Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

is the property sale offer still available🏠?

Rekomendowane odpowiedzi

'The FBI put out a warning to the public last year about real estate scams after a 64-percent increase from 2020 to 2021.'

wS3JK5t.png

Obecnie w Los Angeles oszustwa związane z nieruchomościami stają się coraz bardziej powszechne i zróżnicowane. Oszuści wykorzystują różne metody, aby wyłudzić pieniądze od potencjalnych kupców, sprzedawców lub najemców. Często działają jako fałszywi agenci nieruchomości, oferując nieistniejące domy lub mieszkania na sprzedaż lub wynajem. Zdarza się, że używają skradzionych zdjęć lub zmieniają szczegóły istniejących ofert, aby uczynić je bardziej atrakcyjnymi cenowo. Ofiarom często proponuje się przelanie depozytu lub zaliczki na specjalne konto, po czym kontakt z rzekomym agentem urywa się.

Innym częstym sposobem oszustwa jest podszywanie się pod właścicieli nieruchomości. Przestępcy kradną tożsamość prawdziwych właścicieli lub fałszują dokumenty, aby przeprowadzić sprzedaż nieruchomości bez ich wiedzy. W ostatnich latach pojawiły się również przypadki ataków phishingowych, w których oszuści przechwytują korespondencję mailową między kupującymi, sprzedającymi lub agentami, podszywają się pod jedną ze stron, a następnie przekierowują płatności na swoje konta.

Władze Los Angeles starają się przeciwdziałać tym praktykom, zwiększając świadomość społeczną oraz wprowadzając dodatkowe środki bezpieczeństwa, takie jak weryfikacja tożsamości agentów czy śledzenie transakcji. Mimo to, oszustwa nadal są poważnym problemem, szczególnie w kontekście rosnącego rynku nieruchomości i wysokiego popytu na domy i mieszkania.

At the end of 2023, real estate fraud in California continued to be a significant issue, with Los Angeles being one of the hardest-hit areas. Reports indicated that approximately 9.8% of property transactions in the state were affected by some form of fraudulent activity, making California the 11th highest in the nation for real estate fraud incidents. This marked an increase of 2.5 percentage points from the previous year, when the rate was 7.3%, representing the 6th-largest jump among all states.

Spoiler

czesc! jako czlonek organizacji 🏆Wesside Selo H107vas 🍊 postanowilem wystartowac z projektem zarobkowym, ktory w mojej opinii jest unikalny i ktorego na tym serwerze jeszcze nie bylo. mam zamiar odgrywac osobe, ktora po wczesniejszym zakupie laptopa, zakupieniu roznych zabezpieczen itp itd zaczela wstawiac fakeowe oferty na wynajem/sprzedaz mieszkania, by potem poprosic o zaliczke, otrzymac zaliczke na konto na fakeowe dane, wyplacic i zniknac. w przyszlosci moze rozegram, ze kupuje fakeowe dokumenty na wlasciciela jakiegos mieszkania, i potem juz pojde w sprzedawanie tych rezydencji - zarabiajac duzo ale ryzykujac tez moja wolnoscia. mam nadzieje, ze dacie mi szanse to rozegrac! raczej bede gral to sam, ale jak ktos z gangu sie dolaczy do przedsiewziecia, to bedziemy realizowac projekt w pare osob.

Edytowane przez xMr3wa
kudlatysosa i valued lubią to

• 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin