Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[Biznes/Gastronomia] Nordic Delight

Pafelix

Rekomendowane odpowiedzi

Fo0o4Kd.png

HISTORIA

Eline Mikalsen, młoda kobieta pochodząca z Norwegii, zawsze marzyła o miejscu, w którym mogłaby podzielić się swoją pasją do nordyckiej kuchni. Dorastając wśród krajobrazów fiordów, nauczyła się cenić prostotę, świeżość i autentyczność. Po długim okresie pracy jako kierowniczka w meksykańskiej knajpie nabyła cenne doświadczenie w zarządzaniu lokalem. Ponadto codzienna praca z zespołem, kontrolowanie dostaw i zapewnienie satysfakcji klientów pozwoliły jej zgłębić tajniki branży i doskonalić swój fach.
Otwarcie restauracji Nordic Delight było dla niej nie tylko procesem pełnym wyzwań, ale także niezwykłą przygodą, która pozwoliła jej połączyć doświadczenie zawodowe z pasją. Decyzja o stworzeniu własnego lokalu wymagała odwagi i determinacji, ale jednak wiedziała, że nadszedł czas, by spełnić swoje marzenie.
Eline, projektując wnętrze lokalu, postawiła na zachowanie skandynawskiego charakteru, który miał odzwierciedlać zarówno jej nordyckie korzenie, jak i jej kulturę. W restauracji szczególną rolę odgrywa drewno, które dodaje ciepło i przytulność. Właścicielka chciała, aby każdy element wystroju współgrał z ideą restauracji – prostoty i harmonii. Jej celem było stworzenie miejsca, w którym goście poczują się jak w sercu Skandynawii, otoczeni spokojem, naturalnym pięknem i przyjazną atmosferą.

MENU

1JaGIci.png

Spoiler

OOC: 

Cześć!

@Madziula wyszła do mnie z sugestią założenia własnej gastronomii. Zadeklarowała również, że wesprze mnie i pomoże w prowadzeniu tego lokalu, dlatego wychodzę z inicjatywą założenia restauracji w klimacie skandynawskim, która łączyłaby prostotę, elegancję i nowoczesny design. Chciałbym stworzyć lokal o przytulnym, minimalistycznym wnętrzu zaprojektowanym przez mnie i moich przyjaciół. Moim celem jest stworzenie miejsca, które nie tylko oferuje wyjątkowe jedzenie, ale także przyjazną atmosferę i miejsce do gry. 

Dziękuję za przeczytanie aplikacji i liczę na pozytywny jej odbiór.

Spoiler

Postać lidera: Eline Mikalsen
UID postaci lidera z panelu gracza: 55559
Link URL do mapy z lokalizacją biznesu/projektu: https://imgur.com/a/lokalizacja-1OjG590
Typ biznesu (Gastro, Salon Tatuażu...):  Restauracja
Wybrany interior* (jeśli nie dotyczy, to n/a): zostanie zbudowany własnoręcznie
Link do tematu organizacji** (jeśli nie dotyczy, to n/a):  n/a

Sava, Madziula, Verisa i 5 innych lubią to

I90kb8a.png

Cześć, Twoja aplikacja została przyjęta!

Zapoznaj się z poniższymi instrukcjami, które pokażą Tobie jak postępować dalej.

• Pamiętaj, by dołączyć do oficjalnego Discorda biznesów i projektów IC VIBE ROLE PLAY https://discord.gg/SrtCf9PvQA - Twoim obowiązkiem jest bycie na tym discordzie z odpowiednią rangą. Nie przynależenie do grupy może skutkować usunięciem biznesu!
  • Na miejscu utwórz ticket z prośbą o nadanie rangi poprzez wejście do kanału ⁠kontakt oraz zawrzyj prośbę o stworzenie dla Ciebie skryptu kopiując w treść ticketa formatkę uzupełnioną zgodnie ze wzorem (UID postaci, typ biznesu, mapa).
  • Pamiętaj, by w nazwie użytkownika dołączyć po znaku "|" nazwę biznesu/projektu który prowadzisz. Po zgłoszeniu stworzenia skryptu na Discord udaj się w miejsce wskazane przez Ciebie w aplikacji i wpisz /biznes zakup.
  • Na Discord zapraszana jest jedna osoba z każdego biznesu/projektu. Nie dopuszczamy więcej reprezentantów. Wszelkie sprawy techniczne czy ustalenia są rozwiązywane poprzez ticket na discordzie biznesowym.

Uwaga: Pamiętaj, by twój ticket na discordzie biznesowym z prośbą o założenie organizacji zawierał uzupełnioną formatkę:

Nazwa biznesu/Projektu IC:
Postać lidera: 
UID postaci lidera z panelu gracza: 
Link URL do mapy z lokalizacją biznesu/projektu: 
Typ biznesu (Gastro, Salon Tatuażu...): 
Wybrany interior* (jeśli nie dotyczy, to n/a):
Link do tematu organizacji** (jeśli nie dotyczy, to n/a): 

* https://forum.v-rp.pl/topic/6989-lista-id-interior%C3%B3w-serwerowych/#comment-47591
** Dotyczy spotu organizacji

Życzę udanej gry! W przypadku pytań, próśb i innych kwesti związanych z kontaktem zapraszam do stworzenia ticketa na discordzie!

• 1 miesiąc temu...

**Dnia 8 lutego odbyła się zamknięta impreza ASG Collaboration, podczas której mieliśmy przyjemność zapewnić pełne zaplecze gastronomiczne. Dbaliśmy o to, aby uczestnicy wydarzenia mogli cieszyć się smacznymi i odpowiednio dobranymi posiłkami, które umiliły im czas spędzony na spotkaniu. Nasza obsługa zadbała o każdy szczegół, dostarczając dania dostosowane do charakteru imprezy oraz preferencji gości.**

Rj6a1dD.png

SUJ2yGg.png

**Tego samego wieczoru mieliśmy również zaszczyt uczestniczyć w prestiżowym wydarzeniu Business EXPO 2025, gdzie z dumą reprezentowaliśmy naszą restaurację. Podczas eventu stworzyliśmy wyjątkową okazję dla wszystkich uczestników, by mogli skosztować nordyckich smaków. Z radością dzieliliśmy się naszą pasją do tej kuchni.**

HxHb9FJ.png

fNQOFHM.jpeg

Darmin, lorenic, Vesa i 3 innych lubią to

• 3 tygodnie później...

**Na mieście zaczęły pojawiać się plakaty zapowiadające nadchodzący koncert Dominica Doyle’a w Nordic Delight! Już 8 marca czeka nas wyjątkowy wieczór pełen świetnej muzyki i niezapomnianej atmosfery. Dodatkowo, mieszkańcy Los Santos mogli usłyszeć informacje wydarzeniu słuchając stacji Venture!**

nordic-delight

Edytowane przez Pafelix
quokk lubi to

nordic-delight

Z okazji Dnia Kobiet w naszym lokalu odbyła się wyjątkowa impreza pełna niezapomnianych wrażeń. Goście mieli okazję spędzić ten szczególny wieczór w przyjemnej atmosferze, ciesząc się doskonałą muzyką na żywo. Gwiazdą wieczoru był utalentowany Dominic Doyle, który swoim występem oczarował publiczność i wprowadził wszystkich w niezwykły nastrój. To był wieczór pełen radości i dobrej zabawy.

3VfmyY6.png

QPKA8HG.png

ZmOqFXq.png

UJOvQst.png

L3EZxAi.png

qqiN7jM.png

agePDBC.png

WZn847j.png

7UUVVnv.png

MjTbTCN.png

Darmin, XAngel2K i quokk lubią to

• 1 miesiąc temu...

nordic-delight

**Dnia 10.05 w Nordic Delight odbył się wyjątkowy występ Zary Nightbourne i Suzanny Zabadevya, pod tytułem FIRST QUARTER. Tego wieczoru artystki oczarowały publiczność nie tylko swoją charyzmą, ale przede wszystkim premierowymi utworami z nadchodzących albumów. **

CXCzzDX.png

iRtQ3Pb.png

ZjaYSBs.png

PYEVgqw.png

rgAc9wf.png

hTcqK7k.png

EjeRuqJ.png

Y8viTo2.png

FjAFFEg.png

• 2 miesiące temu...

image.png.e53dbb1e89a2c763c002a1c463c3ecf7.png

28 lipca mieliśmy okazję porozmawiać z redakcją Vision Magazine o naszej działalności, dotychczasowych doświadczeniach i planach na przyszłość.

image.png.00295da24226bff6f4b6edc753f48835.png

Claire Blue-Dawson mówi: Dobrze wiec jak wspominałam prowadze miesięcznik - dawniej wydawałam pod nazwą Vision of Fashion; z biegiem lat wróciłam do publikacji ale z nieco innym spojrzeniem. Teraz wychodzimy jako Vision Magazine i poruszamy tematy lifestylowe.

Claire Blue-Dawson mówi: Lekkie, zwiewne babskie pisemko do kawy - ale żadne plotkarskie dzieła... - porównywalne do Glamour z takich stylów pisania i prowadzenia.

Claire Blue-Dawson mówi: Docelowo chciałabym w nim również opisywać wyróżniajace sie w mieście miejsca i lokale - a przyznam że kuchnia skandynawska takim sie zapowiada, stąd i pojawiam sie ja by zebrać kilka informacji. Czy będzie problemem jak będę sobie notowała najważniejsze?

Celestia Skylark mówi: Oczywiście, że nie. - Proszę notować, bez problemu.

Eline Mikalsen mówi: Spokojnie, żaden to dla nas problem.

Claire Blue-Dawson mówi: Świetnie *sięgnęła po tablet - wysunęła rysik* - zacznijmy od początku. Nordic Delight, skandynawska kuchnia... skąd pomysł na takie miejsce? Czy lokal od swoich pierwszych dni jest prowadzony przez tych samych właścicieli? W tym przypadku jak rozumiem, właścicielki?

Eline Mikalsen mówi: Skąd pomysł... około rok temu, zaczęłam pracę w Taco Libre, dosyć dobrze mi tam szło, zyskałam zaufanie właścicielki i dostałam awans na kierowniczkę. Jednak jak wiemy, Taco zostało zamknięte. Nasza dobra znajoma, udzieliła mi pomocy finansowej, chciała abym otworzyła coś swojego. Od razu wiedziałam co powinnam zrobić, pomysł na kuchnię skandynawską nie wziął się z nikąd. Pochodzę z Norwegii, mieszkałam tam większość swojego życia, znam tą kuchnię od podstaw. Chciałam pokazać mieszkańcom Santos smaki których prawdobodobnie nigdy nie znali, nie mieli pojęcia, że istnieją.

Eline Mikalsen mówi: Jednak sama tego wszystkiego bym nie dała radę ogarnąć, jako pierwsze, skontaktowałam się z Celesitą - moją dobrą przyjaciółką, czy nie chciałaby mi pomóc, jak widać, zgodziła się. *uśmiechnęła się* Następnym krokiem było zoorganizowanie obsługi kuchennej. Nasz obecny kucharz, Halvor Henningsson, dowiedział się od mojego ojca, że mam zamiar otworzyć swoją restauracje z domowymi smakami w Stanach. Żartobliwie zapytał się go czy nie zechciał by u nas gotować, a on dziwo zgodził się!

Claire Blue-Dawson mówi: Czyli kuchnia taka wyniesiona z domu! Jakie dania pojawiają sie przykładowo w karcie? Które z nich cieszą się największą popularnością? Tu pozwole sobie jeszcze dopytać - czy w lokalu pojawiają sie w ofercie dania sezonowe, zmieniane co jakiś czas czy menu raczej ma stałe pozycje?

Celestia Skylark mówi: A więc tak... - W naszej kuchni mamy dużą różnorodność daniową. Wszystko jest związane ze specjałami kuchni Nordyckiej. Każdy znajdzie tutaj na pewno coś dla siebie, coś sytego, coś lżejszego, coś słodkiego - dosłownie wszystko. Dużą popularnością w naszym lokalu cieszy się pieczony łosoś phah, często mylony przez wielu ze stekiem z łososia. Phaha, nie mamy tego w karcie i z reguły trzeba korygować tą rozbieżność. *parsknęła pod nosem* - Natomiast oprócz tego, w naszym lokalu dominuje także stek z łosia oraz klopsiki w sosie koperkowym. Z dań lżejszych to zdecydowanie góruje tutaj sałatka z kurczakiem, a także krem z jagód. Ze słodkiej strony naszej kuchni, dominują wśród klientów bułeczki cynamonowe, ciasto czekoladowe z malinami, a także naleśniki. Również sporym zainteresowaniem u nas w lokalu cieszy się herbata z dzikich ziół, która jest kombinacją ziół zbieranych przez tatę Eline, a nasz wirtuoz smaku czyli kucharz Halvor robi z tego niezły, a do tego ogrzewający napój. - Z pewnością nie jedną osobę ta herbatka postawi na nogi, bo także ma właściwości lecznicze.

Claire Blue-Dawson mówi: To brzmi pysznie; czy lokal oferuje jakieś zniżki dedykowane danym grupom społecznym? Dla przykładu jakieś kawy dla seniorów w dane dni, bądź zniżki dla funkcjonariuszy LEA? Pozwoliłam spojrzeć sobie w kartę, jest czytelna, estetyczna, i przejrzysta - same ceny też są na moje oko takie... dla każdej kieszeni za co ogromny plus.

Celestia Skylark mówi: Akutalnie prowadzimy program rozdawania losowym klientom naszych kuponów zniżkowych. Zdarza się często, że funkcjonariusze LEA otrzymają od nas coś za przysłowiowe darmo, ale nie jest to aktualnie w naszym standardzie. - Również wcześniej pytałaś o dania specjalne, sezonowe. - Tak, serwujemy dania sezonowe. Aktualnie w naszej ofercie znajdą się przysmaki dla smakoszów grilla, ochłody w postaci lemoniady z rabararem, a także rzadko spotykane danie - mianowicie mówię tutaj o wrapie z łososiem.

Claire Blue-Dawson mówi: Jakich dań możemy sie spodziewać w kolejnym sezonie? Co ile takie wychodzą? Jakiś spoiler, może mała zapowiedź?

Eline Mikalsen mówi: Na pewno będziemy tworzyć specjalną wersję karty, jesienną. Jednakże, teraz nie możemy wiele o tym powiedzieć.

Claire Blue-Dawson mówi: Przed przyjazdem tu prześledziłam stronę lokalu; wiem z niej że Nordic Delight chętnie angażuje się w uczestnictwo na różnych wydarzeniach - to wciąż aktualne? Jak ma sie organizacja imprez okolicznościowych w tym miejscu? Lokal jest otwarty na takie zapytania?

Eline Mikalsen mówi: Oczywiście, z ogromną chęcią staramy brać udział w różnych wydarzeniach, jesteśmy otwarci na wszelkie propozycje. Sami planujemy w najbliższym czasie zoorganizować imprezę okolicznościową.

Claire Blue-Dawson mówi: Wystrój lokalu już raz sie zmienił prawda? Czy planują Panie jeszcze coś zmieniać w obecnym wystroju i wnętrzu? Na chwile obecną mamy drewno, dużo drewna przeplatane białymi odcieniami i ciepłym oświetleniem - typowo, skandynawsko, domowo i schludnie.

Celestia Skylark mówi: Yeaah, w rzeczy samej! - Działamy już od stycznia, a początki pracy nad tym lokalem sięgają grudnia zeszłego roku. Odkupiliśmy to miejsce, po poprzednim lokalu - mianowicie mówię tutaj o Redemption Steak House & Pub. Samo miejsce pozostawiało sobie wiele do życzenia, zaczęliśmy trochę z kiepskim wnętrzem. Od samego początku planowaliśmy tutaj gruntowny remont, czego to miejsce doczekało się już w marcu bieżącego roku. Biznes szybko się rozwijał, przez co mogliśmy sobie pozwolić w tak szybkim czasie na renowacje.

Eline Mikalsen mówi: Postawiliśmy na kompletną zmianę barw, zamontowanie oświetlenia które jest bardziej przyjemne dla oka, uzyskaliśmy również trochę więcej miejsca poprzez wyburzenie kilku ścian, dzięki temu przybyło nam miejsca na większą liczbę gości.

Claire Blue-Dawson mówi: Trochę przesiębiorczo a nawet takim okiem przedsiębiorców bym powiedziała... . Prowadząc biznes tego typu, z jakimi największymi trudami sie mierzą Panie w jego rozwoju czy też po prostu ogólnie funkcjonowaniu?

Celestia Skylark mówi: Szczerze powiedziawszy to największym trudem dla nas jest skompletowanie całej kadry. - Jednak ostatnio udało nam się naprawdę odbić i skompletowaliśmy wystarczającą kadrę. Nie mniej jednak nie zamykamy się dalej na przyjęcie nowych rąk do pomocy, wręcz czekamy na chętne osoby.

Claire Blue-Dawson mówi: W takim razie i podkreślę że osoby zainteresowane zatrudnieniem śmiało mogą również rozważać Pań lokal jako docelowe miejsce pracy! *zapisała sobie wszystko, spojrzała po nich z uśmiechem* Myślę że zebrałam aż ponad to materiału! Cieszę się że znalazły Panie dla mnie chwilkę - i zapraszam do czytania... - wydanie pojawi się na początku sierpnia!

Eline Mikalsen mówi: My również bardzo dziękujemy, że mogliśmy uczestniczyć w tej rozmowie, będziemy z niecieprliwością czekać na wydanie artykułu!

Celestia Skylark mówi: Gdybyśmy się nie widziały... - Dziękuję bardzo za rozmowę, dobranoc!

Darmin, Mekk, z00nia i 1 inny lubią to

1ptJi9w.png

Country Night w Nordic Delight!🎶
📅 Niedziela, godz. 21:00
📍 Lokal: Nordic Delight

Hej, mieszkańcy!
Już w tę niedzielę o 21:00 w przytulnych progach Nordic Delight odbędzie się wyjątkowy koncert – wieczór w rytmach country, które rozgrzeją serca nawet największych ponuraków!

Na scenie wystąpi Nate Tucker – artysta z prawdziwego południa, którego muzyka pachnie kurzem drogi i domowym bourbonem.

Kim jest Nate Tucker?
Pochodzi z Nashville, kolebki muzyki country. Od dziecka otoczony dźwiękami gitar i opowieściami starych bardów, chłonął klimat barów i ulicznych występów. Jego ojciec, Hank Tucker, choć nigdy nie trafił na wielkie sceny, był lokalną legendą – śpiewał, gdzie się dało, z sercem na dłoni i pasją, której nie da się nauczyć.

Nate niesie dalej tę tradycję – szczery wokal, prosta prawda w tekstach i dźwięki, które trafiają w samo sedno duszy.

Nie przegapcie tej okazji! Wpadajcie do Nordic Delight, zamówcie coś mocniejszego i pozwólcie, by country przemówiło.
🤠 Ubiór w stylu westernowym mile widziany – kapelusze, jeansy i kowbojki jak najbardziej na miejscu!

🎟 Wstęp wolny

Edytowane przez Pafelix

• 2 tygodnie później...

W poniedziałek mieliśmy przyjemność wziąć udział w National Night Out, wydarzeniu zorganizowanym przez Fire Department. Był to wyjątkowy wieczór pełen spotkań, pokazów sprzętu s oraz rozmów o bezpieczeństwie, a przy tej okazji mieszkańcy mogli również spróbować naszej kuchni i poznać smaki, które na co dzień serwujemy w Nordic Delight.

2N0eRxo.png

O3DYXXh.jpeg

S4Raqyg.jpeg

BcPDAa9.jpeg

nlQZcGx.png

virusik i Darmin lubią to

• 2 tygodnie później...

We wtorek, 26 sierpnia, mieliśmy ogromną przyjemność wziąć udział w akcji sadzenia drzew na terenie Grand Senory. To wyjątkowe wydarzenie pozwoliło nam nie tylko zadbać o środowisko, ale także spędzić czas w gronie osób, którym bliska jest troska o naturę i przyszłe pokolenia. Pod koniec spotkania doszło do nieoczekiwanej sytuacji – odwiedziły nas dziki, co wywołało sporą panikę wśród uczestników. Na szczęście obyło się bez żadnych obrażeń i całe wydarzenie zakończyło się bezpiecznie.

lEunre2.jpeg

6PFVJGy.jpeg

hr072c8.jpeg

XImPpuQ.jpeg

FEclj25.jpeg

dUGioz4.jpeg

BhlsaE6.jpeg

V4cDJYn.jpeg

sFIkKoe.jpeg

Edytowane przez Pafelix
Darmin i Zazi lubią to

• 3 tygodnie później...

image.png.873cbc5846cb4807ae89fe71af16d123.png

13 września odbyła się wielka impreza Sound Of The Mirror, której mieliśmy zaszczyt być organizatorami. To wydarzenie na długo zapisze się w pamięci uczestników – w sercu Mirror Park rozbrzmiały dźwięki niezapomnianych koncertów, a na scenie wystąpili Suzanna Zabadevya oraz As They Dream, dostarczając publiczności ogromnych emocji. O wyjątkową oprawę kulinarną zadbali Mon Cheri i Nordic Delight, serwując przysmaki idealnie dopełniające atmosferę wieczoru.

8AD9cxK.jpeg

SStc7N8.jpeg

tYT80Xe.jpeg

vK7CH9I.jpeg

zf53iMw.jpeg

xR988rz.jpeg

swOzJfe.jpeg

oK6uvDw.jpeg

Udm3jj7.jpeg

zFDhJh1.jpeg

mo1B7lx.jpeg

uPAxzMf.jpeg

EznEOQ6.jpeg

nt5WUPC.jpeg

KuzLF63.jpeg

SCx3xuL.jpeg

cYFjG3w.jpeg

1iLZa0j.jpeg

• 3 tygodnie później...

vYx9nKq.png

28 września 2025 Paris i Eloise Meadows powiedzieli sobie „tak”.  Goście stworzyli atmosferę pełną tańca, śmiechu i radości, a dzięki zespołowi Nordic Delight ta para zabierze ze sobą niesamowite wspomnienia na całe życie.

pJK0e6e.jpeg

aM92SwG.jpeg

kUUEslf.jpeg

yR0HuIv.jpeg

CE33iYP.jpeg

Inncx02.jpeg

V5T8cWO.jpeg

ScXkqoA.jpeg

fvrtMhA.jpeg

Rs6J8lK.jpeg

0TsarpO.jpeg

QAdh5bN.jpeg

Ic66Xam.jpeg

KIGmuph.jpeg

iVVP2p1.jpeg

ATtuZVf.jpeg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin