Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[30/11] OSCARVILLE - WENDIGO (PROD. LIL JAY) [OFFICIAL VIDEO]

benji

Rekomendowane odpowiedzi

UF9RNHE.png

**Tuż przed godziną dwudziestą na kanał Abyssal Ghouls oraz na wszystkich platformach streamingowych został opublikowany solowy kawałek "Wendigo" od Oscarville, Kawałek był zapowiadany na socialach artysty oraz przez członków kolektywu Abyssal Ghouls już od dłuższego czasu, a pierwszy odsłuch snippetu, który został opublikowany na Lifeinvader wywołał niemałe poruszenie wśród fanów. Utwór został wyprodukowany przez Lil Jay @kudlatysosa z COURAGE – producentem znanym z perfekcyjnego łączenia surowych brzmień z eksperymentalnym klimatem. Słuchając numer, można wywnioskować że artysta chce próbować nowych styli, które nie były wcześniej u niego obecne, ale z domieszką swojego oryginalnego stylu. "Wendigo" to coś zupełnie innego, post-punkowe surowe brzmienie z przesterowaną gitarą, oraz mrocznym klimatem witch house.  Teledysk, tradycyjnie już dla Oscarville, jest nagrany w mrocznej estetyce. Wykorzystano efekty takie jak sharpen lub grain, które są celowym zabiegiem już dosyć znanym w jego teledyskach, nadają mu one surowości wpasowującej się w track. Na przebitkach w klipie można zauważyć nowego członka Abyssal Ghouls, mającego ksywę THEZZY @la monkey trees, fani główkują się nad tym, czy w przyszłości będzie miał zamiar wypuszczać muzykę do sieci.**

VNbXgvu.png

Spoiler

Wendigo
Performed by: Oscarville
Written by: Oscarville
Produced by: Lil Jay
Mixed/mastered by: Lil Jay
Shot by: Thezzy

[Intro]
Grave Man

[Verse 1]
Słyszę twój głos jak wołasz mnie w dół (Yaa)
Czuje twój dotyk gdy zadajesz mi ból (Haha)
Każdy krok w przód prowadzi mnie w grób (Ahh)
Nie chcesz być mną, więc w miejscu stój
Serce ostre tak jak cutter mój
Tu jak mordor przy paleniu sie drzew
Dla mnie to jest codzienność
Ale jak nie chcesz być z nami, to lepiej pędź

[Chorus]
Yaaa, Wendigo
Wendigo
Wendigo
Yaaa, Wendigo
Powiedz mi gdzie jesteś
Wendigo
Wendigo
Wendigo

[Instrumental Bridge]

[Verse 2]
Jestem z lasu, tam gdzie rzeka płynie twą krwią
Na mnie harold tree chainy, ktore ciągle lśnią
Każdy oddech coraz bardziej sprowadza mnie na dno
Spoglądam na ciebie, czuje zimny chłód
Myślisz że zdejmiesz mój trud
Znowu mnie pojebało, będę ci sprawiać ból
Każdy znika, czy zostaniesz tu dla mnie?
Twój cień za mną kroczy, lecz znika szlak
Kiedy zniknę, zostaniesz tu dla mnie?
Wziąłem za dużo leków, czuje się jak wrak
Kiedy zniknę, zostaniesz tu dla mnie?
Wendigo jest blisko, nie ma odwrotu stąd

[Chorus]
Yaaa, Wendigo
Wendigo
Wendigo
Yaaa, Wendigo
Powiedz mi gdzie jesteś
Wendigo
Wendigo
Wendigo

Odgrywki:

Promocja:

Spoiler

Oznajmienie na Lifeinvaderze, że Oscar skupia się na nowej muzyce, lecz nic więcej nie wspomina, zostawiając fanów w niepewności

Post na Lifeinvaderze o tym, że Oscarville ma w planach w tym tygodniu wypuścić kawałek pod tytułem "Wendigo"

Udostępnienie posta o wypuszczeniu "Wendigo" przez członków Abyssal Ghouls (pierwsze udostępnieniedrugie udostępnienie)

Otoczka wokół Abyssal Ghouls, po stworzeniu wspólnej nuty z Courage, pod tytułem "Stuff Remix"

Wrzucenie snippetu kawałka "Wendigo" na Lifeinvader, podając także date dropu

Udostępnienie snippetu przez członków Abyssal Ghouls (pierwsze udostępnieniedrugie udostępnienie)

Współprodukcja przez Oscarville przy każdym utworze [EP] Lil Jay - ##4EVER

Promocja po wrzuceniu:

Puszczenie kawałka podczas piątkowego streama w studiu COURAGE

Wydatki:

Spoiler

Wydanie $15.000 na beat, oraz mix/mastering numeru przez Lil Jay

Wpłacenie $5.000 na streamingi utworu

Informacje:

Spoiler

Imię i nazwisko postaci: Oscar Whitmore

Numer konta postaci: Oscar Whitmore - 1577910182

Link do kolektywu rapowego: Abyssal Ghouls