Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[Samobójstwo? 12/08/2024] Hello? I heard three shoots, i think it was pistol.. 😰😰😰

FreeKillJWF

Rekomendowane odpowiedzi

**Ranczo, Jamestown Street, około godziny dwudziestej pierwszej dwójka białoskórych mężczyzn przyjeżdża na jamestown street. Opuszczając pojazd, rozglądali się chwile po okolicy. Zaraz po tym świadkowie zeznali jedynie iż nieznany lokalnej społeczności ciemniejszy facet ciągnął za włosy młodą kobietę przez kostkę, tym samym ją kopiąc i zostawiając przy furtce. Białoskórzy faceci zainteresowali się tym faktem, i przeciągnęli faceta do środka mieszkania, w krótce usłyszano trzy strzały. Faceci wyszli oraz zabrali zranioną kobietę w bezpieczne miejsce. (Relacja świadków) Śledczy natomiast mogli zaobserwować od środka leżącego ciemniejszego faceta z potrójną raną postrzałową w okolicy brzucha. Facet był nieprzytomny, jednak jeżeli służby odpowiednio zareagowały prawdopodobnie przeżył ten incydent (ET wzywało PD). Podczas hospitalizacji faceta wyszło na jaw iż również w niektórych miejscach posiadał rany po uderzeniach, świadkowie też wspomnieli że facet się szarpał z białoskórymi podczas próby odprowadzenia go do mieszkania i dostał jedno czy dwa uderzzenia.**

FAKTY:

-Wóz to biała Asea

-Nikt z dwójki nie miał rękawiczek czy kominiarki

Edytowane przez FreeKillJWF
dzvkss i Sava lubią to

dibEInP.png

**Sprawą zajęli się detektywi Major Crimes, którzy pojawili się na miejscu zdarzenia.**

**Po pojawieniu się na scenie, postrzelony mężczyzna był w trakcie wychodzenia z domu, kierując się do pojazdu z raną postrzałową. Na miejscu została mu udzielona pomoc przedmedyczna, po czym został przetransportowany do szpitala. Gdy stan zdrowia pozwolił na to, mężczyzna został przesłuchany.**

**Technicy zbadali i zabezpieczyli miejsce zdarzenia.**

1. Na miejscu znaleziono broń, z której wypalono - czy znaleziono na niej ślady genetyczne do kogoś poza postrzelonym?
  2. Na miejscu zabezpieczono odciski palców - czy znaleziono odciski duetu? Jeśli tak, to czy ich odciski są zarejestrowane?
  3. Czy kobieta jest znana w okolicy? Świadkowie wskazali, że nazywa się Lily - czy możliwe było dotarcie do jej rodziny, lub informacji o niej, w celu ustalenia tożsamości i szerszego kontekstu zdarzenia? Czy zostało zgłoszone jej zaginięcie po całej sytuacji jaka się rozegrała?
  4. Znaleziono pasma włósow, najprawdopodobniej kobiety - czy wraz  z zeznaniami świadków, można przypuszczać, że należą do kobiety zaangażowanej w sprawę?
  5. Świadkowie zeznali, że kobieta oddaliła się z dwójką mężczyzn - czy można było potwierdzić, czy dokonali tego siłą? Czy kobieta była ranna, stawiała opór?
  6. Zabezpieczone zostały okoliczne kamery miejskie i sprawdzono je w poszukiwaniu pojazdu, którym przemieszczali się mężczyźni - jaka była trasa pojazdu? (proszę o mapkę)
  7. Czy wóz był zarejestrowany? Jeśli tak, jaka była to rejestracja?
  8. Czy mężczyźni mogą być kojarzeni w dzielnicy? 
  9. Czy białoskórzy mieli jakieś cechy szczególne? (nadwaga, tatuaże, blizny, kulenie)
  10. Ciemniejszy mężczyzna był już wcześniej notowany, dodatkowo po weryfikacji okazało się, że jego krewni mają mocne powiązania z Surenos. Czy w ostatnim czasie było jakieś zdarzenie, związane z jego kryminalnymi krewnymi, które można by powiązać ze sprawą?
  11. Czy świadkowie mogli wskazać, że podczas szarpaniny padły jakiekolwiek hasła kluczowe, które mogłyby naprowadzić detektywów na szerwszy motyw zdarzenia, lub wskazać jakieś imiona/ksywy?
  12. Ranny mężczyzna został po zabezpieczeniu jego stanu zdrowia zatrzymany i skierowany do aresztu, gdzie oczekuje na rozprawę. Czy podczas ponownego przesłuchania go, wskazał cokolwiek na temat dwójki mężczyzn lub kobiety?

dzvkss i 5element lubią to

image.png.5cb8aa22c8b19db3c3f177627bc6f119.png

VEA1ykW.png

1. Nie, jedynie trzymał ją postrzelony. W magazynku faktycznie brakowało trzech pocisków, dodatkowo w kieszeni jego bluzy jeżeli go przeszukali znaleźli trzy łuski - może to wskazywać iż strzały były oddawane w kieszeni.
2. Nie odnaleziono odcisków, podejrzanych nie ma zarejestrowanych w bazie danych.
3. Kobieta jest nieznajoma w okolica, zaczęła się spotykać z facetem który jak później się okazało utrzymywał ją w toksycznej relacji. Bez posiadania nazwiska nie było możliwym dojść do głębszego kontekstu zdarzenia.
4. Tak, można.
5. Kobieta była ranna, jednak nie stawiała oporu przy zabraniu jej do pojazdu.
6. Na dole
7. Tak, był zarejestrowany na Gerarda Gallo
8. Nie, chociaż niektórzy świadkowie (starsze osoby) mogły zeznać iż dwójka rozmawiała z lokalnymi dzieciakami powiązanymi z gangami.
9. Jedyną cechą było to że wyróżniali się na tle innych osób z Ranczo, byli około dziesięć lat starsi od reszty która była tamtego wieczoru na ulicy.
10. Nie, nie można odnaleźć żadnego powiązania spraw.
11. Faktycznie padły takie słowa, jednak osoby które były najbliżej zostały opłacone biorąc pod uwagi że to były dzieciaki z gangu i tak by nie zeznały nic policji.
12. Jako że był powiązany głęboko z Surenos za pewne nie udzielał za dużo odpowiedzi ze względu na to iż nie chce być kapusiem. Facet zeznał jedynie że kobieta była prostytutką jednego z alfonsów, Bobby (postać epizodyczna)

zwtsyyH.png

Na trasie czerwonej jest taka kropa wieksza, tam zrzucilismy ta kobiete. (Okolica szpitala)

DannyKSG i Sava lubią to

18 godzin temu, FreeKillJWF napisał:

2. Nie odnaleziono odcisków, podejrzanych nie ma zarejestrowanych w bazie danych.

**Nie znaleziono w ogóle ich odcisków? Nie dotykali niczego w środku? **

7. Tak, był zarejestrowany na Gerarda Gallo

**Jakie informacje o tej osobie mogli uzyskać detektywi po weryfikacji? Miejsce zamieszkania, wiek? Czy osoba ta była notowana? Czy wóz był zgłoszony jako kradziony?**

8. Nie, chociaż niektórzy świadkowie (starsze osoby) mogły zeznać iż dwójka rozmawiała z lokalnymi dzieciakami powiązanymi z gangami.
9. Jedyną cechą było to że wyróżniali się na tle innych osób z Ranczo, byli około dziesięć lat starsi od reszty która była tamtego wieczoru na ulicy.

**Czy okoliczni mogli stwierdzić, że męzczyźni nie byli tam pierwszy raz? (byli np widziani wcześniej w okolicy z lokalnymi)**

11. Faktycznie padły takie słowa, jednak osoby które były najbliżej zostały opłacone biorąc pod uwagi że to były dzieciaki z gangu i tak by nie zeznały nic policji.

**Awantura zapewne ściągnęła nieco gapiów, zwłaszcza, że była to kontynuacja kłótni i to dość głośnej. Czy ktokolwiek postronny (sąsiedzi, gapiowie) mogli cokolwiek wskazać?**

grani byli świadkowie przez ET narracyjnie, stąd prośba o doprecyzowanie, zwłaszcza, że raczej na takim rejonie pewnie zebrali się i tak gapiowie

12. Jako że był powiązany głęboko z Surenos za pewne nie udzielał za dużo odpowiedzi ze względu na to iż nie chce być kapusiem. Facet zeznał jedynie że kobieta była prostytutką jednego z alfonsów, Bobby (postać epizodyczna)

**Czy gangowi mogą mieć informacje o alfonsie i jego działalności? Jeśli tak, to gdzie działa mężczyzna, czy był notowany?**

tu proponuje by któryś z gm po prostu rzucił nam /sprobuj lub kostką na to czy LEA posiada takie info, dajcie znać czy jesteście z tym ok

Na trasie czerwonej jest taka kropa wieksza, tam zrzucilismy ta kobiete. (Okolica szpitala)

**W jakim stanie znaleziono kobiete? Czy przeżyła? Jakie dane kobiety uzyskano? Czy była notowana wcześniej? **

możemy zgadać się z et czy kimś kto ją odgrywał, by dogadać IG przesłuchanie, dajcie znać co i jak z tym

5element lubi to

VEA1ykW.png

1. Odciski można odnaleźć jedynie na klamce drzwi. 
2. Nie wiem, nie moja postać  - macie do tego dostęp w MDC. Wóz nie był zgłoszony do kradzieży.

3. Nie, facetów nie było wcześniej w tamtych okolicach.

4. Świadkowie i tak nie byli skorzy do zeznawania, nie chcą być widziani sam na sam z detektywami. Poza tym lokalne dzieciaki w jakimś stopniu były powiązane dlatego też pewnie nie chcieli zeznawać. ((rozumiałbym jeszcze jakbyśmy zagrali coś ofensywnego dla członka lokalnego gangu, ale sama napisałaś że to Surenos więc i tak pewnie ich nie obchodził fakt. Jak tak bardzo chcecie to możemy zagrać spróbuj)) 

5. Można te spróbuj zagrać, chociaż narracyjnie grałem alfonsa jako swojego znajomego a nie kogoś ze zgp przy którym gram, więc sam alfons was zbytnio nie narzuci na trop czy coś w tym stylu.
6. Jeżeli śledczy zawędrowali do pobliskiego szpitala otrzymali spis przyjętych kobiet tamtego wieczoru o imieniu Lily, po dopasowaniu doszli do dziewczyny. Kobieta nie była również chętna do zeznawania jako że dwójka facetów nie zrobiła jej żadnej krzywdy, co najwyżej jej pomogli.

croissant i DannyKSG lubią to

20 godzin temu, FreeKillJWF napisał:

1. Odciski można odnaleźć jedynie na klamce drzwi. 
2. Nie wiem, nie moja postać  - macie do tego dostęp w MDC. Wóz nie był zgłoszony do kradzieży.

3. Nie, facetów nie było wcześniej w tamtych okolicach.

4. Świadkowie i tak nie byli skorzy do zeznawania, nie chcą być widziani sam na sam z detektywami. Poza tym lokalne dzieciaki w jakimś stopniu były powiązane dlatego też pewnie nie chcieli zeznawać. ((rozumiałbym jeszcze jakbyśmy zagrali coś ofensywnego dla członka lokalnego gangu, ale sama napisałaś że to Surenos więc i tak pewnie ich nie obchodził fakt. Jak tak bardzo chcecie to możemy zagrać spróbuj)) 

5. Można te spróbuj zagrać, chociaż narracyjnie grałem alfonsa jako swojego znajomego a nie kogoś ze zgp przy którym gram, więc sam alfons was zbytnio nie narzuci na trop czy coś w tym stylu.
6. Jeżeli śledczy zawędrowali do pobliskiego szpitala otrzymali spis przyjętych kobiet tamtego wieczoru o imieniu Lily, po dopasowaniu doszli do dziewczyny. Kobieta nie była również chętna do zeznawania jako że dwójka facetów nie zrobiła jej żadnej krzywdy, co najwyżej jej pomogli.

1. Czy odciski, które był na klamce należały do sprawcy, ofiary czy Lily? Jeśli do sprawców - czy mężczyźni byli karani?

2. MDC to nam pokazuje, ze jest bezdomny, to mamy tak grac? oznacz osobe, ktora odpowiada za te postac i niech odpowie wtedy.

4. napisze tutaj do tego punkty tyle, ze swiadkowie - mieszkancy - rozmawiali z nami (faktyczni gracze) i podawali nam szczegoly o postaci. co prawda nie za wiele ich zdradzili, bo to byl event (dostalem info zebym dopytywal was w przestepstwie wiec tak robimy) i nie mieli az tylu informacji, poza tym co dal im ten ziomek co gral ten event. ale przesluchiwalismy osobe, ktora znala ludzi z sasiedztwa. jezeli ta dziwka co ja porwaliscie mieszkala na osiedlu to bylaby tam znana.

5. @Oberschutze eugen @Krzysiu lub ktokolwiek, rzuccie kosta/zagrajcie sprobuj zeby bylo fair.

6. **Detektywi dowiedzieli się o tożsamości kobiety od mieszkańca, który rozpoznał mieszkanie, w którym działa się cała akcja. Zdradził on personalia kobiety, która tam mieszkała. ((zostało to zagrane przez faktycznego gracza, więc nie rzucam tu /sprobuj)). Detektywi nie zdradzili w jakim stanie jest mężczyzna, ale zasugerowali kobiecie, że jest martwy. W takim wypadku, założono również, że kobieta jest powiązana ze sprawcami. Zagrożono jej zarzutem "accessory after the fact" z racji, że kobieta jest świadoma czego dokonali mężczyźni, nie zgłosiła sprawy i uciekła razem z nimi. Została potraktowana przez detektywów jako sprawca, a nie ofiara, ze względu na szczątkowe informacje oraz jej brak współpracy. Jak zareagowała na informacje o zarzucie, który może ją posadzić na wiele lat do więzienia za przestępstwo, w którym de facto ofiarą była.**

ps. wolalbym zeby takie akcje byly rozgrywane IC wsm, juz wrzucilem te narracje do punktu 6. w dzial zeby nie przedluzac, ale na nastepny raz moze wybierzcie osobe z ET, ktora zagra te dziwke i bedzie niezalezna, nie chce mi sie calej gry na forumie tu w narracjach klepac...

Edytowane przez 5element

1. Tak jak wcześniej wspomniano, nie ma odcisków w bazie danych - nie pokryły się z ofiarą ani Lily.
2. Gdzieś w okolicach wschodniego Vinewood

4. TAK JAK WCZESNIEJ WSPOMNIANO, kobieta nie jest znana w okolicy, kobieta po prostu zaczęła się spotykać z gościem od nie dawna. ((Następnym razem element jak przejmujesz przestępstwo bardziej przeanalizuj odpowiedzi/pytania)) Natomiast świadkowie usłyszeli nazwisko Gallo.

5. I też nie wiem, jak nawet te spróbuj wyjdzie to mam wam wymyślać jak on działa w branży? Jest to postać poboczna, zlecająca tylko robote.

6. Stwierdziła tylko że pracowali dla Bobby'ego, alfonsa - za wiele nie zdradziła bo nic o nich nie widziała. 

((Nie wiem, wydaje mi się że grając detektywa na Vibe największym polem do popisu jest dział przestępstw na forum, nie wiem też czy na siłę próbujecie wygrać, uwaga uwaga zdradzę wam informacje świadka jaką jest nazwisko chłopa którego i tak macie z indeksu stanowego.))

DannyKSG lubi to

Godzinę temu, FreeKillJWF napisał:

1. Tak jak wcześniej wspomniano, nie ma odcisków w bazie danych - nie pokryły się z ofiarą ani Lily.

4. TAK JAK WCZESNIEJ WSPOMNIANO, kobieta nie jest znana w okolicy, kobieta po prostu zaczęła się spotykać z gościem od nie dawna. ((Następnym razem element jak przejmujesz przestępstwo bardziej przeanalizuj odpowiedzi/pytania)) Natomiast świadkowie usłyszeli nazwisko Gallo.

5. I też nie wiem, jak nawet te spróbuj wyjdzie to mam wam wymyślać jak on działa w branży? Jest to postać poboczna, zlecająca tylko robote.

6. Stwierdziła tylko że pracowali dla Bobby'ego, alfonsa - za wiele nie zdradziła bo nic o nich nie widziała. 

((Nie wiem, wydaje mi się że grając detektywa na Vibe największym polem do popisu jest dział przestępstw na forum, nie wiem też czy na siłę próbujecie wygrać, uwaga uwaga zdradzę wam informacje świadka jaką jest nazwisko chłopa którego i tak macie z indeksu stanowego.))

Pytania się powielają, bo się nie zgadzały z opisem świadków i event teamowca (tak jak w przypadku odcisków, bo było nam zagrane, że nikt ze sprawców nie dotykał niczego, potem Ty napisałeś, że była dotykana klamka. Na miejscu nam zagrali, że ślady genetyczne i odciski były tylko Lily i ofiary, a tu, że jednak ślady sprawcy też były. To tylko przykłady, bo parę nieścisłości innych się pojawiło).

4 punkt nawet nie był pytaniem, tylko uprzedziłem, jak to zostało nam opisane przez osoby odpowiedzialne za event/które były na miejscu, żeby rozjaśnić tę sytuację i nie walić na Was PG (chyba lepiej, że pytam i rozjaśniam dwa razy dla pewności, niż jakbym sobie coś założył i potem Was za to gnoił).

5 pytanie było zadane przez @Sava, więc ona rozwinie to, bo ja ci teraz na to nie odpowiem.

Co do wywodu o grze detektywa i dziale przestępstw – nie wiem, o co Ci chodzi. W sensie, no zgadzam się z Tobą, ale co to ma do tego, co napisałem? Fakt faktem – wolałbym pograć w grze niż na forum, ale to po prostu była moja prośba i myślę, że gra byłaby ciekawsza dla Was, bo byłaby to dłuższa rozgrywka, bardziej rozbudowana i faktycznie zależałoby od osoby trzeciej, czy śledztwo zostanie rozwiązane, czy nie, i nie zarzucałbyś mi mustwinowania (kompletnie bez powodu, bo zachowaliśmy się w kilku przypadkach fair, dając Wam opcję zagrania czegoś na /spróbuj lub nie czy dopytując o sprzeczne informacji podane nam IC, żeby nie zjebać na Was PG). Nie wiem, w którym miejscu też próbujemy na siłę wygrać (bo w pytaniach wykorzystywaliśmy podane nam informacje drogą IC, a że były sprzeczne z opisem to może się takie wydają... nie mam pojęcia czemu tak uważasz szczerze) i nie wiem, czemu odebrałeś mój post tak ofensywnie. Nie było to moim zamiarem w żadnym wypadku.

ps. jeżeli wam zależy na szybkim zakończeniu wątku i puszczeniem tego bez konsekwencji to wystarczy to przekazać i puścimy to w otchłań reszty event teamowych przestępstw, które nikt nie bierze na siebie. Ale skoro ktoś wezwał gliniarzy to myślałem, że jednak chcecie sobie pograć śledztwo i coś więcej w tym wypadku.

jak będziesz chciał dalej popolitykować ze mną to napisz do mnie na discord, tam se podyskutujemy i ewentualnie odpowiem Ci na resztę pytań nt. mojego podejścia do gry, przy okazji możesz tam od razu odpowiedzieć na zdanie wyżej. 

Edytowane przez 5element
FreeKillJWF i Sava lubią to

Godzinę temu, FreeKillJWF napisał:

co do 5.

No skoro działacie z jakimś wątkiem, to dla nas też jest opcja ewentualnego pozyskania informacji, jak i pozbierania w całość 🙂

Zagraliście wątek, więc chcemy uzyskać do niego bazowe informacje, które pozwolą nam też nie działać tylko na forum (uwierz, PBF nie są dla mnie niczym fajnym.)

Co byśmy potrzebowali?

• kim jest
  • czy był notowany
  • w jakim rejonie działa
  • czy kobieta na przykład mogła być kojarzona z nim/jego pracownicami
  • czy ludzie w okolicy lokalu w którym działa/gdzie mieszka mogą coś o nim opowiedzieć w luźnym wywiadzie środowiskowym
  • jakie ogółem informacje mogli pozyskać o nim już wcześniej ludzie z sekcji porządkowej
Edytowane przez Sava
FreeKillJWF lubi to

VEA1ykW.png

Dobra sorry, kompletnie mi wypadło

Bobby Black

-Był natowany za drobne narkotyki do użytku własnego

-Jego działania były rozciągnięte po całym vinewood

-Jezeli wykorzystali jakiegoś informatora mogli powiązać kobietę z Bobbym

-O tym że to dosyć skąpy gość mimo to otacza się dużą ilością wpływowych osób, od mafii po brudne gangi Davis przez co dobrze mu idzie w interesie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin