Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[CC] [08/07/2024] Fehu Skarsgard (plaintiff) v. Daphne Chamberlain (defendant)

Rekomendowane odpowiedzi

SUPERIOR COURT OF THE STATE OF SAN ANDREAS

COUNTY OF LOS SANTOS

CIVIL DIVISION

CIVIL COMPLAINT

Fehu Skarsgard
(plaintiff)
Reprezentowany przez: Avice Cousteau, COUSTEA Law Firm

v.

Daphne Chamberlain @attention
(defendant)
Reprezentowany przez: X

I. ZARZUTY

Defendant #1

1. San Andreas Code, Civil Code - CIV § 3344

II. OŚWIADCZENIE

Szanowny Wysoki Sądzie,
W imieniu mojej klientki, Pani Fehu Skarsgard, składam niniejszym pozew przeciwko Pani Daphne Chamberlain, zarzucając jej działania szkodzące wizerunkowi mojej klientki oraz nieuczciwe korzystanie z jej dorobku poprzez liczne nawiązywanie i wykorzystywanie jej artystycznego wizerunku.

Pani Daphne Chamberlain, realizując swoją karierę muzyczną opartą głównie na budowaniu skandalicznego wizerunku, dopuściła się wykorzystania wizerunku wizualnego oraz pseudonimu artystycznego mojej klientki w swoich utworach (Exhibit A, Exhibit B). Działania te mają na celu wywołanie szumu wokół Pani Chamberlain, jednocześnie ośmieszając moją klientkę oraz zwiększając zasięgi dla twórczości Pani Daphne Chamberlain poprzez bezprawne wykorzystanie artystycznego wizerunku mojej klientki.

Pani Fehu Skarsgard w żadnym momencie nie wydała jednoznacznej zgody dla Pani Daphne Chamberlain na wykorzystanie jej pseudonimu artystycznego czy wizerunku. Analizując całą dyskografię artystyczną Pani Chamberlain oraz jej zachowania w mediach społecznościowych, można zauważyć, że moja klientka stała się celem bezprawnych działań mających na celu żerowanie na jej wizerunku. Dodatkowo Pani Chamberlain w momencie otrzymania pisma przedsądowego o zaprzestaniu, jawnie przyznała się do tego, że działała z premedytacją w stosunku do mojej klientki Pani Fehu Skarsgard. (Exihibit C)

Tym samym, nasza strona uważa, że działania Pani Daphne Chamberlain mają znamiona wykorzystywania wizerunku artystycznego w celu reklamowania i promocji swojej osoby kosztem wizerunku artystycznego Pani Fehu Skarsgard, co podlega pod kodeks cywilny stanu San Andreas - CIV #3344. Nikt bez zgody artysty nie powinien korzystać z jego pseudonimu artystycznego jako featuringu dla podbicia swojego utworu czy promowania się poprzez wykorzystanie wizerunku wizualnego artysty jako zdjęcia utworu, wprowadzając w błąd fanów mojej klientki i powiązując ją z twórczością skandalicznej artystki, czego sobie nie życzy.

Wnosimy tym samym, by Wysoki Sąd z Szanowną Ławą wysłuchał naszych roszczeń, którymi są:
- Usunięcie wizerunku wizualnego Pani Fehu Skasgard z utworu "YOU GOT ME" oraz z wszystkich social medii, gdzie został wykorzystany wizerunek artystyczny np. w postach na Lifeinvader,
- Usunięcie wzmianek o featuringu Pani Fehu PANDORA Skasgard w utworze "CONTROVERSY" oraz z social medii, jeżeli takowe występują, 
- Przeproszenie Pani Fehu Skargsard za wykorzystywanie jej wizerunku artystycznego, 
- Wypłacenie dla Pani Fehu Skarsgard zadośćuczynienie w kwocie pół miliona dolarów amerykańskich.

III. MATERIAŁ DOWODOWY

EXHIBIT A

Spoiler

EXIHIBT B

Spoiler

EXHIBIT C

Edytowane przez anti

**Zawiadomienie o terminie rozprawy sądowej zostało dostarczone do strony oskarżonej (defendant) jak/i strony oskarżającej (plaintiff).**

SUPERIOR COURT OF THE STATE OF SAN ANDREAS

COUNTY OF LOS SANTOS

CIVIL DIVISION

Fehu Skarsgard
(plaintiff)
Reprezentowany przez: Avice Cousteau, COUSTEA Law Firm

v.

Daphne Chamberlain
(defendant)
Reprezentowany przez:

Court File: 24DCCC00132

NOTICE OF A COURT HEARING
(zawiadomienie o rozprawie)

Do: Daphne Chamberlain

Przeciwko Tobie został złożony pozew. Termin rozprawy został wyznaczony:

SUPERIOR COURT OF THE STATE OF SAN ANDREAS, COUNTY OF LOS SANTOS

Data: 20.07.2024
Godzina: 10:00
Miejsce: Davis Courthouse

W budynku sądu zabrania się posiadania broni palnej oraz innych rodzajów broni. Przed wejściem na salę sądową prosimy o wyciszenie wszystkich urządzeń elektronicznych.

Data: 14.07.2024

CLERK OF COURT
Madison Fisher

(( Ważne informacje z którymi należy się zapoznać

• Strona oskarżona (defendant) i strona oskarżająca (plaintiff) są zobowiązani do umieszczenia narracji w odpowiedzi, czy zjawili się w wyznaczonym terminie. W sytuacji nieobecności strony oskarżonej (defendant) na rozprawie, konieczne jest umieszczenie odpowiedniej narracji. Jeśli dwie strony zjawiły się w wyznaczonym terminie, sędzia rozpoczyna rozprawę i zaczyna od punktu 4.7, czyli mowy początkowej strony oskarżającej (plaintiff).
  • Strona oskarżona (defendant) ma 3 dni (72h) na poinformowanie, w formie narracji, kto będzie jej adwokatem. Brak informacji dotyczących reprezentującego adwokata oznacza, że oskarżony (defendant) broni się sam. Należy pamiętać, że adwokat musi posiadać aktywną licencję State Bar of San Andreas 
  • Uwaga: Rozprawa odbywa się wyłącznie na forum! Wasze postacie nie uczestniczą fizycznie w sądzie na Davis, chyba że otrzymacie taką informację.

))

@Sava @anti @attention (( przepraszam za opóźnienie, lecz wróciłem z urlopu ))

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin