiał skupiał się na oddaniu atmosfery miejsca i przyciągnięciu uwagi nowej publiczności, nadal nie ujrzał on jednak światła dziennego.
  • Przygotowanie fotorelacji z obchodów Memorial Day – jednego z ważniejszych świąt narodowych w Stanach Zjednoczonych – ze szczególnym uwzględnieniem nastrojowości i emocjonalnego charakteru wydarzenia.
  • Udział w produkcji teledysku zespołu As They Dream. Klip, mimo że nie został jeszcze oficjalnie opublikowany, był promowany w mediach społecznościowych The Roof poprzez platformę Lifeinvader.
  • Wykonanie sesji zdjęciowej dla Verity Damour pt. „Femme Fatale” – utrzymanej w estetyce silnej kobiecej postaci z motocyklem za sobą.
  • Podpisanie się na koszulce przeznaczonej na aukcję charytatywną, zainicjowaną przez wytwórnię No More Heaven.
  • Wzmianka w podcaście CITY BOYS, prowadzonym przez Viennę Bohannon i Blancę Carvantes – w odcinku pojawił się komentarz rapera SEX P, który określił bohaterkę jako „stypiarę roku”.
  • Zrealizowanie krótkiego wideo z udziałem Selah Valdes, w którym kobieta tańczy na tle wybuchającego pożaru.
  • Ciągłe zaczepki ze strony Vienny Bohannon – zarówno na Lifeinvaderze, jak i w podcaście – pozostają bez odpowiedzi.
  • Chwilowe zatrzymanie produkcji kolejnych podcastów od Starcast.

NIEDŁUGO....

(zdecydowanie gorsze miesiące niż wcześniejsze spowodowane brakiem chęci oraz czasu, niedługo więcej.. dużo się gotuje)

• 1 miesiąc temu...

E4azKcR.pngUGGe4DA.pngSzZACAu.pngMXRNR3l.pngTLUXXDR.png7oPVMNE.pngRcdwOas.png

AjqqxeC.pngXYjPpRr.png6fAXpQG.pngR4zahNV.png

~ Wylot do Miami po hospitalizacji.

Dzięki wszystkim za ponad półtora roku wspólnej przygody (z kilkoma przerwami po drodze). Czuję, że czas na dłuższy odpoczynek od tej postaci. Jeszcze raz dzięki, widzimy się na innych postaciach.

dior, AMG, Noiles i 21 innych lubią to

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin