Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[04/11] HOODSTAR - ALL FALLS DOWN 🎶🕊

zwyrodnialec420

Rekomendowane odpowiedzi

** W okolicach popołudnia 4 listopada 2024 roku we wszystkich najpopularniejszych serwisach streamingowych, bez jakiejkolwiek zapowiedzi pojawił się nowy utwór nieżyjącego rapera Hoodstar. Stało się to jednocześnie w rocznicę jego tragicznej śmierci (Monty Hampton śmiertelnie przedawkował opiaty, a w szpitalu po wielogodzinnej akcji ratunkowej ostatecznie stwierdzono jego śmierć). Krótko po wydaniu singla jedna z osób z jego otoczenia, która za jego życia była jego menadżerką - Nannie Larocque - potwierdziła autentyczność wypuszczonego numeru nieżyjącego artysty. Utwór nie ma okładki, to po prostu zdjęcie rapera wykonane kilka miesięcy przed śmiercią. **

**Utwór nosi tytuł "ALL FALLS DOWN" i porusza - jak to miał w zwyczaju artysta za życia - tematykę problemów psychicznych, uzależnienia od narkotyków, lęków i śmierci. Wierni fani po poszczególnych wersach łatwo mogą wywnioskować, z którego okresu życia muzyka pochodzi utwór (powstały najwyraźniej krótko po wypuszczeniu najgłośniejszego z albumów pod tytułem "MOOD SWINGS", jeszcze przed związkiem z producentką Kayes. Jest to drugi (i najprawdopodobniej ostatni) z utworów artysty, jakie bliscy rapera sprezentowali słuchaczom. Produkcją numeru zajął się Trophy, który we wspomnianym okresie był głównym producentem i realizator rapera (w przeciwieństwie do poprzedniego pośmiertnego utworu, który wyprodukowała wspomniana wcześniej Aniyah Geovanney, co poniekąd potwierdza teorię, że utwór pochodzi z z końcowki pierwszej połowy 2023 roku).**

uechsHV.png

LYRICS (+ADNOTACJE)

Spoiler

[Chorus]
Znowu się oszukuję, od jutra będę trzeźwy
Leki na receptę bez recepty, to na moje nerwy
Nie pomaga VVs, nie obchodzą mnie już diamenty
Nie chcę skończyć jak Mac, jestem na to za cenny
Byłam na trzech odwykach, jakie to dało efekty?
Ciągle martwy w środku, ciągle jestem coraz bledszy
To nie smakuje już jak kiedyś
Dopiero gdy zwiększam dawkę, świat wydaje się lepszy

[Post-Chorus]
Kiedy to się stało
Że w moim życiu zrobiło się tak biało?
Pojawiła się ona
Poszliśmy w jeszcze gorszą drogę
Mam porytą głowę
I dobrze wiem co jest tego powodem
Pojawiła się ona
Wtedy spróbowałem gorszych rzeczy niż kokę

[Verse]
Piąta rano w moim łóżku, budzę się zlany potem
Wiem że osiągnąłem dużo, ale za to jakim kosztem?
Nie powinienem mieć dzieci, nie będę dobrym wzorem
Zabiorę swoje demony do grobu kiedy stanę przed Bogiem
Obiecaliśmy sobie z K, że skończymy to przed Nowym Rokiem
W lutym przez browna miałem już paranoję
Wiedziałem że tylko przy niej się uspokoję
Potem było ciężko, myślałem że to mój koniec
Utonąłem w tym, nie mogłem się podnieść
Ciągnąłem karierę dalej, chciałem tego dla niej dowieść (Dla niej dowieść)
Pełen bólu zarobiłem pierwszą bańkę, ale nie mogłem tego znieść (Nie mogłem tego znieść)
XANAX jakoś koił mój lęk (Lęk)
Miałem inne suki, ale to o niej napisałem całą płytę
Wiem, że patrzy na mnie z góry jak na scenie błyszczę
Ciągle biorę to gówno, wiem że się tym niszczę
Ale wiem że wypełniłem swoją misję

[Chorus]
Znowu się oszukuję, od jutra będę trzeźwy
Leki na receptę bez recepty, to na moje nerwy
Nie pomaga VVs, nie obchodzą mnie już diamenty
Nie chcę skończyć jak Mac, jestem na to za cenny
Byłam na trzech odwykach, jakie to dało efekty?
Ciągle martwy w środku, ciągle jestem coraz bledszy
To nie smakuje już jak kiedyś
Dopiero gdy zwiększam dawkę, świat wydaje się lepszy

[Post-Chorus]
Kiedy to się stało
Że w moim życiu zrobiło się tak biało?
Pojawiła się ona
Poszliśmy w jeszcze gorszą drogę
Mam porytą głowę
I dobrze wiem co jest tego powodem
Pojawiła się ona
Wtedy spróbowałem gorszych rzeczy niż kokę

Spoiler

z oczywistych wzgledow material nie podlega wycenie, minal rok od smierci tej postaci, w pelni moge domknac ten zapomniany juz zreszta rozdzial, niedlugo ruszam z czyms nowym

Edytowane przez flame

**Duffy byl przy ostatnich chwilach rapera, zastanawia sie kiedy prawda o jego smierci wyjdzie na swiatlo dzienne, bedac na przedwczesnej emeryturze pracujac jako ghostwriter w NY bumpuje to wszedzie, podzwonil po kontaktach proponując wykonanie No Love od hoodstar, do ktorego teledysk nagrywal wlasnie w NYC z pomoca Duffy, chce rozpalic scene muzyczna w NY tworczoscia Hoodstar.**