Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[02/12/2024] American Dart Masters Q&A: Season 3 Sneak Peek

phenoman

Rekomendowane odpowiedzi

** W niedzielne popołudnie odbył się livestream na mediach społecznościowych American Dart Masters. Transmisja na żywo została poprowadzona przez Lara Kozlova oraz Nathalie Larson - kobiety odpowiedzialne za ligę darta. Tematyka prowadzonego livestreamu skupiła się głównie na samym ADM oraz sezonie trzecim. Prowadzące odpowiedziały na wiele nurtujących pytań, zachęcając jednocześnie bardzo często wszystkich internautów do próbowania się w darcie, uczestniczenia w spotkaniach towarzyskich, ale również zapisywania się do sezonu trzeciego. Całość potrwała około godzinę i pod koniec ewidentnie oglądający zmienili priorytety, atakując pytaniami Kozlovą. Kobiety zakończyły livestream, zanim cała uwaga przeszła na jedną z prowadzących, gdyż ewidentnie chciały potraktować tę transmisje na żywo stricte związaną z samą ligą i nadchodzącym sezonem. Jednocześnie podczas jednego pytania kobiety zaprosiły wszystkich zainteresowanych do udziału w spotkaniu towarzysko-treningowym - jeszcze przed sezonem - które odbędzie się 3 grudnia o godzinie 20:00. **

spacer.pngAmerican Dart Masters Q&A: Season 3 Sneak Peek

** Lara Kozlova podeszła na moment do telefonu, włączyła go i odpaliła zaplanowany live na fanpage ADM. Odeszła zaraz od telefonu, stanęła w miejscu. Obserwowała dłuższy czas telefon, zaraz wyjęła swój z kieszeni i włączyła na nim czat. **

Lara Kozlova: Trzeba trochę poczekać aż się zbiorą…

** Nathalie Larson spojrzała w obiektyw, uśmiechnęła się, przybrała pozę stojąc obok Lary. **

Nathalie Larson: Tak, pewnie chwilkę się zejdzie.

** Lara Kozlova obserwowała na swoim telefonie live, czekała na zebranie się większej ilości ludzi. Z pewnością co chwila odpowiadała coś w stylu: cześć, hej. Witała się z zebranymi na live. **

** Nathalie Larson witała się z na live ze zbierającymi się oglądającymi, co jakiś czas przechodziła z nogi na nogę. **

** Lara Kozlova odczekała z Nathalie parę minut do czasu zebrania się ludzi. **

Lara Kozlova: No dobra... możemy powoli zaczynać. Hej wam wszystkim jeszcze raz. Zrobiłyśmy krótki live, żeby rozwiać wątpliwości ludzi zainteresowanych American Dart Masters. Co chwila dostajemy różne pytania, więc żeby na wszystko odpowiedzieć to jesteśmy właśnie tutaj.
Nathalie Larson: Hej wszystkim. Dokładnie tak, rozwiejemy wszelkie wątpliwości jakie macie odnośnie naszej ligi i nadchodzącego sezonu.
Lara Kozlova: Zebrałam w sumie kilka pytań, które dostawałam w DMach, czy na żywo...

** Lara Kozlova przełączyła aplikacje w telefonie, weszła w zrobione screeny i przeszukała je, aby znaleźć interesujące pytanie. **

Lara Kozlova: O, to przewija się w sumie co chwilę... dlaczego ludzie się tak jarają tą ligą? To tylko rzucanie rzutkami do tarczy, a wy tak rozwijacie cały temat… Co o tym myślisz, Nathalie? W zasadzie to pytanie bardziej do ciebie.

** Lara Kozlova podeśmiała się pod nosem. **

Nathalie Larson: Ha! - To jest właśnie to.. wszyscy.. większość.. większość osób kojarzy to po prostu ze zwykłymi barowymi rzutkami.. a my tu jakąś ligę robimy... dlaczego ludzie się jarają.. to bardzo proste.. dart staje się coraz bardziej popularny.. nasza liga daje szansę wszystkim początkującym i tym.. którzy już od dawna grają w jakiś lokalnych turniejach.. więc.. ludzie jarają się tak ligą.. bo mają szansę na rozwój.. na samorozwój.. rozwój hobby, kariery.. są osoby ukierunkowane na rozwoju kariery.. i takie.. które chcą jeszcze bardziej zgłębić się w darta.. więc stąd to całe jaranie się ligą. Nie zapominajmy też jeszcze o świetnej puli nagród.. która jest równie kusząca..

** Nathalie Larson zaśmiała się nieco, w czasie wypowiedzi spoglądała w obiektyw, po czym spojrzała na Larę. **

Lara Kozlova: Od siebie dodam, że rzeczywiście rzutki nie wydają się POWAŻNYM sportem, ale mimo wszystko to w praktyce ma bardzo sportowy charakter. Sama nie nadążam za całym dartem, ale podstawy takie jak rywalizacja, treningi, doskonalenie się, trzymanie formy... to ma bardzo dużo wspólnego z klasycznym sportem. Ja sama cieszę się po prostu, że znajdują się chętni, którzy po prostu są głodni rywalizacji i chcą sprawdzać się z innymi - o to w tym chodzi.
Nathalie Larson: Dokładnie tak.. rywalizacja, samorozwój, świetna przygoda.. tak byśmy podsumowały naszą odpowiedź.

** Lara Kozlova przytaknęła głową, mając już przygotowane na ekranie telefonu kolejne pytanie. **

Lara Kozlova: No i to co bardzo emocjonuje ludzi... pieniądze. Co prawda nie pytają stricte o nas, ale padło pytanie - czy na darcie da się zarobić?

** Lara Kozlova spojrzała na Nathalie. **

Nathalie Larson: Huh.... mogłoby się wydawać wielu.. że się nie da.. ale z dart.. można żyć.. topowa setka zawodników na świecie, śmiało utrzymuje się z samego sportu.. całe złudzenie przynosi na pewno ta nieszczęsna do bólu barowa wersja.. stąd stereotyp.. że nie da się na tym zarobić.. ale jest wręcz przeciwnie - można zarobić bardzo duże pieniądze, sięgające milionów.. wszystko jest kwestią treningu, ambicji, poświęcenia.. więc.. na dart zdecydowanie można zarobić spore kwoty.
Lara Kozlova: OK. I zapisałam sobie tutaj jeszcze jedno pytanie... na co liczycie w trzecim sezonie ligi? Będą jakieś zmiany w zasadach? To od razu powiem, że większych zmian nie zaplanowałyśmy, ponieważ zostawiamy sobie miejsce na urozmaicanie wszystkiego w przyszłości i szczerze mówiąc nie chcemy wystrzelać się ze wszystkich pomysłów na raz. Na pewno zmianom uległy formy rozgrywek, bo ustaliłyśmy best of 5 legs i raczej nie zamierzamy tego zmieniać. Na dodatek doszli rezerwowi na finały, aby nie dopuścić do sytuacji, która miała miejsce w drugim sezonie... i co jeszcze? No w sumie z większych nowości to wprowadzenie rankingu ligi w trzech kategoriach i osiągnięć. Ale o tym możecie dowiedzieć się więcej na naszej stronie, bo za dużo by to było do opowiadania.

** Lara Kozlova patrzyła w telefon nagrywający live podczas mówienia, zerknęła potem na Nathalie. **

Nathalie Larson: W zasadzie chyba wszystko co najważniejsze Lara wyjaśniła.. nie chcemy też wszystkiego zdradzać.. bo nie będzie zaskoczenia żadnego.. ale podsumowując format best of 5 legs.. ranking ligi, który otworzy bramę dla tych najbardziej obawiających się, raczkujących w dart.. i rezerwowi.. reszty dowiecie się już niedługo.. wszystkiego nie możemy zdradzić.

** Nathalie Larson kiwnęła głową do Lary, uśmiechnęła się do obiektywu. **

Nathalie Larson: Co tam mamy kolejnego Lara?

** Lara Kozlova wyłączyła zebrane screeny na telefonie, przełączyła się zaraz na czat. **

Lara Kozlova: W sumie od siebie co zebrałam to tyle, ale widzę, że na czacie pada trochę pytań…

Nathalie Larson: Rozkręcają się.. chyba w takim razie.

** Lara Kozlova wystawiła telefon zaraz w taki sposób, aby pokazywać też Nathalie cały czat. **

** Nathalie Larson spojrzała wzrokiem w ekran jej telefonu. **

Nathalie Larson: Jest trochę tego.. rzeczywiście czat zaczyna płonąć.

** Na czacie przewija się pytanie: Jakie są najtrudniejsze aspekty gry w darta? Tylko teoretycznie, bo chyba nie każdy chce ćwiczyć godzinami.  **

Nathalie Larson: Oh, haha.. to pytanie jest właśnie.. takim samozaprzeczeniem.. teoretycznie w dart trzeba umieć sprawnie liczyć i mnożyć rzucone sektory.. co jest najtrudniejsze teoretycznie.. wypracowanie sobie sprawnego liczenia przy finiszach.. jest to bardzo ważne jak ułożyć rzut by ustawić się na podwójnej zamykając lega.. dlatego warto poćwiczyć dodawanie i mnożenie, haha.. pod względem praktyki nie da się uniknąć rzucania.. praktyka, ćwiczenie rzutu, ustawianie się.. to są aspekty, które trzeba trenować codziennie. Coś dodasz Lara..?
Lara Kozlova: Chyba nie... może sama kiedyś się nauczę, bo nie umiem grać? Zróbmy kiedyś challenge w tym aspekcie…
Nathalie Larson: Rzucę Ci wyzwanie... wyzywać Cię na pojedynek.. chcielibyście to zobaczyć..?

** Nathalie Larson zaśmiała się, szturchnęła Larę łokciem, wróciła wzrokiem do chatu. **

** Lara Kozlova podeśmiała się pod nosem. **

Lara Kozlova: No to zostawię was tylko z Nathalie na najbliższe dwa miesiące... wrócę, by wygrać po tym czasie treningów.

** Nathalie Larson zaśmiała się głośniej, palcami poprawiła swoje włosy. **

Nathalie Larson: Haha, spokojnie.. mogę zostać Twoją personalną trenerką dart...

** Na czacie pojawia się kolejne pytanie od jednej osoby, często wysyła to samo: ej, kiedy ruszają zapisy do trzeciego sezonu? Chciałem się zapisać, ale nie zdążyłem do poprzedniego! **

Lara Kozlova: O, ktoś pyta o trzeci sezon.
Nathalie Larson: O proszę.. spóźnialski... zapisy już trwają! - Do siódmego grudnia, czekamy na Ciebie! - Trwają już kilka dni.. więc nie zwlekaj.. to może być Twój sezon!
Lara Kozlova: Tak jest, do siódmego grudnia czekamy na was. Miejmy nadzieję, że zdążycie, bo naprawdę warto!

** Kolejne pytania tego typu pojawiają się na czacie: a ta liga to tylko dla profesjonalistów, czy też amatorzy mają szansę? **

Nathalie Larson: O to dobre pytanie! - Dlatego właśnie powstał ranking.. oczywiście zapisać się może każdy.. ale taki ranking dałby szansę.. przykładowo młodocianym.. którym niewiele brakuje do osiągnięcia osiemnastego roku życia.. ale tak, każdy ma szansę.. wystarczą chęci i ambicje.. każdy może wystartować w naszej lidze, nie ma przeszkód dla nikogo.. amator, profesjonalista.. nie ma znaczenia, zapisy są dla każdego.. a przypomnijmy.. że debiutanci w poprzednim sezonie pokazali ogień!
Lara Kozlova: Oczywiście stawiamy na profesjonalne podejście do całości, dlatego ADM wygląda jak wygląda obecnie, ale też rozumiemy, że nie wszyscy muszą mieć parcie na granie pod wielką presją w sezonach. Jeśli jesteś osobą, która chce się po prostu pobawić w darta, posmakować rywalizacji to właśnie dla takich osób podzieliłyśmy ranking na kilka kategorii... przy czym oczywiście będziemy robiły spotkania treningowo-towarzyskie, o których będziemy informować!
Nathalie Larson: Dokładnie.. już niedługo dowiecie się kiedy będzie najbliższe spotkanie!

** Następne pytanie mogło rzucić się w oczy kobietom: a dobra osoba w darta musi mieć jakąś konkretną budowę ciała? Bo widziałem zawodników, którzy sportowo nie wyglądają... **

Nathalie Larson: Nie, nie... nie ma to znaczenia, można mieć zgrabną sylwetkę, lub bardziej pulchną.. nic nie przeszkadza.. liczy się celność, znajomość zasad.. i liczenie.. sylwetka w tym sporcie nie gra znaczenia.. więc możecie mieć dietę BurgerShot i nie stanowi to przeszkody, haha... to nie krytyka, a żartobliwie zobrazowanie.. więc sylwetka nie gra roli!
Lara Kozlova: Dokładnie tak... stawiam, że dobra forma fizyczna może pomóc przy konkurowaniu... kondycja, precyzja, wyrobione odpowiednie mięśnie do tego... ale niekoniecznie to gra pierwsze skrzypce, dlatego po prostu wystarczą chęci!

** Kolejne pytanie, które przewija się przez czat: co się stanie jak nie będzie można uczestniczyć w jednym ze spotkań sezonowych? Dopuszczacie wymiany zawodników, czy co wtedy? **

Lara Kozlova: Nieobecności..? To w sumie sprawa indywidualna. Miałyśmy już takie sytuacje w poprzednim sezonie ze Svetlaną, ale każda strona, czyli jej pozostali przeciwnicy i ona sama dogadali się na wspólny, oddzielny termin pod okiem Nathalie, no nie?

** Lara Kozlova popatrzyła na Nathalie, kiwając głową. **

Lara Kozlova: Także wszystko można załatwić, dogadać się - o ile wyrobimy się w terminach.
Nathalie Larson: Dokładnie tak, więc jest to kwestią dogadania wewnątrz.. więc nie jest to jakiś problem.. więc bez obaw.. wszystko da się dogadać.
Lara Kozlova: Wzięcie udziału w sezonie, zapisanie się - nic nie kosztuje. Dopiero pociągamy do pewnej odpowiedzialności zawodników, którzy wyjdą z fazy grupowej - oferujemy im wtedy odpowiednie kontrakty. Także... nawet jeśli nie uda się komuś znaleźć odpowiedniego terminu to nic straconego; będą kolejne spotkania, kolejne sezony, a wykluczenie z obecnego przez nieobecność to żaden big deal.
Nathalie Larson: Dokładnie.. więc tą kwestią się nie przejmujcie.. nie ma powodu do obaw.. a życie pisze różne scenariusze.. i wszystkiego nie da się przewidzieć.. więc bez obaw!

** Następne pytanie, które może się rzucić w oczy na czacie obecnego live: a ja słyszałem, że niektóre osoby używają jakichś sztuczek podczas gry. Jaki to ma sens? Czy rzeczywiście zmienia to grę? **

** Lara Kozlova zatrzymała palcem czat na tym pytaniu, spojrzała na Nathalie. **

Lara Kozlova: Oho, to już bardziej do ciebie.
Nathalie Larson: Sztuczki.. bardziej nazwałabym to wypracowanymi technikami rzutu.. doświadczeni darterzy mają różne techniki rzutu do odpowiedniej gramatury swoich lotek.. jeśli łapią zadyszkę.. w punktacji, starają się wykorzystać inną technikę rzutu, wypuszczając lotkę z palców nieco wcześniej lub później.. bądź pod  innym kątem.. tak samo zmieniają ustawienie ciała, bardziej do lewego boku lub prawego.. gdy na przykład zasłonią sobie sektor wcześniejszą lotką.. więc rzeczywiście zmienia to grę, ale to już tyczy się bardziej doświadczonych darterów.

** Lara Kozlova przytaknęła tylko głową, nie dopowiedziała nic. Zawiesiła wzrok na swoim telefonie. **

** Pojawił się dosłownie spamer na czacie, który ciągle wypisuje podobne pytanie: LARA! Jak to jest być kobietą z takimi sukcesami?? **

Nathalie Larson: Lara ma branie..

** Nathalie Larson zaśmiała się widząc spamujące pytanie na czacie. **

Lara Kozlova: Jak to jest być kobietą z takimi sukcesami..? Sama nie do końca tak myślę, bo na wiele sukcesów zmarnowałam okazje, albo przegapiłam. I szczerze mówiąc - robię po prostu swoje i to co czuję. Zrobiłam trochę rzeczy przez ostatni rok, teraz zmieniłam priorytety... a tutaj jestem w zasadzie tylko dzięki Nathalie, bo podzielę się z wami taką ciekawostką. Liga miała zostać sprzedana właśnie do Nathalie przy zamykaniu Primal, ale długie rozmowy jednak zmieniły podejście do całości i koniec końców jesteśmy tutaj we dwie, rozwijając ten sport w USA. Czy to dobrze, że jednak tak wyszło? Chyba najlepiej będzie powiedzieć, że czas pokaże. Dopiero trzeci sezon przed nami, a o wielkich sukcesach będzie można mówić przy jubileuszowej dziesiątce.

** Lara Kozlova zaśmiała się krótko pod nosem, spoglądając z uśmiechem w obiektyw podczas mówienia. **

Nathalie Larson: Najważniejsze jest to, że jesteśmy tu wciąż we dwie, ale fakt to taka ciekawostka.. jednak z szacunku do Lary i samej siebie.. i swojej pasji nie widziałam się sama z ligą.. dlatego jesteśmy z Larą we dwie, mamy obrane cele i miejmy nadzieję, że je osiągniemy! - To tak.. w sumie poza pytaniem.

** Nathalie Larson uśmiechnęła się do obiektywu, do Lary. **

** Reakcja czatu pewnie była mieszana. Byli zdziwieni, że liga miała zostać sprzedana, ale zaraz się uspokoiło i zaczęło się przewijać kolejne pytanie: a czy są jakieś nagrody w tej waszej lidze? Chciałbym wygrać coś fajnego, bo porzucać za darmo do tarczy to mogę w barze... **

Lara Kozlova: Mhm, i znowu nagrody! No oczywiście, że mamy nagrody. Okrągły milion dolarów - sezon wcześniej i teraz!
Nathalie Larson: Dokładnie, równa bańka w puli nagród dla Was! - Więc jest o co walczyć, walczyć o rozwój.. by zbudować w lidze swoją pozycję.. wszystko w Waszych dłoniach i palcach!
Lara Kozlova: Pierwsze miejsce, czyli finalista sezonu zgarnie 400 tysięcy dolarów, więc... myślę, że za “zwykłe rzucanie rzutkami” w tarczę to naprawdę spora suma.
Nathalie Larson: W barze na to liczyć nie możecie.. a u nas można liczyć na taką kwotę, świetną przygodę.. karierę.. i zimne piwo Barracho.. które w dart jest wręcz czymś nieodłącznym!

** Zainteresowanie na czacie pewnie wzrosło po usłyszeniu liczb, ale zaraz zaczęło się przewijać inne pytanie: a czy ta liga nie jest przypadkiem stworzona tylko po to, żeby wypromować nazwiska, a nie realnie pomóc rozwinąć się graczom? **

** Lara Kozlova zatrzymała palcem czat na tym pytaniu, pokiwała głową. **

Lara Kozlova: Sama nie do końca rozumiem pytania... promujemy nazwiska tylko i wyłącznie, a nie pomagamy rozwijać się graczom? Nie powiedziałabym tak, bo jest wręcz odwrotnie. Przecież udział w rozgrywkach sezonowych, towarzyskich nic was nie kosztuje i dosłownie każdemu dajemy szansę na osiąganie sukcesów w tym sporcie... i dotychczas nie przypominam sobie, żebyśmy nagminnie promowały któregoś z uczestników.
Nathalie Larson: Ale to też jest bezsensowne pytanie.. nie było nigdy nagminnego promowania nazwiska w lidze.. jednocześnie każda organizacja sportowa.. jeśli ktoś zostanie na dłużej, zacznie osiągać sukcesy.. to oczywiście, że wyrobi sobie nazwisko.. to jest jakby.. no naturalne dla mnie.. więc trochę nie rozumiem pytania, skoro ktoś będzie tu długo, zacznie odnosić sukcesy, powtarzalne.. to automatycznie wyrobi sobie.. nazwisko.. tak to widzę.
Lara Kozlova: Naturalna kolej rzeczy po prostu... ale też całkowicie nowi mogą zrobić ogromne wrażenie. Sezon drugi pokazał, że nowe nazwiska w lidze weszły na sam szczyt.
Nathalie Larson: Dokładnie tak.. każdy może liczyć na wsparcie organizacji, w której startuje.. to naturalne.. więc to chyba na tyle w kwestii tego pytania.

** Nathalie Larson poprawiła sobie włosy, odgarniając je na plecy, skierowała wzrok na Larę. **

** Czat zaraz zaczął być zasypywany przez podobnie brzmiące pytania: a gdzie będzie można oglądać rozgrywki? Nie zawsze mogę przyjechać do Was! **

Nathalie Larson: Oh.. i to jest też kolejna nowość! - Sezon trzeci będzie dostępny w streamingu PPV, więc teraz możecie spokojnie nawet w pracy.. służbie, randce oglądać zmagania naszej ligi.. to już odpowiedni czas na wprowadzenie tego kroku, liga przybiera na sile, popularności.. więc to czas na streaming.
Lara Kozlova: Nie zdążycie na oglądanie na żywo? To nic straconego. Będą dostępne rozgrywki do ponownego obejrzenia, a nawet dla leniwych będziemy szykowały skróty i podsumowania.
Nathalie Larson: Więc.. teraz będziecie mogli spokojnie obejrzeć nawet powtórkę.. więc myślimy.. że to też ekstra krok dla oglądających ligę.

** Któreś z kolei pytanie, które zaczęło pojawiać się coraz częściej na czacie: mam kumpla, który by się zapisał, ale trochę się boi, bo nie czuje się tak dobry w darta. Jak go namówić? **

Nathalie Larson: Namówić.. kolego.. nie zastanawiaj się.. w poprzednim sezonie debiutantka została mistrzynią! - Odpalaj stronę, złóż formularz i czekamy na Ciebie.. tu nie ma czego się bać.. trzeba brać to co jest dostępne, czerpać z życia garściami!
Lara Kozlova: Zapisujesz się, przychodzisz na rozgrywki i walczysz o pozycje... nie ma nic bardziej prostego. Nie czujesz się na siłach? To nic - jak nie spróbujesz to się nie przekonasz. A może jednak ci się uda wywalczyć coś więcej? Dart to też pewna kwestia szczęścia, więc po prostu trzeba się przekonać.
Nathalie Larson: Dokładnie.. nie rozmyślaj, zapisuj się i czekamy na emocje z Tobą!

** Na czacie zaczęło padać coraz mniej pytań związanych z samym dartem, czy ligą. Na live, który już trwa kilkadziesiąt minut zaczęło zbierać się więcej zainteresowanych kobietami, niż samym sportem. **

** Jedno z pytań, które zaczęło się przewijać: LARA! Jak Ty to robisz, że jesteś w stanie zarządzać tyloma rzeczami? **

Lara Kozlova: Nie no, nie przesadzajcie... zarządzam tyloma rzeczami? Może jeszcze jakiś czas temu, ale teraz została mi na głowie jedynie Luxura Relaxare i ADM, także... radzę sobie bez problemu. Mam czas na prywatne rzeczy, na treningi i aktywne spędzanie czasu, a jak to robię? Mało śpię... serio. Zdarza mi się spać po trzy, cztery godziny dziennie, gdy akurat nazbiera się więcej pracy, ale tak po prostu musi być. No ale to też nie jest żadna metoda... bardziej mało śpię z lenistwa, bo dobrze wiem, że trzeba sobie wszystko rozplanować, ułożyć i robić jedno po drugim, a mimo tego często wprowadzam chaos i robię sporo rzeczy na ostatnią chwilę. Staram się to poprawić, ale nie jest łatwo - pewnie sami macie podobnie. Zawsze może coś wypaść. A ty Nathalie - sporo pracy masz przy lidze? To też może dać im jakiś obraz.

** Lara Kozlova zerknęła na kobietę. **

Nathalie Larson: Teraz tak, zmieniło się to trochę.. bo liga jest jakby nasza.. więc ogarniam sprawy organizacyjne.. partnerów ligi, spotkania.. pracuję nad nowymi dodatkami.. coś co jeszcze bardziej podkręci atmosferę.. więc.. rzeczywiście.. sama ostatnio mam okres obfity w pracę.. ale wspomagam się kawą.. i też zdarza się mi mniej spać.

** Lara Kozlova przytaknęła kilka razy głową, spoglądając jeszcze w czat. **

** Tematyka live totalnie już się zmieniła i osoby na czacie w zasadzie tylko piszą o kobietach. Znowu przewija się pytanie do samej Lary: dlaczego warto zacząć inwestować w zdrowie i ćwiczenia? Chciałabym zrobić to tak jak Ty! **

Lara Kozlova: Będziemy chyba powoli zbliżać się do końca, bo widzę, że tematy się wyczerpały na temat American Dart Masters... ale widzę, że ktoś ewidentnie chciałby być taki jak ja! I dlaczego warto dbać o zdrowie i ruch..? To bardzo proste. To po prostu same korzyści. Nie oszukujmy się, ale wygląd w obecnych czasach gra dużą rolę, więc wysportowana sylwetka doda sporo do pewności siebie i co więcej? Nawet wspomoże psychikę, bo nie dosyć, że samopoczucie lepsze, to i zdrowy organizm to przeważnie wyregulowane hormony. Od siebie dodam, że w tym wieku aż tak bardzo się nie przejmuje tym aspektem, nie mam parcia, by codziennie robić to i to - i to pod przymusem. Dla mnie to już po prostu rutyna, spędzanie czasu, a często nawet sposób na radzenie sobie ze stresem, bo nie ma nic lepszego jak wyżycie się podczas wysiłku.
Nathalie Larson: Bez zdrowia nie ma przyjemności.. a ze zdrowiem idą ćwiczenia.. więc zazębia się to.. wydaje mi się, że każdy chce dziś dobrze i atrakcyjnie wyglądać.. więc dla zdrowia warto inwestować w ruch.

** Lara Kozlova schowała zaraz telefon do kieszeni po zablokowaniu go, uśmiechnęła się do telefonu stojącego dalej, na którym prowadzony jest live. **

** Nathalie Larson poprawiła się, uśmiechnęła się do obiektywu. **

Lara Kozlova: No to co... dzięki za świetnie spędzoną godzinę. Mam nadzieje, że dowiedzieliście się więcej o ADM i... widzimy się już trzeciego grudnia, gdzie będziemy robić spotkanie towarzysko-treningowe. Zapraszamy gorąco wszystkich, a szczególnie tych co jeszcze mają wątpliwości, bo to idealna okazja na sprawdzenie z czym to się je.
Nathalie Larson: Dzięki wszystkim za tą godzinkę, nie zastanawiajcie się, tylko zapisujcie na sezon trzeci, czekamy na Was.. i na spotkanie towarzysko - treningowe, trzymajcie się ciepło, do zobaczenia przy tarczy!

** Lara Kozlova podeszła zaraz do telefonu, wyłączyła live i zablokowała go. **

Media społecznościowe American Dart Masters: KLIK!
Aplikacja American Dart Masters - śledź ligę, bierz udział w spotkaniach i zapisz się na sezon: KLIK!

Spoiler

Materiał nie jest do wyceny. Jest to tylko materiał promocyjny dla branżowego projektu American Dart Masters i rozpoczynającego się trzeciego sezonu rozgrywek.