Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[16.12.2024] Olivier Hussler - RESET (Prod. Seth Ronnie Dagaard)

yungg

Rekomendowane odpowiedzi

gD6aync.png

**"RESET" to przejmujący i emocjonalny utwór, który otwiera nowy rozdział w karierze Oliviera Husslera, znanego dotychczas jako wokalista zespołu Midnight Mayhem. W swoim solowym debiucie artysta ukazuje muzykę jako siłę, która trzyma go przy życiu, będąc zarówno ratunkiem, jak i nieustanną inspiracją. W utworze Olivier w subtelny sposób nawiązuje do drugiej osoby, sugerując obecność kogoś, kto miał wpływ na jego drogę, choć w pełni oddaje się muzyce jako swojej jedynej ucieczce i azylowi. Za produkcję odpowiada Seth Ronnie Dagaard, którego nowoczesne podejście nadało utworowi unikalnego brzmienia, idealnie łącząc emocje z surową energią.

W "RESET" Olivier otwiera się przed słuchaczem, ukazując nie tylko swoje wewnętrzne zmagania, ale także momenty, w których można wyczuć cień relacji z kimś, kto pomógł mu odnaleźć siłę do walki. Mimo to muzyka pozostaje jego najważniejszym oparciem – jedynym narzędziem, dzięki któremu może odzyskać równowagę. Tekst pełen jest metafor i obrazów, które ukazują jego bóle, demony oraz proces naprawy siebie.**

Refren: "Naprawisz mnie, ale oni zniszczą mnie"
oddaje paradoks, który przeplata się przez cały utwór: muzyka naprawia go i daje nadzieję, lecz rzeczywistość oraz ludzie wokół wciąż go ranią. W ten sposób "RESET" staje się opowieścią o walce pomiędzy destrukcją a odnową, z głęboką tęsknotą za wewnętrznym spokojem.

Seth Ronnie Dagaard stworzył produkcję, która doskonale odzwierciedla tę walkę. Delikatne melodie fortepianu przeplatają się z surowym brzmieniem gitar i przestrzennymi, mrocznymi elektronicznymi dźwiękami, tworząc atmosferę balansującą pomiędzy chaosem a ukojeniem. Wokal Oliviera płynnie przechodzi od pełnej kruchości do emocjonalnych wybuchów, wzmacniając szczerość przekazu.

Wersy takie jak:
"Teraz już wiesz, czemu we mnie tykała bomba"
ukazują głęboką, osobistą refleksję, ale jednocześnie wskazują, że za kulisami jego przemiany kryje się czyjeś wsparcie – choćby ciche i niedopowiedziane. "RESET" jest brutalnie szczery, dotykający najgłębszych ran, ale też pełen nadziei na to, że sztuka i relacje z innymi mogą być katalizatorem uzdrowienia.**

Utwór "RESET" w oryginalnej wersji od wokalisty Olivier Hussler oraz jego alternatywna odsłona "RESET (understand this)" różni się przede wszystkim aranżacją, atmosferą oraz emocjonalnym wydźwiękiem, mimo że tekst pozostaje zasadniczo niezmieniony. Obie wersje prezentują inne podejście do tego samego emocjonalnego przekazu, co daje słuchaczowi możliwość odbioru utworu z różnych perspektyw.

biFh3tb.png

Spoiler

[Verse 1]
Mówiłem przecież, że jest źle 
To zabolało Ciebie ale nadal tego, chcesz
Jest mi wstyd i czuję znowu w sobie gniew
Mimo wszystko, chyba wiem czego chce
Demony wciąż gadają, że mają mnie dość 
Sama dobrze wiesz, że to co mam w głowie, powoli wykańcza mnie 
Ale muza koi każdy mój cholerny lęk, nadal nie wiem jak to dzieje się 
Powiedz Mi, czy ty naprawdę tego chcesz? Naprawdę kurwa tego chcesz? 
Naprawić zepsutego mnie i wykrzyczeć na cały głos, że widzisz dobrego mnie? 
Bo już tracę trakcje 

[Chorus]
Bo juz chce czuć się lżej 
Bo juz chce czuć się lżej 
Bo już
Mam dość, mam dość 
Naprawisz mnie ale oni zniszczą mnie
Oni zniszczą mnie, zniszczą mnie
Bo chcę czuć 

[Verse 2]
Brzydzę się mną 
Gdy tylko pomyśle, że z góry cały czas obserwowali mnie 
To mam naprawdę tego wszystkiego dość 
What do I do? What do I say?
Can you kindly just refrain me?
Jak się mam czuć, czy wybaczą kiedyś Mi?

[Chorus]
Już teraz czuje się lżej 
Teraz czuję się lżej 
Bo już 
Chcę żyć, Chcę żyć 
Oni zniszczą mnie ale ty naprawisz mnie
Ty naprawisz mnie, naprawisz mnie
(Teraz czuję się lżej)

[Bridge]
Teraz już wiesz czemu we mnie tykała bomba
Teraz już znacie, skoro tak chcieliście poznać 
To cały ja, cały ja 

[Chorus]
Chce żyć, chce żyć 
Bo już
Chcę żyć, chcę żyć 
Teraz czuję się lżej
Bo już czuję się lżej 
Bo już czuję

RESET (understand this)

PROMOCJA

Spoiler

♱ Posty z LI, naprowadzające na solowy kawałek oraz domysły
#1 https://li.v-rp.pl/post/121870_jeszcze-pid-d-lat-tak-mgiwili-mi-seth-ronnie-dagaard-rџ-ј.html
#2 https://li.v-rp.pl/post/122727_tyenie-znam-dnia-nie-znam-godziny-ale-urodz-sh-si-sh-jeszcze-w-tym-roku-a-to-b-s.html
#3 https://li.v-rp.pl/post/123472_vџi.html

Wykupiony największy billboard w mieście oraz inne
#1 NR.185, NR. 76, NR. 55

♱ Ostatnie wydanie z Midnight Mayhem oraz koncert
[17.11.2024] Midnight Mayhem - Don't Tell Me (Official Video)
[17.11] Drugi solowy koncert Midnight Mayhem w lokalu Dead In Vinewood

♱ Krótki statement od artysty na swoim oficjalnym profilu LI
#1 https://li.v-rp.pl/post/123520

♱ [16.12.2024][OnSpot] Czy to koniec jednego z bardziej aktywnych zespołów na scenie Los Santos? https://li.v-rp.pl/post/123551_czy-to-koniec-jednego-z-bardziej-aktywnych-zespolow-na-scenie-los-santos-wszystk.html

♱ 
[18.12] Seth RONNIE Dagaard - Hatred x Olivier Hussler [UNSAINTED RECORDS]

♱ [18.12] Wystąpił na scenie razem z Seth Ronnie Dagaard, otworzyli koncert wykonując wspólny utwór, do którego miał okazję się dograć a przez resztę koncertu wspierał Dagaarda na scenie.
https://li.v-rp.pl/post/124139_tyle-mysli-w-glowie-ze-przestalem-sypiac-co-noc-039-039-mimo-zyciowych-zawirowa.html

WYDATKI

Spoiler

gcwXjWq.png

Zrzut_ekranu_2024-12-15_193058.png?ex=67

SSY

DANE

Spoiler

Imię i nazwisko postaci: Olivier Hussler
 Numer konta postaci:
0174559027
 Przynależność: X

Edytowane przez yungg

**Lauren poczuła się wspomniana w wersach gotowego utworu, pomimo usłyszenia dużo wcześniej jego surowej wersji. Jako cichy ghostwriter i "drogowskaz" artysty, z którym obecnie jest dosyć napiętej sytuacji, przesłuchała utwór podlinkowany w mediach popijając kawę  z Cathal Carrigan ( @Meph ) w jego mieszkaniu. Pozostawiła polubienie pod numerem nie dodając niczego więcej od siebie.**

**Dominic sprawdził utwór swojego znajomego i wsłuchał się w tekst bardziej niż w techniczne aspekty. Zastanawia się co się dzieje u Oliviera i chłopaków po tym jak doszły do niego informacje o potencjalnym rozpadzie ekipy. Zostawił polubienie i komentarz**

Bipolarne podejście do wokalu i like it. 🔥🔥🔥🔥

yungg lubi to

ouch-ezgif.com-resize.gif.d8959fe700b1dea5d69d8d5427fe0ee5.gif